Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Το Ωραιόκαστρο πρωτοπορεί για άλλη μια φορά.Ο Σαραμάντος υπόσχεται νέες μειώσεις σε δημοτικά τέλη στην προεκλογική του Συγκέντρωση

Τη νέα πενταετία μείωση δημοτικών τελών έως 20% (4% κάθε χρόνο), εξήγγειλε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Δημ. Σαραμάντος σε προεκλογική εκδήλωση που έγινε σήμερα, με την οποία η δημοτική παράταξη «Ωραιόκαστρο Τώρα» εγκαινίασε την προεκλογική της δράση για τις εκλογές του Μαΐου. Το Ωραιόκαστρο έκανε μια πρωτοπόρα κίνηση το 2010 όταν η παράταξη του Δημάρχου Σαραμάντου ανείγγειλε και τότε μείωση δημοτικών φόρων και τελών. Και τότε δεν έμεινε στα χαρτιά και στην γραφειοκρατεία, αλλά το έκανε πράξη.

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου έκανε εκτενή αναφορά στο έργο που επιτέλεσε η διοίκησή από το 2011 μέχρι σήμερα. Υπενθύμισε τη μείωση-ρεκόρ των δημοτικών τελών (-45% στο Ωραιόκαστρο και -27% στη Μυγδονία) και αναφέρθηκε στην εξυγίανση των οικονομικών του ενιαίου δήμου Ωραιοκάστρου.
«Από τα 15 περίπου εκατομμύρια που ήταν οι συνολικές υποχρεώσεις του ενιαίου Δήμου όταν αναλάβαμε τη διοίκηση, σήμερα χρωστούμε περίπου 4,5 εκατομμύρια», ανέφερε.
Μπορεί να μην έχουν γίνει τόσα εργα στο Ωραιόκαστρο όπως μας συνήθιζαν οι προηγούμενοι με δανεικά λεφτά, αλλά το Ωραιόκαστρο μείωσε κατά πολύ το δανεισμό του και τις τρέχουσες υποχρεώσεις που αφήσαν οι προηγούμενοι.

Μίλησε ακόμα  για το τι κατάφερε ο Δήμος εώς σήμερα, ότι αξιοποίησε ποσό περίπου 11 εκατομμυρίων ευρώ από ευρωπαϊκά προγράμματα, και ότι δεν είναι αλήθεια οι φήμες που κυκλοφορούν από τους πολιτικούς του αντιπάλους ότι δεν έχει κάνει τίποτα σε έργα υποδομής.
Ακόμη αναφέρθηκε, στη μεγάλη ανάπλαση του Ωραιοκάστρου, σε έκταση 104,7 στρεμμάτων που ήδη υλοποιείται. Ο Δήμαρχος σημείωσε ότι ο Δήμος Ωραιοκάστρου είναι πλέον ένας πεντακάθαρος δήμος, με δρόμους ιδιαίτερα ασφαλείς, χάρη σε παρεμβάσεις όπως η κατασκευή των κυκλοφοριακών κόμβων, που επεκτείνεται, καθώς και με συνεχώς ανανεούμενες υποδομές στον τομέα της σχολικής στέγης.

 Τέλος, δεσμεύτηκε ότι η διοίκησή του και μέχρι τις εκλογές και μετά από αυτές θα συνεχίσει να εργάζεται 24 ώρες το 24ωρο για το καλό του τόπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: