Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Α-Ω Η Ελλάδα πιο πίσω από τη Βουλγαρία σε μισθούς.

 

 

 Σύμφωνα με τα στοιχεία της βουλγαρικής Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, κατά την περίοδο Ιανουαρίου- Μαρτίου του τρέχοντος έτους, ο μέσος μισθός στη Βουλγαρία έχει φθάσει σε ένα νέο επίπεδο, στα 859 λέβα ανά μήνα, με κατώτατο 550 λέβα που σημαίνει ότι είναι κατά 7,9% υψηλότερος από την ίδια περίοδο πέρυσι.Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, οι μισθοί στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα έχουν γίνει σχεδόν ίδιοι. Για παράδειγμα οι εργαζόμενοι στις ιδιωτικές εταιρείες λαμβάνουν κατά μέσο όρο 851 λέβα μηνιαίως και οι δημόσιοι υπάλληλοι λαμβάνουν 883 λέβα.
 

Σημειώνεται, επίσης, ότι κατά τους τελευταίους 12 μήνες, η ανεργία στη Βουλγαρία έχει μειωθεί κατά 20% και οι άνεργοι σήμερα ανέρχονται στα 349.200 άτομα., ενώ στην Ελλάδα είναι 50% αλλά με κόλπα και τερτίπια την δείχνουν 27% και την κρατάνε εικονικά εκεί ενώ είναι πολλαπλάσια.

Δεν μπορώ να σας περιγράψω για τις 120.000 ελληνικές επιχειρήσεις που ιδρύθηκαν εκεί τον τελευταίο καιρό και άφησαν τόσους ανέργους χωρίς δουλειά στην Ελλάδα. 

Από αυτή την κατάσταση που οι μόνοι υπαίτιοι είναι το ΠΑΣΟΚ και η Ν.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ με τις υψηλές φορολογίες και το επαγγελματικό καθεστώς ανασφάλειας που δημιούργησαν στη χώρα μας, πήραν από το στόμα του κάθε Έλληνα την βουκιά και την δώρισαν στους Βούλγαρους. Έφτασε η κάθε Ελληνική οικογένεια σήμερα να έχει από 2-4 ανέργους και να συντηρούνται όλοι από μια σύνταξη ή ένα επίδομα, με τις υπογραφές που έβαζαν με κλειστά μάτια αυτοί οι ΝΑΙΝΕΚΗΔΕΣ πολιτικοί ηγέτες, που ακόμα έχουν το θράσος να πολιτεύονται και να βάζουν υποψηφιότητα και να μας παραμυθιάζουν, να κάνουν κριτική στους τωρινούς. Ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος και ο Παπανδρέου και ο Καραμανλής θα έπρεπε να εξαφανιστούν από την Ελλάδα να μην πω να εξοριστούν για το κακό που έκαναν σε όλους τους Έλληνες. Αλλά τους βλέπεις με θράσος να βγαίνουν και να κατηγορούν τους τωρινούς που ακόμα δεν μας έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο. Τους βλέπεις να ευελπιστούν ότι θα ξανεκλεγούν.

Πόσες χιλιάδες αυτοκίνητα που έδιναν φόρο και τέλη κυκλοφορίας έφυγαν έξω. Πόσοι λογιστές έχασαν την δουλειά τους. Πόσα ένσημα έπαιρνε το κράτος από αυτές τις επιχειρήσεις, και φόρους. Αλλά το 10% δεν τους έφτανε ήθελαν 50% για να μπορεί ο κάθε Βενιζέλος να έχει αυτοκίνητο αλεξίσφαιρο των 700.000ευρω φανταστείτε την συντήρηση αυτού του αυτοκινήτου. Να μπορεί ο Γιωργάκης ο Παπανδρέου εν ώρα κατάρρευσης της χώρας να παίρνει το προσωπικό υπουργικό αεροπλάνο και να πηγαινοέρχεται στους αιθέρες για να μας πει ότι συμφώνησε και είπε ΝΑΙ σε όλα και να ξοδεύει χιλιάδες ευρω που λείπουν από κάθε ελληνικό σπίτι και έκαιγαν καδρόνια τα τελευταία 2-3 χρόνια.

Διώξανε το μέλλον της Ελλάδας στη Βουλγαρία και έγιναν οι Βούλγαροι πλούσιοι και ζουν με ανθρώπινες συνθήκες και κατέληξαν οι Έλληνες να ζουν κάτω από άθλιες.Οι επιλογές τους που έγιναν με βάση τα προσωπικά τους συμφέροντα μας έφεραν εδώ που είμαστε. Οι επιλογές αυτών των κυρίων υπουργών και παρατρεχάμενων, πολικών προσώπων που θα πρέπει να τις πληρώσουν. Μην ξεχνάτε το τι περάσαμε όλοι εμείς η δική μας γεννιά των ελεύθερων επαγγελματιών  των 40-50 που δεν μπορεί να συταξιοδοτηθεί αλλά ήταν πάντα σε αγώνα επιβίωσης και διαβίωσης, που στο άνθος της καριέρας μας, μείναμε άνεργοι, άφραγκοι, και νεόπτωχοι εξαιτίας τους. 

Εξαιτίας κάποιων ανίδεων και αναίσθητων που υπέγραφαν για το μέλλον των παιδιών σας χωρίς να διαβάσουν. Μην ξεχνάτε πως οι ξένοι άλλαξαν τον κείμενο στον Βαρουφάκη, άλλο του έδωσαν να διαβάσει και άλλο να υπογράψει, οι εταίροι φίλοι μας και υποστηρικτές μας. Άρα για να μπορεί κάποιος να ανταπεξέλθει σε τέτοιες μάχες θέλει προσόντα, και όλοι αυτοί που ήταν τόσα χρόνια εκλεγμένοι δεν τα είχαν ποτέ. Δεν είχαν τα φόντα να μας εκπροσωπήσουν πρέπει να το πάρουμε απόφαση.


