Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Α-Ω Γονείς Προσοχή! – Επικίνδυνη ιστοσελίδα για παιδιά κάνει θραύση στην Ελλάδα

“Κερκόπορτα” για τον μαθητικό εκβιασμό “cyber bullying” αποτελεί πια η νέα διαδικτυακή μόδα των ανηλίκων. Πρόκειται για διεθνή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτυώσεις, με έδρα την Λετονία, η οποία έχει ήδη 70 εκατομμύρια χρήστες.

Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα χρησιμοποιείται κυρίως από μαθητές ηλικίας 13 έως και 18 ετών και μπορεί κανείς να δημιουργήσει ένα προφίλ με φωτογραφία δική του η ακόμα και ψεύτικη “fake” δηλαδή, ενώ σκοπός της σελίδας είναι η ερωταποκρίσεις χωρίς κανένα φίλτρο για άσεμνες εκφράσεις και σεξουαλικές προτροπές.

Και στην χώρα μας η συγκεκριμένη ιστοσελίδα κάνει θραύση, ενώ μέσω αυτού του νέου ιστότοπου κοινωνικής δικτυώσεις, έχουν ξεκινήσει δεκάδες περιπτώσεις σχολικού εκβιασμού πιο γνωστού ως “cyber bullying”.

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Α-Ω Το ΟΧΙ του Βαρουφάκη προς την ΤΡΟΙΚΑ. Για 1η φορά αντιστεκόμαστε ως Έλληνες μετά απο χιλιάδες ναι σε όλα.

O X I




Η πρώτη φωνή που λέει ΟΧΙ στους ευρωπαίους μετά από χιλιάδες ΝΑΙ που είπαν οι άλλοι τα τελεταία 7 χρόνια.
Μπράβο στο Βαρουφάκη.
Μπράβο στο ΣΥΡΙΖΑ
Θα στηρίξουμε  κι εμείς την επιλογή τους με όποιες επιπτώσεις, γιατί αυτό είναι και θα είναι το σωστό.

Α-Ω Τα γεγονότα τρέχουν καθημερινά με την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο που δεν προλαβάινουμε να τα αναλύσουμε και να τα παρακολουθήσουμε

Ο Βαρουφάκης έβαλε φωτιά στα πατζάκια της Τροίκας λέγοντας τους ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίσει αυτό το πρόγραμμα που στην ουσία μας χρεώνει και μας καταστρέφει.

Οι Τούρκοι γράφουν σε εφημερίδες ότι ο Τσίπρας είναι δικός τους.
Ο Ομπάμα τηλεφωνεί στον Τσίπρα και του υποδυκνύει να ακολουθήσει πολιτική ανάπτυξης, δίνοντας του μυνήματα στήριξης.

Στον Αλέξη Τσίπρα τηλεφώνησε ο Μπάρακ Ομπάμα, όπως μετέδωσε πριν από λίγο το ΜΕΓΚΑ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το Μαξίμου ο Αμερικανός Πρόεδρος είπε στον Έλληνα Πρωθυπουργό ότι η Ευρώπη πρέπει να εγκαταλέιψει τη λιτότητα και να στραφεί σε πολιτικές ανάπτυξης.Ο Αμερικανός Πρόεδρος τόνισε ότι οι ΗΠΑ θα υποστηρίξουν τις ελληνικές πρωτοβουλίες σε αυτό το πλαίσιο, ενώ είπε ότι οι υπουργοί Οικονομικών των δύο χωρών θα έχουν συνεργασία μεταξύ τους. Πηγή: www.lifo.gr
Ο Καμμένος πήγε για κατάθεση στεφάνου στα Ίμια
Ζητά λογισικό έλεγχο από την αρχή λέγοντας ότι ήταν στο πρόγραμμα του.

Άναψε φωτιές που ξεπέρασαν τα όρια της Ελλάδας ο νέος Υπουργός Οικονομικών της χώρας. Οι δηλώσεις Γιάνης Βαρουφάκη κάνουν τον γύρο του κόσμου και σχολιάζονται ποικιλοτρόπως.

«Σύγκρουση στην Αθήνα: Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών δείχνει την πόρτα στην τρόικα» είναι ο τίτλος του Spiegel για το αποτέλεσμα των συναντήσεων του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ στην Αθήνα.

Το γερμανικό περιοδικό αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση αλλάζει στάση προς τη σκληρή αναμέτρηση και ότι δεν δέχεται να συνεργαστεί με την τρόικα, απορρίπτοντας την πολιτική λιτότητας. - See more at: http://www.philenews.com/el-gr/oikonomia-ellada/152/239980/foties-entos-kai-ektos-elladas-anapse-o-varoufakis#sthash.6grucNfx.dpuf
Ο Καρατζαφέρης βάζει λουκέτο στο ΛΑΟΣ.

Τι μέρα και αυτή.. Δεν προλαβαίνουμε τα γεγονότα

Έτοιμος να ανακοινώσει την αναστολή της λειτουργίας του ΛΑΟΣ είναι ο Γιώργος Καρατζαφέρης, που έχει συγκαλέσει τα όργανα του κόμματος σε συνεδρίαση σήμερα. Σύμφωνα με δημοσίευμα του parapolitika.gr, ο κ. Καρατζαφέρης οδηγείται σε αυτή την απόφαση μετά την αποτυχία του κόμματος να μπει στη Βουλή, στις πρόσφατες εκλογές. Πηγή: www.lifo.gr

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Α-Ω ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΤΡΟΦΩΝ ΑΝΑΝΑΣ ΜΕ ΓΑΛΑ

 
Ο ανανάς είναι ένα φρούτο ακόμα πιο αλλεργικό με το γάλα γιατί η βρουμελίνη που περιέχει γίνεται τοξική όταν αναμειγνύεται με αυτό. "Χρησιμοποιείται για να σκοτώνει κατσαρίδες. Πάρτε ένα φρέσκο κομμάτι ανανά, ανακατέψτε το με οτιδήποτε γαλακτερό, βάλτε το στη γωνία που μαζεύονται οι κατσαρίδες και την άλλη μέρα θα τις βρείτε με τα πόδια ψηλά, αν και θεωρούνται το πλάσμα που αντέχει περισσότερο στην πυρηνική ακτινοβολία!
Το γιαούρτι με ανανά είναι δηλητήριο!!!

Α-Ω ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΤΡΟΦΩΝ Το λεμόνι και το αλάτι δεν αγαπιούνται μεταξύ τους

 
Ο Α. Μοράλες λέει οτι σύμφωνα με τις μελέτες του, όταν αναμειχθεί το σόδιο με το κιτρικό οξύ του λεμονιού, χαλάει τα ερυθρά αιμοσφαίρια του αίματος. Σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να προκαλέσει αναιμία ή ακόμα και λευχαιμία. Το ίδιο ισχύει με τον ανανά και το πράσινο μάγκο. Ακόμα χειρότερος είναι ο συνδυασμός με ξύδι ή αλκοόλ, όπου προσβάλλεται ο αιματοκρίτης και μπορεί να καταστραφεί το μεδούλι των οστών.

Γι αυτό αποφεύγετε να χρησιμοποιείται στις σαλάτες πολύ λεμόνι και αλάτι και ακόμα περισσότερα να πίνετε αλκοόλ μετά.

Α-Ω Λαχανικά στο μπαλκόνι μου.Λαχανικά στο σπίτι καλλιεργώ μόνος.Πως θα στηρίξω αναριχώμενα φυτά αγγουράκια στο μπαλκόνι

Έχετε πολύ λίγο χώρο στο μπαλκόνι σας αλλά σας αρέσει η κηπουρική. Πάντα θα θέλατε ένα λαχανόκηπο. Θα σας δώσω μια ιδέα, αλλά περιμένω να μου στείλετε φωτο για να δημοσιεύσουμε.
Αγαπητοί μου φίλοι όλοι όσοι ασχολείστε με την κηπουρική και θέλετε λαχανόκηπο στο σπίτι, σας λέω ότι θα μπορούσατε να έχετε:

-Τα αγγουράκια και τα cucamelons σας για το καλοκαίρι σε 2 μόνο παρτέρια.
Στηρίξτε στον τοίχο πλαστικό πλέγμα  και αφήστε τα να αναρριχηθούν. Και κόψτε τα φρέσκα την ώρα που θα κάνετε την σαλάτα σας. Η γεύση θα σας ανταμείψει.

Α-Ω Καλλιέργεια Μπάμιας ράτσας αμερικάνικου υβριδίου ΜΕΓΑΛΟΚΑΡΠΗ 15 εκατοστά μέγεθος. Σπόρους που θα βρω. Μυστικά καλλιέργειας της


ΜΠΑΜΙΑ

Την φύτεψα πριν τρία χρόνια για 1η φορά. Ήταν ένα αμερικάνικο υβρίδιο που αγόρασα από εξωτερικό.Με μάτιασαν όλοι οι γείτονες και όποιος περνούσε έξω από τον κήπο.
Το φυτό είναι πολύ δυνατό, εύκολο στη φύτευση του, αντέχει χωρίς νερό εώς 15 μέρες, αλλά όσο το ποτίζετε τόσο δίνει μπάμιες. Το μέγεθος του έφτασε 2 μέτρα ύψος. Όσο για τις μπάμιες η διάσταση που πρέπει να κοπούν είναι 15 εκατοστά, και αν δεν τις κόψεις στην ώρα τους γίνονται στο μέγεθος αγγουριού και φυσικά δεν τρώγονται.

