ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ. Τηλ. 6907860582

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ. Τηλ. 6907860582
Εμείς φροντίζουμε για εσάς τη΄. 6907860582

Τετάρτη, 6 Μαΐου 2015

Α-Ω «Έβγαλε» 400 κιλά ντομάτες από έναν μικρό λαχανόκηπο στη Θεσσαλονίκη ο Αριστείδης Σωτηριάδης

«Έβγαλε» 400 κιλά ντομάτες από έναν μικρό λαχανόκηπο 

Ο 59χρονος βραβεύτηκε από τον δήμο Νεάπολης-Συκεών

Από μια μικρή έκταση μόλις 50 τετραγωνικών μέτρων, ο 59χρονος συνταξιούχος Αριστείδης Σωτηριάδης, πρώην αγρότης στο επάγγελμα, κατάφερε να παράξει 400 κιλά ντομάτες. Ο κ. Σωτηριάδης, μαζί με τη σύζυγό του, καλλιεργούν έναν από τους δημοτικούς λαχανόκηπους του δήμου Νεάπολης - Συκεών, στη Θεσσαλονίκη.

Η παραγωγή που τους έδωσε το μικρό τους κηπάριο, την περασμένη σεζόν, τούς εξέπληξε ευχάριστα. Τόσο, ώστε διέθεσαν το 20% της συνολικής παραγωγής, δηλαδή περίπου 80 κιλά από τις ντομάτες, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο για να καλυφθούν οι ανάγκες ατόμων που ζουν στα όρια της φτώχειας.«Από τα εννιά μου χρόνια ήμουν στα χωράφια στα Νέα Μάλγαρα κι έχω την εμπειρία του αγρότη. Εκεί καλλιεργούσαμε κυρίως ρύζι και καλαμπόκι. Με τη σωστή περιποίηση των φυτών στο κηπάριο του δημοτικού λαχανόκηπου, έβγαλα περίπου 400 κιλά ντομάτες. Στον μικρό μου χώρο είχα φυτέψει επίσης πιπεριές, αγγούρια, μελιτζάνες, αλλά και καρπούζια, ένα από τα οποία ήταν 15 κιλά. Η παραγωγή πήγε πολύ καλά», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο καλλιεργητής.«Περίπου 80 κιλά από τις ντομάτες, τα παραχωρήσαμε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, ενώ λόγω της μεγάλης ποσότητας μοιράσαμε και σε άλλους καλλιεργητές που είχαν κομμάτια γης στους δημοτικούς λαχανόκηπους, αλλά δεν κατάφεραν να έχουν ανάλογη σοδειά», πρόσθεσε ο κ. Σωτηριάδης.

Ο 59χρονος βραβεύτηκε, σήμερα, από τη δημοτική αρχή για την εργασία και την προσφορά του, καθώς σύμφωνα με τους όρους χρήσης των κηπαρίων πρέπει να δίνεις το 10% της παραγωγής στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, ωστόσο ο ίδιος αποφάσισε να διπλασιάσει την ποσότητα.Αναρτήθηκε: http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/817811/evgale-400-kila-domates-apo-enan-mikro-lahanokipo/
Δημοσίευση σχολίου