Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Α-Ω Η φούσκα της AIRBNB στα νοίκια το 2018 στη Θεσσαλονίκη

ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΜΕΡΑ, πόσο αξίζει να ασχοληθεί κανείς.

Επειδή πολλά ακούγονται για τα νοίκια και τις μισθώσεις της Airbnb, κάναμε μια συγκεκριμένη προσπάθεια να μισθώσουμε ένα ακίνητο μέσω αυτής της πλατφόρμας που υποτίθεται σας φέρνει λεφτά. Πήραμε μια γκαρσονιέρα που μισθωνόταν προ κρίσης 300ευρω και σήμερα 250ευρω μηνιαίως επιπλωμένη φουλ. Βάλαμε την γκαρσονιέρα στην πλατφορμα. Είπαμε να μισθώνεται για 3ήμερα ή Σ/Κ για να αξίζει τον κόπο να καθαρίζει κάποιος και να πηγαινοέρχεται να την συντηρεί.
Την ξεκινήσαμε με 25ευρω τη μέρα με ελάχιστη διαμονή τις 2 διανυκτερεύσεις.

Επί 3 (τρεις )μήνες που διαφημιζόταν στην πλατφόρμα δεν είχαμε ούτε μια κρούση για μίσθωση.
Ετσι αναρωτιέμαι γιατί κάποιος να μπει σε αυτή την ιστορία όταν παίρνει 250ευρω και χωρίς κούραση ξέγνοιαστα. Τότε η πλατφόρμα μας προτείναν να δώσουμε το σπίτι με 15ευρω/μέρα διότι είμαστε πολύ ακριβοί και δεν προχωρά η μίσθωση, δηλαδή και να τρέχουμε σαν τρελλοί να καθαρίζουμε ότι αφήνει ο καθένας, να μας κάνουν ζημιές, να μας κλέβουν... και ότι επακολουθείτε. Και ας υποθέσουμε ότι θα μισθωθεί το σπίτι για 4 weekend με 45ευρω το τριήμερο τι θα μείνει στο τέλος; Και θα πρέπει να αναλάβεις να πληρώσεις λογαριασμούς ΔΕΗ, θέρμανσης, ΕΥΑΘ.
Μήπως ψάχνουν για δούλους?

Καταλήξαμε λοιπόν στο συμπέρασμα ότι είναι φούσκα η πλατφόρμα για αυτό όπου ακούτε πολλά κεράσια να κρατάτε μικρό καλάθι.

Γράφει η Σοφία Κυριακίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: