Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Α-Ω Αυτάρκεια Φτιάχνω σπιτικό λιαστό κρασί μόνος. Το λιαστό κρασί της Σοφίας

 
Καταρχήν παίρνω τα σταφύλια και χωρίς να τα πλένω τα βάζω στον ήλιο να λιαστούν μια εβδομάδα ώστε να βγάλουν τα ζάχαρα τους.
Ποτέ δεν πλένουμε τα σταφύλια που θα κάνουμε κρασί, για να μην χάσουν τον μύκητα που έχει στη φλούδα. Αν έχει βρέξει δεν τα μαζεύουμε τουλάχιστον 10 μέρες γιατί δεν θα κάνουμε καλό κρασί.

Κατόπιν λίγα λίγα τα βάζουμε στο μούλτι μας και τα χτυπάμε.
Τοποθετούμε το χυμό με τα φλούδια σε ένα μεγάλο σκεύος, χύτρα, ή λεκάνη, η βαρελάκι πλαστικό
Η θερμοκρασία παίζει σημαντικό ρόλο στο βράσιμο του μούστου.
Από πάνω βάζουμε τούλι ή σίτα για τα μυγάκια..
Μετράμε τα γράδα αρχικά πρέπει να είναι 11,5-12,5

Μετά 3-4 μέρες πρέπει να βγάλουμε τα φλούδια και να καθαρίσουμε το μούστο.
Συνήθως το κάνω σε ένα τρυπητό ή κόσκινο πατώντας τα φλούδια να δώσουν όλο το μούστο.
Θα πρέπει να αφήσουμε το κρασί μας να ζυμωθεί για 25 μέρες σε θερμοκρασία 25-28 βαθμούς θερμοκρασία. Όταν γίνει  κρασί μας σταματά ο βρασμός που ακούγεται μέσα στο σκεύος όπως η γκαζόζα που αφρίζει.
Όταν θελήσουμε να σταματήσουμε την ζύμωση το σουρώνουμε με φίλτρο για να φύγει η οινολάσπη και το βάζουμε σε αποστειρωμένα μπουκάλια σε σκοτεινό μέρος.
Προτιμούμε τα σκούρα μπουκάλια με φελλό και πλαγιαστά ώστε να παλαιώνει το κρασί μας και να αναπνέει. (Προσοχή μην το βάζετε να ωριμάσει δίπλα σε ξύδι, ή όπου έχει μυρωδιές μούχλας ή φαγητού).
Το κρασί μας θα γίνει 4 μήνες μετά περίπου τα Χριστούγεννα όταν το χρώμα του γίνει ρουμπινί διάφανο. Όσο είναι θολό δεν πίνεται. Αν λόγο θερμοκρασίας σας ξινίσει μην το πετάξετε. Το ξύδι που θα πάρετε είναι το καλύτερο φάρμακο, και ιδανικό για σαλάτες. Επίσης όσο πιο παλιό τόσο καλύτερο. Συνήθως το κρασί ξινίζει ή λόγο κακής θερμοκρασίας, ή γιατί τα σταφύλια έχουν βραχεί από βροχή.
Το λιαστό κρασί έχει αρκετό οινόπνευμα.
 
Τιπ μυστικό. Φέτος θα δοκιμάσω να βάλω και λίγη φράουλα μέσα για μυρωδιά.. που μ' αρέσει. Μπορείτε να πειραματιστείτε με βατόμουρο,κεράσι, βύσσινο, κράνα, δαμάσκηνο. 

Αξίζει να δοκιμάσετε να κάνετε το δικό σας κρασί. Αν έχετε και δικά σας σταφύλια τότε είστε τυχεροί που θα βγάλετε το ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΑΣ ΚΡΑΣΙ ή ΞΥΔΙ

Γράφει η Σοφία Κυριακίδου




Ο καταλληλότεροι βαθμοί που θα πρέπει να έχει ο μούστος μας πρέπει να είναι 11.5-12.5.
Σε περίπτωση κατώτερου βαθμού σε 100 λίτρα μούστου μπορούμε να προσθέσουμε 2 κιλά ζάχαρη για να ανεβάσουμε 1 αλκοολικό βαθμό. Σε περίπτωση αρκετά υψηλότερου αλκοολικού βαθμού προσθέτουμε 8 λίτρα νερού στα 100 λίτρα γλεύκους για να ελαττώσουμε τo βαθμό κατά 1 μονάδα. Αυτό γίνετε γιατί το κρασί που έχει μικρότερο βαθμό είναι πιο ευαίσθητο σε μικροοργανισμούς και μπορεί να μας χαλάσει ευκολότερα, ενώ αυτό που έχει μεγαλύτερο βαθμό μπορεί να έχει πρόβλημα στη διαδικασία της ζύμωσής του. - See more at: http://www.ftiaxno.gr/2008/09/blog-post_05.html#sthash.TLtDzJoO.dpuf

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Α-Ω Σύριοι Ισλαμιστές πωλούν το χριστιανικό αίμα προς 100.000 Δολάρια το μπουκάλι. Δειτε το βίντεο ΣΟΚ


Α-Ω ΤΩΡΑ ΟΑΕΔ: Επίδομα σε νέους από 20-29 ετών

Το «Επίδομα καταβάλλεται στους νέους και νέες ηλικίας από 20 – 29 ετών, εφ’ όσον είναι άνεργοι και παραμείνουν γραμμένοι στα μητρώα ανέργων για ένα χρόνο.
Το επίδομα ανέρχεται σε 73,37 ΕΥΡΩ τον μήνα και καταβάλλεται για πέντε μήνες.
ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
• Να έχουν συμπληρώσει το 20ο έτος της ηλικίας τους ή να έχουν αποκτήσει πτυχίο ή να έχουν απολυθεί από το στρατό.
• Η προθεσμία είναι τρίμηνη από την συμπλήρωση του 20ου έτους της ηλικίας ή την απόκτηση πτυχίου ή την απόλυση απ’ τον στρατό.



Α-Ω Ξέφυγε η κατάσταση με τους Μετανάστες στα Ελληνικά νησιά.




Ξεκίνησαν με 1.000 άτομα την μέρα, έφτασαν με 4.000 παράνομες αφίξεις τη μέρα.
Η Μυτιλήνη γέμισε κόσμο σαν τις ακρίδες έρχονται στα νησιά.
Και το καράβι που τους μαζεύει κάθε βδομάδα, δεν φτάνει να πάρει παρά μόνο τον κόσμος μιας ημέρας.




Αναρωτιέμαι τι θα γίνει όταν τα Σκόπια θα κλείσουν τα σύνορα.Δεν θέλω να φανταστώ τι γίνεται στα σύνορα και τι τραβάνε όλοι οι τουρίστες που πρέπει να περάσουν σύνορα μιας χώρας για να επιστρέψουν.
Όταν το Μόναχο θα γεμίσει κόσμο από αυτούς εκατομμύρια, πως θα το διαχειριστούν οι ίδιοι.
Γιατί αυτοί οι φίλοι μας οι Ευρωπαίοι ακόμα δεν τους είδαν στα κράτη τους. Τώρα θα αρχίσουν να τους βλέπουν.
Άραγε θα κρατήσουν την Συνθήκη Δουβλίνου σε απόσυρση, ή θα πουν ότι δεν δέχονται άλλους, δεν αντέχουν και θα τους στείλουν στην χώρα που τους έδωσε χαρτιά.

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Α-Ω Ελληνίδα πατριώτης αγόραζε με την κάρτα σίτισης όζες (μανώ κόκκινα) και βαφές λακ για μαλιά..



Αποτέλεσμα εικόνας για καρτα σιτισης
Βρέθηκα στο ΛΙΝΤΛ της Σταυρούπολης σήμερα, όπου στο ταμείο η μπροστινή κυρία ψώνισε και πήγε να πληρώσει με την κάρτα σίτισης.
Η υπάλληλος στο ταμείο της είπε ότι μερικά από τα πράγματα που πήρε κανονικά δεν θα έπρεπε να τα περάσει στην κάρτα η οποία είναι για σίτιση και είδη πρώτης ανάγκης.
Τα ψώνια που είχε η "πτωχή" κυρία και της ήταν απολύτως απαραίτητα, ήταν 2 όζες κόκκινες, μια λάκ, μια κρέμα σώματος, βαφή μαλιών..

Η κυρία επέμενε ότι δικά της ήταν τα λεφτά θα τα ξόδευε όπως ήθελε, την πρόσβαλλε μάλιστα ότι δεν θα έπρεπε να της κάνει παρατήρηση μια υπάλληλος ταμείου ενός σούπερ μάρκετ για το τι θα ψωνίσει, άρχισε να φωνάζει ότι θα αφήσει τα πράγματα και θα φύγει και άλλες τέτοιες απειλές.

Η υπάλληλος της μίλησε πολύ ευγενικά ότι με αυτό που κάνει "προκαλει", διότι τα λεφτά που ξοδέυει αυτή σε όζες είναι λεφτά φορολογούμενων Ελλήνων που στερούνται για να πάρουν οι υπόλοιποι που κάθονται και είναι άνεργοι...Η ίδια δε έχει τρία παιδιά και στερείται για να πληρώσει την εφορία της.

Αλλά η ξανθιά Ελληνίδα πατριώτης δυστηχώς είχε ως προτεραιότητα της το νυχάκι, τη λακ και τη βαφή...και δεν τα άφηνε με τίποτα..
Η κατάληξη θα είναι μια καταγγελία από την κοπέλα του ταμείου προς το Ελληνικό δημόσιο και ίσως δούμε να αλλάζει λίγο το σύστημα την επόμενη φορά..γιατι ο Νομοθέτης δεν έβαλε περιορισμούς στο τι είναι 1η ανάγκη στα σουπερ μάρκετ.

Γράφει η Σοφία Κυριακίδου

Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Α-Ω Δείτε τον πραγματικό χάρτη ανεργίας της Ευρώπης ανά περιοχή - Τι κρύβουν τα κράτη. Τι συμβαίνει αλήθεια

 Χρόνια τώρα φωνάζω ότι εδώ στη Β. Ελλάδα έχουμε μεγαλύτερο πρόβλημα από όλη την Ελλάδα και δεν εισακούομαι.Έχουν κλείσει τα πάντα και αναρωτιόμουν το γιατί.
Τα πιο σκουρόχρωμα σημεία στο χάρτη (με την μεγαλύτερη ανεργία) είναι το κάτω μέρος της Ισπανίας και η Β. Ελλάδα.
Ένας άνθρωπος που ψάχνεται θα αναρωτιόταν γιατί; Γιατί τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτή την κρίση.

Η απάντηση είναι απλή αν παρατηρήσετε τον χάρτη.
Η Κάτω Ισπανία ελέγχει την έξοδο της Μεσογείου και η Β. Ελλάδα την έξοδο πρός το Αιγαίο από τη Μαύρη θάλασσα.
Ο πόλεμος γίνεται για να γονατίσουν αυτές οι περιοχές, να ξεπουληθούν όσο όσο για να τις ελέγξουν οι Μεγάλοι Σύμμαχοι μας στην Ευρώπη.Θέλουν τα περάσματα έτσι απλά για να κάνουν τις δουλειές τους.
Γράφει η Σοφία Κυριακίδου

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Α-Ω Γεννηθήκατε μεταξύ 1960-1980? Η δική μας γενιά που έπαιζε στους δρόμους κρυφτό, λάστιχο, τζαμί

Πόσο διαφορετικοί είμασταν εμείς σε σχέση με τα σημερινά παιδιά.

Εμείς ταξιδεύαμε με αυτοκίνητο χωρίς ζώνες ασφαλείας, κράνη στα μηχανάκια, αερόσακκους.
Εμείς παίζαμε στους δρόμους τρέχαμε, παίζαμε λάστιχο, σχοινάκι, κρυφτό, τζαμί, Διάστημα 1999.
Οδηγούσαμε χωρίς δίπλωμα.
Κατεβαίναμε τις κατηφόρες με μια σκάφη.
Για να μας βρουν φωνάζαν στους μαχαλάδες οι μάνες μας γιατί κινητά δεν υπήρχαν.
Σπάγαμε πόδια χέρια στα παιχνίδια, ανοίγαν κεφάλια απο πέτρες αλλά κανένας δεν ετιμωρείτο.
Μοιραζόμαστε ακόμα και την τσιφλόφουσκα και δεν κολούσαμε αρρώστιες.
Παίζαμε ποδόσφαιρο στο δημοτικό αγόρια - κορίτσια
Κάναμε διακοπές 3 μήνες όλο το καλοκαίρι σε παραθαλάσσιο ή βουνό.
Πλέκαμε, κεντούσαμε, μαθαίναμε να ράβουμε
Ψωνιζόμασταν  καινούργια παπούτσια και ρούχα Χριστούγεννα και Πάσχα.
Είχαμε σφεντόνες αντί για ηλεκτονικά.

Πηγαίναμε εκδρομές σε εργοστάσια παραγωγής όπως τα μακαρόνια ΜΙΣΚΟ, χαλβά...ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ, ΑΓΝΟ για να δούμε πως παράγονται να προϊόντα που ήταν περήφανοι τότε οι ιδιοκτήτες και μας υποδεχόταν με χαρά, μας κέρναγαν τα προϊόντα τους.

Πηγαίναμε για μπάνιο με λεωφορεία παρέες μεγάλες.

Με αμάξια πολλοί μαζί

Όμορφα χρόνια ....που σίγουρα τα παιδιά δεν θα ξαναδούν πια.
Έχουν περάσει ανεπιστρεπτί αυτές οι εποχές.

Γράφει η Σοφία Κυριακίδου

Α-Ω Όποτε η Τουρκία είχε εσωτερικές συγκρούσεις εκτόνωσε την κατάσταση σε φασαρίες με την Ελλάδα.Περιγραφή της κατάστασης στο Ωραιόκαστρο το 1974 όπως την θυμάμαι ως 6 ετών παιδί

Η πρόσφατη ιστορία μας δείχνει ότι:
όποτε η Τουρκία είναι υπό καθεστώς αποσταθεροποίησης πάντα βρίσκεται μια αφορμή για στρατιωτική επέμβαση, με σκοπό την εκτόνωση της εσωτερικής της πιέσεως. 
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν η εισβολή στην Κύπρο το 1974 αλλά και τα Ίμια.

Να περιμένουμε λοιπόν φασαρίες; 
 - - - - - - - - - - - - - - - - -
1974 ήμουν έξι ετών, αλλά θυμάμαι καθαρά τις εικόνες.
Είχαμε οπωροπωλείο-παντοπωλείο επί της Κομνηνών στο Ωραιόκαστρο τότε.
Σε μια μέρα άδειασε το μαγαζί. Η μάνα μου με έβαλε να κουβαλάω κονσέρβες και τρόφιμα στο σπίτι της γιαγιάς που ήταν ακριβώς από πάνω για να κρύψει για την δική μας οικογένεια. Έτρεχα, πήραν τα πόδια μου φωτιά..ανέβαινα και κατέβαινα τις σκάλες κουβαλώντας κάθε φορά από κάτι..Και μετά αφού ο κόσμος κατάλαβε ότι δεν είχαμε τίποτα να πουλήσουμε το μαγαζί έκλεισε. Και αρχίσαμε να τα κουβαλάμε στο σπίτι ένα τετράγωνο πιο πάνω στηνΡ. Φεραίου
Θυμάμαι εκείνα τα μπισκότα ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ σε μεγάλη συσκευασία μεταλλικού κουτιού, που έβαλα στο μάτι να φυλάξω για τις δικές μου ανάγκες.. ως παιδί.
Γκοφρέτες με αυτοκόλλητα μέσα. 
ΠΑΝΙΚΟΣ που έμεινε ανεξίτηλα στη μνήμη μου...εώς σήμερα 40 χρόνια μετά.
Είχαμε τότε μια προβατίνα τη Λίζα την δεκαετία του 70. Η μάνα μου την άρμεγε και έκανε γιαούρτι και βούτυρο φρέσκο. Το χτυπούσε σε ένα μεγαλο πράσσινο γυάλινο μπουκάλι το βούτυρο. Φυσικά κότες πάντα και φρέσκα αυγά δεν έλλειψαν από το σπίτι. Ότι περίσσευε το πουλούσαμε σε φίλους και γνωστούς που δεν είχαν.
 
 

Α-Ω Ποιος θα είναι ο πλούσιος από δω και πέρα στην Ελλάδα?










Αποτέλεσμα εικόνας για πηγη νερου






 

Λένε μια εικόνα 1000 λέξεις.
Οι παραπάνω εικόνες δείχνουν ότι πλούσιος στην Ελλάδα θα είναι αυτός που θα έχει ποδήλατο και θα μπορεί να κινηθεί σε λίγο καιρό.
Αυτός που θα έχει άλογο για μεταφέρει πράγματα και να κάνει εργασίες.
Αυτός που θα μπορεί να βρει στάρι και σπόρους να ταίσει τα παιδιά του, για να μην αναγκαστεί να κόψει μέλος του σώματος κάποιου για να φάει..
Αυτός που θα ξέρει να μαζέψει άγρια βότανα να κάνει φάρμακα για τις αρρώστιες, γιατί φάρμακα δεν θα μπορεί να πάρει.
Αυτός που θα ξέρει που έχει πηγές για να πάρει νερό καθαρό.
Αυτός που θα έχει μια κατσίκα για να πάρει γάλα
Αυτός που θα έχει μια κότα για να φάει αυγό
Αυτός που θα έχει δικό του κρέας στο σπίτι, αν δεν του το κλέψουν.
Αυτός που θα έχει όπλο να προστατέψει την οικογένεια του.

Σας φαίνονται εικόνες μιας άλλης εποχής;
Τότε δεν έχετε ταξιδέψει στα Βαλκάνια για να δείτε πως ζούνε τα τελευταία χρόνια.
Κάντε τον απολογισμό σας, και τον προγραμματισμό σας.

1 στους 6 άνθρωποι στην Αμερική ζούνε με κουπόνια και σισίτια δηλαδή 46 εκατομμύρια Αμερικάνοι.
1.500.000 άνθρωποι στην Γερμανία 
Η φτώχεια είναι ντόμινο στο τέλος ρίχνει όλα τα πούλια κάτω ένα ένα.





Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Α-Ω 24 Αυγούστου εορτάζει ο Κοσμάς ο Αιτωλός ή Πατροκοσμάς Τι μας είπε ως προφητείες τι τηρούμε και τι θα δούμε


Ο Κοσμάς ο Αιτωλός, γνωστός και ως Πατροκοσμάς, ήταν Ελληνορθόδοξος μοναχός. Το κατά κόσμον όνομά του ήταν Κώνστας, ενώ το επώνυμό του παραμένει άγνωστο. Το 1961 ανακηρύχθηκε άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας και εορτάζεται στις 24 Αυγούστου
 
Το σακούλι με το άλας να είναι κρεμασμένο νύχτα μέρα στο ανώφλι της πόρτας. Όταν φεύγετε, θα σας κτυπήσει το κεφάλι να θυμηθείτε να το πάρετε.

Πίσω από την πόρτα να έχετε κρεμασμένο ένα σακκούλι με ψωμί (ή στάρι) και αλάτι, δεν ξέρετε πότε θα έρθει το κακό, για να το πάρετε μαζί σας. Το άνοιγμα της πόρτας θα σας το θυμίσει. 

Εσείς δεν θα έχετε άλογα. Θα χαθούν τ' άλογα απ' εδώ. Θα ξαναπιάσετε μαγιά από τα Τζουμέρκα

Θα αραιώσει ο κόσμος και θα τρέχετε μέρες να βρείτε παπά να σας ευλογήσει.

Ο εχθρός θα ξανάρθει. Θαρθεί με ήπιο τρόπο. Θα τον διώξουν τρεις μεγάλες δυνάμεις. Στη φυγή του θα είναι τόσο αγριεμένος, ώστε και γάτα να βρει μπροστά του θα τη σφάξει. 

Ο πολύ μεγάλος πόλεμος θα αρχίσει από ένα μικρό κράτος.

Στη μεγάλη αυτή μάχη νικητής θα βγει το ξανθό γένος. Εμείς θα είμαστε με το ξανθό γένος.

 Ο κόσμος από δυστυχία και τρόμο θα φωνάζει : «βγήτε εσείς οι πεθαμένοι να μπούμε εμείς οι ζωντανοί».

Τα πιάτα σας θα είναι γεμάτα, αλλά τα φαγητά δεν θα τρώγονται. 

Οι βρύσες θα στίψουν (στερέψουν) και τα ποτάμια θα βρωμίσουν.

 Όσοι ζούνε στις ποδιές του Ολύμπου θα γλυτώσουν από αυτόν τον πόλεμο και θα φάνε με χρυσά κουτάλια.

Θα δούμε και θα ζήσουμε τα Σόδομα και τα Γόμορα στον τόπο μας. 

Τον οίνον και έλαιον μην αγγίξετε (πειράξετε).

 Το βράδυ θα κοιμηθούμε ήσυχοι και το πρωί θα δούμε τους δρόμους γεμάτους με ξένο κόσμο.

 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ
«Θά σᾶς ρίξουν παρά πολύ• θά σᾶς ζητήσουν νά τόν πάρουν πίσω, ἀλλά ΔΕΝ θά μπορέσουν»!
«Θά σᾶς ἐπιβάλουν μεγάλο καί δυσβάστακτο φόρο, ἀλλά ΔΕΝ θά προφθάσουν»!
 
Καί ἀναφέρει ἐπίσης σχετικά:
«Θά βάλουν φόρο στίς κότες καί στά παράθυρα»
 «Θά ζητήσουν νά σᾶς πάρουν καί στρατιῶτες. ΔΕΝ θά προφθάσουν ὅμως»!
ΝΑΙ, χάρη στήν Πρόνοια τοῦ Θεοῦ, ΔΕΝ θά προφθάσουν!.. Μήν ἀνησυχεῖτε γιά αὐτό τό «χρέος» λοιπόν, ἀλλά κοιτάξτε μονάχα τό ἕνα καί ἀληθινό ΧΡΕΟΣ πού ἔχουμε στόν Χριστό, τήν Παναγιά καί τούς Ἁγίους μας πού δέν σταματοῦν νά πρεσβεύουν καί τήν Πατρίδα μας!

Οἱ σκοτεινές δυνάμεις, πᾶνε νά καταπιοῦν τήν Ὀρθόδοξη Ἑλλάδα μας και ἤδη πανηγυρίζουν τήν μεγάλη ἐπιτυχία τους… Μά ΔΕΝ θά προφθάσουν… Θά κοιμηθοῦμε χρεωμένοι καί θά ξυπνήσουμε λευτερωμένοι… Θά κοιμηθοῦμε μικρό κράτος καί θά ξυπνήσουμε καί πάλι Αὐτοκρατορία!»

_________________________________________________________________
Θα σχολιάσω ότι με το 3ο μνημόνιο έρχεται η μείωση της αγροτικής παραγωγής στην Ελλάδα. Οι αγρότες θα σταματήσουν σιγά σιγά να καλλιεργούν γιατί δεν θα συμφέρει  από τους μεγάλους φόρους. Όπως σταμάτησε η οικοδομή και τόσα άλλα επαγγέλματα ήρθε η ώρα της παραγωγής και του τουρισμού. Το τελευταίο σκαλί που κρατούσε την Ελλάδα ζωντανή πριν τον γκρεμό έσπασε, έκανε ρωγμή και ο Τσίπρας με τον Καμένο έβαλαν την υπογραφή τους πάνω.
Το στάρι θα το εξαφανίσουν και θα μας φέρουν τεχνητές τροφές..
Τις ελιές τις κατέστεψαν με τα ψεκάσματα. Δεν αφήσαν τίποτα όρθιο στην Ελλάδα. Τόσα χωράφια με στάρια, ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΕΥΡΙ σε λίγο.
Και σου δίνουν επιδοτήσεις να παράγεις αρωματικά φυτά. Αυτά θα φάμε όταν θα πέσει πείνα.
Όταν δεν θα έχεις λεφτά να αγοράσεις ψωμί, τι να σου κάνουν τα αρωματικά?
Τι να σου κάνουν τα ρόδια, όταν το στομάχι θα πεινά.
Όταν θα σταμτήσουν οι εισαγωγές γιατί δεν θα υπάρχει δυνατότητα να τις κάνουν, όταν θα κλείσουν όλα τα μαγαζιά, και τα ράφια θα είναι άδεια.
Τότε μπορεί να θυμηθούμε τον Κοσμά τον Αιτωλό... Ο ευλογημένος αυτός Γέροντας μας άφησε πολλά να τον θυμηθούμε... στα δύσκολα! Αλλά ως τώρα κλείσαμε τα αυτιά μας.

Από δω και πέρα το χάος.
Είδαμε τον Καμμένο να βγαίνει βουρκωμένος από την διαπραγμάτευση τον Ιούνιο 2015, και μας είπε ότι ζητήθηκε η Εθνική Κυριαρχία. Και αυτοί δυστυχώς υπέκυψαν νομίζοντας ότι δεν υπήρχε πισωγύρισμα. Τώρα από δω και πέρα έρχεται το χάος. Το σπυρί στάρι θα γίνει πιο πολύτιμο από το χρυσό σιγά σιγά, γιατί θα έρθει σταδιακά πείνα. Είναι δεδομένο ότι φόρους δεν θα μπορούν πλέον να μαζέψουν με την οικονομία στραγγαλισμένη. Είναι δεδομένο ότι ο κόσμος έφτυσε και το αίμα του μετά τόσα χρόνια στερήσεις. Είναι δεδομένο γι αυτούς ότι θα ξεψυχίσουμε βασανιστικά και αργά..
Αυτοί που πήδηξαν από τα μπαλκόνια γλίτωσαν από αυτόν τον κόσμο, αλλά έχασαν την ψυχή τους.
Εμείς που θα αναγκαστούμε να οδηγηθούμε στο σφράγισμα θα είναι επίπονο. Τελειώνουν τα λεφτά του κράτους πια αφού ο κόσμος καταστράφηκε και η καταστροφή δεν σταμάτησε. Κι αυτοί που σήμερα παίρνουν σύνταξη και μισθό.. και πιστεύουν ότι είναι εξασφαλισμένοι, αύριο δεν θα τον έχουν μια και θα δημιουργηθεί μεγάλη αναταραχή..

γράφει η Σοφία Κυριακίδου


Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Α-Ω ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ Πως θα καταπολεμήσω τα παράσιτα των κατοικιδίων μου. Φτιαχνω κολλάρο για παράσιτα μόνος για το σκύλο


ΣΠΡΕΙ
Για να φτιάξετε σπρέι για τα τσιμπούρια χρησιμοποιήστε έλαιο λεβάντας, έλαιο μύρου, και έλαιο αγριοκυπάρισου ρίξτε λίγες σταγόνες σε απιονισμένο νερό και βάλτε το σε σπρέι και ψεκάζετε τακτικά.

Για ΤΟ ΚΟΛΑΡΟ
Αγοράστε ένα πάνινο κολάρο εμπορίου

Φτιάξτε ένα μείγμα
2 κουταλιές βότκα
1 σταγόνα έλαιο κέδρου
1 σταγόνα έλαιο λεβάντας
1 σταγόνα σιτρονελα
2 σκελίδες σκόρδο σπασμένο

Μουλιάστε το κολάρο στο μείγμα και αφήστε το να στεγνώσει. Κλείστε το μείγμα σε μπουκάλι και χρησιμοποιήστε το άλλη μια φορά. Σε σκοτεινό μέρος φυλάγετε το.
Φορέστε το κολάρο στο κατοικίδιο σας.
Στις δύσκολες περιόδους βρέξτε το κολάρο ανά 15 μέρες.



Α-Ω Αυτάρκεια.Πως θα Φτιάξω ξύδι σπιτικό.Ξύδι σπιτικό για φάρμακο


Όλοι έχουμε σταφύλια από τον κήπο μας, τη γιαγιά, τον παππού, τον γείτονα ή από την λαϊκή  που μας περισσεύουν και δεν μπορούμε να τα φάμε.
 Παίρνουμε σταφύλια άσπρα δεν τα πλένουμε, γιατί θέλουμε τους μύκητες που προκαλούν το φυσικό βρασμό.
Τα βάζουμε σε μια λεκάνη και αρχίζουμε να τα στύβετε με τα χέρια σας. (Άλλη λύση να τα περάσουμε από μούλτι)  Αγόρασα μια λεκάνη τετράγωνη απο το ΤΖΑΜΠΟ με τρύπα στη μέση και μπορεί κανείς να τα πατήσει αν θέλει, την πήρα ειδικά για αυτό.

Τα αφήνετε εκεί όπως είναι με τα τσόφλια, τα σκεπάζετε με 2 τούλια για τυχόν μυγάκια, μέλισσες κλπ. και τα ξεχνάτε σε σκιερό μέρος για λίγες μέρες.
Εγώ τα έβαζα σε πήλινη γάστρα.Σταδιακά, το σάκχαρο μετατρέπεται σε οινόπνευμα όσο γίνεται ο βρασμός αυτό ακούγεται.
Ο βρασμός γίνεται σε θερμοκρασία δωματίου άνω των 18

Αν αφήσουμε τα φλούδια του σταφυλιού 15 μέρες μέσα στο μούστο θα πάρουμε κόκκινο ξύδι, εάν τα αφήσουμε 2 μέρες θα πάρουμε λευκό.Στην αρχή είναι θολό και όσο περνά ο καιρός γίνεται ρουμπινί καθαρό το χρώμα του.  Απαραίτητη προϋπόθεση για να φτιάξετε το κρασί σας ξύδι, είναι να αφήσετε ανοιχτό σκεπασμένο με τούλι το δοχείο που θα το φυλάξετε και να αερίζεται καλά μέχρι να ολοκληρωθεί το ξίδιασμα. Μετά, απλά το σκεπάζετε με το καπάκι χωρίς να το σφραγίσετε..

H θερμοκρασία αποθήκευσης πρέπει να είναι από 18° έως 35°C.
Το να βάζουμε το δοχείο στον ήλιο είναι λάθος γιατί θερμαίνεται υπερβολικά με αποτέλεσμα να σκοτώνονται τα ένζυμα, οι μύκητες και τα βακτήρια που δημιουργούν το ξίδιασμα..

Για να ξεκινήσει η ζύμωση βάζουμε λίγη μαγιά ξυδιού (από κάπου που έχουν ξανακάνει ξύδι) και 1 ρεβίθι ή 1 μακαρόνι. Προσωπικά προτιμώ το ρεβίθι.

Για να δούμε αν το ξύδι μας είναι έτοιμο και δυνατό χωρίς μπομόμετρο, κάνουμε το εξής τεστ: 

Ρίχνουμε μια κουταλιά ξύδι σε στεγνό χώμα και όταν αφρίσει είναι μπαρούτι!
Το αποθηκεύουμε σε γυάλινα μπουκάλια με φελλό όπως το κρασί και το αφήνουμε να αναπνέει, όχι όμως κοντά σε κρασί γιατί θα ξινίσετε τα κρασιά σας από το μύκητα.Όσο πιο παλιό τόσο καλύτερο όπως και το κρασί.
Αν έχετε και ξύλινο βαρελάκι εκεί παίρνει άλλη γεύση. Εγώ είχα προσθέσει στη ζύμωση τρίματα ξύλου δρυς για να του δώσω γεύση.





ΞΥΔΙ ΜΕ ΚΑΥΤΕΡΗ ΠΙΠΕΡΙΤΣΑ
Υλικά: ξύδι από λευκό ή από κόκκινο κρασί, δενδρολίβανο, φρέσκιες καυτερές πιπερίτσες, σκόρδο σε σκελίδες.
Ταιριάζει με: σαλάτες διάφορες. τυριά διάφορα, χοιρινό, αρνί, γλυκόξινα πιάτα
ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΞΥΔΙ
Υλικά:  ξύδι από λευκό ή από κόκκινο κρασί, φρέσκια μέντα, εστραγκόν, θυμάρι, δάφνη, σέλινο, κρεμμύδι, σκόρδο σε σκελίδες, πιπέρι σε κόκκους, ξυλάκια κανέλας και γαρύφαλλο.
Ταιριάζει με: κρέας, ψάρια φούρνου, κουνέλι, κυνήγι, πατατοσαλάτα.



Το ξύδι είναι φάρμακο στον υψηλό πυρετό, στο άσθμα, την δηλητηρίαση, ταχυκαρδίες, παχυσαρκία, αρθρίτιδα και άλλα.
Διαλύστε δυο κουταλιές ξύδι (κρασόξυδο ή μηλόξυδο) σε ένα ποτήρι κρύο νερό και πιείτε το δεν θα ανεβάζετε πίεση.

Οι σάλτσες σας θα γίνουν υπέροχες με 1 φλυτζανάκι του καφέ από το δικό σας ξύδι. Η γεύση δεν συγκρίνεται με τα φάρμακα του εμπορίου.
Το παραδοσιακό ξύδι εξουδετερώνει τις ψείρες από τα κεφάλια,χωρίς να έχει παρενέργειες.Εχει ακόμα την ιδιότητα  να μαλακώνει και να καταστρέφει τα αυγά της κόνιδας,μια ιδιότητα που δεν έχουν τα χημικά σκευάσματα που κυκλοφορούν στα φαρμακεία για την καταπολέμηση της ψείρας.

Αναρτήθηκε από Σοφία Κυριακίδου 


Θεραπευτικές ιδιότητες του ξυδιού
Το ξύδι είναι φάρμακο στον υψηλό πυρετό, στο άσθμα, την δηλητηρίαση, ταχυκαρδίες, παχυσαρκία, αρθρίτιδα και άλλα.
Διαλύστε δυο κουταλιές ξύδι (κρασόξυδο ή μηλόξυδο) σε ένα ποτήρι κρύο νερό και πιείτε το - See more at: http://www.ftiaxno.gr/2009/01/blog-post_13.html#sthash.hMvs7Nrp.dpuf
Θεραπευτικές ιδιότητες του ξυδιού
Το ξύδι είναι φάρμακο στον υψηλό πυρετό, στο άσθμα, την δηλητηρίαση, ταχυκαρδίες, παχυσαρκία, αρθρίτιδα και άλλα.
Διαλύστε δυο κουταλιές ξύδι (κρασόξυδο ή μηλόξυδο) σε ένα ποτήρι κρύο νερό και πιείτε το - See more at: http://www.ftiaxno.gr/2009/01/blog-post_13.html#sthash.hMvs7Nrp.dpuf

Α-Ω Τούρκοι κρυμμένοι στο Ταίναρο, καμία κίνηση από ελληνικής πλευράς

tourkplio
Απίστευτη πρόκληση από τουρκικής πλευράς, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες τουρκικό ναρκοθετικό πλοίο αγκυροβόλησε στον Ταίναρο σήμερα στις 11:00 π.μ. Πλοία αυτού του τύπου συνηθίζουν να πλέουν με μικτό πλήρωμα το οποίο διαθέτει ομάδα βατραχανθρώπων. Με βάση τις μέχρι τώρα πληροφορίες οι Ελληνικές αρχές φαίνεται να μην προέβησαν σε κάποιου είδους κίνηση απομάκρυνσής του.

Αναρτήθηκε  http://www.voicenews.gr/index.php/eidiseis-panw/35165-2015-08-21-18-04-20.html

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Α-Ω Αυτάρκεια. Νηστίσιμος σπιτικός τραχανάς λαχανικών πως θα φτιάξω στο σπίτι

Αποτέλεσμα εικόνας για τραχανας

 Ένας γευστικός τραχανάς με βιταμίνες για το χειμώνα

Υλικά για 4 κιλά τραχανά

  • 1 κιλό καθαρισμένα κρεμμύδια άσπρα-κόκκινα
  • 1 κιλό πράσα ψιλοκομμένα
  • 1 κιλό καθαρισμένες πιπεριές φλωρίνης και πράσινες μαζί
  • 500 γρ.  ξεφλουδισμένες ντομάτες
  • 300 γρ. καθαρισμένα καρότα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • μισό φλυτζανάκι καφέ αλάτι
  • 1 κουταλιά πιπέρι
  • 1 κουταλιά ρίγανη
  • 3 κουταλιές μαϊντανό (αν έχεις ξερό καλύτερα)
  • 1 κουταλιά άνηθο (αν έχεις ξερό καλύτερα)
  • 1 φλυτζανάκι σέλινο
  • 3 ποτήρια νερό (έαν δεν νηστεύετε μπορείτε να βάλετε ξινόγαλο
  • 4 κιλά αλεύρι ή εναλλακτικά (2 κιλά σιμιγδάλι ψιλό και 2 αλεύρι)

Α-Ω ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ, αποξεραίνω σύκα.Μην αφήνετε τα σύκα να σαπίζουν στις συκιές. Κάντε αποξήρανση για το Χειμώνα. Είναι εύκολο και θα το χαρείτε

 
Είσαι άνεργος και θέλεις να κάνεις προμήθειες για το χειμώνα αλλά τα χρήματα δεν φτάνουν, μια λύση για τα φρούτα σου είναι τα αποξηραμένα. Φροντίζουμε να παίρνουμε από τη φύση ότι καλό έχει να μας δώσει σε κάθε εποχή.
Αν ο χειμώνας είναι τόσο βαρύς όσο προβλέπεται θα χρειαστούμε φρούτα ξερά, με κρασάκι και τυράκι. Πάμε να αρχίσουμε την προετοιμασία λοιπόν γιατί η ΚΑΛΗ ΝΥΚΟΚΟΙΡΑ ΠΡΙΝ ΠΕΙΝΑΣΕΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙ. Φέτος δεν σκοπεύω να αφήσω σύκο να πέσει κάτω χωρίς να το κάνω χρήσιμο.Θέλω να γεμίσω το ΚΕΛΑΡΙ μου με καλούδια χωρίς κόστος.
Στην αρχαιότητα η Αττική φημιζόταν για σύκα της, τα λεγόμενα «βασιλικά», μια ποικιλία που καλλιεργείται μέχρι σήμερα στα Μεσόγεια.

Τα αποξηραμένα σύκα όμως έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη διατροφή των ελληνόπουλων που τα έπαιρναν μαζί τους στο σχολείο για κολατσιό, σε εποχές που πολλές οικογένειες δυσκολεύονταν να τους παρέχουν κάτι περισσότερο.
Σήμερα τα ξερά σύκα χρησιμοποιούνται για να συνοδεύσουν διάφορα τυριά και επιδόρπιους οίνους ή συμμετέχουν σε διάφορα γλυκίσματα και φαγητά, όπως και στην αρχαιότητα, αποδεικνύοντας την αδιάλειπτη παρουσία τους έτσι στο ελληνικό τραπέζι.

 Τα πιο σημαντικά είδη συκιάς είναι της Καλαμάτας, η Βασιλική Μαύρη (μονόφορη) και η Βασιλική λευκή (δίφορη), τα Μαύρα σύκα του Μαρκοπούλου, η Πρασινοσυκιά της Λέσβου, το Πολίτικο (μονόφορη), η Σμυρναϊκή (μονόφορη) η Φρακασάνα (δίφορη), η Βασιλική λευκή (μονόφορη).

 Για τα αποξηραμένα σύκα φημίζονται η Καλαμάτα, ο Ταξιάρχης και η Κύμη της Εύβοιας και για τις παστελαριές τους η Χίος κι η Λέσβος, ενώ η Κέρκυρα για τις συκομαΐδες της.

Τα αποξηραμένα σύκα κάνουν καλό στην υγεία, στο βάρος σας και στη διάθεσή σας. Μαζί με τις σταφίδες είναι από τις δημοφιλέστερες επιλογές.
Ενώ ορισμένα φρούτα μπορεί να χάνουν ένα μέρος της διατροφής τους όταν ξηραίνονται, για τα σύκα δεν ισχύει αυτό. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο, φολικό οξύ και κάλιο.
Κάντε το ίδιο με σταφύλια αν βρείτε σε καλή τιμή.Μπανάνες για να έχετε ΚΑΛΙΟ. Ροδάκινα νεκταρίνια.

ΣΥΝΤΑΓΗ
Παίρνουμε ώριμα σύκα ολόκληρα, τα βουτάμε σε κατσαρόλα με νερό που βράζει και έχουμε ρίξει μισό λεμόνι χυμό ή ξινό 1 κουταλάκι (για να διατηρηθούν).

Κατόπιν τα απλώνουμε σε σίτα, ή σε καλαμωτή, ή σε σκάρα στον ήλιο (προσοχή από κάτω τρέχουν ζουμιά) με την τρύπα προς τα κάτω αρχικά. Τα σκεπάζουμε με τούλι. Γυρίζουμε κάθε μέρα. Με ηλιοφάνεια σε 4-5 μέρες έχουν γίνει. Μετά τα βάζουμε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία στο φούρνο με αέρα στους 80 βαθμούς 20λεπτά για να στεγνώσουν ακόμα καλύτερα. Τα διατηρούμε σε βάζα με ξερά δαφνόφυλα ή βασιλικό όλο το χειμώνα.

ΣΥΚΟΠΙΤΕΣ
Κόβουμε τα σύκα στη μέση και τα ανοίγουμε έτσι που να σχηματιστούν τέσσερα «τρίγωνα». Τα απλώνουμε σε ένα ταψί, στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τα βάζουμε για 2-3 ημέρες στον ήλιο, για να ξεραθούν. Μετά, αν μας είναι εφικτό, τα βάζουμε σε ένα ψάθινο καλάθι και τα βουτάμε στη θάλασσα. Τα στεγνώνουμε για άλλη μια μέρα στον ήλιο (για διατήρηση)
Πολτοποιούμε 500 γρ. φρέσκα σταφύλια, διαβρέχουμε τα σύκα με το χυμό τους και τα βάζουμε ξανά σε ένα ταψί για να τα ζεσταίνουμε στο φούρνο, για 30 περίπου λεπτά, στους 100ο С. Όπως είναι ζεστά, τα πλάθουμε σε μια συμπαγή μπάλα, προσθέτοντας ξερούς καρπούς, σουσάμι, μαστίχα μπαχαρικά της αρεσκείας μας και τέλος πιέζουμε τη συκόμαζα δυνατά για να φύγει όλος ο αέρας της. Την τυλίγουμε με 3-4 φύλλα δάφνης,δένουμε με σπάγκο.
Τοποθετούνται σε τενεκεδένια κουτιά με φύλλα λουΐζας βασιλικό ή δάφνη ή θυμάρι ανάμεσα τους και έτσι διατηρούνται μέχρι τον επόμενο χρόνο.

ΤΣΑΠΕΛΕΣ
 (Πελοπόννησος) Αρμαθιές από αποξηραμένα σύκα, περασμένα σε κλωστή, σαν στεφάνι. Φημισμένες οι τσαπέλες της Καλαμάτας.