Όμως σας συμβουλεύω να δοκιμάσετε έστω και μια σειρά 10 φυτά ανά 50 εκατοστά. Θα βγάλετε όλες τις μπάμιες της χρονιάς, θα βάλετε κατάψυξη.
Μαζεύονται καθημερινά ή πρωί ή στο ηλιοβασίλεμα, να φοράτε μακρυμάνικη μπλούζα να μην σας πιάσει αλλεργία.

Η σπορά γίνεται επί τόπου, σε προετοιμασμένες βραγιές ή αυλάκια, κατ’ Απρίλιο-Μάιο ή και ενωρίτερα, για τους πολύ θερμούς τόπους. Πάντως, πρέπει να πραγματοποιείται όταν περάσουν οι κίνδυνοι από τις παγωνιές, τις οποίες φοβούνται εξαιρετικά οι μπάμιες. - See more at: http://www.ftiaxno.gr/2013/05/blog-post_6.html#sthash.QsUWU7So.dpuf
Η σπορά γίνεται επιτόπου τον Απρίλιο αλλά μπορείτε να την ετοιμάσετε και σε κεσεδάκια.
Τα έχω δοκιμάσει και τα δύο και έτυχαν εξίσου.
Οι μεγάλες μπάμιες με μεγάλο καρπό θέλουν πότισμα καλό. Οι μικρές μπορούν να γίνουν και ξερικές.

Ξεκινά να ανθίζει στις 35-40 μέρες. Το φυτό αντέχει εώς το Σεπτέμβριο που αρχίζουν οι βροχές.
Τον καρπό μπορείτε να τον φάτε φρέσκο, κατεψυγμένο αφού το ζεματίσετε, αποξηραμένο.

Που θα βρείτε σπόρους του υβριδίου αυτού?
 http://www.aggelia.eu/index.php?option=com_sobi2&sobi2Task=sobi2Details&catid=76&sobi2Id=18035&Itemid=62



Η σπορά γίνεται επί τόπου, σε προετοιμασμένες βραγιές ή αυλάκια, κατ’ Απρίλιο-Μάιο ή και ενωρίτερα, για τους πολύ θερμούς τόπους. Πάντως, πρέπει να πραγματοποιείται όταν περάσουν οι κίνδυνοι από τις παγωνιές, τις οποίες φοβούνται εξαιρετικά οι μπάμιες. - See more at: http://www.ftiaxno.gr/2013/05/blog-post_6.html#sthash.QsUWU7So.dpuf

Α-Ω Καλλιέργεια tomatillos (τοματίλος) σπόροι, πληροφορίες, ιδέες

  Tomatillo plants are attractive, easy to grow and prolific. - Photo: © Marie Iannotti
Το βασικό συστατικό της μεξικάνικης κουζίνας δεν είναι η ντομάτα, αλλά η tomatillo-ένα λαχανικό με εσπεριδοειδών, γλυκιά γεύση. Φίνο φλοιοί σα χαρτί περιβάλλουν τις tomatillos, και από τα τέλη του καλοκαιριού, αυτό που φαίνεται σαν δισεκατομμύρια φρούτα κρέμεται από τα κλαδιά του φυτού, εξασφαλίζοντας ότι μπορείτε περισσότερο από ό, τι μπορεί να ικανοποιήσει τον πόθο σας για salsa μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.
Μοιάζει με την φύτευση της ντομάτας, γίνεται 3-4 πόδια ψηλό, και θέλει στήριγμα φυτεύεται την άνοιξη.
Βάλτε σπορείο τέλος Φεβρουαρίου αρχές Μαρτίου. Μεταφυτέψτε Μάιο.
Θα πάρετε τα πρώτα λαχανικά σε 80 μέρες.
Οι καρποί κάτω από την χάρτινη φλούδα μπορεί να περιέχουν κολλώδη ουσία που θα πρέπει να πλύνετε. Αν σκοπεύετε να τα καταψύξετε κάντε το με τη φλούδα.

ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ
Cisineros - Πολύ μεγάλα, πράσινα φρούτα.
di milpa -  Μικρά λαχανικά άγρια ποικιλία. 

Ανανάς - Μικρά λαχανικά και φρουτώδη γεύση.
Purple - μωβ ποικιλία με μεγάλα, γλυκά φρούτα.
Toma Verde -  παραδοσιακή ποικιλία πράσινο χρώμα. 

Verde Puebla - Μεγάλες, παραγωγική πράσινη ποικιλία.

 Τα Tomatillos προτιμούν μια κάπως ουδέτερο pH του εδάφους, περίπου 6,5 έως -7,0, αλλά ως επί το πλείστον, θα αναπτυχθούν οπουδήποτε υπάρχει θερμότητα, ήλιος και κανονικό νερό.