Γράφει η Σοφία Κυριακίδου


Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Α-Ω Εντυπωσιακό. Μην πετάτε τίποτα από τα λαχανικά σας. Δείτε πως μπορείτε να τα αναγεννήσετε.Φτιάξτε σαλάτες από τα κοτσάνια


Α-Ω Θέλεις να μεταναστεύσεις τώρα.Αγρότης στην...Ελβετία; 3.000 ευρώ ο μισθός!


Αγρότης στην...Ελβετία; 3.000 ευρώ ο μισθός!
Πιλοτικό πρόγραμμα 3 ετών προωθεί η Ελβετία που θα επιτρέπει σε μετανάστες να εργάζονται σε φάρμες με μισθό που ξεκινά από τα 2.000 ευρώ και μέσα σε σύντομο διάστημα μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 3.000 ευρώ!

Η Ένωση Ελβετών Αγροτών και το Υφυπουργείο Μετανάστευσης (SEM) τάχθηκαν υπέρ της απασχόλησης των προσφύγων. Δέκα αγροκτήματα σε όλη την Ελβετία έχουν επιλεγεί για αυτή την πιλοτική δοκιμή και ήδη αρκετοί είναι οι πρόσφυγες εργαζόμενοι που έχουν συμφωνήσει να εργαστούν.
Ο μισθός του νεοπροσληφθέντα «αγρότη» για τον πρώτο μήνα θα είναι 2000 ευρώ και από τον δεύτερο μήνα θα φτάσει ακόμα και τα 3000 ευρώ. Έδη η Ένωση Ελβετών Αγροτών ξεκίνησε εκστρατεία υποδοχής μεταναστών τους οποίους προτίθεται να εντάξει επαγγελματικά στις αγροτικές εργασίες (επί πληρωμή) και με παράλληλες παροχές όπως η εκμάθηση της γλώσσας.
Σύμφωνα με την Ένωση και το SEM οι πρόσφυγες που θα προσληφθούν θα έχουν την ευκαιρία μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να γίνουν οικονομικά ανεξάρτητοι και να ενσωματωθούν αρμονικά στην τοπική κοινωνία. Επί του παρόντος, μόνο το ένα τρίτο του συνόλου των προσφύγων είναι σε θέση να ενταχθούν στο εργατικό δυναμικό τα πρώτα χρόνια στην Ελβετία. Οι αγρότες θα ωφεληθούν από αυτό πρόγραμμα και δεν θα χρειάζεται να ψάχνουν για εποχικούς εργάτες ή για εργάτες εκτός συνόρων της χώρας.
Η Ένωση Αγροτών επεσήμανε ότι ο γεωργικός τομέας απασχολεί περίπου 25.000 έως 35.000 ξένους εποχικούς εργαζομένους κυρίως Πολωνούς ή Πορτογάλους. Ομως επειδή έχουν χιλιάδες πρόσφυγες από την Αφρική σκέφτηκαν ότι θα ήταν καλύτερο να τους προσφέρουν δουλειά από το να τους βλέπουν να περιφέρονται άπραγοι στους δρόμους των πόλεων και των χωριών και να... ενοχλούν τους κατοίκους.
Χαιρετίζουμε την κίνηση αυτή ως ένα θετικό βήμα», είπε η Stefan Frey, εκπρόσωπος του Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες.
Ωστόσο, ελπίζει ότι το πιλοτικό σχέδιο θα οδηγήσει σε εναρμόνιση των κανονισμών και κινήτρων σε ολόκληρη τη χώρα για να ωφελήσει τόσο τους πρόσφυγες όσο και τους αγρότες. «Επί του παρόντος, κάθε καντόνι έχει τους δικούς του κανόνες», ανέφερε, σύμφωνα με το swissinfo.

Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Α-Ω Την Κυριακή ψηφίζω Ωραιόκαστρο στο THE VOICE

'Ενα παιδί από το Ωραιόκαστρο είναι στις 16 καλύτερες φωνές του The Voice 2 και την Κυριακή 31 Μαίου θα διαγωνισθεί για να προχωρήσει στους 12.

Από τους 4 παίκτες της ομάδας του κάθε coach 2 παιδιά θα προκριθούν με τις ψήφους του κόσμου! Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να ψηφίσει όσο περισσότερος κόσμος γίνεται τον Στέλιο μας!!

ΨΗΦΙΖΩ ΣΤΕΛΛΙΟ ΚΑΡΥΠΙΔΗ

Α-Ω Οι πέντε κρίσημες ημερομηνίες για την Ελλάδα.Κρίνεται το μέλλον του Έλληνα

Στις 27- 29 Μαΐου 2015 στη Δρέσδη, λαμβάνει χώρα η σύνοδος των g7 με το θέμα της Ελλάδας να παίζει ψηλά στην ατζέντα των συνομιλιών. Αναμένεται παρέμβαση του Αμερικανού ΥΠΟΙΚ.
Στις  Μαίου ακολουθεί η τετραμερής συνάντηση Τσίπρα, Γιούνκερ, Ντάισελμπλουμ και Ντράγκι.
Πιθανή η σύγκλιση έκτακτου Eurogroup.
Στις 5 Ιουνίου λήγει η δόση προς το ΔΝΤ
Στις 17και 18 Ιουνίου, υπάρχει το συνέδριο του ΔΣ της ΕΚΤ και στη συνέχεια στο Λουξεμβούργο το προγραμματισμένο Eurogroup .
Στις 25 και 26 Ιουνίου, η παράταση της δανειακής σύμβασης Ελλάδας- ΕΕ λήγει και μαζίτης λήγει και η χρηματοδότηση του προγράμματος διάσωσης.

Α-Ω Δείτε τη Μαντόνα χωρίς μακιγιαζ.Δείτε τι φρικτές φάτσες έχουν οι γυναίκες μετά τα λιφτιγκ.Σαν εξωγήινη η Μαντόνα χωρίς μακιγιαζ στα 56.

Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν κατάλαβα γιατί οι γυναίκες αυτές πηγαίνουν σε πλαστκούς χειρούργους.
Δείτε το πραγματικό της πρόσωπο που μοιάζει με εξωγήινο ον.
Η Μαντόνα χωρίς μακιγιάζ

Α-Ω Πανευρωπαϊκό Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους “FILME 2015”.

 filme-2015
Πανευρωπαϊκό Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους
“FILME 2015”.

Κινηματοθέατρο Φαργκάνη

Για τέταρτη χρονιά θέλοντας να δοθεί ακόμη μια ευκαιρία σε νέους καλλιτέχνες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του κινηματογράφου ώστε να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και να διακριθούν μέσα από αυτή, διοργανώνεται το Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους ‘’FILME’’.

Στα πλαίσια της διοργάνωσης κάθε χρόνο τιμάται ένας καταξιωμένος σκηνοθέτης. Φέτος θα είναι ο Μανούσος Μανουσάκης με τιμώμενο ηθοποιό τον Γιάννης Στάνκογλου.

Το φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί 28 - 31 Μαΐου 2015 έχει την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης «Europe Direct», των Δημοτικών Βιβλιοθηκών του Δήμου Θεσσαλονίκης της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών και την Αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης. Επίσης σημαντική είναι η συνεργασία με το τμήμα κινηματογράφου του Α.Π.Θ.

Συγχρόνως με τις προβολές, το πρόγραμμα εμπλουτίζεται με παράλληλες δραστηριότητες όπως εκθέσεις, masterclasses, σεμινάρια και events που θα ντύσουν αυτό το πολιτισμικό τετραήμερο το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο κεντρικό κινηματοθέατρο Φαργκάνη.

Είσοδος Ελεύθερη.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
www.filme.gr
MAIL(για αποστολή των ταινιών): info@filme.gr MAIL(για πληροφορίες): kritwnaszachariadis@gmail.com, Τηλ επικοινωνίας: 6979205113

Για το αναλυτικό πρόγραμμα βλέπε εδώ
 http://filme.gr/wp-content/uploads/2015/05/%CE%A0%CE%A1%CE%9F%CE%93%CE%A1%CE%91%CE%9C%CE%9C%CE%91-2015.pdf

Α-Ω ΠΕΝΘΗΜΕΡΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ Μ.Π.Σ. ΜΕΣΑΙΟΥ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ Ο «ΝΕΑ ΚΟΤΥΩΡΑ» ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΜΕΣΑΙΟΥ

ΜΕΣ3 
Πραγματοποιήθηκαν με πολύ μεγάλη επιτυχία οι πενθήμερες εκδηλώσεις του Μ.Π.Σ. Μεσαίου ο «Νέα Κοτύωρα» σε συνεργασία με την εκκλησία Αναλήψεως Του Σωτήρος,  με την ευκαιρία της γιορτής της Αναλήψεως Του Σωτήρος και της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.
Συγκεκριμένα το Σάββατο 16  Μαΐου 2015 και ώρα 8.30 μ.μ. προβλήθηκε ταινία με θέμα ‘Ξεριζωμός των Ελλήνων το 1922’ στο πνευματικό κέντρο Μεσαίου.
ΜΕΣ5 
Την Κυριακή 17 Μαΐου 2015 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού από τον Μ.Π.Σ. Μεσαίου «Νέα Κοτύωρα». Μετά τη Θεία Λειτουργία έγινε το Μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Αναλήψεως Του Σωτήρος Μεσαίου, για τα θύματα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνου και επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο που είναι αφιερωμένο στους πρώτους κατοίκους του Μεσαίου, στο χώρο της εκκλησίας. Στη συνέχεια το μουσικό τμήμα του συλλόγου Μεσαίου έπαιξE με τις ποντιακές λύρες παραδοσιακά ποντιακά τραγούδια αφιερωμένα στη Γενοκτονία ενώ οι καλλιτέχνες Παύλος Αμανατίδης στην λύρα και ο Ραφαήλ Αμανατίδης στο τραγούδι έπαιξαν και τραγούδισαν παραδοσιακά τραγούδια αναφερόμενα στην γενοκτονία. ΜΕΣ1 
Ακολούθησε ομιλία με θέμα: «Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ», από τον πρόεδρο του συλλόγου Θεόδωρο Αμανατίδη. Στην συνέχεια απαγγέλθηκαν ποντιακά ποιήματα από το παιδικό συγκρότημα του συλλόγου  και η εκδήλωση έκλεισε με τον Πυρρίχιο χορό (Σέρρα) από το μεγάλο χορευτικό του συλλόγου Μεσαίου « ΝΈΑ ΚΟΤΎΩΡΑ». Την Τρίτη 19 Μαΐου ημέρα της επετείου της Γενοκτονίας προέβαλε την ταινία με θέμα την γενοκτονία  που παίχτηκε το Μάΐου του 2003 από το θεατρικό τμήμα του συλλόγου και προβλήθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό 4 Ε. Η προβολή έγινε στο πνευματικό κέντρο Μεσαίου. Ήταν η 28η εκδήλωση μνήμης που πραγματοποίησε ο σύλλογος μας για την γενοκτονία του ποντιακού Ελληνισμού.
   ΜΕΣ4 Την Τετάρτη 20 Μαΐου 2015, παραμονή της γιορτής Αναλήψεως Του Σωτήρος έγινε η υποδοχή του ιερού λειψάνου του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός. Και εν συνεχεία περιφορά της εικόνας, μέσα στο χωριό, με την συμμετοχή της μπάντας του Δήμου. Στο τέλος του Εσπερινού  το μικρό χορευτικό συγκρότημα του συλλόγου παρουσίασε ποντιακούς χορούς στο προαύλιο της εκκλησίας. Την ημέρα της γιορτής Πέμπτη 21 Μαΐου 2015 έγινε Όρθρος και πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία και το βράδυ έγινε το πανηγύρι που οργάνωσε η ενορία της Αναλήψεως Του Σωτήρος με χορό, παραδοσιακό ποντιακό τραγούδι και φαγητό. Στην εκδήλωση συμμετείχε το συγκρότημα «Τα παιδιά του Μεσαίου» αποτελούμενα από τον Παύλο Αμανατίδη, Γεώργιο Θ.Αμανατίδη, Γεώργιο Π.Αμανατίδη, Ραφαήλ Αμανατίδη, Παύλο Θ.Αμανατίδη, Φίλιππα Ανανικίδη και Γεώργιο Σ.Φωτιάδη και οι γνωστή καλλιτέχνες Γεώργιος Σιδηρόπουλος και Χαράλαμπος Παυλίδης, Λεωνίδας Τεκτονίδης και Λεωνίδας Γεωργιάδης, που συμμετείχαν αφιλοκερδώς, και τέλος χόρεψε το μεγάλο χορευτικό συγκρότημα του συλλόγου Μεσαίου και ενθουσίασε τους παρευρισκομένους.
ΜΕΣ2 
Το Δ.Σ. του συλλόγου ευχαριστεί την εκκλησία και τον ιερέα Σταύρο Κυρσταυρίδη για τη συνεργασία του στις εκδηλώσεις αυτές. Τη διευθύντρια του 6/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Νέας Φιλαδελφείας  Μαρία Κουρτελή για τον προτζέκτορα, την Αστραπή Μεσαίου και τον πρόεδρο Κασσιανό Τσολακίδη για τη μικροφωνική για την κάλυψη των εκδηλώσεων, την Ελπίδα Ανθυμιάδου για την κατασκευή του στεφάνου κατάθεσης, τη Σοφία Σερτσόγλου  την Άννα Αμανατίδου και την Σόνια Μαυροπούλου για την παρασκευή των κολύβων.

