Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Α-Ω Σπιτικοί Μεζέδες για ούζο, ή κρασάκι.Φτιάχνω Λαδοτύρι αρωματικό πικάντικο με κατσικίσιο τυρί από Ωραιόκαστρο


Είμαι λάτρης όλων των τυριών. Σκληρά, μαλακά, λευκά, κίτρινα, πικάντικα, μουχλιασμένα μου αρέσουν όλα μαζί με κρασάκι ή τσιπουράκι.
Λόγω της κρίσης έχουμε κόψει τα πάντα εν έτη 2014. Οπότε αποφάσισα να πειραματιστώ σε παρασκευή του δικού μου τυριού.
Πήρα τηλεφωνο το φίλο μου τον Λεωνίδα Ζάικο στη Νεοχωρούδα Δήμου Ωραιοκάστρου πίσω από το κλειστο Γυμναστήριο, και επισκέφτηκα το μαντρί του 10.00, μια και ήταν το τελευταίο γάλα των κατσικιών τέλος Σεπτέμβρη. Ο Λεωνίδας χάρηκε  που αποφάσισα να ασχοληθώ και περιμένει να του πάω μεζέ για το δικό του τσίπουρο, εάν το πετύχω.Έτσι λοιπόν ξεκίνησα και έκανα την 1η μου προσπάθεια για κατσικίσιο τυράκι.Η επόμενη προσπάθεια για κατσικίσιο τυρί θα είναι Πάσχα, γιατί τότε θα ξαναέχει γάλα για κανένα μήνα. Αν αρχίσετε να το συνηθίζετε θα πρέπει να κάνετε 2 φορές το χρόνο. Της Άνοιξης το γάλα είναι πιο παχύ και ίσως έχει άλλη γεύση.
Με 20 λίτρα γαλατάκι κατσικίσιο έκανα 6 κιλά τυράκι κατσικίσιο, λίγη μυτζήθρα και το λαδοτύρι μου. Ως πνεύμα ανύσηχο όμως ήθελα να δοκιμάσω και κάτι παραπάνω.
Έτσι έφτιαξα και πικάντικο λαδοτύρι το οποίο φυλάω για ιδιαίτερες περιπτώσεις.

Έκοψα το τυράκι μου αφού το είχα περάσει με αλάτι σε ακανόνιστα κομμάτια. Το έπλυνα και το έβαλα στο φούρνο στους 100 βαθμούς να ξεραθεί λίγο (καμιά ώρα περίπου μέχρι να πιάσει ξερή κρούστα). Διότι ο ήλιος έχει εξαφανιστεί εδώ και μέρες, αλλά δεν θα επιχειρούσα στη Θεσσαλονίκη να βγάλω έξω τυρί στο καυσαέριο.

Μέσα στο βάζο έβαλα
  • 10 κόκκους μαύρο πιπέρι.
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού καυτερό μπούκοβο (ή φρέσκιες πιπεριές μικρές κόκκινες)
  • Ένα κλωναράκι θυμάρι, φρέσκια ρίγανη ( ή βασιλικό) ξερό ή φρέσκο
  • ελαιόλαδο
  • ένα βάζο
Τα τοποθετούμε όλα στο βάζο, σκεπάζουμε με καλό ελαιόλαδο και τα βάζουμε στο ντουλάπι, όχι ψυγείο. Ανά 15 μέρες ανακινούμε το βάζο να βγούν τα αρώματα απο τα βότανα.
Μπορούμε να καταναλώσουμε μετά  δύο μήνες αφού το τυράκι μας ψηθεί στο λάδι.

Μπορείτε να το επιχειρήσετε και με έτοιμο τυρί της αρεσκείας σας. Και καλές τσικουδιές, ή καλά τσίπουρα.
Καλή επιτυχία σε όσες δοκιμάσουν. περιμένω σχόλια και εντυπώσεις και μην ξεχνάτε μια παλιά ελληνική παροιμία:

Τώρα που έγινε η θάλασσα γιαούρτι, δεν έχουμε κουτάλια

γράφει η Σοφία Κυριακίδου

Α-Ω Έρχεται η Μόδα του κελαριού στα σπίτια μας και πάλι μετά από 50 χρόνια.Τελικά πάμε πίσω?


Κάποτε τα σπίτια οι παλιοί τα έχτιζαν με κελάρι. Το μισό σπίτι ήταν μέσα στο χώμα κατασκευασμένο με πέτρες. Γιατί άραγε? Γιατί απλά ήταν η καλύτερη μόνωση. Δροσερό το καλοκαίρι και ζεστό το χειμώνα. Έτσι χωρίς έξοδα και καύσιμα έκανα το κελάρι ψυγείο. Ήταν η σημερινή αποθήκη του κάθε σπιτιού που σήμερα την έχουμε στον όροφο και βάζουμε καταψύκτες και πληρώνουμε ΔΕΗ για να έχουμε τρόφιμα στο σπίτι και να μην τρέχουμε κάθε τρεις και λίγο στα ΜΑΡΚΕΤ.

Βέβαια αν σε κάποια νυκοκοιρά σήμερα της περιγράψεις αυτή τη ζωή θα της σηκωθεί η τρίχα.
Την λύση δίνει η πολεοδομία όμως για τα εκτός σχεδίου, που έφερε και πάλι αυτό το σχέδιο ως νόμιμο, όπου το μισό υπόγειο πρέπει να είναι στη γη.
Στην αρχή δεν μας άρεσε, αλλά τώρα που το σκέφτομαι και το αναλύω είναι για καλό μας.
Σκεφτείτε το υπόγειο σας, ένα τεράστιο χώρο φυσικού ψυγείου, που αντί για σαβούρες και αχρείαστα πράγματα θα περιέχει τρόφιμα, τυριά, κρασιά, και εργαλεία παραγωγής αυτών.
Δεν είναι καλύτερο? Και ο άνθρωπος τρώγοντας πιο φυσικές τροφές είναι πιο υγιής, και πιο ευτυχισμένος. Μήπως τέλικά το παρελθόν πρέπει να μας διδάξει?

Όταν το 2009 μίλησα για σόμπες ξανά στις μεζονέτες, ήμουν γραφική και παράλογη. Οι υποψίες μου επιβεβαιώθηκαν σε 5 χρόνια. Φτάσαμε να έχουμε τα πολυτελή σπίτια, τα οποία δεν μπορούμε να ζεστάνουμε ή να συντηρήσουμε. 

Γράφει η Σοφία Κυριακίδου

Α-Ω φτιάξτε το δικό σας σπιτικό αμπόν σαλάμι HAM και θα με θυμηθείτε

syntagi spitiko jambon i ham
Υλικά
1 κομμάτι χοιρινό μπούτι χωρίς κόκαλο, δεμένο, από 2 ως 3 κιλά
άρμη με 450 γραμ. αλάτι σε 3 λίτρα νερό
6-12 σκελίδες σκόρδο
ξύσμα φλούδας από ένα λεμόνι
ξύσμα φλούδας από δύο πορτοκάλια
3 κλωναράκια δεντρολίβανο
2 μπαστουνάκια κανέλα
2 κ.σ. θυμάρι
7 φύλλα δάφνης
7 γραμ. αστεροειδές
4 γραμ. σπόροι κόλιαντρου
2 γραμ. γαρίφαλο
4 γραμ. μπαχάρι
1 γραμ. σπόροι κέδρου

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Α-Ω φτιάξτε τη δική σας, παρμεζάνα τυρί απο τα χεράκια σας. Οταν θα μάθετε στη γεύση του, δεν θα μπορείτε να φάτε το πλαστικό πια.

  • 4 λίτρα φρέσκο γάλα πρόβειο
  • 5-6 γρ υγρή τυρομαγιά διαλυμένη σε τριπλάσιο κρύο νερό
  • 1 κγ γιαούρτι με πέτσα (όχι στραγγιστό)
Θα χρειαστούμε επίσης δοχείο για την κατασκευή της, θερμόμετρο, και τσαντίλα (το λινό πανί που θα σουρώνουμε και θα στραγγίζουμε ) Τα υλικά μπορείτε να τα προμηθευτείτε απο το μαγαζί                            

ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗΣ Δ. ΦΙΚΑΣ στη Θεσσαλονίκη δίπλα στο ΒΙΛΚΑ έναντι ΦΙΞ 26ης Οκτωβρίου 72, τηλ. 2310 567 490, το οποίο πουλά τα πάντα εώς και τυρομαγιά σε ερασιτεχνικό και οικιακό επίπεδο. Τα μπωλάκια κοστίζουν γύρω στα 3-5ευρω, η τυρομαγιά 1-2ευρω, το θερμόμετρο υγρών 9ευρω, και η τσαντίλα που είναι με το μέτρο 9ευρω. Θα τα πάρετε μια φορά, και θα κάνουν γρήγορη απόσβεση.

Πώς το κάνουμε:

  1. Ζεσταίνουμε το γάλα στους 38 C. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε σε ηρεμία για 45΄.
  2. Προσθέτουμε το διάλυμα της τυρομαγιάς και ανακατεύουμε καλά. Το αφήνουμε σε απόλυτη ηρεμία από 45-90΄, μέχρι να κόβεται καθαρά όταν βυθίζουμε ένα μαχαίρι.
  3. Με ένα μακρύ μαχαίρι κόβουμε το τυρόπηγμα σε κύβους και ανακατευουμε  και τους αφήνουμε 10΄ να σφίξουν.
  4. Σιγά-σιγά ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του τυροπήγματος στους 52 βαθμούς (θα πρέπει να μας πάρει 45΄). Κάθε τόσο ανακατεύουμε απαλά για να μην κολλήσουν τα κομματάκια. Κρατάμε τη θερμοκρασία σταθερή για 15-30΄μέχρι οι κόκκοι να είναι μικροί και σφιχτοί.
  5. Καλύπτουμε ένα σουρωτήρι με τουλπάνι και σουρώνουμε προσεκτικά το τυρί. Μόλις φύγουν τα πολλά υγρά το βάζουμε σε καλούπι  (με το τουλπάνι μαζί).
  6. Πιέζουμε με βάρος το οποίο ξεκινάμ από 2 κιλά και το αυξάνουμε σε  4,5kg για 1 ώρα.
  7. Αναποδογυρίζουμε το τυρί και το πιέζουμε με 12kg για 12 ώρες
  8. Βγάζουμε από το καλούπι προσεκτικά και το βυθίζουμε σε κρύα άρμη για 30 ώρες, αναποδογυρίζοντας τακτικά. Μπορούμε αν θέλουμε να μην το βάλουμε σε άλμη, αλλά να το αλατίζουμε με χοντρό αλάτι για μέρες αναποδογυρίζοντας καθε μέρα.
  9. Το βγάζουμε από την άρμη, το σκουπίζουμε και το φυλάμε στο ψυγείο τουλάχιστον 5 μήνες
  10. Την πρώτη εβδομάδα αναποδογυρίζουμε κάθε μέρα και έπειτα μια φορά την εβδομάδα.
Υπάρχει και ο τρόπος όπου αντί για ψυγείο το βάζουμε σε δροσερό αεριζόμενο μέρος, και το γυρνάμε διαρκώς.

Σημειώσεις:
Εαν το τυρί πιάσει μούχλα το καθαρίζουμε με χαρτί κουζίνας βρεγμένο με άσπρο ξύδι. Στους 3,6,9 μήνες τρίβουμε την επιφάνεια με ελαιόλαδο.Το πέρασμα με λάδι συμβάλει στη συντήρηση του τυριού μιας και αυτό δεν το κερώνουμε.

Αλμη: Σε 1 λίτρο ζεστό νερό διαλύουμε 1 1/2 κούπα αλάτι και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει. Για να χρησιμοποιήσουμε την άρμη, τη βάζουμε σε ένα μπωλ και βουτάμε μέσα το τυρί 
Το τυρί πρέπει να ωριμάσει τουλάχιστον 5 μήνες και συνήθως όχι λιγότερους από 10. Συχνά το αφήνουν να ωριμάσει μέχρι και 2 χρόνια...Όσο περισσότερο, τόσο πιο έντονη γεύση αποκτά..."
Όταν το δοκίμασα στους 4-5 μήνες ήταν ένα νόστιμο τυρί που είχε γεύση παρμεζάνας και υφή παρμεζάνας κλπ αλλά στον ένα χρόνο είχε απογειωθεί!!

Μετά τους 5 μήνες, αν δεν το κόψουμε, θα πρέπει να το λαδώνουμε σε αυτούς τους χρόνους.Δεν είναι απαραίτητο να το φυλάξουμε 9 μήνες δηλαδή, αλλά αν το φυλάξουμε θα πρέπει να το λαδώσουμε. Όσο πιο πολύ το κρατάμε τόσο η γεύση απογειώνεται. Πιάνει την καλύτερη γεύση στους 9 μήνες.

Περιμένω τις εντυπώσεις και τα σχόλια σας





Α-Ω πρόγραμμα Voucher Ψηφιακής Αλληλεγγύης ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Στις 15 Οκτωβρίου ξεκινάει το πρόγραμμα Voucher Ψηφιακής Αλληλεγγύης που θα παρακολουθήσουν 289.000 άτομα. Πρόκειται για πολίτες που έλαβαν ή θα λάβουν το μέρισμα  και είναι κάτοικοι 8 Περιφερειών της χώρας.
Το πρόγραμμα ονομάζεται "Υπηρεσίες Ψηφιακής Αλληλεγγύης στις 8 Περιφέρειες Αμιγούς Σύγκλισης" και οι δικαιούχοι θα μπορούν να προμηθευτούν δωρεάν σύνδεση στο Internet για ένα έτος αλλά και φορητό υπολογιστή αλλά και ταμπλετ συσκευές.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 80 εκατ. ευρώ.
Στόχος του προγράμματος είναι η παροχή ίσων ευκαιριών πρόσβασης στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών στους πολίτες, η μείωση του ψηφιακού χάσματος, η αύξηση της διείσδυσης της ευρυζωνικότητας και των ευρυζωνικών υπηρεσιών.
Οι κάτοικοι των περιοχών που θα ωφεληθούν: είναι η Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, Ήπειρος, Θεσσαλία, Ιόνια Νησιά, Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησος, Βόρειο Αιγαίο, Κρήτη.

Α-Ω ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΙΝΗΣ "ΨΩΡΟΚΩΣΤΑΙΝΑΣ" ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΙΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΛΙΓΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ

Συγκινητική, πραγματική ιστορία…

Στην εποχή που κυβερνούσε την Ελλάδα ο Καποδίστριας ζούσε στο Ναύπλιο μια ζητιάνα, που την έλεγαν «Ψωροκώσταινα». Σε μια λοιπόν συνεδρίαση της Συνέλευσης, κάποιος θέλοντας να πει για τη φτώχεια του Ελληνικού Δημοσίου το παρομοίασε με την πασίγνωστη ζητιάνα.

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Α-Ω Οι ελεύθεροι Επαγγελματίες ξεσηκώνονται κάτά του ΟΑΕΕ

Βλέπε τα εξωδικα του Συλλόγου Θεσσαλονίκης που έστειλε ο Σύλλογος

http://www.anasfalistoi.gr/index.php/39-eksodika-tou-syllogou-mas-pros-oaee-keao-ypourgo-ergasias

Για πρώτη φορά συντάχθηκε Γνωμοδότηση από έναν έγκριτο Συνταγματολόγο όπως ο κ. Αντώνης Μανιτάκης, σε συνεργασία με τον κορυφαίο Νομικό κ. Ακρίτα Καϊδατζή  (στους οποίους οφείλουμε όλοι μας ένα τεράστιο ευχαριστώ), για δυο καυτά ζητήματα που αφορούν 750.000 ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ. Το θέμα του ύψους της εισφοράς που καταβάλουν οι ασφαλισμένοι και το θέμα της μη παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όσους ασφαλισμένους οφείλουν.

Βασική αρχή για όλους τους επαγγελματίες και τους επιχειρηματίες που είναι ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ παραμένει η επιβίωση του Ταμείου μας μαζί με την δική μας επιβίωση. Επιβίωση του ενός από τους δυο δεν υπάρχει.
Τα συμπεράσματα στην 28 σελίδων Γνωμοδότηση είναι συγκλονιστικά και είναι αυτονόητο ότι αφορούν και όλα τα άλλα ομοειδή Ταμεία όπως το ΕΤΑΑ.
 
 
ΕΙΣΦΟΡΕΣ
 
Όφειλε το Υπουργείο Εργασίας να έχει μειώσει τις εισφορές του ΟΑΕΕ από το 2009 και μετά με δεδομένη την καταρράκωση των εισοδημάτων. Θυμίζουμε ότι οι εισφορές αυξήθηκαν σημαντικά από το 2005 ως το 2009 και έκτοτε παραμένουν σταθερές. Οφείλει ο Υπουργός Εργασίας να μειώσει τις εισφορές και δεν επαφίεται στην καλή του θέληση. Κάθε άλλη πράξη είναι παράνομη.

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Α-Ω Μελισσοχώρι.Μυγδονία.Δήμος Ωραιοκάστρου Γυναικεία Παραδοσιακή φορεσιά

Α-Ω ΡΟΔΙΑ. Έχω ροδιά στον κήπο και δεν ξέρω πως να εκμεταλλευτώ τους καρπούς της.

Πρώτα από όλα μετά τον Αυγουστο δεν την ποτίζουμε για να μην ανοίξουν τα ρόδια. Του Σταυρού μπορείτε να κόψετε ένα ρόδι που θα το κρατήσετε για την Πρωτοχρονιά, για γούρι. Για να το συντηρήσετε εώς τότε, τυλίξτε το με μεβράνη φαγητού.

Μπορείτε να κάνετε χυμό και να τον πιείτε (πολύ γευστικός και βιταμινούχος) βλέπε βίντεο


Μπορείτε να το καθαρίσετε και να το αποθηκεύσετε στην κατάψυξη σε ναυλον πολυπάγκ για να έχετε το χειμώνα στις σαλάτες σας.

Α-Ω Από αύριο βάλτε στη διατροφή σας Μέλι και κανέλα: Ο «φόβος» και «τρόμος» των φαρμακοβιομηχανιών


honey-cinnamon 
Το μέλι παράγεται στις περισσότερες χώρες του κόσμου. Είναι το μόνο τρόφιμο στον πλανήτη που δεν θα χαλάσει ή θα σαπίσει ποτέ. Μόνο θα ζαχαρώσει. Το μέλι στη πραγματικότητα θα είναι …για πάντα μέλι.
Η αλήθεια για το μέλι με κανέλα
Είναι σίγουρο ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες δεν θα ήθελαν οι παρακάτω πληροφορίες να κάνουν τον γύρο του κόσμου. Έχει διαπιστωθεί ότι ένα μίγμα του μελιού και κανέλας θεραπεύει τις περισσότερες ασθένειες. Οι επιστήμονες σήμερα δέχονται επίσης, το μέλι ως «RamBan» (πολύ αποτελεσματικό) φάρμακο για όλα τα είδη ασθενειών. Το μέλι μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς παρενέργειες σε κάθε είδους ασθένειες. Αν και το μέλι είναι γλυκό, εάν ληφθεί στη σωστή δοσολογία ως φάρμακο, αυτό δεν βλάπτει ακόμα και τους διαβητικούς ασθενείς. Το World News, ένα περιοδικό στον Καναδά, στην έκδοσή του με ημερομηνία 17 Ιανουαρίου 1995, έχει δώσει τον ακόλουθο κατάλογο των ασθενειών που μπορεί να θεραπευτούν με μέλι και κανέλα, όπως έχει ερευνηθεί από δυτικούς επιστήμονες:

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Α-Ω Η Φυλή Χουνζα ΠΕΡΙΕΡΓΑ-ΜΥΣΤΗΡΙΑ-ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ » Ζουν 120 χρόνια, αρρωσταίνουν σπάνια και οι γυναίκες της φυλής στα 40 τους μοιάζουν κοριτσάκια και στα 65 τους κάνουν παιδιά


Η ΦΥΛΗ ΧΟΥΝΖΑ ΖΕΙ ΧΩΡΙΣ ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΤΣΑΚΩΜΟΥΣ ΣΕ ΚΟΙΛΑΔΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΠΑΚΙΣΤΑΝ - ΙΝΔΙΑ
Στα 40 μοιάζουν κοριτσάκια



Ζουν 120 χρόνια, αρρωσταίνουν σπάνια και οι γυναίκες της φυλής στα 40 τους μοιάζουν κοριτσάκια και στα 65 τους κάνουν παιδιά. 

Οδηγός ΔΣΑ για άσκηση προσφυγών κατά των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ από όσους έχουν αποδεδειγμένη οικονομική αδυναμία

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ
                                             
                                           ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                                       Αθήνα, 17/9/2014

ΟΔΗΓΟΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑ

Ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας αναλαμβάνει πρωτοβουλία και παρεμβαίνει αποφασιστικά στο κρίσιμο πρόβλημα που έχει προκαλέσει σε σημαντικό μέρος της κοινωνίας ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων(ΕΝΦΙΑ), συνδράμοντας με πρακτικές οδηγίες και τυποποιημένα υποδείγματα προσφυγών τους οικονομικά αδύναμους πολίτες, στην αποτελεσματική και έγκαιρη άσκηση των δικαιωμάτων τους.
Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ο ΔΣΑ παρέχει αναλυτική ενημέρωση και πρακτικές βήμα-βήμα, νομικές συμβουλές και οδηγίες, σε όσους πολίτες δεν έχουν φοροδοτική ικανότητα και θέλουν να αμφισβητήσουν, με αφορμή την πραγματική οικονομική τους κατάσταση, τη νομιμότητα και τη συνταγματικότητα των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ.
Οι οδηγίες  απευθύνονται αποκλειστικά στα πρόσωπα που λόγω της οικονομικής αδυναμίας στερούνται της δυνατότητας να ορίσουν δικηγόρο και αφορούν στις άμεσες νομικές ενέργειες που πρέπει να κάνουν  οι πολίτες αυτοί προκειμένου να ασκήσουν εμπροθέσμως και παραδεκτώς,  αφ’ ενός την «ενδικοφανή προσφυγή» κατά των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ και αφ’ετέρου να ζητήσουν από το Δικαστήριο τον αυτεπάγγελτο διορισμό δικηγόρου στο πλαίσιο της διαδικασίας χορήγησης του ευεργετήματος της πενίας.

Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ του Πεζοδρομείου. Νέα Μόδα της κρίσης

Δυστηχώς λεφτά για ταβέρνα δεν υπάρχουν, γιατί κάποιοι μαζί τα φάγανε.
Οπότε σε κάποιες γειτονιές βλέπεις να στήνουν τραπέζι στο πι και φι, ο ένας φέρνει τα τσίπουρα, ο άλλος τα σουβλάκια, και το γλέντι του φτωχού  έλληνα ξεκινάει γιατί ως γνωστόν η φτώχεια θέλει καλοπέραση. Έτσι βλέπουμε τα δροσερά καλοκαιρινά βράδυα να στήνονται πεζοδρόμειες ψησταριές, και διασκέδαση του πεζοδρομείου.
Λέτε να φορολογηθεί και αυτό σε λίγο;

Σήμερα είδα ένα αντίστοιχο γάμο. Στήθηκε επί της Λ. Στρατού (Καρατάσου) ένα μεγάλο τραπέζι στο πεζοδρόμειο κάτω απο το σπίτι του γαμπρού...