Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Α-Ω ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΘΟΥΣ Από την Ανατολή στη Δύση




Η Ενορία Κοιμήσεως Θεοτόκου Ωραιοκάστρου, η Ενοριακή Νεανική Εστία και το Χορωδιακό Σύνολο της Ενορίας Eu Choralis έχουν τη χαρά να σας προσκαλέσουν σε μια μοναδική μουσική παράσταση υπό τον τίτλο «ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΘΟΥΣ / Από την Ανατολή στη Δύση», με φόντο το Πάθος του Χριστού μας, το οποίο σε λίγες μέρες θα γιορτάσουμε.

Σας περιμένουμε την Τρίτη 31 Μαρτίου, στις 8:30 το βράδυ, στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ωραιοκάστρου (μέσα στην Εκκλησία) για να ζήσουμε ένα μυσταγωγικό ταξίδι στα μελωδήματα και στα κείμενα των Αγίων Ημερών του Πάσχα, μια περιπλάνηση που ξεκινά από την Ανατολή, με τη Βυζαντινή μουσική παράδοση, περνά από την Παραδοσιακή μουσική της Πατρίδας μας- το σταυροδρόμι Ανατολής-Δύσης- και καταλήγει στη Θρησκευτική μουσική των μεγάλων μουσουργών της Δύσης, οι οποίοι άντλησαν την έμπνευση και τη μουσικότητά τους από την παράδοση του Βυζαντίου.
Το ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΘΟΥΣ περιλαμβάνει βυζαντινό μέλος αντλημένο από τη Μεγάλη Εβδομάδα, μοιρολόι από τη μουσική παράδοση της Κρήτης και οργανικά μέρη με κομμάτια θρησκευτικής μουσικής συνθετών της Δύσης (Μπαχ, Μπετόβεν κ.α.). Η Γυναικεία Χορωδία Eu Choralis θα παρουσιάσει για πρώτη φορά (σε δική της εκτέλεση) τη Λειτουργία του Γάλλου συνθέτη του ύστερου Ρομαντισμού, Gabriel Faure'. Πρόκειται για ένα σημαντικό χορωδιακό έργο, διάρκειας 13 λεπτών, δείγμα θρησκευτικής μουσικής της δυτικής λατρευτικής κουλτούρας. Το έργο θα παρουσιάσει η Χορωδία με τη συνοδεία εκκλησιαστικού οργάνου και τη σύμπραξη της Ωραιοκαστρίτισας mezzo-soprano κ. Ελισάβετ Χατζηβασιλείου. Μεταξύ των μουσικών μερών θα παρεμβάλλονται επίκαιρα κείμενα Ελλήνων λογοτεχνών.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Στη συναυλία παίρνουν μέρος:
Οι Χοροί των Ψαλτικών Αναλογίων και οι Πατέρες του Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ωραιοκάστρου.
Η Γυναικεία Χορωδία του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ωραιοκάστρου "Ευ Choralis" .
Ελισάβετ Χατζηβασιλείου, Mezzo-Soprano
Αμαλία Σάννη, Τσελίστα.
Στέλλα Τσιακίρη, Πιανίστα.
Συμεών Τσιακίρης, Θεολόγος, Πρωτοψάλτης
Τάσος Πορφυρίδης, Θεολόγος, Άρχων Μαΐστωρ,
Δημήτρης Πρατσινάκης, Εκπαιδευτικός Μουσικής, Πρωτοψάλτης,
Άννα Γεράση, Εκπαιδευτικός Μουσικής στο 1ο Δημ. Σχολείο Ωραιοκάστρου
Δρ. Αντώνης Κωνσταντινίδης, Εκπαιδευτικός Μουσικής, Πρωτοψάλτης.
Τη συναυλία στηρίζουν:
Εκτυπώσεις «ΤΣΙΤΙΡΙΔΗ», Ωραιόκαστρο
Οπωροπωλείο, είδη ντελικατέσεν, «ΦΡΟΥΤΟΚΗΠΟΣ», Ωραιόκαστρο
Φαρμακείο Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, Πλατεία Μελισσοχωρίου
Φωτισμοί-Ηχητικά «ΗΧΟΣ», Γιώργος Πανταλέων.
Σχετικά links:
facebook.com/events/826604110745384/
koimisitheotokouoraiokastrou.wordpress.com
youtube.com/channel/UCkN6uWXwbS6c3UTzyi-oPjA
Σας περιμένουμε και σας ευχόμαστε...
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Α-Ω Αυτάρκεια πως να διατηρήσουμε καλαμπόκι. Τρόποι συντήρησης καλαμποκιού.Φτιάχνω καλαμπόκι για χειμώνα


Φέτος βάλαμε αρκετά καλαμπόκια στον κήπο μας. Όμως όταν βγαίνουν όλα μαζί θα πρέπει να βρούμε και τρόπο να τα συντηρήσουμε πριν ξεραθούν.
Μια πρώτη λύση είναι να φυτέψουμε καλαμπόκια σε 2-3 διαφορετικές περιόδους.
Δηλαδή η 1η σπορά να γίνει Απρίλιο μετά τέλος Μαΐου και μετά 10-15 Ιουνίου.Έτσι θα έχουμε συνεχώς καλαμπόκια για ψήσιμο και βράσιμο.

Επειδή όμως θέλουμε να αποθηκεύσουμε και για το χειμώνα, και αν τα αφήσουμε εκτεθειμένα θα σκληρύνουν πολύ και δεν θα τρώγονται ας δούμε παρακάτω άλλους τρόπους συντήρησης.

Α) Τρόπος Κατάψυξη
Ζεματίζουμε λίγα λίγα τα καλαμπόκια ανάλογα με το μέγεθος για 7 λεπτά ώστε να αποχρωματισθούν. 7 λεπτά ζεματάμε τα μεσαία καλαμπόκια για 9 λεπτά τα μεγάλα.
Ύστερα τα παγώνουμε σε κρύο νερό. Στραγγίζουμε και τυλίγουμε κάθε καλαμπόκι σε πλαστικό περιτύλιγμα. Ύστερα τοποθετούμε σε σακούλες κατάψυξης, αφαιρούμε τον αέρα, τοποθετούμε ετικέτες και σφραγίζουμε καλά. Διατηρείται μέχρι 6 μήνες

Β) Λύση να το κάνετε κονσέρβα
βλέπε συνταγή στο  http://oreokastritis.blogspot.gr/2015/03/blog-post_38.html

Α-Ω Αυτάρκεια. Πως να κάνω κονσέρβα σαλάτας καλαμποκιού για το χειμώνα. Διατήρηση καλομποκιού σε κονσέρβα.Βραστό καλαμπόκι συντήρηση.Φτιάχνω κονσέρβα σαλάτα καλαμποκιού

 
Σαλάτα καλαμποκιού με κρεμυδάκι και πιπεριά.

Θα χρειαστείτε:

     2 φλιτζάνια λευκό ξίδι
     2/3 φλιτζανιού ζάχαρη
     1 κουταλιά της σούπας αλάτι
     4 φλιτζάνια βρασμένο καλαμπόκι
     2 φλιτζάνια ψιλοκομμένες πιπεριές κόκκινες και πράσινες πιπεριές
     3/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο σέλινο (περίπου 2 κοτσάνια)
     1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι (περίπου 1 μικρό)
     1 κουταλιά της σούπας ξηρή μουστάρδα
     1 κουταλάκι του γλυκού σπόρους άνηθο
     1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
     6 βαζάκια με καπάκια


  ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ Αποστειρώνουμε τα βαζάκια
 
Ανακατεύουμε το ξύδι, τη ζάχαρη και το αλάτι σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Τα αφήνουμε να βράσουν, ανακατεύοντας για να διαλυθεί ζάχαρη. Προσθέστε το καλαμπόκι, κόκκινες και πράσινες πιπεριές, σέλινο, κρεμμύδι, μουστάρδα, σπόροι άνηθου και κουρκουμά. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράστε 15 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.


     Με μια κουτάλα τοποθετούμε τα καλαμπόκια σε βάζα αφήνοντας 1/2 ίντσας κενό χώρο. Αφαιρέστε τις φυσαλίδες αέρα. Σκουπίστε χείλος.


     ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ βράζετε τα βάζα 15 λεπτά να σφραγιστούν. Ελέγξτε καπάκια για σφράγιση μετά από 24 ώρες.

Α-Ω 2015 Μια άλλη (;) ανάγνωση της σημερινής πολιτικής πραγματικότητος. του Δημήτρη Σ. Παπαδόπουλου


Αυτά τα έγραφε ο Osvald Spengler, ακριβώς έναν αιώνα πριν: «τα μεγάλα κόμματα είναι μόνον φαινομενικά κέντρα των αποφασιστικών ενεργειών. Ένας μικρός αριθμός ικανότερων μυαλών, που τα ονόματά τους αυτή τη στιγμή δεν είναι ίσως τα πιο γνωστά, αποφασίζουν για τα πάντα, ενώ η μεγάλη μάζα των πολιτικών δεύτερης σειράς, ρήτορες και λαοπρόβλητοι εκπρόσωποι των πληβείων, βουλευτές και δημοσιογράφοι, επίλεκτοι επαρχιακού ορίζοντα, καλλιεργεί προς τα κάτω την ψευδαίσθηση αυτοδιάθεσης του λαού». Αμφιβάλλει κανείς ότι τα παραπάνω έχουν απόλυτη ισχύ και σήμερα;
Υπάρχουν πολλά που συμβαίνουν τούτον τον καιρό στη χώρα μας, για τα οποία δεν έχουμε (δεν μάς επιτρέπεται να έχουμε) την παραμικρή ιδέα. «Η Ελλάδα, αυτό το μικρό και περιζήτητο μαγαζάκι της Μεσογείου» (η έκφραση ανήκει στον Fernand Braudel) είναι υπερβολικά σημαντική για το παγκόσμιο γίγνεσθαι, ώστε να αφεθεί η τύχη της στις αποφάσεις ενός λαού. Πόσο μάλλον των Ελλήνων που ιστορικά και ψυχολογικά είναι απρόβλεπτοι. Ένα έθνος που χάρισε στην Ιστορία, όχι μόνον απίθανους ήρωες, αλλά και εξ ίσου, απίθανους προδότες. Και τούτοι οι τελευταίοι, βρίθουν στο πολιτικό σκηνικό τις τελευταίες τουλάχιστον τρεις δεκαετίες.

Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Α-Ω Εθισμός στο κινητό και στο ιντερνετ.Πόσο έχει αλλάξει τη ζωή μας το διαδύκτιο? Δείτε στο βίντεο τι έκανε ένας πατέρας για να δείξει στα παιδιά του τι κάνουν.

 
Δείτε τι έκανε ένας αγανακτισμένος πατέρας


Το Διαδίκτυο αποτελεί πλέον τη μεγάλη λεωφόρο των πληροφοριών και ιδεών που διαπερνά όλο τον κόσμο. Σήμερα περίπου ο 1 στους 5 κατοίκους της Γης (17-20%) σερφάρει στο Ιντερνέτ. 
Στην Ευρώπη το ποσοστό αυτό ανέρχεται σε 60% περίπου, στις ΗΠΑ ξεπερνά το 70%, ενώ στην Ελλάδα πρέπει να έχει φθάσει το 50%.
 Το Διαδίκτυο έχει γίνει πλέον μέρος της καθημερινής ζωής των ανθρώπων, ιδιαίτερα στις αναπτυγμένες χώρες. Γι’ αυτό και αποτελεί έναν πολύ πιστό καθρέπτη των συνηθειών, της νοοτροπίας και της ψυχολογικής κατάστασης του σύγχρονου ανθρώπου, προσφέροντας πολύτιμο υλικό για κοινωνιολογικές μελέτες.
 Το ερέθισμα για το παρόν σημείωμα έδωσε η σημερινή φοβερή είδηση στην Ελευθεροτυπία (http://www.enet.gr/?i=news.el.episthmh-texnologia&id=94965) για μία βρετανική έρευνα σχετικά με την εξάρτηση των ανθρώπων από τις νέες τεχνολογίες και τις ψυχοπαθολογικές επιπτώσεις από τυχόν στέρησή τους. 

Α-Ω 2015 Η Ελλάδα εδώ και 5 χρόνια ζει σε μια κατάσταση αναμονής πένθους.Περιμένουμε όλοι τον αργό θάνατο, βάλαμε τις ζωές μας σε κατάσταση αναμονής, χάσαμε το νόημα, χάσαμε την ουσία, χάσαμε κάθε ενδιαφέρον για τους γύρω μας.

H αναμονή είναι το νέο πένθος

 

Του Γιώργου Τούλα
Είναι κάτι μέρες τελευταία που έχω την αίσθηση πως ζούμε έτσι για δεκαετίες. Πως ο χρόνος σταμάτησε για πάντα στο 2010 και από τότε κάθε μέρα είναι ένα τεράστιο deza vu. Ο χειμώνας που τελειώνει μου φάνηκε ατέλειωτος. Πιο μακρύς και αβάσταχτος από κάθε άλλη φορά. Ακόμα και με την παρεμβολή των εκλογών, το διάλειμμα των γιορτών και την αναθάρρυνση της ελπίδας που ξεπρόβαλλε αμέσως μετά, οι μέρες έμοιαζαν απελπιστικά ίδιες, τραβηγμένες από τα μαλλιά, μέρες στάσιμες σαν νερά του βάλτου.

Η Ελλάδα ζει σε μια διαρκή αναμονή. Μια αναμονή που την τροφοδοτούν συνεχώς νέες προθεσμίες, τελεσίγραφα, απειλές, σενάρια. Είναι μια θανατηφόρος αναμονή. Μοιάζει να έχει φύγει ήδη μια πενταετία της ζωής μας, σαν αέρας που φύσηξε αιφνιδιαστικά και δεν πρόλαβε να αντιληφθεί κάνεις τι πήρε στο διάβα του. Μια χαμένη πενταετία. Χωρίς όνειρα, χωρίς ελπίδες. Μόνο με πόνο και απώλειες. Και αν οι απώλειες, υλικές, συναισθηματικές και ουσιαστικές οδηγούσαν έστω σε ένα καλύτερο μέλλον θα άφηνες τη λήθη να κάνει τη δουλειά της. Όμως μοιάζει αυτός ο ζόφος που ποτίζει κάθε κύτταρο της χώρας να μην έχει τέλος, να μην επιτρέπει στο φως να διεισδύσει. Ο καιρός περνά και εμείς απλά περιμένουμε. Δεν ελπίζουμε πλέον, περιμένουμε. Οι στρατιές των ανέργων, των αποδεκατισμένων, των ψυχικά αδύναμων και αποκαμωμένων, των απελπισμένων. Και κυρίως των νεότερων. Που οργανώνουν αποδράσεις. Και όσοι μένουν πίσω αποχαιρετούν. Διαρκώς.

Δεν ξέρω αν η τιμωρητική Ευρώπη στην οποία ζούμε έχει καμιά σχέση πια με τις όποιες φωτεινές περιόδους του παρελθόντος της. Αν τα κατ’ επίφαση συμπονετικά λόγια για το ελληνικό δράμα μεταφράζονται απλά σε συγκαλυμμένη χαιρεκακία. Τα θανατηφόρα πρωτοσέλιδα του Ευρωπαϊκού τύπου ώρες ώρες μοιάζουν με αγγελιόχαρτα θανάτου, με μεσαιωνικές τελετές καύσης μαγισσών. Που έχουν όλες ελληνικά ονόματα. Και στο εσωτερικό της χώρας η είσπραξη της τιμωρίας μοιάζει να έχει τα χρώματα του πεπρωμένου που φυγείν αδύνατο. Θα ήθελα σε αυτό το σημείωμα στις παρυφές της άνοιξης να αχνοφέγγει η αισιοδοξία. Δεν συμβαίνει όμως. Ο εντυπωσιακός τρόπος που αγκαλιάζεται ο κυβερνητικός χειρισμός σε ποσοστά 80% από την κοινή γνώμη δείχνει την ανάγκη για μια αληθινή ανάσταση της χώρας από ένα αργόσυρτο και βαρύ πένθος που τη σκιάζει. Το αβάσταχτο πένθος της αναμονής. Ας ελπίσουμε...

*Ο τίτλος του κειμένου είναι ένας στίχος του Τέλλου Φίλη.
Το κείμενο είναι το editorial του τεύχους 200 της parallaxi. 

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Α-Ω Ακάθιστος Ύμνος 27Μαρτίου 2015.



Ακάθιστος ύμνος ονομάζεται γενικά κάθε ορθόδοξος χριστιανικός ύμνος ο οποίος ψάλλεται από τους χριστιανούς πιστούς σε όρθια στάση. Έχει επικρατήσει όμως να λέγεται έτσι ένας ύμνος («Κοντάκιο») της Ορθόδοξης Εκκλησίας προς τιμήν της Θεοτόκου, ο οποίος ψάλλεται στους ναούς τις πέντε πρώτες Παρασκευές της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, τις πρώτες τέσσερις τμηματικά, και την πέμπτη ολόκληρος. Είναι ένας ύμνος που αποτελείται από προοίμιο και 24 οίκους (στροφές) σε ελληνική αλφαβητική ακροστιχίδα, από το Α ως το Ω (κάθε «οίκος» ξεκινά με το αντίστοιχο κατά σειρά ελληνικό γράμμα).
Ο Ακάθιστος ύμνος θεωρείται ως ένα αριστούργημα της βυζαντινής υμνογραφίας. Είναι γραμμένος πάνω στους κανόνες της ομοτονίας, ισοσυλλαβίας και εν μέρει της ομοιοκαταληξίας. Η γλώσσα του είναι σοβαρή και ποιητική και πλουτίζεται από κοσμητικά επίθετα και πολλά σχήματα λόγου (αντιθέσεις, μεταφορές, κλπ). Το θέμα του είναι η εξύμνηση της ενανθρώπισης του Θεού μέσω της Θεοτόκου, πράγμα που γίνεται με πολλές εκφράσεις χαράς και αγαλλίασης, οι οποίες του προσδίδουν θριαμβευτικό τόνο.

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Α-Ω 16 νησιά του Αιγαίου “τα οποία βρίσκονται υπό ελληνική κατοχή” διεκδικεί η Τουρκία πλέον επίσημα

2
Το τουρκικό Ινστιτούτο, «Τουρκία -21ος αιώνας», το οποίο θεωρείται ως επίσημο think takn της τουρκικής κυβέρνησης καθώς χρηματοδοτείται από το υπουργείο Εξωτερικών με άρθρο του προέδρου του και στενού φίλου του Ρ.Τ.Ερντογάν, καθηγητή πολιτικών επιστημών Ümit Özdağ, προσδιορίζοντας το τι πρέπει να κάνει η Τουρκία σε ότι αφορά το Αιγαίο ξεκαθαρίζει ότι “Θα προχωρήσει άμεσα στην διεκδίκηση των απωλεσθέντων 16 νησιών του Αιγαίου τα οποία βρίσκονται υπό ελληνική κατοχή”.
Στο σχετικό άρθρο αναφέρονται τα 16 νησιά (ιδού και ο χάρτης τους) τα οποία κατονομάζονται με την τουρκική τους ονομασία: Kouyn, Hurşıt, Fornoz, Eşek, Nergizçik, Bulamaç, Kalolimnos, Keçi, Sakarcılar Koçbaba, Ardacık.
Πρόκειται για τα νησιά Οινούσσες, Φίμενα, Φούρνοι, Αγαθονήσι, Άρκη, Φαρμακονήσι, Καλόλημνος, Πλατιά, Κυρά Παναγιά, Γυαλί, Σύρνα και τα ανήκοντα στην ανατολική Μεσόγειο, νότια της Κρήτης, Gavdos, Dhia, Dionısades, Gaidhouronisi, Koufonisi, δηλαδή Γαύδος, Δία, Διονισιάδες, Γαιδουρονήσι, Κουφονήσι, τα οποία “κατέχονται παράνομα από την Ελλάδα” οπως αναφέρει ο συνεργάτης του Ρ.Τ.Ερνττογάν.
Δημιουργούν καθαρά κλίμα διεκδίκησης “ζωτικού χώρου” με “αλυτρωτικές” πινελιές κάτι που όπως έχει αποδείξει πολλάκις η ιστορία, ότι καταλήγει πάντα σε πόλεμο…

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Α-Ω Βακτήριο που μολύνει τις ελιές κινδυνεύει να εξαπλωθεί απο Ιταλία σε άλλες χώρες

Συναγερμός στην ΕΕ για το φονικό βακτήριο που ρημάζει ελαιώνες

 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρίσκεται σε «απόλυτη επαγρύπνηση» για ενδεχόμενη εξάπλωση ενός ξενόφερτου βακτηρίου που προσβάλλει ελαιόδεντρα στη νότια Ιταλία, με αποτέλεσμα να τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μια περιοχή 2,4 εκατομμυρίων στρεμμάτων.

Το βακτήριο Xylella fastidiosa προέρχεται από τις ΗΠΑ και πρωτοεμφανίστηκε στην περιοχή της Απουλίας στη νότια Ιταλία το 2013.

"Τα καινούργια ρούχα του βασιλιά", θεατρική παράσταση αφιερωμένη στην Πολυτίμη, από το σύλλογο γονέων 1ου δημοτικού Παλαιοκάστρου.

Α-Ω Μάρτιος 2015. Δ.Σ Εμπορικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου: Συγνώμη λάθος. Θα συνεχίσουμε τη θητεία μας.‏


 
Του Γιώργου Νικόπουλου.
Με μεγάλη μου λύπη διαπιστώνω ότι κάποιοι συνεχίζουν το κατρακύλισμα του συλλόγου. Δέκα εφτά  (17)  μέλη από τα 30 οικονομικά τακτοποιημένα,  παραβρέθηκαν στη συνέλευση, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δ.Σ,  χωρίς όμως να αναφέρει και πόσα συνολικά είναι τα μέλη του συλλόγου που έχουν το δικαίωμα του «εκλέγειν και εκλέγεσθαι».
Γιατί ο  αριθμός αυτός είναι  πολύ μικρός μπροστά στον αριθμό των καταστημάτων που υπάρχουν  στον ενιαίο δήμο Ωραιοκάστρου, αφού  κατάφεραν με την τακτική τους να απομακρύνουν τους περισσότερους επαγγελματίες . Ενώ κατά το παρελθόν επέρριπταν με ευκολία  ευθύνες  στο προηγούμενο Δ.Σ και ήταν ιδιαίτερα λαλίστατοι, τώρα τους φταίνε οι  επιχειρηματίες του Δήμου.
Με την ίδια ευκολία  αναίρεσαν  τώρα και την προηγούμενη δική τους απόφαση   για τις εκλογές του συλλόγου.
Αναφέρουν επίσης ότι έγινε εκτενής διάλογος στη συνέλευση για το «φλέγον θέμα της οδού Λ.Δημοκρατίας» και για το θέμα του παρκαρίσματος,  ξεφτιλίζοντας και με αυτόν τον τρόπο κάθε  έννοια της γενικής συνέλευσης , αφού τα  θέματα  της γενικής συνέλευσης ήταν  το εξής ένα, οι  πρόωρες εκλογές και μάλιστα με την αιτιολογία επιδοτουμένου προγράμματος.
Για δε δικαιολογία για  την εσπευσμένη  προκήρυξη  των εκλογών το ΔΣ του Ε.Σ.Ω. επικαλέστηκε  ένα πρόγραμμα επιδοτούμενο το οποίο -τρέχα γύρευε-  είναι να τρέξει μέσα στους επόμενους μήνες. Είναι μια πρωτοφανής δικαιολογία,  η οποία λέει ότι εκλογές θα γίνονται κάθε φορά που θα ταιριάζει με ένα επιδοτούμενο πρόγραμμα και  όχι όποτε ορίζει το καταστατικό.  Με αποτέλεσμα να αποφασιστεί από τη Γ.Σ  οι εκλογές να γίνουν  τον Ιούνιο που λήγει η θητεία του ΔΣ κι όχι ανάλογα με τα διάφορα προγράμματα, που υπάρχουν πολλά και πάντα «τρέχουν». Προγράμματα «τρέχουν» συνεχώς αλλά μη έχοντας τους κατάλληλους εκπροσώπους π.χ στην ομοσπονδία , που να τα πάρει κάποιος   χαμπάρι.
Όσο  για τις εκλογές, για να επανέλθουμε σε αυτές μιας  και είναι το θέμα, όταν κάνεις γενική συνέλευση για πρόωρες εκλογές εκλέγεις εφορευτική επιτροπή  για να τις διεκπεραιώσει και φυσικά, αφού δεν ολοκληρώνεις τη θητεία σου, παραιτείσαι και από το δικαίωμα της  επανεκλογής σου.
Όσο δε για την γενική συνέλευση, αυτή αποφάσισε ομόφωνα όχι στις έκτακτες εκλογές , αποδοκιμάζοντας στην ουσία το  Δ.Σ. και τη σχετική απόφαση του. Για δε τις υποψηφιότητες και τη σύνθεση του νέου Δ.Σ αυτό είναι θέμα των εκλογών, όταν γίνουν κανονικά στην ώρα τους.
Μόνο θλίψη προκαλεί η απέλπιδα προσπάθεια κάποιων να παραμείνουν γαντζωμένοι σε μια καρέκλα. Όπως και οι διάφορες αποφάσεις και ενέργειες του Δ.Σ που υποτιμούν την νοημοσύνη των επαγγελματιών και λειτουργούν διαλυτικά για το σύλλογο, απομακρύνοντας, αντί να προσελκύουν  τον κόσμο.
Μετά από όσα έγιναν  το Δ.Σ, οφείλει τουλάχιστον να   διαβάσει το καταστατικό, και να το εφαρμόσει στη λειτουργία του συλλόγου για να μην συνεχίσει να εκτίθεται και να διασύρει το σύλλογο.

Α-Ω Μεταξωτά φουλάρια με ντεσέν που θυμίζει Ελλάδα από την σχεδιάστρια Έλενα Ζουρνατζή



Στην Ελλάδα έχουμε πολλά ταλέντα. Και τα ταλέντα αυτά οφείλουμε να τα αναδεικνύουμε. Ο καθένας μας όπως μπορεί. Ανάμεσα σε αυτούς τους ταλαντούχους ανθρώπους είναι και η Έλενα Ζουρνατζή.

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Α-Ω Φτιάχνω μόνος αντίμετρο CV (Chem BUSTER) Κανόνι οργωνίτη για να καταπολεμήσουμε τις πλυμμήρες και τους ψεκασμούς.

https://3c59589b-a-62cb3a1a-s-sites.googlegroups.com/site/orgonegreece/Home/chembuster/image004.jpg?attachauth=ANoY7cp2UsMTn_gHhnsLbl3-vYwweiTQ6OA7a8HE_wrIV1K3FsMTUz0pO0aX580JAZyhiVYFaDEudPlotfOJ1jVmw2rIX7Cy-mcKeLnhcglvSOlaJboun7knuvY8yo_11TiB6PQ5BkUSPjT-aio5uqFfWqHCV0JEj0a9TH2jkzGcBEyDbYaszMF94rDYnvQE-P8D5qkAgXJo4F1tkC0UnNn3iCQXCsU0CGH0sVf3YuHkOnIUpqI1PY0%3D&attredirects=0








Βάλτε τις σωλήνες στην ξύλινη φόρμα του πάτου

 Η μεσαία ξύλινη φόρμα  

ΥΛΙΚΑ 
ΚΟΥΒΑΣ : Ένας κουβάς με διάμετρο και ύψος γύρω στα 25 cm ή όγκου περίπου 8 lt κάνει τη δουλειά . (Αν κάνετε μια βόλτα στα σούπερ μάρκετ μπορείτε να βρείτε κουβά από γιαούρτι ή κάτι παρεμφερές τσάμπα) . Αφήστε το χερούλι , μιας και βολεύει στην μετακίνηση του . 
ΕΞΙ ΧΑΛΚΙΝΕΣ ΤΑΠΕΣ ΚΑΙ (ΕΞΙ ΧΑΛΚΙΝΕΣ ΜΟΥΦΕΣ εάν κάνετε την κατασκευή με τις αποσπώμενες σωλήνες) 

Α-Ω ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ-ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ.ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΡΟ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΞΕΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

 1
Πρόσφατα κάποιος μου μίλησε για τους οργωνίτες. Φυσικά ήμουν ανίδεη σε αυτό που άκουσα,όμως αποφάσισα να κάνω μια έρευνα επί του θέματος, γιατί πιστεύω ότι η υγεία μας, είναι τι πιο πολύτιμο αγαθό. Και είμαι πλέον σίγουρη, ότι κάποιοι έχουν βαλθεί να μας ξεκάνουν γρήγορα, γιατί θέλουν την χώρα μας ως πρώτο παραθαλάσσιο οικόπεδο, χωρίς εμάς τους Έλληνες μέσα σε αυτό.
Αυτοί όλοι που έχουμε απομείνει ακόμα εδώ μετά πέντε χρόνια κρίσης, σε λίγο θα τους είμαστε ασύμφοροι να μας συντηρούν με δανεικά, μια και δεν παράγουμε σχεδόν τίποτα, και δεν μας επιτρέπουν να παράγουμε φυσικά, ελέγχοντας το περιβάλλον, τον καιρό, τις πλυμήρες, τις βροχές, το νερό, τις αρρώστιες.

Σας φαίνεται σενάριο επιστημονικής φαντασίας;
Φυσικά κανένα δεν αρέσκεται να ακούει δυσάρεστα πράγματα, κανένας δεν αρέσκεται να του λένε ότι έχουν σκοπο να τον ξεκάνουν σε λίγο χρόνο..
Σκεφτείτε ότι δύο χρόνια τώρα, δεν βγάλαμε ως χώρα λάδι,οι μέλλισες δεν βγάλαν την παραγωγή που έπρεπε σε μέλι λόγω βροχών, τα αμπέλια δεν έβγαλαν κρασί, τσίπουρα, χιλιάδες στρέμματα από σοδειές καταστράφηκαν λόγο πλυμηρών, ξαφνικά οι αρρώστιες δεν επιτρέπουν τα οπωροφόρα να δώσουν καρπούς... Μια χρονιά να το καταλάβω.
Δεύτερη πάυει να είναι σύμπτωση. Εάν και φέτος τριτώσει, τότε θα πρέπει να αρχίσετε να αναρωτιόσαστε τι συμβαίνει.

Όμως τότε ίσως είναι πια αργά. Αργά γιατί θα έχετε εισπνεύσει τόσα χειμικά, μέταλλα, και μολυσμένα άλλα στοιχεία που ο καρκίνος θα είναι πολύ κοντινός. Το ανοσοποιητικό σας, θα είναι αδύναμο να αντιμετωπίσει ακόμα και μια απλή γρίπη. Θα πεθαίνουμε απο γρίπη το έτος 2015;
Λίγοι πεθάναν φέτος νομίζετε;

Τη λύση μας δίνει λοιπόν  ένας φίλος. Πως θα φτιάξουμε
CB (Chem Buster)

Α-Ω ΣΟΚ. Προσοχή. Τα μηχανήματα που ενισχύουν τους αεροψεκασμούς είναι τέτοιου τύπου



Δείτε με τι μηχάνημα ενισχύουν τους εναέριους ψεκασμούς με χειμικά.
Όποιος το δει μέσα στην πόλη την ώρα που ψεκάζουν να το ακολουθήσει

δείτε το βίντεο
https://youtu.be/imqAC1CZbCs

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Α-Ω Αυτάρκεια. Κάνω γεώτρηση μόνος.Πως να βγάλετε νερό χωρίς χρήματα. Φτιάχνω πηγάδι στην αυλή μου

Μπορείτε να αναζητήσετε το δικό σας νερό με τη χρήση σωλήνα PVC, πληροφορίες θα βρείτε στο βίντεο.
Είναι ο πιο φθηνός και αποτελεσματικός τρόπος για να σκάψετε χειρωνακτικά. Σκάβοντας ένα πηγάδι μόνος σου θα το βρείτε ενδιαφέρον και δασκεδιαστικό.
Πολλοί λαοί πιστεύουν ότι πρέπει να σκάψουν με γεωτρύπανο. Αν δεν βρείτε βράχο και έχετε χώμα απλά, θα πετύχετε.   
Για την άρδευση και πότισμα γκαζόν, φτάνοντας στο 1ο υδροφόρο ορίζοντα μπορείτε να κάνετε τη δουλειά σας.   
Είναι φθηνό με πολύ χαμηλό κόστος και αξίζει να προσπαθήσετε και σε συνδυασμό με την συλλογή βρόχινου νερού, θα μπορείτε να καλλιεργείστε το κτήμα σας.

 ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΠΗΓΑΔΙ.

Η τεχνική είναι παρόμοια με την περιστροφική μέθοδο που οι περισσότεροι drillers τα γεωτρύπανα.

Το DIY τεχνική περιλαμβάνει νερό αντλείται κάτω από το κέντρο του χρονοδιαγράμματος PVC 40 σωλήνα που χρησιμοποιείται τόσο ως στέλεχος τρυπάνι και ένα τρυπάνι.  
Στο κάτω άκρο του σωλήνα  PVC διαμορφώνουμε δόντια για να το κάνουμε να λειτουργήσει ως τρυπάνι .  
Τα λάστιχα το ένα δίνει νερό, και το άλλο βγάζει λάσπη.

Στην πραγματικότητα, μπορείτε να περάσετε την καλοκαιρινή σεζόν, χωρίς να ξοδέψετε χρήματα για νερό σε πότισμα γκαζόν και δέντρα.

 Είναι πολύ φτηνό και έγιναν πολλές επιτυχημένες προσπάθειες για  ρηχά πηγάδια  που έχουν εγκατασταθεί χρησιμοποιώντας αυτήν την τεχνική.

 Επιπλέον, η μετατροπή του PVC σε τρυπάνι μετάλλου θα κάνει τις γεωτρήσεις σας πιο παραγωγικές. 



 Έχουμε την τύχη να πληροφορηθούμε από τον Bob Tabor,  που έχει κάνει γεώτρηση φρεατίων όλη του τη ζωή.  Καλή επιτυχία σε όσους προσπαθήσουν

Πως να βγάλετε νερό



Πως να κάνετε τη δική σας
Τρόμπα για να βγάλετε νερό


Γράφει η Σοφία Κυριακίδου

Α-Ω Χειροποίητα πλεκτά μαγιώ. Πως να ξεκινήσετε. Βίντεο για πλέξη σε μαγιώ


Α-Ω Μόδα Πλεκτά Μαγιώ(2).Χειροποίητα μαγιώ με βελονάκι.Υπέροχα σχέδια που θα σας ενθουσιάσουν

Συνέχεια
Μόδα Πλεκτά Μαγιώ

Α-Ω Μόδα τα πλεκτά Μαγιώ το 2015.Σχέδια υπέροχα για πλεκτά μαγιώ.

Για τις χομπίστες του πλεξίματος, ιδέες πλεκτών μαγιώ που θα σας ενθουσιάσουν.Γιατί η μόδα του χειροποίητου δεν πέφτει ποτέ

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Α-Ω Όριο στις τραπεζικές αναλήψεις σε λίγο


Χάνεται η ρευστότητα στις Ελληνικές τράπεζες μέρα με τη μέρα.
Στις 18/3/2015 σε μια μόνο ημέρα έγιναν αναλήψεις στις τράπεζες 300 εκατ. ευρω
Έτσι όπως πάνε οι Έλληνες σε λίγο θα μπει όριο ανάληψης 100ευρω μεταδίδει το Ρόιτερς.
Το Reuters τονίζει ότι περίπου 16 δισ. ευρώ «έφυγαν» από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα το δίμηνο Δεκεμβρίου – Ιανουαρίου λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας που προκάλεσε η επίσπευση της προεδρικής εκλογής και η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.


Αλλά και στην Γερμανία που είναι η 1η εξαγωγική χώρα της Ευρώπης η οικονομική κρίση έχει αρχίσει και χτυπά.
Οι μισθωτοί αρχές του μήνα που πληρώνονται το μηνιάτικο του ξοδεύουν και στις πρώτες δέκα μέρες του μήνα είναι άνετοι. Μετά αρχίζουν και ζορίζονται και σταματούν να κυκλοφορούν και να ξοδεύουν, σας θυμίζει κάτι αυτό;

Η Έλλειψη ρευστότητας είναι παγκόσμιο φαινόμενο. Αλλά που έχουν πάει τα λεφτά, σε ποιες τσέπες έχουν συγκεντρωθεί;

Α-Ω Δεν θα εκπίπτουν από το φόρο οι δαπάνες πληρωμής σε Κύπρο, Βουλγαρία και Αλβανία

ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΔΡΑ ΚΥΠΡΟ, ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ και ΙΡΛΑΝΔΙΑ  κ.α.

 Σοκ στην αγορά προκαλεί διάταξη που έφερε στο νομοσχέδιο η  κυβέρνηση, με την οποία απειλεί να επιβάλει «δασμό» 26% σε όποια δαπάνη για αγορά από εταιρίες που έχουν την έδρα τους σε χώρες όπως η Κύπρος, η Βουλγαρία ή η Ιρλανδία.

Αν και ισχύει σήμερα παρόμοια διάταξη, αφορά μόνο τις συνδεδεμένες θυγατρικές εταιρίες σε τέτοιες χώρες και όχι οποιαδήποτε άλλη εταιρία των χωρών αυτών.

Σκοπός ήταν όμως, αν μία επιχείρηση έχει θυγατρική πχ στην Βουλγαρία, όπου ισχύει φόρος 10% αντί 26% όπως στην Ελλάδα, μπορεί να αγοράζει από την δική της θυγατρική εταιρία εμπόρευμα (πχ ξυλεία) που κοστίζει στην πραγματικότητα 1.000 ευρώ, αλλά να το τιμολογεί προς πώληση στη μητρική στην Ελλάδα σε 101.000 ευρώ και έτσι να εμφανίζει μεγάλη εκπιπτόμενη δαπάνη που μειώνει τα κέρδη της και το φόρο που θα πλήρωνε στη χώρα μας (δηλαδή να γλιτώσει 26.000 ευρώ που θα πλήρωνε) ενώ θα φορολογηθεί με μόλις 10% για το υπερκέρδος της στην Βουλγαρία (δηλαδή θα πληρώσει εκεί τελικά μόλις 10.000 ευρώ). Η διαφορά του 16% είναι κέρδος που επιστρέφει στην εταιρία μέσω Βουλγαρίας, λόγω διαφοράς τιμολόγησης.

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Α-Ω Νέο βιβλίο του Θ.Δευτου "ΣΜΥΡΝΗ ΣΥΓΓΝΩΜΗ".Μυθιστόρημα με άρωμα Ανατολής.Πολύ καλές κριτικές από αναγνώστες.

 Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 15.000 αντιτύπων του βιβλίου μου ‘’ Σμύρνη συγγνώμη’’, εκδ. Καστανιώτη, θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους το έχετε ήδη διαβάσει και να ενημερώσω όλους τους άλλους για την ύπαρξη του. Θα ήμουν ιδιαίτερα υποχρεωμένος αν το κοινοποιούσατε στους φίλους σας, με την υπενθύμιση, ότι πρόκειται για ένα ιστορικό μυθιστόρημα το οποίο περιέχει ένα εξαιρετικό cd με Σμυρναίικα τραγούδια. Σας ευχαριστώ ιδιαίτερα.


Περιγραφή

Από τα αρώματα της Ανατολής έως τους προσφυγικούς καταυλισμούς της Κοκκινιάς, και από τα τέλη του 19ου αιώνα έως τη Μικρασιατική καταστροφή: ένα ταξίδι σε χρόνους και τόπους μεγάλων ανατροπών. Μια ιστορία μέσα στην Ιστορία. Mια διαδρομή στο άγνωστο που ξεκινά όταν δύο αδέλφια από το Κορδελιό παίρνουν τη ζωή στα χέρια τους: ο Πέτρος κυνηγά το όνειρο στη θάλασσα, ενώ η αδελφή του, Ευτέρπη, το αναζητά στη Σμύρνη: στην πόλη του πλούτου και του έρωτα, του πολιτισμού και της υψηλής αισθητικής. Στη γοητεία της αρχοντικής πολιτείας με τα ιδιαίτερα χρώματα και τις γεύσεις, με τους ήχους και τις μυρωδιές της. Στον ίδιο τόπο, όμως, όπου και η μοίρα οργανώνει το δικό της σχέδιο, που θα κλονίσει για πάντα τη ζωή τους, αλλά και τη ζωή χιλιάδων Ελλήνων της Μικρασίας.

Ένα μυθιστόρημα για τις πιο έντονες, τις πιο ελπιδοφόρες, αλλά και τις πιο ζοφερές στιγμές μιας πόλης που αγαπήθηκε, υμνήθηκε, και εξακολουθεί να μας πονάει ακόμα.
_________________________________________________________________
Οι κριτικές που διαβάσαμε είναι όλες θετικές, και οι περισσότεροι έμειναν ενθουσιασμένοι.
 
Αποσπάsματα από τα τραγούδια  του cd



Ο Θεόδωρος  Δεύτος γεννήθηκε στα Ιωάννινα το 1957. Σπούδασε Μαθηματικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και υπηρετεί στην δημόσια εκπαίδευση από το 1986. Εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος στον δήμο Ιλίου από το 2006. Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του δήμου την περίοδο 2008-2010 , Πρόεδρος του Δημοτικού Κέντρου Πολιτισμού και Άθλησης από το 2010-2014 και πρόεδρος της Ένωσης Ηπειρωτών Ιλίου (2001- 2011).

                                            ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΟΥ:

‘’ Ο ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ ‘’, το 2004 ( Λαογραφικό ), εκδίδεται από τον ίδιο
 ‘’ ΜΗ ΡΩΤΑΣ ΓΙΑΤΙ’’, το 2006 (ιστορικό μυθιστόρημα με θέμα τον εμφύλιο),  εκδ. Δωδώνη
 ‘’Σμύρνη συγνώμη’’ το 2008 ( ιστορικό μυθιστόρημα), εκδ. Καστανιώτη .
‘’ ΜΗΠΩΣ ΑΓΑΠΗΣΑ ΛΑΘΟΣ ΠΑΤΡΙΔΑ ? ’’ το 2011 ( ιστορικό μυθιστόρημα), εκδ. Μπουκουμάνη .
"ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ,ΤΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ" (Προσεχώς), εκδ. Ωκεανός.

Εάν δεν μπορείτε να το βρείτε σε κοντινό σας κατάστημα επικοινωνείτε
e.mail: theodeftos@gmail.com 
τηλ. 211 4092642   6936745604


Α-Ω Την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015 Η έκλειψη Ηλίου της Παρασκευής είναι η αρχή του τέλους του κόσμου, λένε Αμερικανοί πάστορες

Τρία σπάνια ουράνια φαινόμενα που θα συμπέσουν την Παρασκευή, 20 Μαρτίου, τροφοδοτούν εσχατολογικές θεωρίες - Η ηλιακή έκλειψη συμπίπτει με την Εαρινή Ισημερία και το λεγόμενο Super Moon

Η ηλιακή έκλειψη, που θα συμβεί την Παρασκευή, 20 Μαρτίου, σε συνδυασμό με την Εαρινή Ισημερία και το φαινόμενο Super moon (όταν το φεγγάρι κατά την ελλειπτική του τροχιά πραγματοποιεί την πιο κοντινή προσέγγισή του στη γη), έδωσαν τροφή σε κάποιους πάστορες στις ΗΠΑ να μιλήσουν για την αρχή του τέλους του κόσμου!
Ήδη, είναι πολλοί οι χρήστες στο διαδίκτυο που ανησυχούν για την ηλιακή έκλειψη της Παρασκευής, δηλαδή, μήπως αυτή είναι ένα σημάδι από τον Θεό για κάτι δυσάρεστο που θα μπορούσε να συμβεί. Αλλά, οι προκαταλήψεις αυτές ενθαρρύνονται από την σύμπτωση των τριών σπάνιων ουράνιων φαινομένων, τα οποία από την αρχαιότητα σηματοδοτούσαν σημαντικά γεγονότα για πολλούς πολιτισμούς.

Α-Ω ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΠΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ    Τετάρτη, 18 Μάρτιος 2015
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΠΣ
Συνάντηση με εκπροσώπους Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων είχε σήμερα, Τετάρτη, 18 Μαρτίου η Βουλευτής Β’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κα Σταυρούλα Ξουλίδου.
Στη συνάντηση η Βουλευτής εξέφρασε τη δυναμική της στήριξη στο θεσμό των Προτύπων Πειραματικών Σχολείων και τάχθηκε υπέρ της διατήρησης του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου λειτουργίας τους, τουλάχιστον μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς.
Τονίστηκε δε, η σημασία αυτών των σχολείων για την ελληνική κοινωνία, η οποία τα αγκάλιασε, γεγονός που αποδεικνύεται από τον αυξανόμενο αριθμό παιδιών που επιθυμούν να φοιτήσουν σε αυτά. Τα παιδιά των ΠΠΣ δεν είναι ελίτ, ούτε ανήκουν σε εύπορα οικονομικά στρώματα, είναι παιδιά σαν όλα τα υπόλοιπα, που αγαπούν ιδιαίτερα τη μόρφωση και το διάβασμα και των οποίων οι γονείς δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να στηρίξουν το μορφωτικό τους μέλλον με πρακτικές που απαιτούν οικονομική επένδυση, υποστήριξαν μεταξύ άλλων οι γονείς.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν μελλοντικές βελτιώσεις στη λειτουργία των ΠΠΣ επί τη βάσει αξιολόγησης και διαλόγου με το Υπουργείο και όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.
«Τα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία χρειάζεται να συνεχίσουν το σημαντικό τους έργο αλλά και να ενισχυθούν με στόχο να αποτελούν ένα ενιαίο και διαρκώς διευρυνόμενο δίκτυο, το οποίο να επικοινωνεί, να ανταλλάσσει προγράμματα και συμπεράσματα με τα υπόλοιπα δημόσια σχολεία και τα Πανεπιστήμια, διαχέοντας σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης τα σημαντικά παραγόμενα συμπεράσματα των πιλοτικών εφαρμογών του» υπογράμμισε χαρακτηριστικά η Βουλευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κα Σταυρούλα Ξουλίδου. «Τα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία χρειάζεται να παραμένουν ανοικτά προς την κοινωνία» συνέχισε.
Επισημάνθηκε ότι η σπουδή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας να καταργήσει το ισχύον θεσμικό πλαίσιο με ειδικότερη αναφορά στις εξετάσεις, αντίκειται στη γενική εκπαιδευτική αρχή που υπαγορεύει ότι δεν είναι δυνατόν να προκύπτουν αλλαγές προς το τέλος της σχολικής χρονιάς.