Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Α-Ω Τυροκομική τέχνη, αυτά που δεν μας έμαθαν οι γονείς, το ήθος που χάσαμε. Πως να γίνω αυτόνομος σε γαλακτοκομικά χωρίς να έχω ανάγκη τα ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ.


Τι μπορώ να φτιάξω στο σπίτι χειροποίητα απλώς με λίγο γάλα...το 2015 και να μην έχω ανάγκη το ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ και τις γερμανικές εταιρίες

1)Αριστερά στο πλαστικό με το κίτρινο καπάκι βλέπετε το τυρόγαλο, ότι περισσεύει απο το τυρί που το χρησιμοποιούμε στο ζυμωτό ψωμί.
2)Το μικρό γυαλινο βαζάκι με πράσσινο καπάκι περιέχει φρέσκο βούτυρο
3)Τα δύο καλάθια έχουν το τυράκι μας
4)Το πήλινο στη μέση το γιαουρτάκι μας
5)Αριστερά απο το γιαουρτάκι είναι το λαδοτύρι μας
6)Απο κάτω ακριβώς η μυζήθρα
7)Και τέλος το κεφαλοτύρι για μακαρόνια και παστίτσιο

Και όλα αυτά τα ωραία, και αγνά προιόντα φτιαγμένα στο σπίτι με γάλα και μαγιά.
Θέληση να έχετε κι ας λεφτά ας μην έχετε, το σπίτι σας πάντα γιεμάτο μπορεί να είναι εάν την τέχνη μάθετε κυρίες μου

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Α-Ω Ο Λογιστικός Έλεγχος του Χρέους, «σκαλώνει» σε 2 ονόματα!

 gianna-aggelopoulou
Ο Λογιστικός Έλεγχος του Χρέους είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με το φάκελο 2004.
Τότε έγινε το υπέρτατο πάρτι των τελευταίων 200 ετών (από καταβολής νεοελληνικού κράτους).
Δεν ήταν μόνο τα ολυμπιακά έργα αλλά και
τα τεράστια δημόσια έργα της Αθήνας τα οποία είχαν γίνει με στημένο τρόπο ως εξής:
– Εσκεμμένη αργοπορία έναρξης έργων.
-Κατεπείγουσα απευθείας ανάθεση σε συγκεκριμένα πρόσωπα χωρίς διαγωνισμό
– 3-4 φορές πάνω το κόστος
Μιλάμε για κονδύλια αμέτρητα δις Ευρώ.
Ο Φάκελος 2004 «σκαλώνει» σε 2 ονόματα.

-Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη
-Γιώργος Βαρουφάκης πρόεδρος Χαλυβουργικής (των Αγγελόπουλων) και πατέρας του σημερινού υπουργού Γιάννη Βαρουφάκη.


Δύσκολο να πιστέψουμε ότι οι προεκλογικές συναντήσεις Γιάννας Αγγελοπούλου – Τσίπρα ήταν για να συζητήσουν για την οικολογία.
Δίχως φάκελο 2004 δεν μπορεί να υπάρξει Λογιστικός έλεγχος του χρέους. Αν γίνει καταρρέει (από το ξήλωμα του πουλόβερ) το Γερμανικό και το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα
Εσείς τι λέτε. Θα γίνει λογιστικός έλεγχος του χρέους;

http://attikanea.blogspot.gr/2015/02/2.html

Α-Ω Πως να καλλιεργήσω στο μπαλκόνι μου μικρό λαχανόκηπο.Τι γλιτώνω από αυτό.Τι κερδίζω.

 
Τι μπορείτε να έχετε στο μπαλκόνι σας πάντα φρέσκο να το κόψετε εκείνη τη στιγμή.
Ρίγανη, Βασιλικό, Θυμάρι, Φασκόμηλο,Μέντα, Μαιντανό, Σέλινο, Άνηθο, Ρεπανάκια, Ρόκκα, γλιστρίδα
Σε μικρά παρτεράκια χωρίς πολύ προσπάθεια, θα μπορούσαμε να έχουμε πάντα τα δικάς μας φρέσκα λαχανικά. Επίσης Ντοματάκια σαντορίνης, αγγουράκι, cucamelons χωρίς πολύ προσπάθεια.

Καλλιεργώ εδώ και χρόνια, έχω όλο το καλοκαίρι μαιντανό φρέσκο, γλιστρίδα ήμερη αλλά και άγρια που βγαίνει μέσα στις γλάστρες λόγο κοπριάς, όλα τα μυρωδικά βότανα και η γεύση σε απογειώνει όταν το κόβεις και το τρως εκείνη τη στιγμή. Έχω όλο το χρόνο φράουλες σε 2 γλάστρες και κάνω επιδόρπια με γιαουρτάκι και μέλι.
Μάλιστα η προσπάθεια μου συγκίνησε και τους συνταξιούχους γείτονες, που σε λίγα τετραγωνικά ξεκίνησαν και εκείνοι και βρήκαν πολύ ενδιαφέρον το χόμπυ μου.
Όλα μπορούν να γίνουν αρκεί εσείς να το θέλετε, αυτό έχω να πω.

Σκεφτείτε ότι στη Λαική δίνετε 1 ευρω για μαιντανό, 1 ευρω για άνηθο, 1 ευρω για ρεπανάκια, 1 ευρω για ρόκκα, ντοματάκια ένα κουπάκι 2,00 ευρω.
Τη βδομάδα λοιπόν για να τα έχουμε φρέσκα δίνουμε 6 ευρω Χ 52 = 312 ετησίως για ένα απλό χόμπυ. 
Δεν συζητάμε για την γεύση του φρέσκου που δεν πληρώνεται, καθώς και ότι αποφεύγετε τα ψεκάσματα.



Α-Ω Αύριο Τρίτη 16/2/2015 και μεθαύριο ετοιμαστείτε για χιονάκι πάλι..


Κι ενώ είχαμε συνηθίσει στον καλό καιρό για το Τριώδιο, από ότι φαίνεται ο Φλεβάρης θέλει να δώσει το σινιάλο ότι ακόμα ο Χειμώνας είναι εδώ. Θα ρίξει τις νυφάδες λοιπόν του Φεβρουαρίου για να μας δώσει μήνυμα ότι δε τελειώνει ο Χειμώνας έτσι εύκολα.Άλλωστε το πετρέλαιο έχει φτηνύνει και δε χρειάζεται να ανησυχούμε


Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Α-Ω Βάψιμο αυγών ορτυκιού για το πάσχα.Πρωτότυπες ιδέες για πασχαλινά αυγά.Βάφω μικρά αυγά ορτυκιού










                                           Με τον ίδιο τρόπο που βάφετε και τα υπόλοιπα αυγά, απλώς τα ορτυκίσια σας βοηθούν στη διακόσμηση, μια και έχουν από μόνα τους τις πιτσιλιές και γίνονται δίχρωμα στο βάψιμο.
Θέλουν 5 λεπτά βράσιμο σε χαμηλή φωτιά, και μετά ανάλογα με τις οδηγίες βαφής τον χρόνο...

Μπορείτε να βρείτε αυγά ορτυκιού για βάψιμο στέλνοντας μύνημα: zevs2013ltd@yahoo.gr
ή ακόμα καιέτοιμα βαμμένα αυγά.

Α-Ω Βάψιμο αυγών για Πάσχα οικολογικά (όπως τα έβαφε η Γιαγιά).Πως θα βάψω αυγά με βότανα


Αποτέλεσμα εικόνας για βαφω αυγα με κρεμμυδι
Με κρεμμυδόφλουδες

Για καφέ αυγά, βράζουμε πρώτα αρκετές φλούδες από σκουρόχρωμα κρεμμύδια και έπειτα, προσθέτουμε τα αυγά άβραστα και τα αφήνουμε να βράσουν για 10-12 λεπτά περίπου.

Και μια άλλη τεχνική είναι :
Να τυλίξετε τη φλούδα γύρω απο τα αυγά, και να τα δέσετε με καλτσόν.Τα αφήνανε να βράσουνε για μιάμιση ώρα σε σιγανή φωτιά.





Για κόκκινα αυγά παίρνουμε βολβούς παντζαριών, τους κόβουμε σε φέτες, τους βράζουμε μέχρι να ψηθούν καλά και χρησιμοποιούμε το ζωμό τους ως βαφή, που την περνάμε με ένα πινέλο σε ήδη βρασμένα αυγά, όσο είναι ακόμα ζεστά, ή τα βράζουμε στον κόκκινο ζωμό των παντζαριών 10-15 λεπτά. Παλαιότερα, αλλά και σήμερα ακόμα, σε πολλές αγροτικές περιοχές, χρησοποιούσανε το φυτό ριζάρι (Rubia tinctorum) για τη βαφή κόκκινων αυγών.

Για γαλάζια αυγά χρησιμοποιούμε κόκκινο λάχανο. Αν τα αυγά μείνουν λίγες ώρες μέσα στα λάχανα θα γίνουν γαλάζια, αν μείνουν όλη τη νύχτα θα γίνουν πιο σκούρα.

Για καφέ αυγά, βράζουμε πρώτα αρκετές φλούδες από σκουρόχρωμα κρεμμύδια και έπειτα, προσθέτουμε τα αυγά άβραστα και τα αφήνουμε να βράσουν για 10-12 λεπτά περίπου.

 pasxalina-avga-kremmydia-freska-louloudia
Για μοβ αυγά, βράζουμε τρία ματσάκια βιολέτες και στη συνέχεια βράζουμε στο ίδιο νερό τα άβραστα αυγά, για 10-15 λεπτά περίπου.
 Τα μύρτιλα μου έδωσαν ένα ωραία μωβ χρώμα το οποίο έτριψα σε μερικά σημεία με χαρτί υγείας για να μην είναι μοτότονο το χρώμα

Για κίτρινα αυγά χρησιμοποιούμε κρόκο Κοζάνης και κουρκουμά. Διαλύουμε σε μία κατσαρόλα με νερό τον κρόκο και βράζουμε τα αυγά για 15 λεπτά από τη στιγμή που το νερό θα πάρει βράση. Για κίτρινο χρώμα, μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε μαργαρίτες από τη φύση, τις οποίες πρέπει να βράσουμε μέχρι να βγάλουνε το έντονο κίτρινο χρώμα τους.


bammena-ayga-me-ibiskoΕπίσης στο http://www.sheblogs.eu βρήκαμε και αυτή την τεχνική για ΣΟΛΟΚΑΛΑΤΙ ΧΡΩΜΑ
Το τσάι από φύλλα ιβίσκου έχει ένα βαθυκόκκινο χρώμα οπότε σκέφτηκα να το δοκιμάσω και στα φετινά αυγά μου. Χρησιμοποίησα καφέ αυγά και το αποτέλεσμα ήταν ένα περίεργο σκούρο καφέ χρώμα,



Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Α-Ω ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ. ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΙΔΕΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΣΕ ΟΙΚΟΔΟΜΗ

Green_Office2 copyΈνα γραφείο – λαχανόκηπος!

 BUSINESS STORIES


Αίθουσες συσκέψεων που φυτρώνουν ντομάτες, ρύζι και μαρούλια.

Στα γραφεία της εταιρείας επιλογής προσωπικού Pasona Group δεν ανθίζουν μόνο ιδέες. Εδώ και λίγο καιρό οι εργαζόμενοι, με τη βοήθεια του αρχιτεκτονικού γραφείου Kono Designs, έχουν μετατρέψει τους χώρους εργασίας τους σε κανονικό περιβόλι.
Στους διαδρόμους και τις αίθουσες των κεντρικών γραφείων της καλλιεργούνται πάνω από 200 είδη ρυζιού, φρούτων και λαχανικών που καλύπτουν 4.000 τ.μ. υπερπολύτιμου χώρου -μια και μιλάμε για το Τόκιο με το πανάκρινο real estate. Όπως αναφέρεται στο site των αρχιτεκτόνων «είναι το μεγαλύτερο project του είδους του και η πιο άμεση υλοποίηση του concept “από τη φάρμα στο τραπέζι” στον κόσμο».
 
Τα φυτά και τα δέντρα δεν είναι «φιλοξενούμενοι», αλλά εντάσσονται
πλήρως στο περιβάλλον του γραφείου. Ντοματιές κρέμονται από την οροφή, λεμονιές παίζουν το ρόλο διαχωριστικού στις αίθουσες, ακόμα και το κεντρικό λόμπι καταλαμβάνεται από έναν μικρό ορυζώνα.
Η σοδειά συλλέγεται και χρησιμοποιείται για τα γεύματα των υπαλλήλων στα εστιατόρια της εταιρείας στα κεντρικά και περιφερειακά της γραφεία.

«Ένα μοναδικό περιβάλλον που προάγει την παραγωγικότητα των εργαζομένων, την ψυχική τους υγεία και την κοινωνική ενσωμάτωση», γράφουν οι αρχιτέκτονες σημειώνοντας πως το πρότζεκτ λειτουργεί ως η καλύτερη διαφήμιση για τη διάδοση της ιδέας των αστικών καλλιεργειών.

Ανάρτηση: http://www.fortunegreece.com/article/ena-grafio-lachanokipos/