Τι χρειαζόμαστε:
- 1 1/3 κουπας αλεύρι μαλακό
- 1/4 κούπας κακάο
- 1 βανίλια
- 1/2 κουταλάκι σόδα
- 1/8 κουταλάκι αλάτι
- 1/2 κούπα μαργαρίνη σόφτ
- 3/4 κούπας ζάχαρη καστανή
- 1/4 κούπας κονιάκ
- 1 κούπα ψηφίδες σοκολάτας
Πως το κάνουμε:
- Σ΄ενα μπολ κοσκινίζουμε το αλέυρι με το κακάο τη βανίλια, τη σόδα, και το αλάτι.
- Χτυπήστε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ τη μαργαρίνη με την καστανή ζάχαρη ώσπου να αφρατέψει.
- Ρίξτε το κονιάκι κουταλιά κουταλιά και χαμηλώστε την ταχύτητα στο ελάχιστο.
- Ρίξτε το μείγμα στερεών υλικών λίγο λίγο στο μείγμα της μαργαρίνης ανακατεύοντας ώσπου να γίνει ζύμη απαλή και λεία.
- Ρίξτε και ανακατεύψτε απαλά με ένα κουτάλιτις ψηφίδες σοκολάτας.
- Στρώστε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και πλάστε τες σε μπαλάκια και αραδιάστε τες στο ταψί σε απόσταση γιατι θα φουσκώσουν και θα απλώσουν.
- Ψήστε τα cookies στους 200 βαθμούς 10 λεπτά περιπου ώσπου να σκληρύνουν στις άκρες αλλά να είναι μαλακά στο κέντρο.
Διαβάστε περισότερο: Chocolate chip cookies νηστίσιμα http://www.sintagespareas.gr/sintages/chocolate-chip-cookies-nistisima.html#ixzz1qhpEbzcd
Λίγα μυστικά ακόμα