Αναρτήθηκε:  https://sarkazo.wordpress.com

Α-Ω Η κατάντεια της Ελλάδος το 2015.Το είδαμε κι αυτό, να σε πηγαίνουν στο τμήμα επειδή επιζητάς την Έπαρση της Σημαίας για το παιδί σου.Τα ιερά μας έθιμα και ο πατριωτισμός γίνεται αδίκημα το 2015.


Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στη Σούδα του νομού Χανίων, όταν ένας πατέρας ζήτησε να γίνετε όπως προβλέπετε η έπαρση της σημαίας μαζί με τον Εθνικό Ύμνο στο γυμνάσιο. 
Τότε ο γυμνασιάρχης ενοχλήθηκε και με ζήτησε την παρέμβαση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων κ. Αλέξανδρου Σπηλιώτη. Οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό τμήμα και ο γυμνασιάρχης επικαλέστηκε πως ότι κάνει είναι νόμιμο και πως δεν είναι υποχρεωμένος. Αυτό δείχνει τον πόλεμο που δέχεται ο πατριωτισμός σήμερα.

Α-Ω Ελλάδα Μάιος 2015. Που είμαστε, που θα φτάσουμε, και τι λαίλαπα έρχεται.Τι κατάφερε ο ΣΥΡΙΖΑ σε 4μήνες.

 
Έχουν περάσει τέσσερις μήνες από την ώρα που κέρδισε τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, και τίποτα δεν έχει αλλάξει. Πάνε και έρχονται στη Γερμανία ταξίδια, διαπραγματεύσεις αλλά το αποτέλεσμα είναι (0). Αντίθετα ο ιδιωτικός τομέας καταστρέφεται σιγά σιγά βασανιστικά με την στάση αυτή της αναμονής για διαπραγματεύσεις.
Ολομερής τα κανάλια στα ΜΜΕ φωνάζουν και τσιρίζουν για τα λεφτά των μισθών που δεν θα έχει σε λίγο να πληρώσει το κράτος.
Ολομερής παίζουν σίριαλ με πρωταγωνιστές τους ΣΟΜΠΛΕ, ΜΕΡΚΕΛ, και όλο το Γερμανικό επιτελείο και τρομοκρατούν τον κόσμο.
Ολομερής μας επιβάλλουν το τι θα σκεφτόμαστε, τι θα μας αγχώνει, και τι θα μας νοιάζει και κανένας δεν δίνει πραγματικές λύσεις, κανένας δεν μας λέει την ουσία όλων αυτών που συμβαίνουν γύρω μας.

Θα γυρίσουμε στο ΕΥΡΩ;
Θα μας πετάξουν έξω απο την ΕΥΡΩΖΩΝΗ;
Θα πτωχέυσουμε;
Θα κάνουμε συμφωνία με τους Ρώσους;
Θα έχουμε αύριο να πληρώσουμε τους Δημόσιους υπαλλήλους;
Θα έχουμε φάρμακα και νοκοσομεία;
Θα έχουμε παιδεία;
Θα έχουμε δουλειά;
Θα έχουμε φαγητό;
Ή αργά ή γρήγορα θα μας διώξουν όλους από την Ελλάδα;

Καθημερινά το ίδιο βιολί. Έναν τομέα ανάπτυξης είχε η Ελλάδα τον ΤΟΥΡΙΣΜΟ και οι εντολές είναι να τον καταστρέψουν και αυτόν με ΦΠΑ και φορολογία.
Να μην μα αφήσουν τίποτα όρθιο, να μας ξεκάνουν εντελώς για να είμαστε επαίτες στο ΔΝΤ και δούλοι. Όπως κατέστρεψαν κάθε επάγγελμα στην Ελλάδα, Οικοδομή, Βιομηχανία,Βιοτεχνία, Παροχή Υπηρεσίας και οδήγησαν τους πάντες από εργαζόμενους σε πτωχούς άνεργους των 200ευρω επίδομα, και σε συνταξιούχους πρόωρα, έτσι θα καταστρέψουν και το τουριστικό προϊόν μια και οι εντολές είναι αυτές.
Να μην μπορούμε να κάνουμε τίποτα.
Να μην έχουμε στον ήλιο μοίρα.
Να μην ξέρεις τι θα ξημερώσει αύριο και να μην ξέρεις αν θα έχεις να φάς, αν θα έχεις να βάλεις βενζίνη για να πας στη δουλειά.Αν θα έχεις να πάρεις φάρμακα και τέλος αν θα πάρεις το μισθό σου τέλος του μήνα.Αν θα έχεις γάλα να δώσεις το παιδί σου;
Θα έχουμε ρεύμα;
Θα έχουμε δουλειά;
Θα έχουμε προστασία;
Θα έχουμε ζωή;
Θα έχουμε σπίτι ή θα μας το πάρει η τράπεζα;
Ποιος θα μας προστατέψει από τους αλλοδαπούς αν η αστυνομία δεν πληρώνεται;

Γιατί για όλους εμάς που δεν περιμένουμε το μισθό μας από το ΚΡΑΤΟΣ αυτά είναι τα καθημερινά προβλήματα μας.Κανείς όμως δεν μιλά για την δική μας κατηγορία, κανείς δεν νοιάζεται; Κανείς δεν εμπλέκεται που μας άφησαν στο έλεος του Θεούς.
Το κύριο πρόβλημα είναι οι καθαρίστριες της Βουλής και οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ.
Όλοι οι άλλοι Έλληνες οι υπόλοιποι που έκλεισαν τις δουλειές τους, που έμειναν άνεργοι, που δεν έχουν ούτε κάρτα για το λεωφορείο, που δεν έχουν επίδομα ή σύνταξη, ή δουλειά τι θα απογίνουν;
Που δεν τους επιτρέπουν να ξεκινήσουν δουλειά με την βαριά και απίστευτη φορολογία, που τους χρέωσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις με την καταστροφή που επιβλήθηκε σε όλους μας.
Ο μισθός είναι 450ευρω και το ΤΕΒΕ το ίδιο, όταν θα έπρεπε να είναι 50ευρω μ τα σημερινά δεδομένα. Το ρεύμα 30ευρω με τα σημερινά δεδομένα για να μπορέσει κάποιος να κάνει δουλειά, μια και το ευρώ δεν κυκλοφορεί στην αγορά. Αλλά χρεώνει όλους τους ελευθέρους επαγγελματίες με τρελά ποσά για να τρώνε οι δημόσιοι υπάλληλοι τους τεράστιους μισθούς για τα σημερινά δεδομένα, και οι συνταξιούχοι το ίδιο.
Για βγάλτε 50ευρω σήμερα έξω στο ελεύθερο επάγγελμα να δείτε πως βγαίνουν που δεν υπάρχει τζίρος, που δεν υπάρχουν πελάτες; και που για να σου μείνουν 50ευρω κέρδος θα πρέπει να κάνεις 400ευρω τζίρο, να πληρώσεις όλα τα έξοδα και τους φόρους και πάλι δεν θα είσαι ποτέ σίγουρος αν θα μείνουν αυτά τα 50ευρω στο τέλος.

Το δημόσιο πάντα το στήριζε ο ιδιωτικός τομέας με την δουλειά του και την φορολογία του. Καταστρέψατε τον Ιδιωτικό τομέα για να μας οδηγήσετε επίτηδες στα δανεικά, και να μας κάνετε δούλους.(σχέδιο τρελό).

Μια οικογένεια τετραμελής για να ζήσει χρειάζεται 400ευρω μόνο για φαγητό με τα σημερινά δεδομένα. Πως θα ζήσει λοιπόν με 450ευρω μισθό;
Που θα βρει όλα τα υπόλοιπα νερό,ρεύμα, θέρμανση,ντύσιμο, φάρμακα, γιατρούς, σχολεία, μετακινήσεις.
Καλά τα καταφέρατε και η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και το ΠΑΣΟΚ και έρχεστε τώρα να κάνετε κριτική εκ του ασφαλούς πιστεύοντας ότι θα ξεχάσουμε γρήγορα.
Όχι δεν θα ξεχάσουμε τα λάθη σας, και την κατάντια που φέρατε την Ελλάδα, πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που θα θυμούνται την ιστορία έτσι όπως πραγματικά έγινε, και είναι, και όχι αυτή που μας κάνετε πλύση εγκεφάλου καθημερινή.
Γιατί με μια κουβέντα και μια λέξη είστε ΑΧΡΗΣΤΟΙ. Μας είστε άχρηστοι και δεν αξίζετε ούτε την ψήφο μας, ούτε να λέγεστε ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ. Είστε προδότες που δεν πρέπει να μας ξανακυβερνήσετε.
Η Ελλάδα και οι Έλληνες μάτωσαν από τα παιχνίδια σας και τις επιλογές σας, από τις εύκολες υπογραφές σας.

Γράφει η Σοφία Κυριακίδου
 

Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Α-Ω Πρόσκληση για διερεύνηση αρωματικών Φυτών 24/5/2015 στο Βαλκανικό Κήπο Κρουσίων

 

Καλημέρα σε όλους!

Θα ήθελα να σας ενημερώσω για πρόγραμμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης που θα πραγματοποιηθεί στον Βαλκανικό Βοτανικό Κήπο Κρουσσίων αυτήν την Κυριακή 24 Μαΐου ώρα 12.30-14.30. Το πρόγραμμα είναι αφιερωμένο στα Αρωματικά Φαρμακευτικά Φυτά, τους πρωταγωνιστές της ζωής μας και περιλαμβάνει ξενάγηση στον ανθισμένο κήπο μας, εξερεύνηση στο πανέμορφο δρυοδάσος με τις αυτοφυείς ορχιδέες και φυσικά διερευνητικές δραστηριότητες για να ανακαλύψουμε χρήσεις, οσμές και γεύσεις των Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών. Το κόστος είναι 3 ευρώ ανά άτομο και δηλώσεις συμμετοχών μπορούν να γίνουν σε αυτό το email.
edalampi@bbgk.gr


Ο Βαλκανικός Βοτανικός Κήπος Κρουσσίων (Β.Β.Κ.Κ.) είναι ένας από τους νεώτερους κήπους της Ευρώπης. Βρίσκεται μέσα σε φυλλοβόλα δρυοδάση του Μαυροβουνίου της οροσειράς των Κρουσσίων με πλούσια χλωρίδα που περιλαμβάνει τουλάχιστον 1.072 φυτικά taxa (είδη και υποείδη). Ο χώρος ανήκει σε μια ζώνη προστατευόμενων περιοχών βάσει διεθνών συμβάσεων (Σύμβαση Ramsar για τους υγροτόπους, περιοχές υπό ένταξη στο Δίκτυο Προστατευόμενων περιοχών ΦΥΣΗ 2000). Συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή του ΒΒΚΚ οι προτεινόμενες περιοχές για ένταξη στο δίκτυο ΦΥΣΗ 2000 είναι: Λίμνη Κερκίνη - Κρούσσια - Κορυφές Όρους Μπέλλες, Λίμνη Πικρολίμνη, Υδροχαρές δάσος Μουριών, Λίμνη Δοϊράνη. Ο ΒΒΚΚ - Εργαστήριο ως μέλος της BGCI συμβάλλει αποφασιστικά στη σύσταση ενός Εθνικού Δικτύου Ελληνικών Βοτανικών Κήπων καθώς και στη δημιουργία ενός Φορέα Διαχείρισης των Βοτανικών Κήπων της Ελλάδας οι οποίοι ανήκουν σε Δημόσιους Φορείς ή φορείς του ευρύτερου Δημόσιου τομέα.

Σκοπός ανάπτυξης του βαλκανικού βοτανικού κήπου είναι μεταξύ άλλων και η προστασία φυσικών οικοσυστημάτων που περιλαμβάνουν τις πέντε βασικές ζώνες βλάστησης της Ελλάδας. Στον βαλκανικό βοτανικό κήπο δημιουργήθηκαν κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξη, την ταξινόμηση και μελέτη φυτών που υπάρχουν μόνο στα Βαλκάνια. Ακόμη σημαντική είναι και η καλλιέργεια διαφόρων ειδών αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών της βαλκανικής χλωρίδας.

Ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να θαυμάσει και να απολαύσει την μακεδονική φύση σε ένα περιβάλλον πλούσιο από αυτοφυή φυτά, αλλά και από καταρράκτες, τεχνητές λίμνες, διαμορφωμένα μονοπάτια, ρυάκια, παρατηρητήρια και φυσικά λιβάδια.

Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Α-Ω ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Αν κάποιος σας καλέσει από αυτα τα νούμερα ΜΗ ΤΟ ΣΗΚΩΣΕΤΕ!!!


Τι πρέπει να κάνετε!!!
Αν κάποιος σας καλέσει από +375602605281 , +37127913091 ή οποιοδήποτε αριθμό ξεκινώντας με τον αριθμό 375 ή 371, κάνοντας ένα «κουδούνισμα» & μετα το κλείνουν, αφήνοντας ετσι μια αναπάντητη κλήση ή μήνυμα και καλέσετε μετα ένα από αυτούς τους αριθμούς θα χρεωθείτε $15 – $30 & μπορούν να αντιγράψουν τη λίστα επαφών σας σε 3 sec .
Αν έχετε στο τηλέφωνό σας τραπεζικά ή τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας, μπορούν να τα αντιγράψουν πάρα πολύ εύκολα.
375 είναι ο κωδικός από τη Λευκορωσία και το Αφγανιστάν . 371 είναι ο κωδικός για τη Λετονία …
Μην απαντήσετε ή να καλέσετε πίσω. Παρακαλούμε ΠΡΟΩΘΗΣΑΤΕ & ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ αυτό στους φίλους και την οικογένειά σας.

Α-Ω Τι προσπαθεί να πετύει ο Τσίπρας με την Ρωσσία.ΡΩΣΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ: Συμφωνία ΣΟΚ για την Ευρώπη! ΠΑΝΙΚΟΣ στις ΗΠΑ! ΣΕΙΣΜΟΣ! Αλλάζουν όλο το πολιτικό τοπίο.


 Τι συμφωνία προσπαθεί να πετύχει ο Τσίπρας με τον Πούτιν.

1ον Θα δώσουμε ΝΑΥΣΤΑΥΘΜΟ ΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΣΤΗΝ ΣΚΥΡΟ,ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ (Τρεις μπουκες στην νότια Σκύρο,στο μεγαλύτερο φυσικό λιμάνι της Ευρώπης, πχ δεν έχει ανάγκη εμβανθυσεως διότι λόγο της φυσικής κατατομής του λιμένος χρησιμοποιείτε σαν βάση υποβρυχίων)

2ον ΕΠΙΣΗΣ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΤΑ 12 ΝΑΥΤΙΚΑ ΜΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΓΙΝΕΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΙΜΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΣΤΟΛΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΕΚΕΙ.

3ον ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΡΩΣΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ 10.000+ ΡΩΣΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ .

4ον ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΗΤΕΡΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ,ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΥΟ ΧΩΡΩΝ.

 5ον ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ( Κρήτη – Αιγαίο-Ιόνιο)με αντιπαροχή  50%50% τα κέρδη στην μέση…αλλά τα έξοδα και τεχνογνωσία τα αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου η Ρωσία,με πρόβλεψη θέσεων εργασίας άνω των 70.000 σε πρώτη φάση με δυνατότητα πρόβλεψης δεκαετίας 200.000 θέσεων πανελλαδικά.


 Επίσης έκαναν  τεράστιες συμφωνίες στο τομέα τουρισμού ,αγροτικών προϊόντων,και στρατιωτικής βιομηχανίας. Ακόμα δόθηκαν ΣΤΟΙΧΕΙΑ απο την μυστική υπηρεσία της Ρωσίας, που δένουν χειροπόδαρα με οπτικοακουστικό υλικό που όταν ανακοινωθεί θα πάνε φυλακή πρωθυπουργοί, υπουργοί ,δημοσιογράφοι, καναλάρχες, και θα εκτεθούν μεγάλες εξωτερικές ”συμαχικές”δυνάμεις που ενώ ήξεραν και ήταν εμπλεκόμενοι σε αρκετά σκάνδαλα, εκβίαζαν και ”κρατούσαν” κυβερνήσεις.

Συνέλληνες κάντε το σταυρό σας γιατί το θαύμα δεν είναι μακρυά.
Εγκυρότατες πηγές και από τα δυο υπουργεία λένε οτι οι ”σύμμαχοι”της Ελλάδας σε Ευρώπη και Ηπα θα τρίβουν τα μάτια τους από αυτό που θα ανακοινωθεί ,που θα έχει σαν αποτέλεσμα να κάνει σταδιακά την Ελλάδα απο ζητιάνο της δύσης,σε γεωπολιτικό παίκτη και οικονομική δύναμη ανάλογη της γεωπολιτικής θέσης της.

Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Α-Ω Το Ελληνικό Τορπιλικό ΈΛΛΗ.Το τέλος του και η δραχμοποίηση του.Σκοτώσαμε για άλλη μια φορά την ιστορίας μας

 Ιταλοί τορπίλισαν το ΕΛΛΗ


Η ιστορία του τορπιλισμού της Έλλης μας συγκινούσε όλους από την ημέρα που μας την μάθαιναν οι γονείς ή αργότερα οι δάσκαλοί μας στο σχολείο. Κανείς τους δεν… μας είπε την συνέχεια της ιστορίας. Είτε γιατί δεν την γνώριζαν ,είτε γιατί δεν ήθελαν να την πιστέψουν. Τι απέγινε το “λαβωμένο” καταδρομικό πρωταγωνιστής σε μια από τις σημαντικότερες ιστορικές μας στιγμές;
Είναι τόσο απίστευτο όσο και συγκλονιστικό. Το ναυάγιο του ΕΛΛΗ “κόπηκε” από ελληνικά ιερόσυλα χέρια και πουλήθηκε για παλιοσίδερα!
Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ, του καθεστωτικού ΣΚΑΪ, για τον τορπιλισμό του εύδρομου καταδρομικού μας “ΕΛΛΗ” στις 15 Αυγούστου 1940 στο λιμάνι της Τήνου. 
Σε αυτή την συνέντευξη, ο Αλέξης Παπαδόπουλος περιγράφει ότι κατέγραψε με την υποβρύχια κάμερα σχετικά με τον διαμελισμό του “ΕΛΛΗ” από ιερόσυλα ”ελληνικά” χέρια και την πώλησή του για παλιοσίδερα (σκραπ)!

Ποιο ήταν το τέλος του ΕΛΛΗ;



Ανάρτηση: http://www.aetos-apokalypsis.com/2014/08/italoi-torpilisan-to-ellh.html

Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Α-Ω 30ωρο Σεμινάριο με θέμα "Χλωριδικός Πλούτος της Ελλάδας: Ιδέες και μέθοδοι για αειφορικές καλλιέργειες" στη Θεσσαλονίκη



Σεμινάριο με θέμα "Χλωριδικός Πλούτος της Ελλάδας: Ιδέες και μέθοδοι για αειφορικές καλλιέργειες".

Απευθυνόμαστε σε αγρότες, εν δυνάμει αγρότες, γεωτεχνικούς, φυσιοδίφες αλλά και επιχειρηματίες που θέλουν να ασχοληθούν  επαγγελματικά με τα μοναδικά αυτοφυή φυτά της Ελλάδας, δημιουργώντας βιώσιμες και αειφορικές προς το περιβάλλον επιχειρήσεις.

Το σεμινάριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο αυτοχρηματοδοτούμενου προγράμματος  του Βαλκανικού Βοτανικού Κήπου και τα έσοδα θα διατεθούν αποκλειστικά στην βιώσιμη λειτουργία του. Οι ομιλητές-εκπαιδευτές θα είναι καθηγητές του ΑΠΘ, ερευνητές και επιστημονικό προσωπικό του ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ και εξωτερικοί συνεργάτες του ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ, οποίοι θα μεταδώσουν την πολύχρονη πείρα τους σε θέματα της καλλιέργειας, εμπορίας και μεταποίησης.

Οι ενδιαφερόμενοι καταρτίζονται με βιωματικές-διερευνητικές μεθόδους, χάρη στα 14 χρόνια έρευνας του Εργαστηρίου, σχετικά με την Διατήρηση-Προστασία και Αξιοποίηση της Φυσικής μας Κληρονομιάς.Το κόστος του σεμιναρίου είναι 150 ευρώ ανά άτομο και η διάρκεια περίπου 30 ώρες (τετραήμερο). Η κατάρτιση θα πραγματοποιείται 8.00-15.00.


Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να αποστείλουν στο παρόν email ή στο bbgk@bbgk.gr.  Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 2310471613 (0) 220.

Η παραγωγική ανασυγκρότηση και ανάπτυξη μπορεί να επιτευχθεί  μέσα από καινοτόμα προϊόντα της Ελληνικής Φύσης! Σας ευχαριστούμε πολύ για την υποστήριξη σας στο έργο μας! Όλοι μαζί μπορούμε να αναδείξουμε τον Μοναδικό Ελληνικό Πλούτο!

Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Α-Ω Επίθεση με απίστευτες εκφράσεις του Χάρρυ Κλυνν κατά του Γιάννη Μπουτάρη

Επίθεση με απίστευτες εκφράσεις του Χάρρυ Κλυνν κατά του Γιάννη Μπουτάρη

«Εγώ δεν σε μισώ Μπουτάρη, σε σιχαίνομαι, μου προκαλείς ναυτία» έγραψε μεταξύ άλλων

Με εκφράσεις πεζοδρομίου και ύβρεις επιτέθηκε στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη ο Χάρρυ Κλύνν μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας. Αφορμή για την πρωτοφανή επίθεση στάθηκε η συνέντευξη του δημάρχου στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit, στην οποία εμφανιζόταν να λέει για τον ΣΥΡΙΖΑ: «Τους μισώ. Είναι εντελώς ηλίθιοι. Το μεγαλύτερο τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ σκέφτεται σαν να είναι εδώ η Κούβα.

 Ή η Σοβιετική Ένωση στη δεκαετία του 1920». Ο κ. Μπουτάρης διέψευσε τη συγκεκριμένη αποστροφή αποδίδοντάς την σε μεταφραστικό λάθος ωστόσο ο κ. Κλυνν έγραψε στο blog του: «Εγώ δεν σε μισώ Μπουτάρη, σε σιχαίνομαι, μου προκαλείς ναυτία, γιατί είσαι εντελώς μαλ... Ως καλός ταγματασφαλίτης δεν θα μπορούσες να κάνεις κάτι καλύτερο...Αλητομπεκροτσόγλανε. Ουστ παρείσακτε...».

Αναρτήθηκε:http://www.protothema.gr/greece/article/474790/epithesi-me-apisteutes-ekfraseis-tou-harru-klunn-kata-tou-gianni-boutari/


Η φύση αποτελεί πολύ συχνά πηγή έμπνευσης για την αρχιτεκτονική και το design με τα πλήρως λειτουργικά δεντρόσπιτα να αποτελούν...
καθημερινότητα για αρκετούς ανθρώπους. Ωστόσο στη Νότια Αφρική υπάρχει ένα μοναδικό κούφιο δέντρο που ονομάζεται Big Sunland Baobab και έχει μετατραπεί σε μπαρ. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της παμπ, το είδος του δέντρου που ονομάζεται baobab βρίσκεται σε ζεστές ξηρές σαβάνες της Αφρικής και το συγκεκριμένο είναι 6000 ετών!

Όπως εξηγεί το σάιτ: «Μετά από 1000 χρόνια ένα baobab γίνεται κοίλο στο εσωτερικό. Αυτό το φαινόμενο έχει δημιουργήσει στο Big Baobab υπέροχα σπήλαια και σπηλιές, προσδίδοντάς του τεράστια φήμη». Το Baobab Tree Bar που καταπλήσσει τους επισκέπτες του μπορεί να φιλοξενήσει έως 15 άτομα τη φορά. - See more at: http://www.newsone.gr/paraxena/115396-to-mythiko-dentro-elikias-6000-eton-poy-de-paei-to-myalo-sas-ti-krybei-photo#sthash.K4ZbmgyP.dpuf

Α-Ω ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ 17/5/2015

Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Α-Ω Σεισμός 4,1 ρίχτερ χτες βράδυ στη Θεσσαλονίκη

 
Ο Μάιος  του 2015 μπήκε με πολύ ζεστές μέρες και σεισμό στη Θεσσαλονίκη 4,1 ρίχτερ χτες βράδυ με επίκεντρο τον Θερμαικό. Ο σεισμός είχε βοητό.

Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Α-Ω «Έβγαλε» 400 κιλά ντομάτες από έναν μικρό λαχανόκηπο στη Θεσσαλονίκη ο Αριστείδης Σωτηριάδης

«Έβγαλε» 400 κιλά ντομάτες από έναν μικρό λαχανόκηπο 

Ο 59χρονος βραβεύτηκε από τον δήμο Νεάπολης-Συκεών

Από μια μικρή έκταση μόλις 50 τετραγωνικών μέτρων, ο 59χρονος συνταξιούχος Αριστείδης Σωτηριάδης, πρώην αγρότης στο επάγγελμα, κατάφερε να παράξει 400 κιλά ντομάτες. Ο κ. Σωτηριάδης, μαζί με τη σύζυγό του, καλλιεργούν έναν από τους δημοτικούς λαχανόκηπους του δήμου Νεάπολης - Συκεών, στη Θεσσαλονίκη.

Η παραγωγή που τους έδωσε το μικρό τους κηπάριο, την περασμένη σεζόν, τούς εξέπληξε ευχάριστα. Τόσο, ώστε διέθεσαν το 20% της συνολικής παραγωγής, δηλαδή περίπου 80 κιλά από τις ντομάτες, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο για να καλυφθούν οι ανάγκες ατόμων που ζουν στα όρια της φτώχειας.«Από τα εννιά μου χρόνια ήμουν στα χωράφια στα Νέα Μάλγαρα κι έχω την εμπειρία του αγρότη. Εκεί καλλιεργούσαμε κυρίως ρύζι και καλαμπόκι. Με τη σωστή περιποίηση των φυτών στο κηπάριο του δημοτικού λαχανόκηπου, έβγαλα περίπου 400 κιλά ντομάτες. Στον μικρό μου χώρο είχα φυτέψει επίσης πιπεριές, αγγούρια, μελιτζάνες, αλλά και καρπούζια, ένα από τα οποία ήταν 15 κιλά. Η παραγωγή πήγε πολύ καλά», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο καλλιεργητής.«Περίπου 80 κιλά από τις ντομάτες, τα παραχωρήσαμε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, ενώ λόγω της μεγάλης ποσότητας μοιράσαμε και σε άλλους καλλιεργητές που είχαν κομμάτια γης στους δημοτικούς λαχανόκηπους, αλλά δεν κατάφεραν να έχουν ανάλογη σοδειά», πρόσθεσε ο κ. Σωτηριάδης.

Ο 59χρονος βραβεύτηκε, σήμερα, από τη δημοτική αρχή για την εργασία και την προσφορά του, καθώς σύμφωνα με τους όρους χρήσης των κηπαρίων πρέπει να δίνεις το 10% της παραγωγής στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, ωστόσο ο ίδιος αποφάσισε να διπλασιάσει την ποσότητα.Αναρτήθηκε: http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/817811/evgale-400-kila-domates-apo-enan-mikro-lahanokipo/