Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023

Α-Ω Το τελμα που έχει πέσει ο Δημος μας εδώ και πολλά χρόνια στα Υπο ένταξη οικόπεδα


 

Επί θητείας Δημαρχου  Νίκου Μπάτου υπέγραψαν τη σύμβαση για την ανάθεση της εκπόνησης των μελετών στο ανάδοχο κοινοπρακτικό σχήμα το 2006.

Εγκρίθηκαν τότε  ένταξη 4.217 στρεμμάτων στο σχέδιο πόλης

 Το 2022 Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ 2406/Β/2022 για την κατάρτιση και έγκριση προγραμμάτων εκπόνησης των 76 μελετών Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων (ΤΠΣ) εντός των οποίων συμπεριλαμβάνεται και ο δήμος Ωραιοκάστρου (Δημοτικές Ενότητες Ωραιοκάστρου, Μυγδονίας και Καλλιθέας).

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον Γ’ Κύκλο του Προγράμματος Πολεοδομικών Μεταρρυθμίσεων «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», τη μεγαλύτερη πολεοδομική μεταρρύθμιση της χώρας, όπως έχει χαρακτηριστεί από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) - ΣΑΤΑ 075, υπό τη γενική ονομασία τίτλου Έργων «Πολεοδομικές Μεταρρυθμίσεις», με συνολικό προϋπολογισμό 401,05 εκατ. ευρώ.

Τα Προγράμματα εκπόνησης μελετών ΤΠΣ εγκρίνονται τμηματικά, με χρονικό επιμερισμό των αναθέσεων των μελετών, με στόχο την ολοκλήρωσή τους έως την 30η Ιουνίου 2025.

 

Δηλαδή φτάσαμε 17 έτη μετά κι ακόμα δεν ολοκλήρωσαν τη Νέα επέκταση σχεδίου.

Το  Το 1994 ολοκληρώθηκε ακόμη μία επέκταση 1.200 στρεμμάτων επί θητείας Ιωάννη Μπάτου.

Εμείς από την πλευρά μας προσελκύσαμε πολλούς επενδυτές από την Θεσσαλονίκη που αγόρασαν οι άνθρωποι προκειμένου να στεγάσουν τις ελπίδες τους. Δυστυχώς οι Διοικούντες αποδείχτηκαν λίγοι και το αποτέλεσμα είναι να μην έχει προχωρήσει τίποτα τόσα χρόνια.

Έκτοτε το Ωραιόκαστρο ενώ βίωσε μεγάλη οικοδομική ανάπτυξη έπεσε σε ένα τεράστιο τελμα.

Μείναμε πίσω πολύ πίσω σε σχέση με άλλους Δημους κι αυτό οφείλεται σε πρόσωπα που επαναπαύονται. Επαναπαύονται και δεν έχουν ως πρότιστο μέλημα την πρόοδο του τόπου.

Ακόμα κι αν ολοκληρωθεί η μελέτη το να γίνουν υποδομές θα χρειαστεί χρόνο πολύ χρόνο δηλαδή φοβάμαι ότι μπορεί να μην ζούμε για να το δούμε αυτό το νέο Σχεδιο στο Ωραιόκαστρο με το ρυθμό που πάνε όλοι οι Διοικούντες.


Γραφει η Σοφία Κυριακίδου 

(Κτηματομεσίτης και χρηματοοικονομικός Συμβουλος Επενδύσεων)


 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: