Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Α-Ω Αυτάρκεια.Πως θα Φτιάξω ξύδι σπιτικό.Ξύδι σπιτικό για φάρμακο


Όλοι έχουμε σταφύλια από τον κήπο μας, τη γιαγιά, τον παππού, τον γείτονα ή από την λαϊκή  που μας περισσεύουν και δεν μπορούμε να τα φάμε.
 Παίρνουμε σταφύλια άσπρα δεν τα πλένουμε, γιατί θέλουμε τους μύκητες που προκαλούν το φυσικό βρασμό.
Τα βάζουμε σε μια λεκάνη και αρχίζουμε να τα στύβετε με τα χέρια σας. (Άλλη λύση να τα περάσουμε από μούλτι)  Αγόρασα μια λεκάνη τετράγωνη απο το ΤΖΑΜΠΟ με τρύπα στη μέση και μπορεί κανείς να τα πατήσει αν θέλει, την πήρα ειδικά για αυτό.

Τα αφήνετε εκεί όπως είναι με τα τσόφλια, τα σκεπάζετε με 2 τούλια για τυχόν μυγάκια, μέλισσες κλπ. και τα ξεχνάτε σε σκιερό μέρος για λίγες μέρες.
Εγώ τα έβαζα σε πήλινη γάστρα.Σταδιακά, το σάκχαρο μετατρέπεται σε οινόπνευμα όσο γίνεται ο βρασμός αυτό ακούγεται.
Ο βρασμός γίνεται σε θερμοκρασία δωματίου άνω των 18

Αν αφήσουμε τα φλούδια του σταφυλιού 15 μέρες μέσα στο μούστο θα πάρουμε κόκκινο ξύδι, εάν τα αφήσουμε 2 μέρες θα πάρουμε λευκό.Στην αρχή είναι θολό και όσο περνά ο καιρός γίνεται ρουμπινί καθαρό το χρώμα του.  Απαραίτητη προϋπόθεση για να φτιάξετε το κρασί σας ξύδι, είναι να αφήσετε ανοιχτό σκεπασμένο με τούλι το δοχείο που θα το φυλάξετε και να αερίζεται καλά μέχρι να ολοκληρωθεί το ξίδιασμα. Μετά, απλά το σκεπάζετε με το καπάκι χωρίς να το σφραγίσετε..

H θερμοκρασία αποθήκευσης πρέπει να είναι από 18° έως 35°C.
Το να βάζουμε το δοχείο στον ήλιο είναι λάθος γιατί θερμαίνεται υπερβολικά με αποτέλεσμα να σκοτώνονται τα ένζυμα, οι μύκητες και τα βακτήρια που δημιουργούν το ξίδιασμα..

Για να ξεκινήσει η ζύμωση βάζουμε λίγη μαγιά ξυδιού (από κάπου που έχουν ξανακάνει ξύδι) και 1 ρεβίθι ή 1 μακαρόνι. Προσωπικά προτιμώ το ρεβίθι.

Για να δούμε αν το ξύδι μας είναι έτοιμο και δυνατό χωρίς μπομόμετρο, κάνουμε το εξής τεστ: 

Ρίχνουμε μια κουταλιά ξύδι σε στεγνό χώμα και όταν αφρίσει είναι μπαρούτι!
Το αποθηκεύουμε σε γυάλινα μπουκάλια με φελλό όπως το κρασί και το αφήνουμε να αναπνέει, όχι όμως κοντά σε κρασί γιατί θα ξινίσετε τα κρασιά σας από το μύκητα.Όσο πιο παλιό τόσο καλύτερο όπως και το κρασί.
Αν έχετε και ξύλινο βαρελάκι εκεί παίρνει άλλη γεύση. Εγώ είχα προσθέσει στη ζύμωση τρίματα ξύλου δρυς για να του δώσω γεύση.





ΞΥΔΙ ΜΕ ΚΑΥΤΕΡΗ ΠΙΠΕΡΙΤΣΑ
Υλικά: ξύδι από λευκό ή από κόκκινο κρασί, δενδρολίβανο, φρέσκιες καυτερές πιπερίτσες, σκόρδο σε σκελίδες.
Ταιριάζει με: σαλάτες διάφορες. τυριά διάφορα, χοιρινό, αρνί, γλυκόξινα πιάτα
ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΞΥΔΙ
Υλικά:  ξύδι από λευκό ή από κόκκινο κρασί, φρέσκια μέντα, εστραγκόν, θυμάρι, δάφνη, σέλινο, κρεμμύδι, σκόρδο σε σκελίδες, πιπέρι σε κόκκους, ξυλάκια κανέλας και γαρύφαλλο.
Ταιριάζει με: κρέας, ψάρια φούρνου, κουνέλι, κυνήγι, πατατοσαλάτα.



Το ξύδι είναι φάρμακο στον υψηλό πυρετό, στο άσθμα, την δηλητηρίαση, ταχυκαρδίες, παχυσαρκία, αρθρίτιδα και άλλα.
Διαλύστε δυο κουταλιές ξύδι (κρασόξυδο ή μηλόξυδο) σε ένα ποτήρι κρύο νερό και πιείτε το δεν θα ανεβάζετε πίεση.

Οι σάλτσες σας θα γίνουν υπέροχες με 1 φλυτζανάκι του καφέ από το δικό σας ξύδι. Η γεύση δεν συγκρίνεται με τα φάρμακα του εμπορίου.
Το παραδοσιακό ξύδι εξουδετερώνει τις ψείρες από τα κεφάλια,χωρίς να έχει παρενέργειες.Εχει ακόμα την ιδιότητα  να μαλακώνει και να καταστρέφει τα αυγά της κόνιδας,μια ιδιότητα που δεν έχουν τα χημικά σκευάσματα που κυκλοφορούν στα φαρμακεία για την καταπολέμηση της ψείρας.

Αναρτήθηκε από Σοφία Κυριακίδου 


Θεραπευτικές ιδιότητες του ξυδιού
Το ξύδι είναι φάρμακο στον υψηλό πυρετό, στο άσθμα, την δηλητηρίαση, ταχυκαρδίες, παχυσαρκία, αρθρίτιδα και άλλα.
Διαλύστε δυο κουταλιές ξύδι (κρασόξυδο ή μηλόξυδο) σε ένα ποτήρι κρύο νερό και πιείτε το - See more at: http://www.ftiaxno.gr/2009/01/blog-post_13.html#sthash.hMvs7Nrp.dpuf
Θεραπευτικές ιδιότητες του ξυδιού
Το ξύδι είναι φάρμακο στον υψηλό πυρετό, στο άσθμα, την δηλητηρίαση, ταχυκαρδίες, παχυσαρκία, αρθρίτιδα και άλλα.
Διαλύστε δυο κουταλιές ξύδι (κρασόξυδο ή μηλόξυδο) σε ένα ποτήρι κρύο νερό και πιείτε το - See more at: http://www.ftiaxno.gr/2009/01/blog-post_13.html#sthash.hMvs7Nrp.dpuf

Α-Ω Τούρκοι κρυμμένοι στο Ταίναρο, καμία κίνηση από ελληνικής πλευράς

tourkplio
Απίστευτη πρόκληση από τουρκικής πλευράς, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες τουρκικό ναρκοθετικό πλοίο αγκυροβόλησε στον Ταίναρο σήμερα στις 11:00 π.μ. Πλοία αυτού του τύπου συνηθίζουν να πλέουν με μικτό πλήρωμα το οποίο διαθέτει ομάδα βατραχανθρώπων. Με βάση τις μέχρι τώρα πληροφορίες οι Ελληνικές αρχές φαίνεται να μην προέβησαν σε κάποιου είδους κίνηση απομάκρυνσής του.

Αναρτήθηκε  http://www.voicenews.gr/index.php/eidiseis-panw/35165-2015-08-21-18-04-20.html

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Α-Ω Αυτάρκεια. Νηστίσιμος σπιτικός τραχανάς λαχανικών πως θα φτιάξω στο σπίτι

Αποτέλεσμα εικόνας για τραχανας

 Ένας γευστικός τραχανάς με βιταμίνες για το χειμώνα

Υλικά για 4 κιλά τραχανά

  • 1 κιλό καθαρισμένα κρεμμύδια άσπρα-κόκκινα
  • 1 κιλό πράσα ψιλοκομμένα
  • 1 κιλό καθαρισμένες πιπεριές φλωρίνης και πράσινες μαζί
  • 500 γρ.  ξεφλουδισμένες ντομάτες
  • 300 γρ. καθαρισμένα καρότα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • μισό φλυτζανάκι καφέ αλάτι
  • 1 κουταλιά πιπέρι
  • 1 κουταλιά ρίγανη
  • 3 κουταλιές μαϊντανό (αν έχεις ξερό καλύτερα)
  • 1 κουταλιά άνηθο (αν έχεις ξερό καλύτερα)
  • 1 φλυτζανάκι σέλινο
  • 3 ποτήρια νερό (έαν δεν νηστεύετε μπορείτε να βάλετε ξινόγαλο
  • 4 κιλά αλεύρι ή εναλλακτικά (2 κιλά σιμιγδάλι ψιλό και 2 αλεύρι)

Α-Ω ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ, αποξεραίνω σύκα.Μην αφήνετε τα σύκα να σαπίζουν στις συκιές. Κάντε αποξήρανση για το Χειμώνα. Είναι εύκολο και θα το χαρείτε

 
Είσαι άνεργος και θέλεις να κάνεις προμήθειες για το χειμώνα αλλά τα χρήματα δεν φτάνουν, μια λύση για τα φρούτα σου είναι τα αποξηραμένα. Φροντίζουμε να παίρνουμε από τη φύση ότι καλό έχει να μας δώσει σε κάθε εποχή.
Αν ο χειμώνας είναι τόσο βαρύς όσο προβλέπεται θα χρειαστούμε φρούτα ξερά, με κρασάκι και τυράκι. Πάμε να αρχίσουμε την προετοιμασία λοιπόν γιατί η ΚΑΛΗ ΝΥΚΟΚΟΙΡΑ ΠΡΙΝ ΠΕΙΝΑΣΕΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙ. Φέτος δεν σκοπεύω να αφήσω σύκο να πέσει κάτω χωρίς να το κάνω χρήσιμο.Θέλω να γεμίσω το ΚΕΛΑΡΙ μου με καλούδια χωρίς κόστος.
Στην αρχαιότητα η Αττική φημιζόταν για σύκα της, τα λεγόμενα «βασιλικά», μια ποικιλία που καλλιεργείται μέχρι σήμερα στα Μεσόγεια.

Τα αποξηραμένα σύκα όμως έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη διατροφή των ελληνόπουλων που τα έπαιρναν μαζί τους στο σχολείο για κολατσιό, σε εποχές που πολλές οικογένειες δυσκολεύονταν να τους παρέχουν κάτι περισσότερο.
Σήμερα τα ξερά σύκα χρησιμοποιούνται για να συνοδεύσουν διάφορα τυριά και επιδόρπιους οίνους ή συμμετέχουν σε διάφορα γλυκίσματα και φαγητά, όπως και στην αρχαιότητα, αποδεικνύοντας την αδιάλειπτη παρουσία τους έτσι στο ελληνικό τραπέζι.

 Τα πιο σημαντικά είδη συκιάς είναι της Καλαμάτας, η Βασιλική Μαύρη (μονόφορη) και η Βασιλική λευκή (δίφορη), τα Μαύρα σύκα του Μαρκοπούλου, η Πρασινοσυκιά της Λέσβου, το Πολίτικο (μονόφορη), η Σμυρναϊκή (μονόφορη) η Φρακασάνα (δίφορη), η Βασιλική λευκή (μονόφορη).

 Για τα αποξηραμένα σύκα φημίζονται η Καλαμάτα, ο Ταξιάρχης και η Κύμη της Εύβοιας και για τις παστελαριές τους η Χίος κι η Λέσβος, ενώ η Κέρκυρα για τις συκομαΐδες της.

Τα αποξηραμένα σύκα κάνουν καλό στην υγεία, στο βάρος σας και στη διάθεσή σας. Μαζί με τις σταφίδες είναι από τις δημοφιλέστερες επιλογές.
Ενώ ορισμένα φρούτα μπορεί να χάνουν ένα μέρος της διατροφής τους όταν ξηραίνονται, για τα σύκα δεν ισχύει αυτό. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο, φολικό οξύ και κάλιο.
Κάντε το ίδιο με σταφύλια αν βρείτε σε καλή τιμή.Μπανάνες για να έχετε ΚΑΛΙΟ. Ροδάκινα νεκταρίνια.

ΣΥΝΤΑΓΗ
Παίρνουμε ώριμα σύκα ολόκληρα, τα βουτάμε σε κατσαρόλα με νερό που βράζει και έχουμε ρίξει μισό λεμόνι χυμό ή ξινό 1 κουταλάκι (για να διατηρηθούν).

Κατόπιν τα απλώνουμε σε σίτα, ή σε καλαμωτή, ή σε σκάρα στον ήλιο (προσοχή από κάτω τρέχουν ζουμιά) με την τρύπα προς τα κάτω αρχικά. Τα σκεπάζουμε με τούλι. Γυρίζουμε κάθε μέρα. Με ηλιοφάνεια σε 4-5 μέρες έχουν γίνει. Μετά τα βάζουμε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία στο φούρνο με αέρα στους 80 βαθμούς 20λεπτά για να στεγνώσουν ακόμα καλύτερα. Τα διατηρούμε σε βάζα με ξερά δαφνόφυλα ή βασιλικό όλο το χειμώνα.

ΣΥΚΟΠΙΤΕΣ
Κόβουμε τα σύκα στη μέση και τα ανοίγουμε έτσι που να σχηματιστούν τέσσερα «τρίγωνα». Τα απλώνουμε σε ένα ταψί, στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τα βάζουμε για 2-3 ημέρες στον ήλιο, για να ξεραθούν. Μετά, αν μας είναι εφικτό, τα βάζουμε σε ένα ψάθινο καλάθι και τα βουτάμε στη θάλασσα. Τα στεγνώνουμε για άλλη μια μέρα στον ήλιο (για διατήρηση)
Πολτοποιούμε 500 γρ. φρέσκα σταφύλια, διαβρέχουμε τα σύκα με το χυμό τους και τα βάζουμε ξανά σε ένα ταψί για να τα ζεσταίνουμε στο φούρνο, για 30 περίπου λεπτά, στους 100ο С. Όπως είναι ζεστά, τα πλάθουμε σε μια συμπαγή μπάλα, προσθέτοντας ξερούς καρπούς, σουσάμι, μαστίχα μπαχαρικά της αρεσκείας μας και τέλος πιέζουμε τη συκόμαζα δυνατά για να φύγει όλος ο αέρας της. Την τυλίγουμε με 3-4 φύλλα δάφνης,δένουμε με σπάγκο.
Τοποθετούνται σε τενεκεδένια κουτιά με φύλλα λουΐζας βασιλικό ή δάφνη ή θυμάρι ανάμεσα τους και έτσι διατηρούνται μέχρι τον επόμενο χρόνο.

ΤΣΑΠΕΛΕΣ
 (Πελοπόννησος) Αρμαθιές από αποξηραμένα σύκα, περασμένα σε κλωστή, σαν στεφάνι. Φημισμένες οι τσαπέλες της Καλαμάτας.

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Α-Ω ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΝ ΜΑΤΩΜΕΝΟ ΣΕΠΤΕΒΡΗ 2015.ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Αυτό το Σεπτέβρη οι Τούρκοι τον περιμένουν με αγωνία και χαρά. Επιτέλους θα χτυπήσουν και πάλι τους Έλληνες. Κατάφεραν να γίνου δυνατοί και το μισοφέγγαρο με το άστρο που συμβολίζει η σημαία τους, θα γίνει πράξη αυτό το Σεπτέβρη με τα άστρα να τους ευνοούν.

Ετοιμάζονται λοιπόν στέλνουν κόσμο δικό τους στο Αιγαίο ενώ οι Εβραίοι καλούνται να πάνε σα Ιεροσόλυμα. Ένα είναι σίγουρο ότι αυτός ο Σεπτέβρης δεν θα είναι σαν τους άλλους

Κυριακή 16 Αυγούστου 2015

Α-Ω Οι γιατροί είναι οι μόνοι που δεν έριξαν τις αμοιβές τους

Κι ενώ οι μισθοί και τα έσοδα όλων έχουν πέσει, οι γιατροί δεν έχουν μειώσει τις αμοιβές τους.
Κάποτε που ο μισθός ήταν 50 ευρω ημερησίως,  ο γιατρός έπαιρνε 50 ευρω σε 10 λεπτά εξέτασης.
Σήμερα που ο μισθός πήγε 15-20 ευρω οι γιατροί θέλουν 2 ημερήσια μεροκάματα και μαύρα.

Για να συνέλθουμε λίγο γιατί βλέπω τους κομπογιαννίτες σύριους να σας παίρνουν τις δουλειές και να μένετε στον άσσο.

Άσε που σε λίγο όλες οι υπηρεσίες θα χρεώνονται σε κάρτες και θα σας δω... με τα νέα μέτρα

Α-Ω 20η Αυγούστου 2015 το μοναδικό παγκόσμιο ελληνικό φαινόμενο. Προτοτυπίσαμε και πάλι

<Τυχεροί θα σταθούν οι Έλληνες, και όσοι βρίσκονται στην χώρα το πρωί της 20ης Αυγούστου, δηλαδή την επόμενη Πέμπτη, αφού μόνο στην χώρα μας θα είναι ορατό ένα μοναδικό φαινόμενο, που θα είναι ορατό για περίπου 2 ώρες! 
Έτσι λοιπόν, από ότι μας ενημερώνουν ειδικοί επιστήμονες (οικονομολόγους τους λένε) από τις 9 το πρωί στον Ελλαδικό ουρανό θα εμφανιστούν 13 δις ευρώ, προερχόμενα από της Βρυξέλλες, και αφού κάνουν τον γύρο της χώρας θα επιστρέψουν πάλι στις Βρυξέλλες.
Το φαινόμενο θα διαρκέσει μέχρι τις 11 το πρωί, όταν τα 13 δις θα έχουν εξαφανιστεί από τον Ελλαδικό ορίζοντα>

Και η Ελλάδα πάλι θα χρεωθεί και θα χρεώσει και όλους τους Έλληνες και τα παιδιά αυτών και τα εγγόνια τους.
Αυτοί είναι οι Υπουργοί και οι Βουλευτές σας, που ψήφισαν για άλλη μια φορά την καταστροφή σας.