Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ 1ου & 2ου ΓΕΛ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ          Ωραιόκαστρο     25-10-2011
1ΟΥ ΚΑΙ 2ΟΥ ΓΕΛ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ    

ΠΡΟΣ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟ Β’ΑΘΜΙΑΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

                                                                                                              
Κύριε Προϊστάμενε

Σας καταθέτουμε την έντονη διαμαρτυρία μας σαν Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου και 2ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου για :

1.             Την απώλεια τόσων διδακτικών ωρών από το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς λόγω της έλλειψης καθηγητών στις εξής ειδικότητες:
- Στο 1ο ΓΕΛ φυσικού, θεολόγου, καθ. γραμμικού και ελεύθερου σχεδίου, γαλλικών και γερμανικών.
- Στο 2ο ΓΕΛ φιλολόγου, καθ. ελεύθερου και γραμμικού σχεδίου, και κοινωνιολόγου.
Να σημειώσουμε εδώ ότι μόλις στις 10-10-2011 καλύφθηκε το κενό καθηγητή φυσικής, δηλαδή έλειψαν 18 διδακτικές ώρες φυσικής εβδομαδιαία και μάλιστα σε μαθήματα κατεύθυνσης στην Β και Γ τάξη.
   Όταν δώσατε οδηγία λοιπόν 5 ημέρες μετά την λήξη των καταλήψεων να συνεδριάσουν τα σχολικά συμβούλια και να προτείνουν τρόπους αναπλήρωσης των χαμένων ωρών, λόγω καταλήψεων, δεν ζητήσατε να γίνουν ανάλογες προτάσεις για τις χαμένες  ώρες λόγω έλλειψης καθηγητών. Αλήθεια με αυτές τι θα  γίνει ;
2.             Την έλλειψη βιβλίων ένα μήνα μετά την έναρξη. Συγκεκριμένα στις 13/10/2011 στο 1ο ΓΕΛ, από τους 20 τίτλους της Α τάξης είχαν δοθεί οι  13, από τους 25 τίτλους της Β τάξης οι 14 και από τους 40 τίτλους της Γ τάξης οι 15!!! Στο 2ο ΓΕΛ η κατάσταση ήταν κάπως καλύτερη.
3.             Την κάθετη μείωση των επιχορηγήσεων για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων. Αν μάλιστα προσθέσουμε εδώ και τα αυξημένα έξοδα λόγω φωτοτυπιών αλλά και την καθυστέρηση σύστασης και λειτουργίας των ενιαίων σχολικών επιτροπών, σύμφωνα με τον Καλλικράτη, η οικονομική κατάσταση στα σχολεία γίνεται τραγική.
 

Ζητούμε λοιπόν τις δικές σας ενέργειες  ώστε να καλυφθούν το συντομότερο, τα κενά των καθηγητών και οι ελλείψεις σε βιβλία. Δηλώνουμε ότι σαν γονείς θα υπερασπιστούμε το συνταγματικό δικαίωμα των παιδιών μας, για ποιοτική δημόσια δωρεάν παιδεία.

                                                                              




Για τα Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος 1ου ΓΕΛ

Η Πρόεδρος 2ου ΓΕΛ






Γαβριηλίδης Νίκος

Καραμπιστάνη Χρυσάνθη

Δεν υπάρχουν σχόλια: