Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018

Α-Ω Εξοδος από τα Μνημόνια. Ελλάδα δεκαετία 2018-2018. Τι σημαίνει αυτό στα δικά μας μάτια



ΕΛΛΑΔΑ ότι απομένει 2008-2018

Συζητώντας με φίλους γνωστούς και πελάτες τα τελευταία έτη και μετά από απεγνωσμένες επίπονες προσπάθειες επιβίωσης να σώσουμε την επιχειρηματικότητα μας καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι στην Ελλάδα δεν πρόκειται να μας αφήσουν να επιβιώσουμε, να αναπτυχθούμε, να ζήσουμε, να δουλέψουμε. 
Μας έβαλαν υπέρογκους φόρους για να μας φτάσουν στο σημείο να μην μπορούμε να πληρώσουμε και να μας πάρουν ότι έχουμε δημιουργήσει εμείς, οι γονείς μας, οι παππούδες μας.
Η Ελλάδα είναι το νέο πείραμα  το νέο στοίχημα του αιώνα. 
Να πάρουν κάθε τι έχει ο Ελληνας , να τον δουν να γονατίζει και να μην έχει κουράγιο να αντιδράσει.

Πρώτα σταμάτησαν την βιοτεχνία και το καπνεμπόριο μετά την οικοδομή που απασχολούσε και έδινε δουλειά σε πολύ κόσμο.Μετά χτύπησαν την αγροτική παραγωγή και την κτηνοτροφία.
Μετά ξεπούλησαν όλο τον πλούτο μας. Μετά τους μικρομεσαίους επαγγελματίες. 
Μας έκαναν υποχρεωτικά ΔΩΡΗΤΕΣ Οργάνων.
Και τι έμεινε πια, ο τουρισμός. Αυτόν τον χτυπάνε με την εισροή φτωχών τουριστών, και λαθρομεταναστών. Δεν έμεινε τίποτα πια που να μπορεί να μας συντηρεί ως κράτος.

Στις 23/4/2010 ο Γιώργος Παπανδρέου μας ξεπούλησε και μας έβαλε στα ΜΝΗΜΟΝΙΑ κάνοντας διάγγελμα από το ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ.

Στις 21/8/2018 Την Ιθάκη επέλεξε το Μέγαρο Μαξίμου για να απευθύνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό για το τέλος των Μνημονίων, αλλά και της μνημονιακής περιπέτειας.Ο Αλέξης Τσίπρας και μας είπε ότι βγαίνουμε από τα Μνημόνια ως χαρμόσυνο νέο, δεν μας είπε όμως, πως θα τα καταφέρει πια χωρίς τα δανεικά. Τι άλλο έχει να ξεπουλήσει.

Αρχή μιας καταστροφής προμυνήουν τα διαγγέλματα από τα νησιά.. Αυτό μας λέει η εμπειρία των μνημονίων και της κρίσης.

Νομίζω ότι περάσαμε την εποχή των μνημονίων όπου όλα τα μεγάλα πρέπει να τα βγάλουμε από το μυαλό μας. Μικρά όλα θα είναι πλέον. Μικρές παραγωγές, μικρές λαικές, μικρές δουλειές, μικρή ζωή...μικρές απαιτήσεις. Όσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσουμε τόσο πιο εύκολα θα προσαρμοστούμε. Γίναμε ίδιοι με τις βαλκανικές χώρες εξομοιωθήκαμε, φτωχύναμε για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις να μας κλέψουν τον πλούτο. Αν πάτε μια βόλτα σε αυτές τις χώρες ο κόσμος ζει πουλώντας ντομάτες-αυγά-φρούτα έξω από το σπίτι του.. στα κτήματα. Όταν το χρήμα θα εξαφανιστεί εντελώς πράγμα που είναι κοντά, και θα είναι πλήρως ελεγχόμενο, αυτό θα σώσει πολύ κόσμο.

Όσο πιο αυτάρκης είστε τόσες περισσότερες πιθανότητες έχετε να επιβιώσετε.
Κρατήστε το dna σας καθαρό, χωρίς προσμίξεις γιατί κάποτε ίσως χρειαστεί να πουλήσετε και το καθαρό γνήσιο ελληνικό σπέρμα-ωαριο αφού δεν θα μας έχει απομείνει τίποτα άλλο

Γράφει η Σοφία Κυριακίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: