Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Α-Ω ρίψεις εμβολίων – δολωμάτων κατά της ΛΥΣΑΣ από τις 17/10/2017 έως και 27/10/2017, στους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας.

Στο πλαίσιο  της υλοποίησης του προγράμματος της ‘’εναέριας ρίψης – διανομής εμβολίων-δολωμάτων κατά της λύσσας, για την από του στόματος ανοσοποίηση των άγριων ζώων’’   θα πραγματοποιηθούν  ρίψεις εμβολίων – δολωμάτων από  τις 17/10/2017 έως και 27/10/2017, στους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας.


Όσον αφορά τα εμβολιακά δολώματα είναι  μικροί κύβοι χρώματος λαδί-καφέ με οσμή ψαριού  και  πρέπει να αποφευχθεί οποιαδήποτε επαφή με αυτά:

  • Τα εμβολιακά δολώματα περιέχουν ζωντανό ιό και σε περίπτωση επαφής με αυτό πρέπει να ακολουθήσει άμεσα επίσκεψη στο γιατρό.

  • Σε περίπτωση εύρεσης τέτοιων δολωμάτων σε αγροτικές και δασώδεις περιοχές ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΑΚΟΥΜΠΟΥΝ Ή ΝΑ ΤΑ ΠΑΤΟΥΝ . ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΑΥΤΑ

  • Πρέπει να ενημερώνονται άμεσα οι τοπικές κτηνιατρικές αρχές. Επίσης εντατικοποιούνται σε όλη την επικράτεια οι εμβολιασμοί όλων των σκύλων και γατών (δεσποζόμενων και αδέσποτων ) με νεκρά εμβόλια κατά της λύσσας. Δεν υπάρχει λόγος εκδήλωσης έντονης ανησυχίας και πανικού και οι παρακάτω συμβουλές αποτελούν τμήμα ενημέρωσης και επαγρύπνησης του πολίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: