Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Α-Ω 19/2/2015 ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ!!!!


Στις 19 Φλεβάρη, ανήμερα της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς, θα γίνει στον Πειραιά η επίσημη τελετή για την άφιξη στην Ελλάδα τριών πολεμικών σκαφών του πολεμικού Ναυτικού της Κίνας που εκτελούν σειρά επισκέψεων σε ευρωπαϊκά λιμάνια.
Αντικείμενο της τελετής είναι, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας κ. Κ.Ήσυχος είναι η βράβευση, από την Κίνα των Ελληνικών Ενοπλων Δυνάμεων και ιδιαίτερα το Πολεμικό Ναυτικό για τη συνδρομή τους στην κρίση της Λιβύης και παλαιότερα της Αλβανίας για την ασφαλή απομάκρυνση Κινέζων πολιτών από τις καυτές ζώνες.
Για την ακρίβεια οι Κινέζοι έχουν βαθιά εκτίμηση και ευγνωμοσύνη για την συνδρομή του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού τέσσερις φορές στην εκκένωση κινέζων πολιτών από ξένες χώρες, το 2014 και το 2011 στη Λιβύη, το 2006 στον Λίβανο και το 1997 στην Αλβανία, όπως έχει πει δημόσια ο Πρέσβης της Κίνας στην Αθήνα κ. Zou Xiaoli.

Σε αντι-πειρατική αποστολή

Η συμβολική επίσκεψη μιας φρεγάτας, ενός πλοίο για εφοδιασμού και ενός αποβατικό/δεξαμενόπλοιου, ξεκινά στις 16 και θα διαρκέσει έως τις 20 Φεβρουαρίου. Πρόκειται για τρία σκάφη τα οποία αποτελούν τη 18η αποστολή της Κίνας στον αντι-πειρατικό αγώνα στον Κόλπο του Άντεν, όπου μαζί με άλλα πλοία εκτελούν αποστολές προστασίας των εμπορικών πλοίων από πειρατές.
«Πρόκειται για μια πολύ σημαντική επίσκεψη η οποία γίνεται σε πάρα πολύ κατάλληλη στιγμή», είχε τονίσει πριν μερικές ημέρες ο Πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα κ. Zou Xiaoli.επισημαίνοντας ότι η επίσκεψη συμπίπτει χρονικά με την ανάληψη καθηκόντων από τη νέα ελληνική κυβέρνηση, αλλά και την κινεζική Πρωτοχρονιά στις 19 Φεβρουαρίου. Εξήγησε μάλιστα ότι η νέα χρονιά, «το έτος του Τράγου», συμβολίζει την ειρήνη και την ευημερία, εκφράζοντας την ίδια ευχή για την Ελλάδα.
Σύμφωνα με στοιχεία της κινεζικής πλευράς από τον Δεκέμβριο του 2008 που ξεκίνησε το πρόβλημα της πειρατείας, η Κίνα έχει αποστείλει 19 αποστολές προστασίας στον Κόλπο του Άντεν.

 http://epilegmenheidhsh.blogspot.gr/2015/02/blog-post_16.html

Α-Ω Τυροκομική τέχνη, αυτά που δεν μας έμαθαν οι γονείς, το ήθος που χάσαμε. Πως να γίνω αυτόνομος σε γαλακτοκομικά χωρίς να έχω ανάγκη τα ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ.


Τι μπορώ να φτιάξω στο σπίτι χειροποίητα απλώς με λίγο γάλα...το 2015 και να μην έχω ανάγκη το ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ και τις γερμανικές εταιρίες

1)Αριστερά στο πλαστικό με το κίτρινο καπάκι βλέπετε το τυρόγαλο, ότι περισσεύει απο το τυρί που το χρησιμοποιούμε στο ζυμωτό ψωμί.
2)Το μικρό γυαλινο βαζάκι με πράσσινο καπάκι περιέχει φρέσκο βούτυρο
3)Τα δύο καλάθια έχουν το τυράκι μας
4)Το πήλινο στη μέση το γιαουρτάκι μας
5)Αριστερά απο το γιαουρτάκι είναι το λαδοτύρι μας
6)Απο κάτω ακριβώς η μυζήθρα
7)Και τέλος το κεφαλοτύρι για μακαρόνια και παστίτσιο

Και όλα αυτά τα ωραία, και αγνά προιόντα φτιαγμένα στο σπίτι με γάλα και μαγιά.
Θέληση να έχετε κι ας λεφτά ας μην έχετε, το σπίτι σας πάντα γιεμάτο μπορεί να είναι εάν την τέχνη μάθετε κυρίες μου

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Α-Ω Ο Λογιστικός Έλεγχος του Χρέους, «σκαλώνει» σε 2 ονόματα!

 gianna-aggelopoulou
Ο Λογιστικός Έλεγχος του Χρέους είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με το φάκελο 2004.
Τότε έγινε το υπέρτατο πάρτι των τελευταίων 200 ετών (από καταβολής νεοελληνικού κράτους).
Δεν ήταν μόνο τα ολυμπιακά έργα αλλά και
τα τεράστια δημόσια έργα της Αθήνας τα οποία είχαν γίνει με στημένο τρόπο ως εξής:
– Εσκεμμένη αργοπορία έναρξης έργων.
-Κατεπείγουσα απευθείας ανάθεση σε συγκεκριμένα πρόσωπα χωρίς διαγωνισμό
– 3-4 φορές πάνω το κόστος
Μιλάμε για κονδύλια αμέτρητα δις Ευρώ.
Ο Φάκελος 2004 «σκαλώνει» σε 2 ονόματα.

-Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη
-Γιώργος Βαρουφάκης πρόεδρος Χαλυβουργικής (των Αγγελόπουλων) και πατέρας του σημερινού υπουργού Γιάννη Βαρουφάκη.


Δύσκολο να πιστέψουμε ότι οι προεκλογικές συναντήσεις Γιάννας Αγγελοπούλου – Τσίπρα ήταν για να συζητήσουν για την οικολογία.
Δίχως φάκελο 2004 δεν μπορεί να υπάρξει Λογιστικός έλεγχος του χρέους. Αν γίνει καταρρέει (από το ξήλωμα του πουλόβερ) το Γερμανικό και το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα
Εσείς τι λέτε. Θα γίνει λογιστικός έλεγχος του χρέους;

http://attikanea.blogspot.gr/2015/02/2.html

Α-Ω Πως να καλλιεργήσω στο μπαλκόνι μου μικρό λαχανόκηπο.Τι γλιτώνω από αυτό.Τι κερδίζω.

 
Τι μπορείτε να έχετε στο μπαλκόνι σας πάντα φρέσκο να το κόψετε εκείνη τη στιγμή.
Ρίγανη, Βασιλικό, Θυμάρι, Φασκόμηλο,Μέντα, Μαιντανό, Σέλινο, Άνηθο, Ρεπανάκια, Ρόκκα, γλιστρίδα
Σε μικρά παρτεράκια χωρίς πολύ προσπάθεια, θα μπορούσαμε να έχουμε πάντα τα δικάς μας φρέσκα λαχανικά. Επίσης Ντοματάκια σαντορίνης, αγγουράκι, cucamelons χωρίς πολύ προσπάθεια.

Καλλιεργώ εδώ και χρόνια, έχω όλο το καλοκαίρι μαιντανό φρέσκο, γλιστρίδα ήμερη αλλά και άγρια που βγαίνει μέσα στις γλάστρες λόγο κοπριάς, όλα τα μυρωδικά βότανα και η γεύση σε απογειώνει όταν το κόβεις και το τρως εκείνη τη στιγμή. Έχω όλο το χρόνο φράουλες σε 2 γλάστρες και κάνω επιδόρπια με γιαουρτάκι και μέλι.
Μάλιστα η προσπάθεια μου συγκίνησε και τους συνταξιούχους γείτονες, που σε λίγα τετραγωνικά ξεκίνησαν και εκείνοι και βρήκαν πολύ ενδιαφέρον το χόμπυ μου.
Όλα μπορούν να γίνουν αρκεί εσείς να το θέλετε, αυτό έχω να πω.

Σκεφτείτε ότι στη Λαική δίνετε 1 ευρω για μαιντανό, 1 ευρω για άνηθο, 1 ευρω για ρεπανάκια, 1 ευρω για ρόκκα, ντοματάκια ένα κουπάκι 2,00 ευρω.
Τη βδομάδα λοιπόν για να τα έχουμε φρέσκα δίνουμε 6 ευρω Χ 52 = 312 ετησίως για ένα απλό χόμπυ. 
Δεν συζητάμε για την γεύση του φρέσκου που δεν πληρώνεται, καθώς και ότι αποφεύγετε τα ψεκάσματα.



Α-Ω Αύριο Τρίτη 16/2/2015 και μεθαύριο ετοιμαστείτε για χιονάκι πάλι..


Κι ενώ είχαμε συνηθίσει στον καλό καιρό για το Τριώδιο, από ότι φαίνεται ο Φλεβάρης θέλει να δώσει το σινιάλο ότι ακόμα ο Χειμώνας είναι εδώ. Θα ρίξει τις νυφάδες λοιπόν του Φεβρουαρίου για να μας δώσει μήνυμα ότι δε τελειώνει ο Χειμώνας έτσι εύκολα.Άλλωστε το πετρέλαιο έχει φτηνύνει και δε χρειάζεται να ανησυχούμε


Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Α-Ω Βάψιμο αυγών ορτυκιού για το πάσχα.Πρωτότυπες ιδέες για πασχαλινά αυγά.Βάφω μικρά αυγά ορτυκιού










                                           Με τον ίδιο τρόπο που βάφετε και τα υπόλοιπα αυγά, απλώς τα ορτυκίσια σας βοηθούν στη διακόσμηση, μια και έχουν από μόνα τους τις πιτσιλιές και γίνονται δίχρωμα στο βάψιμο.
Θέλουν 5 λεπτά βράσιμο σε χαμηλή φωτιά, και μετά ανάλογα με τις οδηγίες βαφής τον χρόνο...

Μπορείτε να βρείτε αυγά ορτυκιού για βάψιμο στέλνοντας μύνημα: zevs2013ltd@yahoo.gr
ή ακόμα καιέτοιμα βαμμένα αυγά.

Α-Ω Βάψιμο αυγών για Πάσχα οικολογικά (όπως τα έβαφε η Γιαγιά).Πως θα βάψω αυγά με βότανα


Αποτέλεσμα εικόνας για βαφω αυγα με κρεμμυδι
Με κρεμμυδόφλουδες

Για καφέ αυγά, βράζουμε πρώτα αρκετές φλούδες από σκουρόχρωμα κρεμμύδια και έπειτα, προσθέτουμε τα αυγά άβραστα και τα αφήνουμε να βράσουν για 10-12 λεπτά περίπου.

Και μια άλλη τεχνική είναι :
Να τυλίξετε τη φλούδα γύρω απο τα αυγά, και να τα δέσετε με καλτσόν.Τα αφήνανε να βράσουνε για μιάμιση ώρα σε σιγανή φωτιά.





Για κόκκινα αυγά παίρνουμε βολβούς παντζαριών, τους κόβουμε σε φέτες, τους βράζουμε μέχρι να ψηθούν καλά και χρησιμοποιούμε το ζωμό τους ως βαφή, που την περνάμε με ένα πινέλο σε ήδη βρασμένα αυγά, όσο είναι ακόμα ζεστά, ή τα βράζουμε στον κόκκινο ζωμό των παντζαριών 10-15 λεπτά. Παλαιότερα, αλλά και σήμερα ακόμα, σε πολλές αγροτικές περιοχές, χρησοποιούσανε το φυτό ριζάρι (Rubia tinctorum) για τη βαφή κόκκινων αυγών.

Για γαλάζια αυγά χρησιμοποιούμε κόκκινο λάχανο. Αν τα αυγά μείνουν λίγες ώρες μέσα στα λάχανα θα γίνουν γαλάζια, αν μείνουν όλη τη νύχτα θα γίνουν πιο σκούρα.

Για καφέ αυγά, βράζουμε πρώτα αρκετές φλούδες από σκουρόχρωμα κρεμμύδια και έπειτα, προσθέτουμε τα αυγά άβραστα και τα αφήνουμε να βράσουν για 10-12 λεπτά περίπου.

 pasxalina-avga-kremmydia-freska-louloudia
Για μοβ αυγά, βράζουμε τρία ματσάκια βιολέτες και στη συνέχεια βράζουμε στο ίδιο νερό τα άβραστα αυγά, για 10-15 λεπτά περίπου.
 Τα μύρτιλα μου έδωσαν ένα ωραία μωβ χρώμα το οποίο έτριψα σε μερικά σημεία με χαρτί υγείας για να μην είναι μοτότονο το χρώμα

Για κίτρινα αυγά χρησιμοποιούμε κρόκο Κοζάνης και κουρκουμά. Διαλύουμε σε μία κατσαρόλα με νερό τον κρόκο και βράζουμε τα αυγά για 15 λεπτά από τη στιγμή που το νερό θα πάρει βράση. Για κίτρινο χρώμα, μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε μαργαρίτες από τη φύση, τις οποίες πρέπει να βράσουμε μέχρι να βγάλουνε το έντονο κίτρινο χρώμα τους.


bammena-ayga-me-ibiskoΕπίσης στο http://www.sheblogs.eu βρήκαμε και αυτή την τεχνική για ΣΟΛΟΚΑΛΑΤΙ ΧΡΩΜΑ
Το τσάι από φύλλα ιβίσκου έχει ένα βαθυκόκκινο χρώμα οπότε σκέφτηκα να το δοκιμάσω και στα φετινά αυγά μου. Χρησιμοποίησα καφέ αυγά και το αποτέλεσμα ήταν ένα περίεργο σκούρο καφέ χρώμα,



Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Α-Ω ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ. ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΙΔΕΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΣΕ ΟΙΚΟΔΟΜΗ

Green_Office2 copyΈνα γραφείο – λαχανόκηπος!

 BUSINESS STORIES


Αίθουσες συσκέψεων που φυτρώνουν ντομάτες, ρύζι και μαρούλια.

Στα γραφεία της εταιρείας επιλογής προσωπικού Pasona Group δεν ανθίζουν μόνο ιδέες. Εδώ και λίγο καιρό οι εργαζόμενοι, με τη βοήθεια του αρχιτεκτονικού γραφείου Kono Designs, έχουν μετατρέψει τους χώρους εργασίας τους σε κανονικό περιβόλι.
Στους διαδρόμους και τις αίθουσες των κεντρικών γραφείων της καλλιεργούνται πάνω από 200 είδη ρυζιού, φρούτων και λαχανικών που καλύπτουν 4.000 τ.μ. υπερπολύτιμου χώρου -μια και μιλάμε για το Τόκιο με το πανάκρινο real estate. Όπως αναφέρεται στο site των αρχιτεκτόνων «είναι το μεγαλύτερο project του είδους του και η πιο άμεση υλοποίηση του concept “από τη φάρμα στο τραπέζι” στον κόσμο».
 
Τα φυτά και τα δέντρα δεν είναι «φιλοξενούμενοι», αλλά εντάσσονται
πλήρως στο περιβάλλον του γραφείου. Ντοματιές κρέμονται από την οροφή, λεμονιές παίζουν το ρόλο διαχωριστικού στις αίθουσες, ακόμα και το κεντρικό λόμπι καταλαμβάνεται από έναν μικρό ορυζώνα.
Η σοδειά συλλέγεται και χρησιμοποιείται για τα γεύματα των υπαλλήλων στα εστιατόρια της εταιρείας στα κεντρικά και περιφερειακά της γραφεία.

«Ένα μοναδικό περιβάλλον που προάγει την παραγωγικότητα των εργαζομένων, την ψυχική τους υγεία και την κοινωνική ενσωμάτωση», γράφουν οι αρχιτέκτονες σημειώνοντας πως το πρότζεκτ λειτουργεί ως η καλύτερη διαφήμιση για τη διάδοση της ιδέας των αστικών καλλιεργειών.

Ανάρτηση: http://www.fortunegreece.com/article/ena-grafio-lachanokipos/

Α-Ω ΤΑ 10 ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΤΕ ΕΝΑΝ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΣΑΣ.ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΕΝΟΣ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΥ. Ο ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΣ ΒΟΗΘΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣ. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΧΟΜΠΥ Ο ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΣ


1. Θα πρέπει να κάνετε σωστό προγραμματισμό για τον τον τόπο, την έκταση του λαχανόκηπου, τον χρόνο που θα του αφιερώνετε και, κυρίως, τα έξοδα που δύνασθε να κάνετε γι' αυτόν.Προσωπικά πιστεύω ότι ο προγραμματισμός είναι το πιο βασικό, γιατί πρέπει να κανονίσετε να παίνετε λαχανικά σταδιακά. και να μην βγούνε όλα μαζί τουλαχιστο το χειμώνα. Αυτό σημαίνει σπορές κάθε μήνα, αφού υπολογίσουμε τις ανάγκες μας.  

Παράδειγμα: Για να έχω συνέχεια μπρόκολα, κουνουπίδια,μαρούλια, έκανα σπορές από τον Αύγουστο κάθε μήνα εώς τα Χριστούγεννα. Έτσι εώς Μάρτιο είχα διαρκώς σαλάτες.

2. Η υπομονή είναι αρετή: έχετε κατά νου πως δεν μπορείτε να αποκτήσετε αστραπιαία έναν παραγωγικό λαχανόκηπο. Επίσης πως ακόμα και ο πιο φροντισμένος δεν θα μπορεί να παράγει καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Πειραματιστείτε αρχικά με τις λιγότερο απαιτητικές ποικιλίες και, αφού εξοικειωθείτε με τη σπορά και τις φροντίδες που τα φυτά απαιτούν, προσθέστε νέα είδη στον κήπο σας.

3. Μη διστάσετε να ζητήσετε τη γνώμη των ειδικών ή φίλων που έχουν εμπειρία : γεωργοί, γεωπόνοι ή εμπειρότεροι καλλιεργητές μπορούν να σας δώσουν αξιόλογες συμβουλές.

4. Μη σταματάτε όμως να πειραματίζεστε! Η κηπουρική εμπειρία και γνώση προκύπτουν κυρίως από τα λάθη. Μένοντας παρατηρητικοί και κρατώντας ημερολόγιο κήπου θα σχηματίσετε καλύτερη εικόνα για τις ιδιαιτερότητες και τις παραξενιές του δικού σας λαχανόκηπου.

5. Ο χώρος που προορίζεται να μετατραπεί σε ευωδιαστό μποστάνι θα πρέπει να φωτίζεται έντονα και ανεμπόδιστα από το φως του ήλιου, καθώς και να μη σημειώνει υψηλές θερμοκρασίες κατά την περίοδο του καλοκαιριού.

6. Μετά την επιλογή του σημείου, αναγκαίο βήμα είναι η αφαίρεση των ζιζανίων από το έδαφος.
Πέρα από φορείς διαφόρων εχθρών και ασθενειών για τα φυτά σας, αποσπούν μεγάλο μέρος από τα θρεπτικά συστατικά της καλλιέργειας με αποτέλεσμα λουλούδια και λαχανικά να μένουν καχεκτικά. Αυτό σημαίνει τσάπιγκ με όλη τη σημασία της λέξης.

7. Αρχικά προτιμήστε να φυτεύετε τα λαχανικά σας στον κήπο όταν αυτά βρίσκονται στο στάδιο του σπορόφυτου / φύτρας και όχι απο σπόρο. Με αυτόν τον τρόπο γλιτώνετε τις απογοητεύσεις, καθώς είστε σίγουροι πως θα αναπτυχθούν, ενώ παράλληλα εξασφαλίζετε πιο γρήγορα αποτελέσματα.

8. Προτιμήστε βιολογική καλλιέργεια εφαρμόζοντας εδαφοβελτιωτικό κόμποστ στο χώμα, σε αναλογία 2lt/m². Είναι ο πλέον εγγυημένος τρόπος για να πετύχετε έναν πλούσιο και υγιή λαχανόκηπο.
Το κόμποστ περιέχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία που χρειάζεται το φυτό για μεγάλο χρονικό διάστημα, βοηθά στη συγκράτηση του νερού, αυξάνει τον πορώδη χαρακτήρα του εδάφους και βελτιώνει τη σύστασή του.

9. Δείτε τον λαχανόκηπο ως μία πρώτης τάξης ευκαιρία για να περάσετε ποιοτικό χρόνο με την οικογένειά σας και ιδίως με τα παιδιά, που μπορούν να διδαχτούν πολλά από τη δημιουργία και τη φροντίδα του. Και μόνο οι εικόνες που έχουν μέσα στην πόλη, απο αγρόκτημα και κήπο, είναι ικανές να τους κάνουν να το αγαπήσουν, να μάθουν να τηρούν πρόγραμμα ποτίσματος, να βλέπουν με τα μάτια του την δημιουργία ενός καρπού.Βάλτε τα να κρατούν σημειώσεις, για το πότε μπαίνε ένα φυτό, πότε βγάζει καρπούς, πότε ωριμάζει, πότε ποτίζεται και φυσικά πότε μαζεύεται. Δώστε τους αρμοδιότητες ποτίσματος, για να μάθουν να θυμούνται.. να μην έχουν μόνο το μυαλό στο παιχνίδι. Και να θυμάστε μόνο καλό τους κάνει

10. Το μποστάνι θα πρέπει να ποτίζεται εφόσον χρειάζεται υγρασία. Για τους μήνες του καλοκαιριού συστήνεται πότισμα μέρα παρά μέρα και κατά τις πρωινές ή απογευματινές ώρες· έτσι μειώνεται η εξάτμιση του νερού. Τους πιο κρύους μήνες η βροχόπτωση μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του κήπου σε νερό.

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Α-Ω ΚΑΤΣΙΚΑ σε διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας.

Σπίτι με κατσίκα στους Αμπελόκηπους –Μια φάρμα στην καρδιά της πόλης 

 

Το σπίτι με κατσίκα υπάρχει. Είναι το υλοποιημένο έργο του αρχιτέκτονα Κωνσταντίνου Ζαρμπή, επισήμως «Μια αστική φάρμα στο κέντρο της Αθήνας».
Είναι ένας ουρανοξύστης στους Αμπελοκήπους, με ανακύκλωση-κομποστοποίηση σκουπιδιών, διαχείριση ομβρίων κ.λπ., που ενσωματώνει τμήματα της φύσης με κατακόρυφους κήπους, όπου οι ένοικοι έχουν λαχανόκηπο, οπωροφόρα, ελιές, θερμοκήπια, κατσίκες, κουνέλια, κότες, με τρόπο ώστε η κάθε οικογένεια να καλύπτει τις διατροφικές της και παρέχει την ευχαρίστηση της ενασχόλησης με την αγροτική ζωή.
Η φάρμα στους Αμπελοκήπους δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα αυτή της γιαγιάς. Με ιδιοκτήτη τον αρχιτέκτονα-κατασκευαστή Κωνσταντίνο Ζαρμπή που ασχολείται με οικολογικές και πράσινες αναπτύξεις, η ζωή στο κέντρο της Αθήνας είναι αλλιώς.«Μπαμπά, ξέρεις, η φίλη μου η Μαρία που μένει στην Εκάλη έχει ένα μεγάλο σπίτι με πισίνα. Είναι πλούσια, μου λέει μια μέρα ο εξάχρονος γιος μου.  
Παιδί μου, του λέω, εμείς είμαστε πιο πλούσιοι, γιατί έχουμε σπίτι με κατσίκα! Και με κουνέλια, κότες, φραγκόκοτες, ελιές, πορτοκαλιές, συκιές και λαχανόκηπο! Πίνουμε κάθε πρωί το γάλα της κατσίκας μας και φτιάχνουμε το δικό μας γιαούρτι και τα δικά μας τυριά, τρώμε τα φρέσκα αυγά, το κρέας και τα λαχανικά μας, ξέροντας ότι δεν έχουν ορμόνες, φάρμακα και χημικά.

Επιπλέον, αυτά όλα είναι στο κέντρο της Αθήνας, όπου έχουμε τα πάντα δίπλα μας, τους φίλους μας, σχολεία, θέατρα, μαγαζιά, μουσεία, εστιατόρια, νοσοκομεία, κ.λπ. και δεν χρειαζόμαστε διαβατήριο για να πάμε στο περίπτερο, όπως η φίλη σου που μένει στην Εκάλη» δηλώνει ο κατασκευαστής.

Α-Ω Η βλαστική δύναμη των σπόρων λαχανικών που φυλάτε για καλλιέργεια



ΕΤΗ που μπορείτε να φυλάξετε τους σπόρους σας.

ΑΓΓΟΥΡΙΑ   7-8
ΠΑΤΖΑΡΙΑ    2-3 
ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ 7-8
ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ  4 
ΚΑΡΟΤΑ     2-3
ΛΑΧΑΝΑ    3-4
ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ 2-3
ΜΑΡΟΥΛΙ    2-3
ΠΕΠΟΝΙ     7-8
ΠΡΑΣΣΟ    2-3
ΡΕΠΑΝΙ     2-3
ΣΠΑΝΑΚΙ   2-3
ΣΕΣΚΟΥΛΟ 8-10
ΣΕΛΙΝΟ      3-4
ΝΤΟΜΑΤΑ 3-4
ΦΑΣΟΛΙΑ    7-8

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Α-Ω Προφητείες του Πατήρ Ελπίδιου για το μέλλον. Τα 3 Βασίλεια που θα κυριαρχήσουν στη γη

 

 





Ύστερα από καιρό… εμφανίστηκε και πάλι μήνυμα του Πατέρα Ελπίδιου προς τους πιστούς!
Ήταν την επομένη της έναρξης των δραματικών γεγονότων σε Ουκρανία-Κριμαία, στις 19 Φεβρουαρίου του 2014, που ο Γέροντας Ελπίδιος απηύθυνε την επιστολή που παρουσιάζουμε στο σημερινό φύλλο ΟΛΟΚΛΗΡΗ προς τα πνευματικά του τέκνα. Ως γνωστόν ο Γέροντας Ελπίδιος στη διάρκεια των προηγούμενων ετών (κυρίως το 2012 και το 2013) ουκ ολίγες φορές θέλησε να προειδοποιήσει την ανθρωπότητα για τα δραματικά συμβάντα που έπεται να λάβουν χώρα στον κόσμο μας. Για όλα αυτά μπορεί κάποιος να διαβάσει το εκπληκτικό βιβλίο που ΜΟΝΟ εμείς δημοσιεύσαμε («Γέροντας Ελπίδιος. Οράματα για το μέλλον…»), με συγγραφέα τον Φώτιο Μπαμπάνη και επιμελητή τον υπογράφοντα αυτό το κείμενο (εκδ. «M-Press», 2013)…



ΟΛΑ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΠΑΠΑ!

Ο Πάπας Φραγκίσκος προέτρεψε σχεδόν αμέσως μετά την εκλογή του, τα μέλη όλων των θρησκειών και τα άτομα που δεν ανήκουν σε κάποια εκκλησία να ενωθούν για να υπερασπιστούν τη δικαιοσύνη, την ειρήνη και το περιβάλλον.
Ποιά Δικαιοσύνη - Ποιά Ειρήνη - Ποιό Περιβάλλον
ΑΡΑΓΕ?

ΟΛΑ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝΜΕΤΑ ΤΗΝ  ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗ!


Α-Ω ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΕΣ.Η Ζωή Κωνσταντοπούλου πετάει τον Παπανδρέου έξω από την βουλή!!

 

 

«Δεν έχεις καμμία δουλειά εδώ μέσα, δεν έχουμε χώρο για πέταμα!!»
 

Ας του ετοιμάσουν τώρα και το «γραφείο» στην ειδική πτέρυγα του Κορυδαλλού. Η νέα πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, θέλει οι βουλευτές να παράγουν έργο και γι΄αυτό όπως τόνισε, όσοι δεν έχουν σχέση με το κοινοβουλευτικό έργο «θα αποχωρήσουν από τη Βουλή». Το καμπανάκι χτύπησε ηχηρά για τον πρώην πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου που δεν κατάφερε να εκλεγεί ο ίδιος βουλευτής αφού το νέο του κόμμα, το ΚΙΔΗΣΟ δεν μπήκε στη Βουλή.
Παράλληλα, η κ. Κωνσταντοπούλου προανήγγειλε σημαντικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του κοινοβουλίου προκειμένου – όπως είπε – να εκδημοκρατιστεί, εκσυγχρονιστεί και να επανακτήσει την χαμένη του αξιοπιστία.


«Οι βουλευτές πρέπει να είναι ενεργοί και όχι χειροκροτητές των κυβερνητικών ή αντιπολιτευτικών θέσεων» σημείωσε χαρακτηριστικά κατά την παρουσίαση των προγραμματικών της θέσεων για να προσθέσει «Η σημερινή Βουλή είναι η πρώτη μεταμνημονιακή και καλείται μαζί με τον λαό να γράψει ιστορία και να αποδείξει ότι η Δημοκρατία αποτελεί αδιαπραγμάτευτη αξία και δεν υποτάσσονται σε συμφέροντα που περιορίζουν την κοινωνική ευημερία».
Τα βασικά σημεία του κοινοβουλευτικού οδικού άξονα της νέας προέδρου είναι απόλυτη διαφάνεια, η εδραίωση του περι διακαίου αισθήματος των πολιτών, η αποκατάσταση της κοινοβουλευτικού κύρους. Παράλληλα προανήγγειλε έλεγχο όλων των δικογραφιών που φθάνουν στο κοινοβούλιο για υπουργούς και βουλευτές με νέες Επιτροπές που θα συγκροτηθούν, ενώ επισήμανε πως θα επαναλειτουργήσει ενισχυμένη η Επιτροπή για την διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων ενώ τόνισε πως θα αναλάβει πρωτοβουλία για να υπάρξει «κοινοβουλευτική καμπάνια» για την διεκδίκηση της διαγραφής του ελληνικού χρέους.
Αναλυτικά οι προγραμματικές της θέσεις έχουν ως εξής:
– Ενθάρρυνση και διεύρυνση της λαϊκής συμμετοχής με μέτρα ενίσχυσης της διαβούλευσης και της συμμετοχής των εκπροσώπων κοινωνικών φορέων στην επεξεργασία των νομοσχεδίων. Νέοι τρόποι νομοθέτησης από την κοινωνία με προτάσεις που θα κατατεθούν για αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής
– Ενίσχυση του κοινοβουλευτικού ελέγχου από βουλευτές και πολίτες. Κάλεσε μάλιστα τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς να δώσουν το καλό παράδειγμα και να έρχονται να απαντάνε στις ερωτήσεις
– Τέλος στον εκφυλισμό της νομοθετικής διαδικασίας με κατάχρηση της διαδικασίας κατεπείγοντος και άσχετων τροπολογιών. Δεσμεύτηκε ότι δεν θα γίνουν δεκτές εκπρόθεσμες τροπολογίες και άσχετες με το αντικείμενο των νομοσχέδιων.
– Μίλησε για προστασία της αξιοπρέπειας και της τιμής των εργαζομένων του κοινοβουλίου έναντι τακτικών δαιμονοποίησής τους.
– Σημείωσε ότι θα αποχωρήσουν από το κτήριο της Βουλής όσοι δεν έχουν σχέση με το κοινοβουλευτικό έργο «φωτογραφίζοντας» τους πρώην πρωθυπουργούς και προέδρους της Βουλής που διατηρούν γραφεία
– Επισήμανε την ανάσυρση και διερεύνηση όλων των υποθέσεων που έχουν διαβιβαστεί από τη Δικαιοσύνη στη Βουλή και «αραχνιάζουν». Πρόσθεσε ότι θα συγκροτηθούν «νέα όργανα» εντός της Βουλής για την διερεύνηση των δικογραφιών.
– Προανήγγειλε άμεση επανασύσταση της επιτροπής για τις γερμανικές αποζημιώσεις για την αποτελεσματική διεκδίκηση του χρέους για την αποκατάσταση καταστροφών επιστροφή κατοχικού δανείου αποζημίωση θυμάτων και αποκατάσταση κλεμμένων αρχαιολογικών θησαυρών.
– Πρότεινε την συμβολή του ελληνικού κοινοβουλίου μέσω της κοινοβουλευτικής διπλωματίας για την ενίσχυση των ελληνικών διεκδικήσεων για «διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και ρήτρα ανάπτυξης και εγγυήσεων αναχαίτισης ανθρωπιστικής κρίσης».

 

αναρτήθηκε:  http://olympia.gr

Α-Ω Πως να καλλιέργήσω μια άγονη πλαγια ενός βουνού άνυδρα.Παραδοσιακή Τεχνική πεζούλας.







Είναι η λύση που έδιναν οι παλιοί, φτιάχνοντας κάθετα κανάλια στην πλαγιά και φυτεύοντας στο κάτω μέρος του αυλακιού. Με αυτή τη λύση πετύχαιναν να απορροφά η γη νερό από βροχές, και να ποτίζεται το φυτό που βρισκόταν κάτω από το αυλάκι και ανέπτυσσε ρίζες.

Στη φωτογραφία 1 βλέπουμε ότι στην έρημο, στο κάτω μέρος της πλαγιάς έχουμε βλάστηση, γιατί εκεί κατέληγε όλη η υγρασία και το νερό.

Στη φωτογραφία 2-3-4 Βλέπουμε το κανάλι που δημιουργήθηκε για να ποτίζει ακριβώς από κάτω τα φυτά.













Στην 5-6 βλέπουμε τις λεγόμενες πεζούλες, σκαλοπάτια


Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Α-Ω Ξυνό πολύσπορο ψωμί με προζύμι και ξυνόγαλο στον αρτοπαρασκευαστή. Γεύσεις ψωμιού από τα παλιά χρόνια.Πως θα κάνω πολύσπορο χωριάτικο ψωμί με ξινή γεύση.

 
Κάναμε το χειροποίητο τυράκι μας, και κρατήσαμε λίγο ζουμάκι από αυτό που περίσσεψε μετά το τυρί.
Βάλαμε 1 φλιτζάνι ξινόγαλο και προσθέσαμε νεράκι για το υπόλοιπο της συνταγής.
Αυτό το κάναν οι παλιοί πρώτον για να έχει το ψωμί τους βιταμίνες και όλα εκείνα τα συστατικά που περίσσευαν από το τυρί και δεύτερον το ψωμί γινόταν πιο εύπεπτο.
Εγώ χρησιμοποιώ τον αρτοπαρασκευαστή μόνο για το ζύμωμα και το 1ο φούσκωμα. Μετά κάνω χειροποίητα την διαδικασία και τα ψήνω στο φούρνο για να έχω πολύ κόρα, και εμφάνιση χωριάτικου.
Το προζύμιτο διατηρώ στο ψυγείο, ή στην κατάψυξη.

Συστατικά:

250 γρ. αλεύρι σικάλεως
250 γρ. αλεύρι κριθαριού
250 γρ. ρεβιθάλευρο (εάν δεν θέλετε βάλτε κανονικό αλεύρι)
250 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
250 γρ. προζύμι
200 ml ξινόγαλο
λάδι,
 

Οδηγίες:

Βάζουμε στη φόρμα 250 γρ. αλεύρι σικάλεως, 250 γρ. αλεύρι κριθαριού, 250 γρ. ρεβιθάλευρο, 250 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως.
Προσθέτουμε 250 γρ. προζύμι και νερό και βάζουμε το πρόγραμμα των 3 ωρών Το αφήνουμε αφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει για 2 ώρες. Προσθέτουμε με λίγο αλεύρι, 200 ml ξινόγαλο στο τέλος ζυμώνουμε πάλι. Βγάζουμε τη ζύμη και αφήνουμε το μείγμα να ηρεμήσει και πλάθουμε την ζύμη σε σχήμα λαγάνας. Tην ταπώνουμε με τα δάχτυλα. Χαράζουμε το σχήμα σταυρού για να έχει ωραία όψη όταν θα ψηθεί. Αλείφουμε λίγο γάλα, ή νερό στη ζύμη για να κολλήσουν οι νιφάδες σικάλεως και ότι θα βάλουμε πάνω, λαδώνουμε και ψήνουμε στον φούρνο, σε θερμοκρασία 180 βαθμών για μία ώρα περίπου.