Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Α-Ω Φτιάχνω πέτσες από φρούτα


Πεστίλι ή (πέτσα)
Θυμόσαστε τις πέτσες που τρώγαμε μικροί, γλυκόξινες, ζουμερές.

Είναι μια διαδικασία φυσικής αποξήρανσης φρούτων και αποθήκευσης για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Αφού πλύνουμε τα φρούτα αφαιρούμε το κουκούτσι και πολτοποιούμε την σάρκα με τον πολτοποιητή μας ηλεκτρικό ή χειροκίνητο. Ο πολτός που θα προκύψει σε ορισμένα φρούτα αποτελείται από πολύ νερό οπότε καλό θα ήταν να το βάλουμε να πάρει μια καλή βράσει έτσι ώστε να εξατμιστεί μεγάλη ποσότητα νερού, αν κάποια φρούτα είναι ξινά μπορούμε να προσθέσουμε λίγη στέβια ή ζάχαρη.
Κατόπιν το μείγμα το απλώνουμε σε λαδόκολλα με πάχος μείγματος μέχρι 3 χιλ για να μπορέσει να στεγνώσει, αν βάλουμε μεγαλύτερο πάχος το τελικό αποτέλεσμα ή θα μουχλιάσει ή θα ξινίσει. 

Σ αυτό το στάδιο μπορούμε να βάλουμε μέσα στο μείγμα διάφορα (τριμμένο καρύδι ,σησάμι, …κλπ).
 

Τοποθετούμε τις λαδόκολλες σε εξωτερικό χώρο σκεπασμένες με τούλι έτσι ώστε να αποφύγουμε την επαφή του μείγματος απ τα έντομα και αφήνουμε την αυξημένη εξωτερική θερμοκρασία (καλοκαίρι) να αφυδατώσει το μείγμα μας, τόσες ημέρες ώστε να γίνει μια μαλακιά πέτσα.
Μετά το πέρας της αποξήρανσης κόβουμε την πέτσα μαζί με την λαδόκολλα με το ψαλίδι σε ότι μέγεθος θέλουμε και τοποθετούμε τα κομμάτια σε κουτιά καλά κλεισμένα για ένα μήνα ή στην κατάψυξή για όσο χρόνο θέλουμε.

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Α-Ω Δείτε τι δεν θα υπάρχει στον κόσμο το 2020. Η ζωή μας θα είναι χωρίς αυτά το 2020

Αποτέλεσμα εικόνας για ζωη στο μελλον 
1. Τα CD
Όλο και λιγότεροι άνθρωποι αγοράζουν ακόμα CD. Λίγο η ”πειρατεία”, λίγο το iTunes έχον αναγάγει τη μουσική σε ένα εντελώς ιντερνετικό προνόμιο. Τα iTunes έχουν αναπτυχθεί πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια και αρκετοί είναι εκείνοι που ήδη δεν χρησιμοποιούν αυτά τα γυαλιστερά δισκάκια, αλλά ακούν τη μουσική τους μέσω streaming.

2. Τα PIN και τα μπλοκ επιταγών
Όπως υποστηρίζουν πολλοί, τα καρνέ των επιταγών, αλλά και οι κωδικοί προστασίας των καρτών μας, σύντομα θα ανήκουν στο παρελθόν. Γιατί; Λόγω της ψηφιοποίησης των πληρωμών. Θα σας ζητούν να βάλετε τσιπάκι στο χέρι ή στο μέτωπο

3. Το ουίσκι
Αν αγαπάτε το καλό ουίσκι, αγοράστε όσο περισσότερο μπορείτε τώρα. Όπως λένε οι ειδικοί, μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια το ουίσκι ωρίμανσης θα είναι εξαιρετικά δυσεύρετο, καθώς η αγορά δεν προλαβαίνει να παράγει την ποσότητα που ζητά η αγορά. Και αυτό γιατί το ουίσκι πρέπει να ωριμάσει μέσα σε βαρέλια για περίπου οκτώ με δέκα χρόνια.

4. Οι αφρικανικοί ελέφαντες και οι ρινόκεροι της Νότιας Αφρικής
Είναι ένα γεγονός που έχει ειπωθεί ξανά, αλλά λίγοι δίνουν τη πρέπουσα σημασία. Ο λόγος της εξαφάνισής τους; Η λαθροθηρία. Μέσα στο 2013 για παράδειγμα, σκοτώθηκαν περισσότεροι από 35.000 ελέφαντες! Και όλα αυτά για το ελεφαντοστό από τους χαυλιόδοντές τους. Αντίστοιχο το πρόβλημα και με τους ρινόκερους και τα κέρατά τους, που πολλοί υποστηρίζουν πως έχουν θεραπευτικές ιδιότητες.

5. Η πόλη Shishmaref στην Αλάσκα
Το λιώσιμο των πάγων και οι κλιματολογικές αλλαγές είναι θέματα που απασχολούν πολύ τους περιβαλλοντολόγους. Και κανονικά θα έπρεπε να μας απασχολούν και εμάς και να μην αρκούμαστε μόνο στο να τα διαβάζουμε και να λέμε “πω-πω”. Ίσως ένα κίνητρο γι’ αυτό είναι να σκεφτούμε πόσο θα επηρεαστούμε και εμείς οι ίδιοι. Η αρχή γίνεται στην Αλάσκα, όπου η πόλη Shishmaref κινδυνεύει να εξαφανιστεί μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, αφού οι πάγοι λιώνουν και μαζί παίρνουν και τα σπίτια της πόλης.

6. Η σοκολάτα
Την λατρεύουμε όλοι, μικροί και μεγάλοι. Αποδεικνύουμε την αγάπη μας για την σοκολάτα καθημερινά και η κατανάλωσή της συνεχώς αυξάνεται. Δεν συμβαίνει το ίδιο, όμως, και με την παραγωγή της, που τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει πτώση. Γι’ αυτό ευθύνονται οι ξηρές καιρικές συνθήκες στη Γκάνα και την Ακτή Ελεφαντοστού, που μπορούν να οδηγήσουν στην έλλειψη του κακάο.

7. Το Facebook
Παρόλο που σήμερα φαίνεται πως το κοινωνικό δίκτυο είναι στα πάνω του και όλο και περισσότεροι άνθρωποι το χρησιμοποιούν, οι αναλυτές τα τελευταία δύο χρόνια προβλέπουν την διάλυση του αγαπημένου σας σάιτ γιατί οι μετοχές του πέφτουν. Βέβαια μπορεί να βγει κάτι άλλο αντίστοιχο

Α-Ω γιατί κλείνουν όλες οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις το 2013-15



Μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις. Δεν θα αναλύσω τίποτα, έχουμε τόσους οικονομολόγους στην κυβέρνηση που πήραν πτυχία οικονομικών και έκαναν μεταπτυχιακά, και διδακτορικά, αλλά μάλλον αυτά που έμαθαν μόνο σε εποχές ευηερίας μπορούν να εφαρμοστούν. Σε ΚΡΑΧ και κρίση κανείς δεν ξέρει τι να κάνει.

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Α-Ω Από το Μνημόνιο του ΔΝΤ σε Μνημόνιο των Ρώσσων

nayagio
Το μνημόνιο συνεργασίας που σήμερα υπέγραψε στην Αγία Πετρούπολη ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Alexander Novak, προβλέπει το 2016 έναρξη κατασκευής και το 2019 έναρξη λειτουργίας, ισότιμη (50-50) συμμετοχή Ελλάδας - Ρωσίας στην εταιρία που θα αναλάβει την κατασκευή και εκμετάλλευση του έργου και διευκόλυνση της χρηματοδότησης του αγωγού από τη ρωσική πλευρά με εγγυητή τα έσοδα που θα προκύψουν κατά τη λειτουργία του έργου.
Ο κ. Λαφαζάνης υπέγραψε επίσης κοινή δήλωση για την υποστήριξη του έργου με τον πρόεδρο της «Τράπεζας Ανάπτυξης και Διεθνών Οικονομικών Υποθέσεων, (Vnesheconombank-VEB)» Βλ. Ντιμίτριεφ, η οποία υπογραμμίζει τη δέσμευση των δύο πλευρών να υποστηρίξουν και να διευκολύνουν την υλοποίηση του έργου .
Ως "ιστορικής σημασίας" χαρακτηρίζεται από το υπουργείο το μνημόνιο για τον αγωγό και επικαλείται μεταξύ άλλων την ανάγκη να ενδυναμωθεί η ευρωπαϊκή ενεργειακή ασφάλεια μέσω της διαφοροποίησης οδεύσεων φυσικού αερίου στις Ευρωπαϊκές αγορές, την διασφάλιση της σταθερότητας εφοδιασμού της Ελλάδας με φυσικό αέριο από τη Ρωμιά καθώς και τη δυνατότητα μεταφοράς του φυσικού αερίου προς τις τρίτες χώρες.
Εταιρεία Ειδικού Σκοπού με συμμετοχή 50-50 θα ιδρυθεί για την κατασκευή του έργου, ενώ νέοι μέτοχοι μπορούν να συμμετάσχουν κατόπιν συμφωνίας. Από ελληνικής πλευράς μέτοχος θα είναι η Δημόσια Επιχείρηση Ενεργειακών Επενδύσεων που ιδρύεται με νομοθετική ρύθμιση που έχει κατατεθεί στη Βουλή. Ο αγωγός θα έχει μεταφορική ικανότητα 47 δις. Κυβικά μέτρα αερίου το χρόνο ενώ σε ο,τι αφορά τη χρηματοδότηση του έργου η συμφωνία προβλέπει ότι "η Ρώσικη πλευρά θα διευκολύνει την Εταιρεία Ειδικού Σκοπού για την απόκτηση της αναγκαίας χρηματοδότησης για την υλοποίηση και την εκτέλεση του Έργου σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Μελέτης Σκοπιμότητας που θα εκπονηθεί σε συνέχεια της υπογραφής του παρόντος Μνημονίου, και η οποία χρηματοδότηση θα δοθεί με την εγγύηση του οικονομικού οφέλους της διέλευσης φυσικού αερίου από τον Νότιο Ευρωπαϊκό Αγωγό."


Το κείμενο του Μνημονίου Συνεργασίας είναι το εξής:
ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΓΩΓΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Ελληνικής Δημοκρατίας και το Υπουργείο Ενέργειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, εφεξής αποκαλούμενα ως τα Μέρη,
σε μια προσπάθεια να ενδυναμωθεί η ευρωπαϊκή ενεργειακή ασφάλεια μέσω της διαφοροποίησης οδεύσεων φυσικού αερίου στις Ευρωπαϊκές αγορές, με πρόθεση να ενισχυθεί η αμοιβαία επωφελή συνεργασία, προκειμένου να διασφαλιστεί η σταθερότητα εφοδιασμού της Ελληνικής Δημοκρατίας με φυσικό αέριο από τη Ρωσική Ομοσπονδία καθώς και τη δυνατότητα μεταφοράς του φυσικού αερίου προς τις τρίτες χώρες με την πρόθεση να υποστηρίξει ένα νέο σύστημα αγωγών φυσικού αερίου που θα ξεκινά από τη Ρωσική Ομοσπονδία και θα διέρχεται μέσω της Μαύρης Θάλασσας και του εδάφους της Τουρκικής Δημοκρατίας και μέσω του εδάφους της Ελληνικής Δημοκρατίας ως διαμετακομιστή (Νότιος Ευρωπαϊκός Αγωγός) με σκοπό να εφοδιάζει με φυσικό αέριο τις ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελληνικής Δημοκρατίας,
Με σκοπό την ανάπτυξη ευνοϊκών συνθηκών για τον σχεδιασμό, την κατασκευή και τη λειτουργία του Νότιου Ευρωπαϊκού Αγωγού σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία
Λαμβάνοντας υπόψη τις Διεθνείς Συνθήκες και Οργανισμούς στους οποίους η Ελληνική Δημοκρατία και η Ρωσική Ομοσπονδία είναι συμβαλλόμενα μέρη ή μέλη, και ειδικότερα, τη Συμφωνία της 30ης Ιουνίου 1993 για την προώθηση και την αμοιβαία προστασία των επενδύσεων, τη Συμφωνία της 26ης Ιουνίου 2000 για την αποφυγή διπλής φορολογίας και την αποτροπή φοροδιαφυγής αναφορικά με τους φόρους εισοδήματος και κεφαλαίου, καθώς και τη Συμφωνία της 29ηςΑπριλίου 2008 για την συνεργασία κατά την κατασκευή και εκμετάλλευση αγωγού φυσικού αερίου στο έδαφος της Ελληνικής Δημοκρατίας
συμφώνησαν τα εξής:

Άρθρο 1
Οι Όροι που χρησιμοποιούνται στο παρόν μνημόνιο (συμπεριλαμβανομένου του προοιμίου) έχουν την ακόλουθη έννοια:
«Νότιος Ευρωπαϊκός Αγωγός» σημαίνει το τμήμα εντός της επικράτειας της Ελληνικής Δημοκρατίας του νέου συστήματος αγωγών φυσικού αερίου που προσδιορίζεται στην παράγραφο 4 του προοιμίου του παρόντος Μνημονίου,
«Έργο» σημαίνει ο σχεδιασμός, η χρηματοδότηση, η κατασκευή και η λειτουργία και η συντήρηση του Νότιου Ευρωπαϊκού Αγωγού, ο οποίος θα αποτελείται από αγωγούς, σταθμούς συμπίεσης, καθώς και κάθε άλλη υποδομή που είναι αναγκαία για τη λειτουργία του Νότιου Ευρωπαϊκού Αγωγού
«Ιδρυτικά Μέρη» είναι ο Έλληνας Ιδρυτής που θα καθοριστεί από την Ελληνική πλευρά και ο Ρώσος Ιδρυτής που θα καθοριστεί από τη Ρωσική πλευρά, με σκοπό την από κοινού σύσταση της «Εταιρείας Ειδικού Σκοπού».
«Εταιρεία Ειδικού Σκοπού» σημαίνει η εταιρεία που θα ιδρυθεί από τα Ιδρυτικά Μέρη της Ελλάδας και της Ρωσίας, υπό τη δικαιοδοσία που θα συμφωνηθεί από τα Ιδρυτικά Μέρη, με σκοπό την ολοκλήρωση του Έργου,
Άρθρο 2
1. Τα Μέρη θα διευκολύνουν την υλοποίηση του Έργου από την Εταιρεία Ειδικού Σκοπού, συμπεριλαμβανομένης και της διευκόλυνσης όλων των διαδικασιών για να διασφαλιστεί ότι η φάση κατασκευής του Έργου θα ξεκινήσει το 2016 και η έναρξη της λειτουργίας του Νότιου Ευρωπαϊκού Αγωγού θα ξεκινήσει έως το τέλος του 2019.
2. Τα Μέρη θα συνεργάζονται μεταξύ τους για να παρέχουν σταθερές, διαφανείς και χωρίς διακρίσεις συνθήκες για την υλοποίηση και την εκτέλεση του Έργου.
3. Τα Μέρη δεν ευθύνονται για οποιαδήποτε ενέργεια της Εταιρείας Ειδικού Σκοπού και των Ιδρυτικών Μερών της όσον αφορά στην υλοποίηση και την εκτέλεση του Έργου.
Άρθρο 3
1. Η Ρώσικη πλευρά θα διευκολύνει την Εταιρεία Ειδικού Σκοπού για την απόκτηση της αναγκαίας χρηματοδότησης για την υλοποίηση και την εκτέλεση του Έργου σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Μελέτης Σκοπιμότητας που θα εκπονηθεί σε συνέχεια της υπογραφής του παρόντος Μνημονίου, και η οποία χρηματοδότηση θα δοθεί με την εγγύηση του οικονομικού οφέλους της διέλευσης φυσικού αερίου από τον Νότιο Ευρωπαϊκό Αγωγό.
2. Τα Μέρη θα διευκολύνουν την Εταιρεία Ειδικού Σκοπού ώστε τρίτα μέρη που θα υποδειχθούν από τον Ρώσο Ιδρυτή να δεσμεύσουν έως 100 % της χωρητικότητας του αγωγού για ποσότητες φυσικού αερίου που θα διέρχονται μέσω της ελληνικής επικράτειας, μεταξύ των σημείων εισόδου και εξόδου του Νότιου Ευρωπαϊκού Αγωγού.
3. Η Ελληνική πλευρά θα προσφέρει κάθε έννομη στήριξη, για την έγκαιρη ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων διαδικασιών ώστε η Εταιρεία Ειδικού Σκοπού να λάβει κάθε σχετική άδεια ή μελέτη που απαιτείται από την ισχύουσα νομοθεσία, συμπεριλαμβανομένων αδειών σχετικά με την όδευση του Νότιου Ευρωπαϊκού Αγωγού, την κατασκευή, την περιβαλλοντική και λειτουργική αδειοδότηση καθώς και την σύνδεση με το Ελληνικό Σύστημα Μεταφοράς Φυσικού Αερίου και την διασύνδεση με συστήματα φυσικού αερίου τρίτων κρατών.
Άρθρο 4
1. Ο Νότιος Ευρωπαϊκός Αγωγός θα έχει ετήσια χωρητικότητα έως 47 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στο σημείο εισόδου της Ελληνικής Δημοκρατίας. Η όδευση και επακριβείς τεχνικές παράμετροι του Νότιου Ευρωπαϊκού Αγωγού, συμπεριλαμβανομένων της πίεσης, της διαμέτρου του αγωγού κ.α. θα καθορισθούν στη βάση της Μελέτης Σκοπιμότητας.
2. Η Ελληνική πλευρά θα χορηγήσει στο Έργο το καθεστώς έργου εθνικής προτεραιότητας ή κάποιου ισοδύναμου καθεστώτος.
Άρθρο 5
1. Η Εταιρεία Ειδικού Σκοπού θα είναι ο ιδιοκτήτης του Νότιου Ευρωπαϊκού Αγωγού.
2. Η Εταιρεία Ειδικού Σκοπού και τα Ιδρυτικά Μέρη της θα φέρουν αποκλειστική ευθύνη για το κόστος της υλοποίησης και εκτέλεσης του Έργου, συμπεριλαμβανομένου του κόστους σύστασης της Εταιρείας Ειδικού Σκοπού και της προαναφερθείσας Μελέτης Σκοπιμότητας που θα καθορίσει τις τεχνικές και οικονομικές παραμέτρους του Έργου, αναλογικά με την συμμετοχή των Ιδρυτικών Μερών στο ιδρυτικό κεφάλαιο της Εταιρείας Ειδικού Σκοπού.
3. Τα Ιδρυτικά Μέρη της Εταιρείας Ειδικού Σκοπού (μέτοχοι) θα έχουν τα ακόλουθα μερίδια την ημέρα της σύστασής της: Ο Έλληνας Ιδρυτής 50% και ο Ρώσος Ιδρυτής 50%.
4. Νέοι μέτοχοι μπορούν να προσκληθούν στην Εταιρεία Ειδικού Σκοπού κατόπιν κοινής απόφασης των Ιδρυτικών Μερών, βάσει των αρχών της διακυβέρνησης της Εταιρείας Ειδικού Σκοπού.
Άρθρο 6
Τα Μέρη συμφωνούν ότι, εφόσον απαιτείται, θα εκκινήσουν τις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να τροποποιήσουν κατάλληλα την Συμφωνία μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας, που υπεγράφη στις 29 Απριλίου 2008 για την συνεργασία κατά την κατασκευή και εκμετάλλευση αγωγού φυσικού αερίου στο έδαφος της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Άρθρο 7
1. Διαφορές σχετικά με την ερμηνεία ή την εφαρμογή του παρόντος Μνημονίου θα επιλύονται μέσω της διπλωματικής οδού.
2. Το παρόν Μνημόνιο θα εφαρμοστεί κατόπιν της υπογραφής του από τα Μέρη.
3. Το παρόν Μνημόνιο μπορεί να τροποποιηθεί με την έγγραφη συγκατάθεση των Μερών.
4. Το παρόν Μνημόνιο δεν αποτελεί διεθνή σύμβαση ή οποιοδήποτε άλλο έγγραφο νομικά δεσμευτικό και, ως εκ τούτου, δεν δημιουργεί δικαιώματα ή υποχρεώσεις που διέπονται από το διεθνές δίκαιο.
Υπεγράφη στην Αγία Πετρούπολη στις 19 Ιουνίου 2015, σε 2 αντίγραφα στην ελληνική, ρωσική και αγγλική γλώσσα. Σε περίπτωση διαφοράς στην ερμηνεία των όρων του Μνημονίου, θα υπερισχύει το αγγλικό κείμενο.

Αναρτήθηκε voicenews.gr

Α-Ω ΓΙΟΡΤΗ ΑΝΤΙΚΡΙΣΤΟΥ κρητικο γλέντι στο Ωραιόκαστρο 19/6/2015

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Α-Ω 2015 Πρώτη φορά νέοι Έλληνες στα χωράφια για δουλειά.

Μια αγγελία από αγροτικό συνεταιρισμό της Λάρισας ήταν αρκετή για να μαζευτούν πάνω από 400 αιτήσεις ανέργων που ελπίζουν σε ένα αξιοπρεπές μεροκάματο 20 ευρώ - Με πτυχία πανεπιστημίου αλλά απογοητευμένοι από τη μακροχρόνια ανεργία, δεν διστάζουν να περάσουν από οντισιόν για μια θέση στις εποχικές καλλιέργειες

Η κρίση οδηγεί και πάλι τους Ελληνες στα χωράφια για το μεροκάματο. Στη Λάρισα, μια αγγελία αγροτικού συνεταιρισμού ήταν αρκετή για να σχηματιστούν ουρές από άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας και μόρφωσης, που επέλεξαν, αντί για μπάνια στις κοντινές παραλίες, το φετινό καλοκαίρι να μαζεύουν ροδάκινα, αχλάδια, βερίκοκα και καρπούζια. 

 Ολα ξεκίνησαν αρχές Ιουνίου, όταν οι αλλοδαποί εργάτες -στη συντριπτική τους πλειοψηφία Αλβανοί- οι οποίοι τα τελευταία χρόνια εργάζονταν στα χωράφια των μελών του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γιάννουλης στη Λάρισα, προχώρησαν σε στάση εργασίας διεκδικώντας να εργάζονται λιγότερο με το ίδιο όμως μεροκάματο, που έφτανε τα 30 ευρώ ημερησίως μαζί με τις κρατήσεις. «Με αυτούς τους ανθρώπους συνεργαστήκαμε για πολλά χρόνια και, αντί να κάτσουν να συζητήσουν μαζί μας μπας και βρούμε λύση, επιχείρησαν να μας εκβιάσουν λίγο πριν από τη συγκομιδή, που είναι μια κρίσιμη περίοδος για μας. Η κίνηση αυτή, όμως, τους γύρισε μπούμερανγκ», δηλώνει στο «ΘΕΜΑ» ο κ. Δημήτρης Λεωνιδάκης, πρόεδρος του συνεταιρισμού, ο οποίος μετά την εξέλιξη αυτή προέβη άμεσα σε διάφορες ενέργειες λόγω πίεσης χρόνου, αφού υπήρχε ανάγκη να βρεθούν εργατικά χέρια για τα χωράφια. «Συγκαλέσαμε γενική συνέλευση των μελών μας και αποφασίσαμε να ζητήσουμε εργάτες γης από την περιοχή μας μέσω αγγελίας στην τοπική εφημερίδα “Ελευθερία” της Λάρισας. Αν και αρχικά είχαμε κάποιον ενδοιασμό, μια και πριν από δύο χρόνια σε ανάλογη ενέργεια του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ημαθίας δεν υπήρξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, η κίνηση τελικά μας δικαίωσε», αναφέρει.



Από οντισιόν
Το ενδιαφέρον ήταν πραγματικά μεγάλο και αυτό εξέπληξε τη διοίκηση και τα μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γιάννουλης. Τις τρεις μέρες που η αγγελία ήταν δημοσιευμένη στην εφημερίδα οι αιτήσεις στη γραμματεία του συνεταιρισμού έφτασαν τις 420, για τις 80 θέσεις στις εποχικές καλλιέργειες της περιοχής. Ανδρες και γυναίκες ηλικίας από 18 έως 62 ετών και κάθε μορφωτικού επιπέδου, από απόφοιτους γυμνασίου έως πτυχιούχους πανεπιστημίων, κατέθεσαν αίτηση προκειμένου να εργαστούν -έστω και εποχιακά- για ένα αξιοπρεπές μεροκάματο τις δύσκολες αυτές εποχές που η ανεργία έχει χτυπήσει κόκκινο.

Ζητούνταν χέρια για διάφορες αγροτικές εργασίες, όπως η συγκομιδή ροδάκινων, βερίκοκων, αχλαδιών, καρπουζιών, βαμβακιού, αραβόσιτου, ωστόσο, όπως λέει ο πρόεδρος του συνεταιρισμού, «ουδείς από τους ενδιαφερόμενους ζήτησε λεπτομέρειες για την εργασία στα χωράφια και τη συγκομιδή, θέλοντας ίσως να δείξουν πως είναι ενήμεροι για τον κόπο της δουλειάς και πως είναι αποφασισμένοι να ιδρώσουν στο χωράφι».

Αναρτήθηκε: http://www.protothema.gr/greece/article/484965/proti-fora-neoi-ellines-sta-horafia-gia-douleia/

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Α-Ω Λύσεις για να προχωρήσουμε μέσα στη κρίση.Πόσοι Έλληνες χρωστούν ΔΕΗ


Ένα εκατομμύριο νοικοκυριά χρωστούν ΔΕΗ στην Ελλάδα.
Εγώ θα ρωτήσω πόσα είναι τα νοικοκυριά στην Ελλάδα για να χωστά το ένα εκατομμύριο;
Και ακόμα θα ρωτήσω τι περιμένουν για να μειώσουν στην ΔΕΗ σε αυτή τη χώρα που όλα αυξάνονται όταν θα έπρεπε κάθε μήνα να μειώνονται για να μπορέσει να ζήσει ο Έλληνας;
Τι περιμένει αυτή η κυβέρνηση για να βοηθήσει τους Έλληνες να επιβιώσουν;
Η μεγαλύτερη ανάσα που θα δώσει στα νοικοκυριά είναι να μειώσει τις ασφαλιστικές εισφορές, να μειώσει τη ΔΕΗ τους φόρους στους Δήμους, την ΕΥΑΘ.
Αντί να συνεχίσει να ταΐζει μόνο υπάλληλους και συνταξιούχους, ας βοηθήσει όλους τους υπόλοιπους που κατέστρεψε και τους άφησε σαν στήλη άλατος.
Φυσικά θα κατεβάσει και συντάξεις που είναι μεγάλες.
Φυσικά και θα κατεβάσει μισθούς που είναι υπερβολικοί για τα σημερινά δεδομένα.
Τέλος τα είδη 1ης ανάγκης πρέπει να φτηνύνουν γιατί ο χειμώνας  είναι κοντά και ο κόσμος πάλι θα αρχίσει να καίει δέντρα από τα πάρκα, και ότι βρει, και να πηδά από τα μπαλκόνια.

-Είχα μερικές κότες στην αυλή για να παίρνω αυγά μας εξομολογείται μια φίλη από το Ωραιόκαστρο.
Μια μέρα κατέβηκε ο γιος μου να μαζέψει τα αυγά και βρήκε μόνο τα κεφάλια από τις κότες.
Τις είχαν σφάξει επιτόπου και τις πήραν.

-Φύτεψα μερικές ελιές δέντρα στο χωράφι μου στο βουνό. Σε τρεις μέρες που πήγα να τις ποτίσω βρήκα μόνο ανοιχτούς λάκκους.

-Κλειδώτε τις πόρτες σας, μην αμελείτε. Οι εποχές που περνάμε δεν μοιάζουν με τις προηγούμενες.
Οι καιροί αλλάξαν, και σε παρακολουθούν ακόμα και στο ΜΑΡΚΕΤ τι ψωνίζεις. Αν έχεις γεμάτο καλάθι ενώ κάποιοι παίρνουν 2 πράγματα.

 

Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Α-Ω Βγάλτε τα μαγνητάκια από το ψυγείο τώρα – ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ


099

Μεγάλη ΠΡΟΣΟΧΗ: Βγάλτε τα μαγνητάκια από το ψυγείο τώρα – ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ



Απίστευτο και όμως αληθινό. Γι αυτό πάρτε τα μέτρα σας
Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Princeton έχουν ανακαλύψει κάτι το οποίο δε γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Για αρκετούς μήνες έτρεφαν δύο ομάδες ποντικών, μια ομάδα με τα τρόφιμα που φυλάσσονταν στο ψυγείο, και το άλλο με τα τρόφιμα φυλάσσονταν σε ψυγείο, αλλά με πολλά διακοσμητικούς μαγνήτες κολλημένοι στην πόρτα του. Σκοπός της παρούσας μελέτης ήταν να δουν πώς αυτά επηρεάζουν την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία στα τρόφιμα. Παραδόξως, μετά από αυστηρές δοκιμές, η ομάδα διαπίστωσε ότι τα ποντίκια που έτρωγαν ακτινοβολημένα τροφίμα από τους μαγνήτες ειχαν 87% περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν καρκίνο από ό, τι στην άλλη ομάδα. Οι μαγνήτες που συνδέονται με οποιαδήποτε ηλεκτρική οικιακη συσκευή, αυξάνουν την κατανάλωση ρεύματος της εν λόγω συσκευης διότι αυξάνουν την ηλεκτρομαγνητική δύναμη του ηλεκτρικού πεδίου της.
Ο καθένας έχει ένα διακοσμητικό μαγνήτη στο ψυγείο, αλλά μέχρι τώρα δεν υπήρχε η υποψία ότι είναι επιβλαβή.

ανάρτηση :  http://frappetime.gr/megali-prosochi-vgalte-ta-magnitakia-apo-to-psigio-tora-kindinos-thanatos/

Α-Ω ΠΕΤΟΥΝ ΟΣΤΑ ΝΕΚΡΩΝ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥ ΚΑΔΟΥΣ

 
Οι βιαστικές εκταφές στα Νέα Μουδανιά της Χαλκιδικής είχαν ως αποτέλεσμα οστά νεκρών, να καταλήγουν σε κάδους απορριμμάτων όπως καταγγέλουν οι κάτοικοι που έρχονται σε επαφή με το ασεβές της πράξης και το μακάβριο θέαμα καθημερινα!
Η κακή διαχείριση γίνεται άμεσα ορατή στο νεκροταφείο της κωμόπολης όπου λογω προχειροδουλειάς, ρούχα και υποδήματα των νεκρών να κείτονται δεξιά κι αριστερά!
"Πολλές οικογένειες που αδυνατούν να ανταποκριθούν οικονομικά οδηγήθηκαν σε εκταφές των συγγενών τους, ωστόσο όσοι ανέλαβαν να το πράξουν αυτό δεν φρόντισαν να τηρήσουν τους στοιχειώδεις κανόνες σεβασμού προς τους νεκρούς" αναφέρει το ρεπορτάζ του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού.
Σημειώνεται πως κατά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Νέας Προποντίδας όρισε τα τέλη των κοιμητηρίων ως εξής
: κατά οικογενειακή μερίδα δημοτών 10 ευρώ κατ’ έτος.
για μη δημότες και μη κατοίκους 1.000 ευρώ κατ’ έτος.
για μη δημότες, εφόσον βεβαιώνεται η μόνιμη κατοικία στην περιοχή τα τελευταία 5 χρόνια, 500 ευρώ κατ’ έτος.
σε περίπτωση εγγεγραμμένου στα δημοτολόγια που μεταδημότευσε, 500 ευρώ κατ’ έτος.
Για τη διατήρηση μονού τάφου επιβάλλεται τέλος διατήρησης μετά την επταετία 300 ευρώ, για διπλό τάφο 500 ευρώ και
για τριπλό τάφο 800 ευρώ.
Για όσους συμπληρώνεται η επταετία επιβάλλεται τέλος 100 ευρώ τους δύο πρώτους μήνες και 100 ευρώ για κάθε μήνα μετά το πρώτο δίμηνο.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ VOICENEWS.GR

Α-Ω Από αύριο ρυθμίσεις στη ΔΕΗ με πολλές δόσεις

Αποτέλεσμα εικόνας για δεη
Το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ ανακοίνωσε πως σχέδιο με το οποίο θα μπορούν οφειλέτες στην επιχείρηση να ρυθμίσουν τα χρέη τους. Συγκεκριμένα όπως είπε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης «Ο σχεδιασμός θα ανακουφίσει χιλιάδες νοικοκυριά, κυρίως φτωχά και μεσαία, και επιχειρήσεις, ιδίως τις μικρομεσαίες. Η ΔΕΗ αποδεικνύει με αυτό το σχέδιο ότι είναι μια μεγάλη επιχείρηση με αναπτυξιακό ρόλο. Καμία άλλη επιχείρηση δεν θα μπορούσε να το κάνει». Το σχέδιο θα ξεκινήσει κιόλας από αύριο Τετάρτη. Σε αυτό θα προβλέπονται τα εξής:

1. Μέχρι 36 μηνιαίες δόσεις σε συνάρτηση με το ύψος της οφειλής και την κατάσταση του οφειλέτη για τους οικιακούς καταναλωτές και τις επιχειρήσεις (πλην των εποχιακών).
2. Υποδιπλασιασμός της προκαταβολής από 20% σε 10%.
3. Πολυάριθμες δόσεις (40 ως 60) για τους ευάλωτους καταναλωτές, όπως δικαιούχοι κοινωνικού οικιακού τιμολογίου, άτομα με αναπηρία κ.λπ., ανάλογα με την οικονομική τους κατάσταση.
4. Προκαταβολή από 10% όπως και από 8 μέχρι 18 δόσεις για τις εποχιακές (τουριστικές) επιχειρήσεις, σε συνάρτηση με τη συνέχιση της λειτουργίας τους.
5. Δυνατότητα ένταξης στις νέες ρυθμίσεις και στους καταναλωτές που έχουν ήδη διακανονίσει τις οφειλές τους με όρους λιγότερο ευνοϊκούς.
6. Μικρότερη προκαταβολή και περισσότερες δόσεις σε πελάτες που έχουν επιδείξει μη ορθή συμβατική συμπεριφορά, «στους οποίους παρέχεται η ευκαιρία επαναπροσδιορισμού των σχέσεών τους με την επιχείρηση».

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Α-Ω Ο Αφερέγγυος Δήμος Ωραιοκάστρου ως εργοδότης στους συμβασιούχους

Δύο χρόνια κλείνουν απλήρωτοι οι καθηγητές που εργάστηκαν στο Δήμο Ωραιοκάστρου στα ΚΔΑΠ θερινά κέντρα δημιουργικής απασχόλησης.
Ο Δήμος Ωραιοκάστρου αρνείται να πληρώσει τους εκπαιδευτικούς που ενώ έβγαλαν απόφαση δικαστηρίου από το Πάσχα ότι πρέπει να πληρωθούν άμμεσα, ο κ. Γαβότσης και το Δ.Σ. κάνουν την πάπια.
Μάλιστα ακόμα και τα ένσημα τους αρήθηκαν να κολλήσουν για πολλούς μήνες, με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς ασφάλεια και να μην μπορούν να θεωρήσουν βιβλιάριο οι πιο πολύ από αυτούς.



Α-Ω Πόσο έτοιμοι είμαστε ως μονάδα να αντιμετωπίσουμε την φυγή μας από την ΕΕ, η τη διακοπή των δανεικών από τους ξένους;

 
Ο Βαρουφάκης πάει και έρχεται στις διαπραγματεύσεις.
Ο Τσίπρας και αυτός πηγαινοέρχεται ο καημένος μια εδώ μια εκεί. Σε τέσσερις μήνες άσπρισαν τα μαλλιά του από το ζόρι.Τα περίμενε πιο εύκολα τα πράγματα και δεν τον αφήνουν να κάνει παιχνίδι.
Ο Καμμένος έχασε μερικά κιλά από το άγχος. Ο Σαμαράς κάνει κριτικές και δίνει λύσεις τώρα που δεν είναι κυβέρνηση. Μέχρι χτες μας έλεγε ότι άρχισε η ανάπτυξη, τώρα φωνάζει ότι καταστρεφόμαστε σαν παπαγάλος. Άλλοι κουβαλήσαν από την Αμφίπολη φορτηγά με αρχαία και τα εξαφάνισαν.Ξαφνικά σταμάτησαν να μιλούν για την Αμφίπολη. Ξεφούσκωσε και αυτή η φούσκα. Τώρα όλοι μιλούν για ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ.

Εσείς όμως ο καθένας χωριστά ως άτομα, ως οικογένεια είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε την κρίση;
Τα σπίτια σας είναι έτοιμα να δεχτούν ένα πλήγμα εξόδου από το ευρω, πτώχευσης;
Ή ζείτε βολεμένοι μέσα στη χλιδή που δίνει ο μισθός σας και νομίζετε ότι η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει;
Μήπως είστε από αυτούς που δεν θέλουν να συζητούν καθόλου στενάχωρα πράγματα για να μην τους πιάνει κατάθλιψη;
Μήπως είστε από τους άλλους που περιμένουν σαν πουλάκια στη φωλιά να τους ταΐσει η μαμά Ελλάδα με ανοιχτό το στόμα;
Μήπως απλά κουτσομπολεύετε την όλη κατάσταση σε καφενεία και καφέ περιμένοντας το μοιραίο;
Πόσο έτοιμοι είστε εσείς και η οικογένεια σας να ανοίξει τα φτερά τους και να πετάξει για να γλιτώσει;


Σύντομα με περισσότερες λεπτομέρειες αντιμετώπισης της κρίσης



Μόλις τώρα αποχώρησε...
η Ελληνική αντιπροσωπεία από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων καθώς η απαιτήσεις ήταν πολύ σκληρές και παράλογες κάτι το οποία η Ελληνική πλευρά δε μπορούσε να δεχτεί.

Άγνωστο μέχρι στιγμής αν θα συνεχιστεί η διαπραγμάτευση.
Νεότερα σε λίγο... - See more at: http://www.newsone.gr/paraxena/18869-ektakto-schema-nea-apochorese-e-ellenike-antiprosopeia-apo-tis-diapragmateyseis?ref=yfp#sthash.dKlyc6QR.dpuf

Α-Ω ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ συστήνονται ως υπάλληλοι ΔΕΗ και μπαίνουν στα σπίτια

ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΠΑΤΗ
Σήμερα 1/6/2015 επισκέφτηκαν τον γείτονά μου στο Δρυμό του δήμου Ωραιοκάστρου δύο άντρες με ένα μαύρο αυτοκίνητο. Συστήθηκαν ως υπάλληλοι της ΔΕΗ και του είπαν ότι έχει διαρροή η ηλεκτρική τους εγκατάσταση. Αυτή είναι και η αιτία που τρεμοσβήνει το λαμπάκι του ηλεκτρικού του πίνακα!!! Μάλιστα του είπαν το εξής απίθανο…να μαζέψει ότι χρήματα και κοσμήματα έχει και να τα βάλει σε μια πιατέλα, στη συνέχεια να τα βάλει σε άλλο μέρος….ώστε να μη δημιουργείται διαρροή, αφού αυτά τα μέταλλα την δημιουργούν!!!! Ευτυχώς ο γείτονας δεν είχε χρήματα και κοσμήματα γιατί όπως μου είπε ήταν πολύ πειστικοί. Το περιστατικό καταγράφτηκε από την Αστυνομία. Παρακαλώ ενημερώστε όσους μπορείτε και ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους και τα παιδιά για την νέα απάτη.
Γιαννακίδης Χαράλαμπος
Μαθηματικός
Κάτοικος Δρυμού

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Α-Ω Μαρτυρίες - Προφητείες του Γεροντα Παίσιου για Εθνικά ελληνικά ζητήματα

Ο Χίτλερ και ο Μουσολίνι σηκώνουν πάλι κεφάλι . Οι Αμερικάνοι σου λέει , τι γίνεται εδώ ;     Θα μας βοηθήσουν οι Άγγλοι και οι Αμερικάνοι

 Βλέπουμε σήμερα τα βλέπουμε μπροστά μας (Μέρκελ,Σαρκοζί, Ολάντ,Λαγκάρντ, Ρεν, Αυστριακοί, Φινλανδοί,Ολλανδοί κλπ. σε έναν απίστευτον " ¨Αξονα", με κύριο μέλημα τους να εξουδενώσουν μια χώρα "για το καλό της" .

  Γέροντας τὸ 1983 στὴ Σουρωτὴ εἶχε ἀναφέρει συγκεκριμένα
«Θὰ ἔρθει καιρὸς ποὺ θὰ ἀνεβαινοκατεβαίνουν κυβερνήσεις, θὰ ἐναλλάσσονται τὰ κόμματα, θὰ ἀνακαλοῦνται διατάγματα, θὰ ψηφίζονται νόμοι καὶ θὰ καταργοῦνται ἄλλοι, καὶ θὰ ἐπικρατεῖ σύγχυση καὶ ταραχή. Τότε, ὅμως, θὰ ἀντιδράσουν λίγοι πιστοὶ Χριστιανοὶ ἀλλὰ καὶ τὸ Κ.Κ.Ε..»
 Ο Θεός δεν θα επιτρέψει να γίνει κακό , αλλά θα γίνουν όμως πράματα και θάματα που δεν θα εξηγούνται με τη λογική. Ο κόσμος θα τους σιχαθεί και θα τους κυνηγήσει. Όπως ένα μπαλόνι φουσκώνει και ξαφνικά σκάει, έτσι θα σκάσουν κι αυτοί! Δεν μπορώ να σου πω πιο πολλά.
Είδατε τί έπαθε ο Τσαουσέσκου στην Ρουμανία ; Τους μωραίνει ο Θεός κι
αφού γίνουν ρεζίλι, μετά παίρνουν τον δρόμο τους. Το ίδιο συνέβη και
με την Αλβανία , το ίδιο και με τους δικούς μας εδώ. Τους αφήνει πρώτα
να ρεζιλευτούν
 
 
 Για την Κωνσταντινούπολη έλεγε ότι :
‘Κάποτε θα την πάρουμε την Πόλη . Δική μας είναι. Εμείς δεν θα πάθουμε κακό. Όταν θα ξεκινήσουμε για τον πόλεμο θα την έχουν πάρει την Πόλη οι άλλοι . Στα μισά οι Έλληνες θα γυρίσουν πίσω . Την Πόλη θα την έχουν πάρει οι Ρώσοι και θα μας την δώσουν . Όχι ότι οι ίδιοι μας αγαπούν , αλλά θα υποχρεωθούν να μας την δώσουν από τις περιστάσεις ’. Για τα «Εξαμίλια» έλεγε ότι αφορά το πρόβλημα της υφαλοκρηπίδας . Για τους Τούρκους , που συνέχεια δημιουργούν προκλήσεις , ο Γέροντας έλεγε : ‘Οι Τούρκοι … ας τους αυτούς .Αυτοί τα κόλλυβα τα έχουν στο ζωνάρι τους . Τάχουνε , τα κουβαλούν μαζί τους…’.
Όσο για το πότε θα διαλυθεί η Τουρκία , όσες φορές και αν τον ρωτήσαμε κα το συζητήσαμε , ποτέ δεν το έλεγε : ‘Αυτό δεν το ξέρουμε . Ο Θεός μας είπε ότι θα μας δείχνει σημεία . Τα πράγματα , όμως προς τα εκεί βαδίζουν…’


Τον ρωτήσαμε αν θα γίνει πόλεμος με την Τουρκία ,και ο Γέροντας είπε : ‘Ναι θα γίνει πόλεμος και θα χτυπηθεί η Τουρκία από τον βορρά . Θα πάθει τεράστια καταστροφή , αλλά ρουθούνι ελληνικό δεν θα ματώσει . Όσον αφορά την Πόλη , θα διοικείται από Ρώσους , Έλληνες και Ευρωπαίους. Η καταιγίδα αυτή θα φτάσει μέχρι το Ισραήλ και τότε οι Εβραίοι θα καταλάβουν τα σφάλματα τους.’

 Δεν ήθελα τίποτα άλλο . Να με κρατούσε ο Θεός ακόμα λίγα χρόνια στη ζωή, για να έβλεπα την πατρίδα μου μεγαλωμένη. Θα μεγαλώσει , αλλά μην περιμένεις πόλεμο. Θα μεγαλώσει χωρίς να ματώση ελληνικό ρουθούνι !Η Τουρκία θα διαμελισθεί σε 3-4 κομμάτια .Ήδη έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση. Εμείς θα πάρουμε τα δικά μας εδάφη , οι Αρμένιοι τα δικά τους και οι Κούρδοι τα δικά τους. Το κουρδικό θέμα έχει ήδη δρομολογηθεί .Αυτά θα γίνουν , όχι τώρα , αλλά σύντομα , όταν θα πάψει αυτή η γενιά που κυβερνάει την Τουρκία και θα αναλάβει νέα γενιά πολιτικών . Τότε θα γίνει ο διαμελισμός της Τουρκίας. Πολύ σύντομα , οι προσευχές που γίνονται κάτω από την επιφάνεια της γης , θα γίνονται επάνω στην γη και τα κεράκια που ανάβονται κάτω , θα ανάβονται επάνω

Επισκέπτης στο γέροντα φανερώνει:
Γέροντα , πως θα καταλάβω εγώ ότι θα είμαστε κοντά στον πόλεμο ; ¨Όταν , λέει , θα ακούσεις στην τηλεόραση να γίνεται θέμα για τα μίλλια , για την επέκταση των μιλίων (της αιγιαλίτιδας ζώνης ) από 6 σε 12 μίλλια , τότε από πίσω έρχεται ο πόλεμος . Ακολουθεί .
Λέω : Και ποια κράτη θα συμμετέχουν ;
Κοίταξε μετά την πρόκληση των Τούρκων , θα κατέβουν οι Ρώσσοι στα Στενά . Όχι για να βοηθήσουν εμάς . Αυτοί θα έχουν άλλα συμφέροντα . Αλλά , χωρίς να το θέλουν θα βοηθήσουν εμάς . Τότε ,οι Τούρκοι για να υπερασπιστούν τα Στενά , που είναι στρατηγικής σημασίας , θα συγκεντρώσουν εκεί και άλλα στρατεύματα . Παράλληλα δε , θα αποσύρουν δυνάμεις από καταληφθέντα εδάφη . Όμως θα δουν τότε τα άλλα κράτη της Ευρώπης , συγκεκριμένα η Αγγλία , η Γαλλία , η Ιταλία και άλλα έξι-εφτά κράτη της ΕΟΚ , ότι η Ρωσσία θα αρπάξει μέρη , οπότε θα πουν : «Δεν πάμε και εμείς εκεί πέρα , μήπως πάρουμε κανένα κομμάτι ; » Όλοι όμως θα κυνηγούν την μερίδα του λέοντος . Έτσι θα μπουν και οι Ευρωπαίοι στον πόλεμο ¨ .
Σ΄αυτό το σημείο ρωτάω : ¨Εμείς τι θα κάνουμε ; Ο ελληνικός στρατός θα πάρει μέρος σε αυτόν τον πόλεμο ;
¨ ¨Όχι ¨ λέει . ¨Θα βγάλει η κυβέρνηση απόφαση να μην στείλει στρατό . Θα κρατήσει στρατό μόνο στα σύνορα . Και θα είναι μεγάλη ευλογία που δεν θα πάρει μέρος . Γιατί , όποιος πάρει μέρος σε αυτόν τον πόλεμο , χάθηκε … Τότε , επειδή στην Ελλάδα ο κόσμος θα φοβηθεί , πολλοί θα στραφούν προς την Εκκλησία , προς τον Θεό , και θα μετανοήσουν . Για αυτό επειδή θα υπάρξει μετάνοια , δεν θα πάθουμε κακό οι Ελληνες . Ο Θεός θα λυπηθεί την Ελλάδα , επειδή ο κόσμος θα στραφεί προς την Εκκλησία , προς τον μοναχισμό και θα αρχίσουν να προσεύχωνται .Και θα βαπτισθούν πολλοί Τούρκοι . Τότε , ο βασιλιάς Κωνσταντίνος θα συμβάλλει , ως μεσάζοντας , να δοθεί η Πόλη στην Ελλάδα . Είναι ευλαβής , είναι καλός ¨.

Α-Ω ΕΚΤΑΚΤΟ! Η Μέρκελ μας διώχνει από το ευρώ

merkel eurw

Η γνωστή για την ανθελληνική της εκστρατεία γερμανική εφημερίδα Bild αναφέρει σήμερα, σε ένα εκτενές άρθρο της πως η Μέρκελ κατανόησε μετά τη συνάντηση στις Βρυξέλλες πως τόσο καιρό πάλευε επί ματαίω, και τώρα η Γερμανία καταστρώνει πλάνα που περιλαμβάνουν Grexit και έλεγχο κεφαλαίων.
Η γερμανική εφημερίδα αναφέρει πως η Μέρκελ πάλεψε επί μήνες για να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη – μέχρι το βράδυ που συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Φρανσουά Ολάντ στις Βρυξέλλες. Εκεί κατανόησε το μάταιο του πράγματος.
Το δημοσίευμα αναφέρει χαρακτηριστικά: "Δύο ώρες διαπραγματεύσεων ήταν αρκετές. Όταν το τρίο εγκατέλειψε τη συζήτηση 20 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, η Άνγκελα Μέρκελ κατάλαβε πως η ελληνική χρεοκοπία είναι κάτι που δεν μπορεί να σταματήσει. Τώρα, ανοιχτά πλέον, στο Βερολίνο συζητούν για Grexit".
Οι βασικές αιτίες που πλέον το πράγμα έχει φτάσει σε αυτό το οριακό σημείο για την Μέρκελ, σύμφωνα πάντα με την Bild, είναι η άρνηση της ελληνικής πλευράς να δεχθεί τους όρους των πιστωτών (ΦΠΑ, συντάξεις), η αποχώρηση του ΔΝΤ και η έντονη πίεση που δέχεται από σημαντικά στελέχη στο κόμμα της.
«Στο Βερολίνο τώρα τρέχουν με εντατικό ρυθμό τα πλάνα για το χειρότερο σενάριο. Συγκεκριμένα κάνουν λόγο για έλεγχο κεφαλαίων στις τράπεζες». Στο άρθρο φιλοξενούνται δηλώσεις ενός κορυφαίου Γερμανού διπλωμάτη ο οποίος τόνισε πως: «Η Καγκελάριος γνωρίζει πλέον πως ο χρόνος δεν είναι αρκετός», ενώ υπενθυμίζει και την προειδοποίηση του επικεφαλής της Κεντρικής Γερμανικής Τράπεζας, Γενς Βάιντμαν ότι οι κίνδυνοι για χρεοκοπία αυξάνονται μέρα με τη μέρα.
"Το deadline της Αθήνας είναι η επόμενη Πέμπτη, οπότε και οι υπουργοί Οικονομικών θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες για το προκαθορισμένο Eurogroup. Μόνο που αυτή η συνάντηση αναμένεται να είναι κρίσιμη". Αν και τότε δεν συμβεί κάτι, όπως λέει μια κυβερνητική πηγή στην Bild: "Κανείς δεν θα μπορεί να μας κατηγορήσει ότι δεν προσπαθήσαμε" καταλήγει το άρθρο.

Αναρτήθηκε:  http://www.voicenews.gr/index.php/eidiseis-panw/25697-ektakto-i-merkel-mas-dioxnei-apo-to-evro.html

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Α-Ω Ιούνιος 2015 Μας οδηγούν σε εσωτερικό εμφύλιο

 
Σύμφωνα με ανώνυμες πηγές από το ΔΝΤ, οι οποίες συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις, το Ταμείο ουδέποτε ζήτησε από την Ελλάδα να περικόψει τις συντάξεις, παρά το γεγονός ότι ζητάει από την Ελλάδα να μην δαπανά περισσότερα από όσα μπορεί να αντέξει και ότι πρέπει να μειωθεί η συνολική επιβάρυνση για να καταστεί το χρέος βιώσιμο.
"Το πώς θα το καταφέρουν οι Έλληνες είναι ένας στόχος που βρίσκεται στα χέρια τους. Το Ταμείο το μόνο που τους λέει είναι πως αν δεν θέλετε να κάνετε αποταμίευση με αυτό τον τρόπο, πρέπει να βρείτε έναν άλλο", σημειώνει μια πηγή του ΔΝΤ.

Το επόμενο βήμα λοιπόν είναι ο εμφύλιος μεταξύ των Ελλήνων.Αυτοί που τρώνε και περνάνε καλά μέσα από το κράτος, και αυτοί που καταστράφηκαν και πεινάνε εξαιτίας των πρώτων.
Δεν είναι μακρυά λοιπόν η ώρα που όλοι θα επιζητούν μια θέση στο δημόσιο, ή μια σύνταξη πιστεύοντας ότι αν κρεμαστούν στην κουπαστή θα σωθούν. Αν πατήσουν πάνω σε κάποιος άλλον το δικό τους κεφάλι θα μείνει έξω από την τρικυμισμένη θάλασσα και θα μπορούν να αναπνέουν.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΕΜΦΥΛΙΟΣ μεταξύ των Ελλήνων όπου θα τρώει η μάνα και στο παιδί δεν θα δίνει.