Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Α-Ω Έφυγε σήμερα από καρδιά ο Γρηγόρης Ανανιάδης ιδιοκτήτης του Εκτροφείου ΑΡΤΕΜΗΣ


 
Έφυγε ξαφνικά σήμερα το πρωί ο 50χρονος κάτοικος Πέντε Βρυσών Γρηγόρης Ανανιάδης, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών.
Συγκλονισμένοι από την είδηση του θανάτου του συγγενείς και φίλοι που δεν μπορούν να πιστέψουν τον άδικο χαμό του αγαπημένου τους Γρηγόρη.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο θάνατος του προήλθε από καρδιακή προσβολή.
Ηταν πολύ αγαπητός και κοινωνικός χαρακτήρας και οι περισσότεροι τον γνώριζαν λόγω της ιδιαίτερης επαγγελματικής του ενασχόλησης (διατηρούσε εκτροφείο ορτυκιών στις Πέντε Βρύσες), αλλά και της πολιτικής του δράσης.

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί στις 17.00 το απόγευμα της Τρίτης 21 Απριλίου στον ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου Πέντε Βρυσών.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει. 

Ποιος ήταν ο Γρηγόρης:

Ο άρχοντας των ορτυκιών


Ο Γρηγόρης Ανανιάδης είναι ο ιδιοκτήτης του εκτροφείου πτερωτών θηραμάτων «Αρτεμις». Ξεκίνησε πριν από περίπου 25 χρόνια και ύστερα από επίπονη προσπάθεια βλέπει τα ορτύκια του να καταγράφουν υψηλές πωλήσεις και αξιοζήλευτη φήμη.

 Το εκτροφείο πτερωτών θηραμάτων Αρτεμις, ιδιοκτησίας Γρηγόρη Ανανιάδη, ιδρύθηκε το 1985 στις ορεινές Πέντε Βρύσες του Δήμου Βερτίσκου Θεσσαλονίκης. Είναι το μόνο που διαθέτει σύγχρονο αυτόματο σφαγείο που πληροί τις ισχύουσες ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Το είδος των ορτυκιών που εκτρέφεται είναι το ευρωπαϊκό Coturnix japonica. Ο κ. Ανανιάδης όντας ανήσυχο πνεύμα, με αγάπη για τη φύση και τα ζώα, όταν άκουσε από κυνηγούς ιστορίες για τη διατροφική αξία των ορτυκιών, αποφάσισε να εγκαταλείψει το αστικό κέντρο της Θεσσαλονίκης και να δημιουργήσει τη δική του επιχείρηση. «Τα τέσσερα πρώτα χρόνια νοίκιαζα μια μικρή πτηνοτροφική μονάδα μέχρι να αποκτήσω τη δική μου». Ενιωθε, όμως, ότι η εμπειρία που διέθετε δεν αρκούσε για να παράξει προϊόν εφάμιλλο με εκείνο των Eυρωπαίων ανταγωνιστών του, που κυριαρχούσαν στην ελληνική αγορά. Γι' αυτό τον λόγο ξεκίνησε σπουδές σε ΤΕΙ Ζωικής Παραγωγής, ενώ ταυτόχρονα επισκεπτόταν χώρες, όπως η Γαλλία, η Ιταλία, η Εσθονία, η Βραζιλία, προκειμένου να εμβαθύνει τις γνώσεις του και να αναδείξει τις αρετές της ποιότητας των ορτυκιών.

 Στο εκτροφείο, σε σταθερή βάση, φιλοξενούνται 2.500 μάνες παραγωγής ορτυκιών και συνολικά 25.000-30.000 πτηνά που βρίσκονται στα διάφορα στάδια της ανάπτυξής τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια: