Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Α-Ω Τα εκαθαριστικά του 2015 απο το TAXISNET βγαίνουν με λάθος ημερομηνία

Όλα τα εκαθαριστικά 2015 που αντιστοιχούν στην χρονιά 2014 διαπιστώσαμε ότι τυπώνονται λάθος απο το taxis με οικονομικό έτος 2014

Πήγαμε καινούργιο εκαθαριστικό στον ΟΑΕΔ και μας έλεγε ότι είναι περσυνό..

Ας το δουν οι υπεύθυνοι ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΣΗΣ και ας διορθώσουν το ΛΑΘΟΣ που έξι ολόκληρους μήνες δεν πήραν χαμπάρι...

Για άλλη μια φορά ο ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΗΣ πρωτοπόρος

Α-Ω Το Δαιμονισμένο ΔΣ του Δήμου Ωραιοκάστρου 10 μέρες πριν τα Χριστούγεννα 2015. Δείτε πως παίρνουν αποφάσεις και πως συζητάνε και σας κυβερνάνε


Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

Α-Ω Τα χειρότερα έρχονται το 2016 για τους έλληνες

Έρχονται νέοι φόροι, 

κατάργηση του δικαιώματος δεύτερης κατοικίας και περισσότερου από ένα αυτοκίνητα, 

μεγαλύτεροι φόροι για τα παιδιά, 

επιβολή μεγάλων προστίμων για όσους δεν έχουν καλή βαθμίδα ενεργειακού πιστοποιητικού και επιβολή από μέρους των κυβερνήσεων όλων των μέτρων της Ατζέντας 21 που δεν εφάρμοσαν ως τώρα.

Δεν θα μπορείτε να έχετε 2 σπίτια ή εξοχικό, αφού θα αγωνίζεστε να κρατήσετε μόνο την 1η κατοικία σας.

Τα σπίτια σας θα τα πάρει το κράτος για να τα δώσει αλλού.

Δεν χρειάζεστε πάνω από ένα αμάξι η κάθε οικογένεια, θα είναι δυσβάσταχτο να το συντηρήσετε, θα τα κάνετε κοτέτσια στις αυλές, κειμήλια, αντίκες.




Εσείς που έχετε πολλά παιδιά την βάψατε

Όσοι έχετε χαμηλής κατηγορίας σπίτι δεν θα μπορείτε να τα αξιοποιήσετε, ότι παίρνετε θα τα δίνετε σ αυτούς σε φόρους.

Όσοι τα έχετε ακόμα αδήλωτα και τα κρύβετε θα τα χάσετε με το περιουσιολόγιο.

γράφει η Σοφία Κυριακίδου


 

Α-Ω Τον θυμόσαστε τον Παναγιώτη Ψωμιάδη που ερχόταν καβάλα σε μια μηχανή με οδηγό μπροστά πάντα σε όλες τις εκδηλώσεις του Ωραιοκάστρου; Δείτε τι του λέει η Χειλουδάκη

http://newpost.gr/storage/photos/w_800px/201512/screen-shot-2015-12-11-at-2-02-07-pm.png

Α-Ω Μεγάλη επιτυχία της Κυβέρνησης Τσίπρα, πάταξε την φοροδιαφυγή λίγο πριν τα Χριστούγεννα


Α-Ω Τι λέει πολίτης για τον ΑΔΩΝΗ.Δεν μας χρειάζεται ένας βιβλιοπώλης να μας κυβερνήσει γιατί απλά δεν μπορεί


Α-Ω Ο Άδωνης που θέλει να γίνει Αρχηγός κόμματος δεν έχει καμία ευθύνη της καταστροφής Ελλάδος τα ρίχνει όλα στο ΛΑΟ


Α-Ω Ο μόνος που λέει την αλήθεια κατάμουτρα στους Ευρωπαίους είναι ο Κασιδιάρης και τον αποκαλούν ΦΑΣΙΣΤΑ οι κουμουνιστοσυμορίτες


Α-Ω Μια σφαίρα στο κεφάλι χρειάζονται πια με αυτά που φέρανε στην Ελλάδα οι Κουμουνιστοσυμορίτες


Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Α-Ω Apotel παυσίπονο της UNI PHARM

Apotel της  UNI PHARM
Παυσίπονο που με την διαφήμιση του σας δείχνει τι σας περιμένει.

Έρχεται η ταυτότητα που θα σας σκανάρει την κόρη οφθαλμού.

Το APOTEL Δισκίο που αποτελεί την κλασσική μορφή χορήγησης, περιέχει Παρακεταμόλη και αντιμετωπίζει αποτελεσματικά ήπιας έως μέτριας έντασης πόνους ποικίλης αιτιολογίας.

Ποια είναι η  UNI PHARM και γιατί διαφημίζει κάτι που θα φέρουν σύντομα στην Ελλάδα, ποιος κρύβεται πίσω από τα συμφέροντα της;

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Α-Ω Συμβολαιακή Γεωργία σημαίνει ότι γίνεσε Μουζίκος

Καθημερινά παρατηρούμε όπου εμπλέκεται ο τραπεζικός τομέας, μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, να υπάρχουν προβλήματα. Ας πάρουμε παραδείγματα την ρευστότητα, τα δάνεια κατοικίας, τα καταναλωτικά δάνεια, τις πιστωτικές κάρτες, τα ομόλογα και πρόσφατα τις μετοχές. Δεν λέω πως ο τραπεζικός τομέας δεν χρειάζεται αλλά ότι εμπλέκεται χωρίς να βάζει τον άνθρωπο πάνω από τα κέρδη και λοιπά συμφέροντα.
Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται πολύ έντονα η νέα τάση της συμβολαιακής γεωργίας. Στο παρόν κομμάτι η επιθυμία εμπλοκής των τραπεζών στην αγροτική παραγωγή της Ελλάδος γίνεται μεγαλύτερη.
Ξέρετε τι μου θυμίζει η συμβολαιακή γεωργία μέσω τράπεζας; Το παραμύθι των φωτοβολταϊκών και της ηλιακής ενέργειας όπου κάποιοι θα έπαιρναν 55 λεπτά του ευρώ την κιλοβατώρα. Ξέρατε όμως ότι υπάρχει προοπτική να πέσει στα 8 με 10 λεπτά μέχρι το 2019; Ξέρατε ότι κάποια στιγμή θα σας επιβληθεί φορολογία; Μάλλον όχι.
Έτσι εμπιστεύοντας την συμβολαιακή γεωργία αρχίζετε να στηρίζεστε σε τράπεζες και μονοπώλια, καθορίζοντας αυτοί τις τιμές των προϊόντων όπως και τις παραγόμενες ποσότητες. Τους αρέσει βλέπετε να παίζουν με τις τιμές, τους αρέσει να βάζουν στοιχήματα ανόδου και καθόδου των τιμών ανακαλύπτοντας νέα τραπεζικά προϊόντα. Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, η ενέργεια σύναψης συμβολαίου μεταξύ του παραγωγού και της τράπεζας μόνο προς το συμφέρον όλων δεν θα αποδειχθεί στο μέλλον. Γι αυτό τον λόγο από απαιτούμενη ρευστότητα που άρχισαν να προσφέρουν οι τράπεζες τώρα δίνουν την αναγκαία. Τι έπεται στη συνέχεια; Απλά να σου προσφέρουν έναν μισθό και χωρίς να το έχεις καταλάβει φίλε αγρότη το χωράφι σου θα γίνει δικό τους.
Σε αυτό το σημείο γίνεσαι Μουζίκος. Ψάχνοντας στο διαδίκτυο θα διαπιστώσεις ότι Μουζίκοι αποκαλούνταν οι χαμηλότερες κοινωνικές τάξεις των Ρώσων αποτελούμενες κυρίως από χωρικούς από τον 17ο αιώνα ως και την Οκτωβριανή Επανάσταση. Οι μουζίκοι δεν είχαν δική τους ιδιοκτησία, αλλά εργάζονταν στα κτήματα των Ρώσων μεγαλογαιοκτημόνων εισπράττοντας ως αντάλλαγμα ένα μικρό αντίτιμο προερχόμενο από τα κέρδη της εκάστοτε σοδειάς.
Κάνοντας μία σύντομη αναφορά στις πρόσφατες συνεργασίες συμβολαιακής γεωργίας και κτηνοτροφίας που προχώρησε ελληνική τράπεζα με την ΟΜΗΡΟΣ ΒΙΟΜΑΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΑΕΒΕ (παραγωγή γάλακτος), την ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΝΙΚΖΑΣ Α.Ε. (παραγωγή γάλακτος) και την ΕΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΑΕΣ Α.Ε. (παραγωγή ελαιόλαδου), θα ήθελα να σημειώσω πως τα συμβαλλόμενα μέρη δεν αποτελούνται από αγρότες ή κτηνοτρόφους και την τράπεζα, αλλά από βιομηχανίες και τράπεζα. Οι συνεργασίες αυτές γενούν όμως και ερωτήματα όπως ποια θα είναι η τιμή πώλησης του προϊόντος από τις βιομηχανίες, ποια θα είναι η τιμή που θα αγοράζουν την πρώτη ύλη τους (όπως το γάλα και τις ελιές), που θα πηγαίνει το προϊόν που παράγεται (εσωτερικό ή εξωτερικό), ποια θα είναι η συνολική παραγόμενη ποσότητα και σε περίπτωση ζημιάς ξεχνάς τις κρατικές αποζημιώσεις;

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Α-Ω Ημερίδα για τις σχολικές σχέσεις, την παραβατικότητα ανηλίκων και το σχολικό εκφοβισμό.



Στο πλαίσιο ενδοσχολικών επιμορφώσεων τα Δημοτικά Σχολεία Ωραιοκάστρου – Παλαιοκάστρου διοργανώνουν την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 18:30 στο κτήριο «Παύλος Μελάς» στο Παλαιόκαστρο, εκδήλωση-συζήτηση με θέμα: «Σχολικές Σχέσεις, Παραβατικότητα ανηλίκων, Σχολικός εκφοβισμός» με ομιλητές την κα Αντωνάκη Ευανθία Πρωτοδίκη (Δικαστή ανηλίκων), τον Δρ Φροσύνη Αθανάσιο υπεύθυνο παρατηρητηρίου Σχολικής βίας Διευθυντή 8ου Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης και την κα Σπυροπούλου Ελευθερία Κοινωνική και Κλινική Ψυχολόγο «Δίκτυο Άλφα». Θα προλογίσει η Σχολική Σύμβουλος της 14ης Περιφέρειας Ν. Θεσσαλονίκης Λαζαρίδου Μαρία.
Οι εισηγητές θα  αναλύσουν την έννοια του σχολικού εκφοβισμού (bullying), τις μορφές του, τα χαρακτηριστικά των παιδιών που εκφοβίζουν, εκφοβίζονται και παρατηρούν την εξέλιξη ενός περιστατικού, τις ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις του σχολικού εκφοβισμού και τη συχνότητά του σε πανελλήνιο επίπεδο.
Επίσης θα αναλυθεί ο ρόλος της οικογένειας στη θεμελίωση μιας εκφοβιστικής ή θυματοποιημένης συμπεριφοράς και κυρίως, αυτό που πρωτίστως μας ενδιαφέρει, θα παρουσιαστούν τρόποι αναγνώρισης, από την πλευρά της οικογένειας, του παιδιού που εκφοβίζεται, αλλά και στρατηγικές διαχείρισης μιας δυσλειτουργικής συμπεριφοράς.
Η πρόληψη και η αντιμετώπιση από την οπτική του σχολείου και μέσα από τη δυναμική της οικογένειας, είναι ζητήματα που επίσης θα απασχολήσουν την εκδήλωση.
Πρόκειται αναμφίβολα για ένα θέμα εξαιρετικά σημαντικό και επομένως, η παρουσία γονέων και εκπαιδευτικών είναι απαραίτητη!
 
Οι Δ/ντές των Δημοτικών Σχολείων
Σκανδάλης Σωτήριος 1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου
Πέντας Μιλτιάδης 2ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου
Χατζηκωνσταντινίδης Χρυσόστομος 3ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου
Τσιλικάκης Παράσχος 4ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου
Σοïλεμεζίδης Δημήτριος 1ο Δημοτικό Σχολείο Παλαιοκάστρου
Ιωαννίδου Ειρήνη 2ο Δημοτικό Σχολείο Παλαιοκάστρου

Α-Ω Η ντουλάπα της Νάρνια

 
Η ταινία «Το Χρονικό της Νάρνια» ξεκινά στο Λονδίνο του Β’  Παγκοσμίου Πολέμου. Οι Ναζί βομβαρδίζουν την πόλη και οι κάτοικοι στέλνουν τα παιδιά τους σε σπίτια της βρετανικής επαρχίας. Τέσσερα από αυτιά τα παιδιά ανακαλύπτουν μια ντουλάπα-Πύλη που οδηγεί στην Νάρνια, μια φανταστική χώρα στην οποία ζουν νάνοι, γίγαντες, κένταυροι και άλλα μυθικά πλάσματα. Τα παιδιά τρυπώνουν στη ντουλάπα, ξεφεύγουν για λίγο από τη φρίκη του πραγματικού πολέμου και ξεκινούν τις δικές τους μάχες σε έναν μυθικό κόσμο.
Το σκηνικό αυτό θυμίζει εν πολλοίς τη σημερινή στάση της ελληνικής κοινωνίας. Η εκτόνωση της αγωνιστικής διάθεσης των πολιτών με διαμάχες που άπτονται του απώτερου παρελθόντος ή έχουν κυρίως συμβολικό χαρακτήρα και δεν επηρεάζουν διόλου την καθημερινότητα είναι στη ημερήσια διάταξη. Συγκεντρώσεις και διαμαρτυρίες για θέματα διχογνωμίας επί των σχολικών βιβλίων ή την διαφύλαξη των συμφερόντων μιας Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρίαςδιοργανώνονται με μεγάλη συμμετοχή. Κοινό χαρακτηριστικό είναι ότι ο «αντίπαλος» είναι συνήθως απρόσωπος, ενώ η συμμετοχή σε αυτές τις –κατά τα λοιπά ευπρόσδεκτες- διαδηλώσεις, δεν επιφυλάσσεικανένα κίνδυνο για την οικογενειακή γαλήνη ή την καριέρα των συμμετεχόντων.
Η άλλη όψη του νομίσματος είναι διαφορετική. Παρά τα αλλεπάλληλα σκληρά μέτρα οικονομικής και εισοδηματικής πολιτικής,τα πληττόμενα κοινωνικά στρώματα έχουν οδηγηθεί σε ένα είδος προ-εγχειρητικής μέθης, που σηματοδότησε μια οπισθοχώρηση κάθε μαχητικότητας και προδιάθεσης για κοινωνικούς αγώνες. Απεργίες με μικρή συμμετοχή, λαϊκές διαμαρτυρίες χαμηλών τόνων για τις αυθαιρεσίες της διοίκησηςήαυτοδιοίκησης,κλείσιμο καταστημάτων με ελάχιστη επίδραση στην αγοραστική κίνηση, ασθενικές κινητοποιήσεις των παραγωγών είναι μερικές σύγχρονες πλευρές της αποστασιοποίησης από τη συλλογική δράση.Κοινόστοιχείο εδώ είναι ότι ο αντίπαλος έχει ονοματεπώνυμο, ενώ τυχόνσυμμετοχή σε μορφές αγωνιστικής δράσης θα μπορούσε να επιφέρει κόστος στους δρώντες (π.χ. απώλεια μεροκάματου, σύγκρουση με εργοδότη, απώλεια ημερήσιου τζίρου, δυσχέρειες κι εμπόδια στις συναλλαγές με τη διοίκηση ή την αυτοδιοίκηση).
Σε χαλεπούς καιρούς, σε στιγμές απόγνωσης και απελπισίας, οι άνθρωποι δυσκολεύονταιή φοβούνται να αναπτύξουν πολιτική και κοινωνική δράση προκειμένου να αντιμετωπίσουν τους πραγματικούςυπεύθυνους της κακοδαιμονίας τους. Εθισμένοι στην τρυφηλή βολή του καναπέ ήαρνούμενοι να διαταράξουν την μουδιασμένη τους καθημερινότητα από πιθανούςκινδύνους, δεν παρατάσσονται προκειμένου να αγωνιστούν. Στρέφονται, λοιπόν, προς ένα είδος «ντουλάπας», όπως εκείνη της Ναρνια και επιζητούν την αντιμετώπιση δονκιχωτικώνανεμόμυλων σε έναν φανταστικό κόσμο, όπου βασιλεύουν η ιστορία, η μυθολογία και καμίαφορά η δεισιδαιμονία.
Μην αντέχοντας τα ζοφερά δεινά αυτού του κόσμου, στον όποιον καραδοκούν ανελέητές ήττες, αλλάζουν κόσμο ελπίζοντας πως εκεί-στην ασφάλεια της μυθοπλασίας- θα σταθούν πιο τυχεροί στις μάχες τους…
* Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Θράκης
Η ταινία «Το Χρονικό της Νάρνια» ξεκινά στο Λονδίνο του Β’  Παγκοσμίου Πολέμου. Οι Ναζί βομβαρδίζουν την πόλη και οι κάτοικοι στέλνουν τα παιδιά τους σε σπίτια της βρετανικής επαρχίας. Τέσσερα από αυτιά τα παιδιά ανακαλύπτουν μια ντουλάπα-Πύλη που οδηγεί στην Νάρνια, μια φανταστική χώρα στην οποία ζουν νάνοι, γίγαντες, κένταυροι και άλλα μυθικά πλάσματα. Τα παιδιά τρυπώνουν στη ντουλάπα, ξεφεύγουν για λίγο από τη φρίκη του πραγματικού πολέμου και ξεκινούν τις δικές τους μάχες σε έναν μυθικό κόσμο.

http://koutroukis.blogspot.gr/2015/11/blog-post.html

Α-Ω Οι εξελίξεις προχωρούν, η Τουρκία ετοιμάζεται να μπει στην ΕΕ και προκαλεί πλέον ανοιχτά την Ελλάδα

Αγίου Νικολάου σήμερα Δεκέβριος 2015 
Η τουρκική κορβέτα “Τσεσμέ”, πλέει αυτή την ώρα ανάμεσα στη Λέσβο και τη Χίο ενώ κινείται με μικρή ταχύτητα, γεγονός που προκαλεί ερωτήματα στην ελληνική πλευρά.
Καμία άδεια δεν έχει λάβει η Τουρκία από την Ελλάδα ώστε να πλεύσει σε ελληνικά ύδατα ακόμα και για ερευνητικούς σκοπούς αναφορικά με σεισμογενείς περιοχές, όπως η γείτονα χώρα υποστηρίζει...
Το “Τσέσμε” κινείται με συνοδεία της κορβέτας “Μποντρούμ”, από την Παρασκευή.

Δυστηχώς η Ελλάδα πλέον δεν έχει σύνορα είναι ολοφάνερο.
Σε λίγο θα μας πουν ότι η Ελλάδα δεν είναι κράτος.
Μπάτε Σκύλοι αλέστε και αλεστικά μην δίνετε

Ρωτώντας κάποτε τον Γέροντα για το πότε θα γίνει το κακό στην Ελλάδα πήραν την απάντηση.
Το κακό θα ξεκινήσει όταν θα έχουμε 2 καλοκαίρια μαζί.

Φέτος  δεν περάσαμε σε χειμώνα ακόμα. Μετά από ένα ζεστό καλοκαίρι και ένα ζεστό φθινόπωρο, ήρθε και ο ζεστός Χειμώνας. Ήταν σαν να ξαναπεράσαμε 2ο καλοκαίρι.Ο καιρός είναι απίστευτος.
 

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Α-Ω Το Porto Pallas τη Δευτέρα (21/12/2015) και ώρα 18.00, θα υποδεχθεί εξαιρετικούς ομιλητές από το ινστιτούτο μελετών "ΛΥΣΗ" και όχι μόνο, στην ημερίδα που διοργανώνει με θέμα: ''Πυλώνες Μεγέθυνσης της Ελληνικής Οικονομίας''

velo
Το Porto Pallas τη Δευτέρα (21/12/2015) και ώρα 18.00, θα υποδεχθεί εξαιρετικούς ομιλητές από το ινστιτούτο μελετών "ΛΥΣΗ" και όχι μόνο, στην ημερίδα που διοργανώνει με θέμα:
''Πυλώνες Μεγέθυνσης της Ελληνικής Οικονομίας''
Θα γίνει εποικοδομητική συζήτηση για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα , πάντα με δυναμική συμμετοχή του κοινού.
Συντονιστής ο δημοσιογράφος κος Κ.Βελόπουλος.
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαιτέρως.
Τέλος, ο χρήστης Facebook, που θα κάνει τις περισσότερες κοινοποιήσεις σε αυτή τη δημοσίευση θα κερδίσει δέκα βιβλία από τις εκδόσεις ΚΑΔΜΟΣ!

Αναρτήθηκε  http://voicenews.gr/index.php/eidiseis-panw/50740-porto-pallas-21-10.html


Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Α-Ω Δεκέβρης 2015 και ξεκινά ο Γ Παγκόσμιος Πόλεμος

Δεκέμβρης 2015 η τρομοκρατία κυβερνά την Ελλάδα.
Τρομοκρατία για το αν τελικά η δική μας γενεά θα πάρει σύνταξη.
Τρομοκρατία για τους φόρους.
Τρομοκρατία για τα λεφτά που θα χάσουν την αξία τους.
Τρομοκρατία για το πως θα ζήσουμε από δω και πέρα.
Τρομοκρατία για το τι θα γίνει με τους Λαθρομετανάστες.
Φόβος και Τρόμος για τον Γ Παγκόσμιο Πόλεμο που ξεκινά γύρω μας και μέσα στα Ελληνικά Ύδατα.
Τρόμος για το αν θα μας διώξουν από το ευρώ
Τρόμος αν θα μας διώξουν από το ΣΕΓΚΕΝ
Τρόμος αν θα γίνει GREXIT
Τρόμος αν θα φαλιρίσει η Ελλάδα
Τρόμος αν θα υπάρχουμε αύριο ως έθνος
Τρόμος για την ανθρωπότητα

Όλα αλλάζουν μέρα με τη μέρα και τίποτα δεν γυρίζει πίσω.
Δυστηχώς όποιος πια δεν βλέπει ότι οι εξελίξεις τρέχουν και η Ελλάδα θα γίνει το έδαφος που θα διεξαχθεί ο Γ Παγκόσμος Πόλεμος απλά θέλει να έχει τα μάτια του κλειστά.
Και όποιος έχει τα μάτια του κλειστά θα βρεθεί απελπισμένος και βαθειά απογοητευμένος και ανέτιμος να αντιμετωπίσει την κατάσταση που έρχεται.
Θα μείνουμε ουδέτεροι και δεν θα συμμετέχουμε λένε, αλλά ο πόλεμος γύρω μας θα φέρει όλες εκείνες τις επιπτώσεις που έρχονται, πείνα, φτώχια, κατάντεια, εξαθλίωση.