Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Α-Ω Μερικοί το Ωραιόκαστρο το περνούν για το χωριό ΗΔΟΜΕΝΗ. Εύκολα βάζουν ταμπέλες για ρατσισμό και φασισμό

Επιζήσαμε τόσα χρόνια σε αυτό τον τόπο, δουλέψαμε αγωνιστήκαμε, χρεωθήκαμε τόσα χρόνια και ερχονται οι καραγκιόζηδες οι πληρωμένοι δημοσιογράφοι που παίζουν το παιχνίδι κάποιων για να μας πουν ρατσιστές, επειδή αρνηθήκαμε να δώσουμε τα σχολεία που πάνε τα δικά μας παιδιά, σε άτομα που δεν έχουν ελεγκτεί ιατρικά, δεν έχουν στοιχεία ή κάρτα υγείας.

Έπεσαν όλοι πάνω μας να μας κριτικάρουν ως ρατσιστές!

Γιατί? γιατί ζητάμε το αυτονόητο την εξασφάλισης υγείας των παιδιών μας?
Δεν ζούμε στη χώρα μας?
Δεν έχουμε δικαιώματα επιλογής?
Είμαστε σε άλλη χώρα, ποια χώρα?
Είμαστε υποχρεωμένοι να ανεχόμαστε κάποιους για να υπογράφουν οι κυβερνώντες και να τρώνε τα κονδύλια και τα εκατομμύρια?
Αυτό είναι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ?
Είμαστε υποχρεωμένοι να ανεχόμαστε τον κάθε άσχετο και ανίδαιο που ανεβαίνει στην εξουσία για παίζει σκάκι στην καμπούρα μας?
Είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε στους κάμπους μας και έξω απο τα σπίτια μας τους ΜΚΟ τους ΛΑΘΡΟ μαζί με τους ΣΥΡΙΟΥΣ?

Όχι  απλά όχι και θα αγωνιστούμε και θα δώσουμε μάχη για τα παιδιά μας, και τους εαυτούς μας, και για τα σπίτια μας, και όσο το πράγμα θα δυσκολεύει τόσο πρέπει να σφίξουμε τις γροθιές μας και τα δόντια μας και να δυναμώσουμε την ψυχή μας

Γιατί απλά κάθε μέρα που έρχεται θα είναι πιο δύσκολη από την προηγούμενη , μια και οι προδότες της χώρας μας ζουν ανάμεσα μας και ο πόλεμος δεν θα είναι μόνον με τους ξένους αλλά και με τους δικούς μας τους ΛΑΘΡΟΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΛΟΓΟΥΣ

Το μπάχαλο που δημιουργούν κάποιοι από συμφέρον δεν θα το πληρώσουν τα δικά μας παιδιά
Δεν θα το πληρώσουν όλοι οι Ελληνες, κάποτε θα στηθούν και οι κρεμάλες μην ανυσηχείτε


Γράφει η Σοφία Κυριακίδου


Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Α-Ω Παραιτήθηκε ο Θ.Τσολακίδης από προέδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Ωραιοκάστρου



Ωραιόκαστρο , 13/9/2016
Προς :
Διοικητικό Συμβούλιο Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων
Δήμου Ωραιοκάστρου.
Κυρίες / Κύριοι ,
Εδώ και δεκαεπτά έτη υπηρετώ το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα με απόλυτη και αδιαμφισβήτητη συνέπεια , αφοσίωση και διακριτικότητα. Ο μόνος λόγος για τον οποίο θέλησα να συμμετάσχω στην Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Ωραιοκάστρου ήταν προκειμένου να προσφέρω στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τις υπηρεσίες μου , όντας γνώστης των προβλημάτων των σχολικών μονάδων του δήμου μας.
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά στην ένταξη των παιδιών προσφύγων στα σχολεία , βρέθηκα στη δυσάρεστη θέση να βάλλομαι, χωρίς να έχω τοποθετηθεί ούτε προσωπικά ούτε μέσω της Ένωσης για το εν λόγω θέμα.
Ως εκ τούτου , για λόγους ευθιξίας , υποβάλλω την παραίτηση μου από τη θέση του Προέδρου της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Ωραιοκάστρου.
Συνεπώς , από σήμερα Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016 , δεν θα συμμετέχω στο Δ.Σ. της Ένωσης και τις αποφάσεις του.
Με εκτίμηση ,
Τσολακίδης Αθανάσιος

Α-Ω «Όχι» στα προσφυγόπουλα από τον Σύλλογο Γονέων του 5ου Δημοτικού Μελισσοχωρίου- «Ακατανόητη αυτή η συμπεριφορά» στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο Ν. Φίλης

ΑΠΕ-ΜΠΕ
"Πρακτορείο fm 104.9"
Σε κακή ενημέρωση και προκατάληψη, ζητήματα που υπάρχουν μέσα στην κοινωνία μας, απέδωσε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, την απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου για τη μη ένταξη- τοποθέτηση των παιδιών των προσφύγων στον χώρο του σχολείου.
"Είναι ακατανόητη αυτή η συμπεριφορά. Είναι σε αντίθεση με τη συμπεριφορά αγάπης, αλληλεγγύης, κατανόησης από τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων -γονέων, μαθητών, εκπαιδευτικών- στη χώρα μας. Τέτοια φαινόμενα πράγματι δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά", δήλωσε ο κ. Φίλης στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM".
"Εμείς έχουμε πάρει όλα τα μέτρα· τα παιδάκια, τα προσφυγόπουλα θα πάνε το απόγευμα σε τάξεις υποδοχής, θα είναι εμβολιασμένα, θα έχουν τους δασκάλους τους. Θέλουμε να παίξουν με τα παιδιά, τα Ελληνοπούλα σιγά σιγά και αργότερα θα ενταχθούν στις σχολικές αίθουσες. Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο αρνούνται οι γονείς τα παιδιά αυτά στον χώρο -όχι στις τάξεις μαζί με τα παιδιά τους- του σχολείου" ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.
"Όλοι μαζί θα πρέπει να εξηγήσουμε ώστε να μην γίνει αντικείμενο μιας κομματικής αντιπαράθεσης το θέμα αυτό. Όλοι οι φορείς -και η Εκκλησία και οι δήμοι- θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τα θέματα αυτά με τρόπο δημοκρατικό, με τρόπο ανοχής" πρόσθεσε ο κ. Φίλης και έφερε ως παράδειγμα το 132ο Δημοτικό Σχολείο Γκράβας, όπου οι μαθητές προέρχονται από 17 πατρίδες. Κάλεσε δε τους γονείς του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου "να ξανασκεφτούν αυτή την απόφασή τους" καθώς, όπως τόνισε, "δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος, αντιθέτως είναι ομορφιά".
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου αποφάσισε σε έκτακτη γενική συνέλευση, στις 8 Σεπτεμβρίου, τη "μη ένταξη- τοποθέτηση των προσφύγων στο χώρο του σχολείου", προειδοποιώντας πως "σε αντίθετη περίπτωση θα προβούμε στην κατάληψη του σχολικού κτιρίου".
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης, σε δηλώσεις του στο "Πρακτορείο 104,9 FM" αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- στην πρόταση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου, τα χρήματα τα οποία πρόκειται να διατεθούν για τη μεταφορά των προσφυγόπουλων να δοθούν για τη δημιουργία δομών για την εκπαίδευση των παιδιών αυτών.
"Όταν η κυβέρνηση βρίσκει 9 εκατομμύρια ευρώ για τη μεταφορά των μαθητών αυτών, με αυτά τα 9 εκατομμύρια να πάει να νοικιάσει έναν χώρο -που δυστυχώς στην περιοχή μας, λόγω της κρίσης, υπάρχουν πάρα πολλοί- και να κάνει εκεί τις υποδομές" ανέφερε ο κ. Γαβότσης.

 http://www.politesoraiokastrou.gr/oraiokastro/item/5856-nikos-filis-apantisi-oraiokastro.html

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Α-Ω Το τελευταίο αντίο σήμερα στον Θεόδωρίδη Κώστα


Έφυγε στα 49 του ο αγαπητός σε όλους μας  Ωραιοκαστρίτης Κώστας Θεοδωρίδης σήμερα , μετά από αγώνα που έδωσε με τον καρκίνο! O Κώστας επαγγελματίας την τελευταία 15ετία στο κέντρο του Ωραιοκάστρου διατηρούσε το κατάστημα δίπλα στον ΓΕΡΜΑΝΟ και ασχολήθηκε με την ενημέρωση του Δήμου μας με την ηλεκτρονική του σελίδα http://www.oraiokastronews.blogspot.com


Η κηδεία θα γίνει στις 17.30 σήμερα στο Ωραιόκαστρο



Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Α-Ω Η Ευρώπη ετοιμάζεται σιωπηλά για κάτι πολύ κακό, περιμένουν πόλεμο?

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ 1/9/2016  -  
Η γερμανική κυβέρνηση φαίνεται να προετοιμάζεται σιωπηλά για ένα μεγάλο κίνδυνο Στέλνουν προσκλήσεις στου γιατρούς να είναι σε ετοιμότητα για παν ενδεχόμενο

Σύμφωνα με την σέρβικη πύλη, δύο γιατροί έχουν αποκαλύψει ότι έλαβαν παραγγελίες, λέγοντάς τους ότι θα πρέπει να παρουσιαστούν σε ένα στρατιωτικό κέντρο για να ξεκινήσουν  υπηρεσία  εντός 8 ημερών από την παραλαβή του ειδοποιητήριον, και προειδοποιώντας τους να μην το συζητήσουμε με κανέναν.

Οι προσκλήσεις ήρθαν πριν από μια εβδομάδα μετά η κυβέρνηση προειδοποίησε τους πολίτες να αποθηκεύσουν τρόφιμα και νερό σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης "για κίνδυνο που απειλεί την ύπαρξή τους».

Μία ημέρα αργότερα, η Τσεχική Δημοκρατία δήλωσε στους πολίτες της να αρχίσει "προετοιμάζεται για το χειρότερο."


 Πέντε ημέρες αργότερα, η κυβέρνηση της Φινλανδίας ξεκίνησε ήσυχα λέγοντάς τους πολίτες της, μέσω της κυβέρνησης και Δήμων,  να ξεκινήσουν αποθήκευση τροφίμων και νερού, για να προετοιμαστούν για κάτι κακό.

Τα Media έχουν αναφερθεί στο παρελθόν ότι η Ρωσία είχε κινητοποιηθεί μεγάλα Στρατεύματα επιφύλαξης στρατού για πρώτη φορά από το 1968, από την εισβολή στην Τσεχοσλοβακία.  

Portal υποστηρίζει ότι η συνολική κινητοποίηση είναι στην πραγματικότητα 80 ταξιαρχίες και 300.000 άνδρες.

Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, δεν υπήρξε ποτέ μια κινητοποίηση σαν αυτή στη Ρωσία πριν. Το μέγεθος εκτίμησης τους περιγράφεται από  αξιωματούχους του Πενταγώνου ως «συγκλονιστικό».


Πηγή:  http://inserbia.info/today/2016/09/europeans-quietly-preparing-for-war/