Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Α-Ω Πως να διατηρήσουμε φρέσκα λαχανικά για αρκετό καιρό.Φρέσκο μαιντανό, άνιθο,σέλινο, ρεπανάκι, καρότο για βδομάδες


 Το πρόβλημα το έχω με τον μαιντανό, άνιθο, σέλινο, ρεπανάκια εώς τώρα. Αναγκαζόμουν να τα βάζω στην κατάψυξη. Μετά βρήκα τρόπο να έχω ένα παρτέρι στο μπαλκόνι και να κόβω πάντα φρέσκα. Υπάρχει όμως και εποχή που δεν ευδοκιμούν και αυτά, για παράδειγμα ο άνηθος το χειμώνα παγώνει. Τα σέλινα επίσης. 
Την λύση μου την έδωσε ένα άρθρο που διάβασα της Κατερίνας Γκίκα



Διατηρούμε φρέσκα και τα μυρωδικά

Είμαι εργένισσα, μαγειρεύω τις περισσότερες φορές μόνο για τον εαυτό μου αλλά θέλω να έχω όλα τα μυρωδικά στο ψυγείο μου, ώστε να επιλέξω τι χρειάζομαι όταν θα βάλω την κατσαρόλα στη φωτιά.
Θέλω να έχω σέλινο για τις σούπες μου και κόλιανδρο για τις σαλάτες μου. Τα έβλεπα στον πάγκο στη λαϊκή και ήθελα να τα πάρω όλα, και τα έπαιρνα, αλλά συνήθως μετά από δέκα μέρες τα πέταγα άθικτα ή έχοντας χρησιμοποιήσει λίγα κλωναράκια από τo καθένα. Και όταν τα χρειαζόμουν, δεν είχα. Αναρωτιόμουν γιατί δεν έχουν μικρότερα ματσάκια για μας, τους εργένηδες. Τα τύλιξα σε χαρτί, τα έβαζα σε νερό, πειραματιζόμουν με διάφορες πατέντες προκειμένου να διατηρήσω τα μυρωδικά στο ψυγείο μου περισσότερο διάστημα. Τελικά βρήκα τη λύση και, πιστέψτε με, έχω τα μυρωδικά μου από τα Χριστούγεννα, που πήγα στο χωριό, και αντέχουν ακόμα...
Αποστειρώνω μερικά βαζάκια με καυτό νερό. Εδώ έχω δύο μικρά, μπορείτε να βάλετε ακόμα μεγαλύτερα ώστε να αναπνέουν ή, αν έχετε την δυνατότητα, να βάλετε μεγαλύτερη ποσότητα.
Βάζουμε μέσα σε κάθε βαζάκι κι από ένα ματσάκι άνηθο, μαϊντανό, σέλινο, μάραθο, κόλιανδρο, ακόμα και ρόκα, τα κλείνω με τα καπάκια τους και τα τοποθετώ στο ψυγείο. Παίρνουμε όσο θέλουμε και μετά ξανακλείνουμε το βάζο.
Κάποια στιγμή, μετά από δυο-τρεις βδομάδες, μέσα μαζεύει λίγο υγρασία, μπορούμε τότε αν θέλουμε να ξαναφρεσκάρουμε το γυάλινο μπολ και να το σκουπίσουμε. Αυτό είναι προαιρετικό γιατί ουσιαστικά δεν παθαίνουν τίποτα. Ακόμα κι αν τα ξεχάσετε εκεί για έναν - δύο μήνες, όταν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε κάποιο μυρωδικό, θα ανοίξετε το βαζάκι και θα είναι σαν φρέσκο.
Θα ήθελα με αυτόν τον τρόπο να διατηρήσω και το σπανάκι, αλλά θα χρειαζόταν πολύ μεγάλο γυάλινο σκεύος, οπότε αυτό μπαίνει στην κατάψυξη αφού προηγουμένως το καθαρίσω, το πλύνω και το περάσω από ζεματιστό νερό.

ΥΓ: Αν μάλιστα τα τυλίξετε και σε χαρτί κουζίνας και μετά τα βάλετε στο αποστειρωμένο βαζάκι, θα ζήσουν ακόμη περισσότερο.

Καλή επιτυχία

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Α-Ω Ρυζόγαλο με μαστίχα και φρέσκο γάλα

 

Υλικά συνταγής

Μια και σε λίγο θα αρχίσει η νηστεία, είπαμε να ευχαριστηθούμε λίγο τα γαλακτοκομικά πριν τα κόψουμε. Πήγαμε λοιπόν στο μανδρί και αγοράσαμε φρέσκο γαλατάκι, το οποίο βράσαμε.

  • 3/4 φλ. τσαγιού ρύζι γλασέ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 φλ. τσαγιού νερό
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 5 φλ. τσαγιού φρέσκο γάλα
  • 1/4 κ.γλ. κοπανισμένη μαστίχα
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ (ή νεσεστέ
  • κανέλα για το πασπάλισμα

 
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το ρύζι με το νερό και το αλάτι. Σιγοβράζουμε για 10΄ να φουσκώσει  το ρύζι. Προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαστίχα κι ανακατεύουμε. Όταν το ρύζι βράσει, τότε διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό κι ανακατεύοντας το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Σιγοβράζουμε για λίγο να αρχίσει να πήζει το ρυζόγαλο. Όπως είναι ζεστό, το μοιράζουμε σε 6 μπολάκια ή σε 6 κολονάτα ποτήρια. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το παγώνουμε στο ψυγείο.

Mερίδες: 6

Α-Ω Η Ρωσία: Διεκδικεί αποζημιώσεις πολέμου από τη Γερμανία


Με τίτλο «Η ιδέα των αποζημιώσεων από τη Γερμανία, δεν έχουν υποβληθεί για δημόσια συζήτηση στην Κρατική Δούμα» το ρωσικό δημοσίευμα του Ria Novosti, έκανε λόγο για πρόταση αποζημιώσεων για τα δεινά που προκλήθηκαν απο τη Γερμανία στη Σοβιετική Ένωση κατά τη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου.
Η ιδέα για τη δημιουργία μιας ομάδας εργασίας της Κρατικής Δούμας για να προχωρήσει σε απολογισμό των ζημιών που προκλήθηκαν κατα τη διάρκεια του Β\\\'ΠΠ στην Σοβιετική Ένωση απο τη Γερμανία , βρίσκεται προς το παρόν στο στάδιο της συζήτησης στους βουλευτές που αναφέρονται σε αυτήν την πρωτοβουλία, σύμφωνα με τον Γιούρι Σουβάλοφ, αναπληρωτή της Κρατικής Δούμας, προϊσταμένου του Τμήματος δημοσίεων Σχέσεων και συνεργασίας με τα ΜΜΕ.
Προηγουμένως, μέλος του Ανώτατου Συμβουλίου του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος, Μιχαήλ Ντεγκτουάρεφ, δήλωσε στην εφημερίδα Ισβέστια ότι \\\'οι βουλευτές της Κρατικής Δούμας, δημιούργησαν ομάδα εργασίας για να προβούν σε απολογισμό των ζημιών που προκλήθηκε από τη Γερμανία στη Σοβιετική Ένωση κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου.Το ποσό που θα προκύψει αναμένεται να παρουσιασθεί στη Γερμανία ως υποχρεώσεις επανορθώσεων

Αναρτήθηκε:  http://apokalyptikodeltio.gr/index.php/kentro-kentriki-dipli/7334-diekdikei-apozimioseis-polemou-apo-ti-germania-i-rosia.html

Α-Ω Τα πιο ωραία του Βαρουφάκη.Θρύλος έγινε ο Έλληνας Βαρουφάκης στις αρχές του 2015.Δεν υπάρχει Έλληνας που να μην τον γνωρίζει

02-02-15 1
η στολή του ΒΑΡΑΟΥΦΑΚΕΡ για το τριώδιο!!!

Ανατήθηκε  http://i-kyr.gr/?p=2533

Α-Ω Νηστεία του Τριωδίου.Πότε ξεκινά.Τι τρώμε στη νηστεία Τριωδίου.Η σημασία της νηστείας του Τριωδίου

Η περίοδος του Τριωδίου αποτελεί το κινητό εκείνο τμήμα του εκκλησιαστικού έτους που προπαρασκευάζει τον πιστό για τον άξιο εορτασμό των Παθών και της Αναστάσεως με ανάλογα βιώματα, πνευματική καλλιέργεια και συμμετοχή, με αγώνα μετανοίας, προσευχής και νηστείας.  Η περίοδος του Τριωδίου είναι ένα στάδιο «προετοιμασίας» για την νηστεία της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και ξεκινά από την Κυριακή του «Τελώνου και Φαρισαίου» και τελειώνει την Ε΄ Κυριακή των Νηστειών.

Την πρώτη εβδομάδα γίνεται «κατάλυση στα πάντα», δηλαδή τρώγεται ελεύθερα κάθε φαγητό ακόμα και την Τετάρτη και Παρασκευή.  Για το λόγο αυτό ονομάζεται «ελεύθερη» ή «απολυτή».
Την δεύτερη εβδομάδα του Τριωδίου γίνεται «κατάλυση στα πάντα» όλες τις ημέρες εκτός της Τετάρτης και Παρασκευής όποτε απέχουμε ακόμα και από τα λαδερά φαγητά όπως και τις ημέρες της Μεγάλης Σαρακοστής.
Την τρίτη εβδομάδα, αυτή της Τυροφάγου ή Τυρινής γίνεται όλες τις ημέρες κατάλυση σε όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα, του αυγού, των ψαριών και φυσικά του ελαιολάδου, απαγορεύεται όμως η κρεοφαγία.

Κυριακή του Τελώνη και του Φαρισαίου:
Η εκκλησία θέλει να μας εμπνεύσει την ταπείνωση του Τελώνη και να μας προφυλάξει από την υπερηφάνεια του Φαρισαίου.

Κυριακή του Ασώτου:

Τρία πράγματα διδάσκει η παραβολή:
α) την άθλια κατάσταση του αμαρτωλού
β) την αξία της μετάνοιας και
γ) το μεγαλείο της συγχωρέσεως.

 Το Σάββατο πριν την τρίτη Κυριακή ονομάζεται Ψυχοσάββατο ή Σάββατο των Ψυχών.  Καθιερώθηκε από την εκκλησία ως ημέρα που προσφέρουμε κόλλυβα και προσευχόμαστε για όλους αυτούς που για διαφόρους λόγους δεν μνημονεύονται σε μνημόσυνα: για παράδειγμα άνθρωποι που δεν έχουν εν ζωή κανένα συγγενή.

Κυριακή της Απόκρεω:
Λέγεται έτσι διότι μετά την Κυριακή αυτή απέχουμε από το κρέας.  Τη μέρα αυτή η Εκκλησία μας φέρνει στη μνήμη μας τη φοβερή Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου.

Κυριακή της Τυρινής:
Λέγεται έτσι διότι μετά τη μέρα αυτή καθώς και την εβδομάδα που προηγείται τρώμε τυριά και άλλα γαλακτώδη.
Το Ευαγγέλιο της μέρας αυτής παροτρύνει τους πιστούς να συγχωρήσουν αυτούς που τους έφταιξαν ώστε να τους συγχωρήσει και ο Θεός, η νηστεία να μη γίνεται αφορμή επίδειξης όπως έκαναν οι Φαρισαίοι και να διάγουν βίο ενάρετο και ελεήμονα.  Τη μέρα αυτή η εκκλησία, μας θυμίζει την εξορία του Αδάμ από τον Παράδεισο.


1) ΤΡΙΩΔΙΟ
1. Από Της Κυριακής Τελώνου και Φαρισαίου και μέχρι της Κυριακής του Ασώτου, τρώμε τα πάντα την εβδομάδα.
2. Την εβδομάδα της Τυρινής εκτός του κρέατος επιτρέπονται γαλακτοκομικά όλη την εβδομάδα.

ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗ
3. Η νηστεία της Μ. Τεσσαρακοστής, αρχίζει από την Καθαρή Δευτέρα με λάδι μόνο Σάββατο και Κυριακή.
4. Την Πέμπτη του Μεγάλου Κανόνος τρώμε λάδι.
5. Την Κυριακή των Βαΐων τρώμε ψάρι.
6. Την Μ. Εβδομάδα νηστεία.
7. Την εβδομάδα της Διακαινησίμου (δηλ. αυτήν μετά την Κυριακή του Πάσχα) έχουμε κατάλυση εις πάντα.
8. Από την Κυριακή του Θωμά μέχρι της Πεντηκοστής έχουμε κατάλυση λαδιού Τετάρτη και Παρασκευή.
9. Της Μεσοπεντηκοστής και την παραμονή της Αναλήψεως τρώμε ψάρι.
10. Την εβδομάδα της Πεντηκοστής έχουμε κατάλυση εις πάντα.

Α-Ω Καλλιέργεια μικρών καλαμποκιών Baby Corn.Αγορά σπόρων baby corn

 
Τα καλαμπόκια βλασταίνουν σε θερμοκρασία 20-25 Βαθμούς Κελσίου
Η φύτευση των κανονικών καλαμποκιών γίνεται 35-45εκ απόσταση
Η φύτευση των baby corn 20-35εκ απόσταση

Μπορείτε να κάνετε διαδοχικές σπορές Μάρτιο-Απρίλιο-Μάιο-αρχές Ιουνίου

Τα καλαμπόκια είναι έτοιμα να τα κόψετε όταν η φούντα από πράσσινη γίνει σκούρο καφέ.

Τα καλαμπόκια ποπ κόρν είναι έτοιμα ότα η φούντα τους σκουρήνει

Τα baby corn είναι έτοιμα όταν γίνουν 15 εκατοστά και οι φούντες κοκκινίσουν.

Γενικά όταν θα κόψετε τα καλαμπόκια πρέπει να μην έχουν σκληρύνει να είναι γαλακτώδες.

Για σπόρους: στείλτε μύνημα zevs2013ltd@yahoo.gr




Α-Ω Καλλιέργεια μικρών καλαμποκιών Baby Corn.Αγορά σπόρων baby corn

 
Τα καλαμπόκια βλασταίνουν σε θερμοκρασία 20-25 Βαθμούς Κελσίου
Η φύτευση των κανονικών καλαμποκιών γίνεται 35-45εκ απόσταση
Η φύτευση των baby corn 20-35εκ απόσταση

Μπορείτε να κάνετε διαδοχικές σπορές Μάρτιο-Απρίλιο-Μάιο-αρχές Ιουνίου

Τα καλαμπόκια είναι έτοιμα να τα κόψετε όταν η φούντα από πράσσινη γίνει σκούρο καφέ.

Τα καλαμπόκια ποπ κόρν είναι έτοιμα ότα η φούντα τους σκουρήνει

Τα baby corn είναι έτοιμα όταν γίνουν 15 εκατοστά και οι φούντες κοκκινίσουν.

Γενικά όταν θα κόψετε τα καλαμπόκια πρέπει να μην έχουν σκληρύνει να είναι γαλακτώδες.

Για σπόρους: στείλτε μύνημα zevs2013ltd@yahoo.gr