Φυτέψτε αρχές Μαΐου γιατί απεχθάνονται τις παγωνιές. Οπωσδήποτε θα βάλετε τουλάχιστον δύο φυτά για να γονιμοποιηθούν. Θέλουν στήριγμα όπως οι ντομάτες.

Για πληροφορίες σπόρων στείλτε μήνυμα   zevs2013ltd@yahoo.gr

 

Α-Ω Οκτώ χρόνια κρίσης κλείνουμε.Ελπίζουμε ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες, αλλά μήπως γίνει το αντίθετο τελικά?

Η κρίση κλείνει οκτώ χρόνια στην Ελλάδα. Κάποιους τους άγγιξε πολύ νωρίς, κάποιους ελάχιστα και κάποιους που είναι βολεμένοι δεν τους άγγιξε καθόλου.
Τελικά όμως αυτοί οι τελευταίοι είναι αυτοί που θα την πληρώσουν και πιο άσχημα
Γιατί θα έρθει η ώρα που το κεφάλαιο θα τραβήξει το χρήμα από την αγορά και όλοι οι υπάλληλοι θα απολυθούν (Κατά τον Κοσμά τον Αιτωλό)

Άρα λίγο πολύ όλοι θα πληρώσουμε την κρίση. Απλά ο καθείς στην ώρα του. Κανένας δεν θα γλιτώσει.
Σήμερα χάσαμε την πίστη μας, χάσαμε τις αξίες, την ηθική. Γίναμε αχόρταγοι, γίναμε πλεονέκτες, γίναμε αχάριστοι. Όσο περισσότερα είχαμε τόσο απομακρυνόμασταν από το Θεό. Σταματήσαμε να παρακαλάμε το Θεό, σταματήσαμε να ζητάμε γιατί νομίζαμε ότι γίναμε εμείς Θεοί και μπορούμε τα πάντα.
Όμως έρχεται κάποια στιγμή για όλους που ο κόσμος χάνεται κάτω από τα πόδια τους. Κι ενώ έχουν χτίσει αυτοκρατορίες, ένας πόλεμος, μια καταστροφή, ένας σεισμός φέρνει τα πάνω κάτω. Τότε ο χρήμα δεν έχει καμία αξία πια.

Στην αρχή ξεκίνησε από την οικοδομή και τα ακίνητα. Έβγαιναν τα παπαγαλάκια της τηλεόρασης και φώναζαν, πέφτουν τα ακίνητα έρχεται η καταστροφή. Χιλιάδες κόσμος καταστράφηκε και έχασε τη δουλειά του που είχε σχέση με την οικοδομή. Μετά μεταφέρθηκε στους μικρομεσαίους, μεταφορικές, βιοτεχνίες μικρές, αγρότες, και παροχή υπηρεσίας επαγγέλματα. Τώρα μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι έμειναν όρθιοι, αλλά και αυτοί για πόσο;

Η νέα κυβέρνηση του Τσίπρα σήμερα βγήκε πολλά υποσχόμενη και με δυναμικές κινήσεις από την 1η μέρα που ανέλαβε.Το θέμα είναι, θα μπορέσουν να κάνουν ότι οραματίζονται, όταν η Ελλαδίτσα πάντα ήταν υποτελής κάπου, και έπαιρνε δανεικά και εντολές; Πόσο θα τους αφήσουν; Μήπως επειδή ο Τσίπρας δεν έδωσε όρκο θρησκευτικό, θα μείνει και από λίγο εώς ελάχιστα γιατί απλά δεν έχει την βοήθεια του Θεού; Δεν θα τον αφήσουν να κάνει τίποτα απολύτως;

Ο χρόνος θα δείξει και ο καιρός είναι κοντά.



Α-Ω Στο δρόμο του καπνού.Είδη καπνού.Πως να καλλιεργήσετε ερασιτεχνικά.Μυστικά και συμβουλές καλλιεργειας καπνού.Σπόροι καπνού.

 
Είδη καπνού:
Burley: O καπνός Burley και Βιρτζίνια  έχουν το ίδιο μέγεθος στα φύλλα, περίπου 20 cm έως 50 cm μήκους, αλλά στις ιδιότητες και τη συνοχή τους διαφέρουν. Το χρώμα του  καπνού Burley από ανοιχτό καφέ έως σκούρο brown. Ο Burley είναι ο δεύτερος κύριος τύπος καπνού που χρησιμοποιείται για τον καπνό πίπας. Τα Burley καπνά έχουν ένα ισχυρό άρωμα, φέρουν μια ελαφριά γεύση του κακάο στη γεύση? αλλά δεν έχει τη γλυκιά γεύση της Βιρτζίνια καπνών. Τα φύλλα Καπνού Burley συγκομίζεται όταν τα φύλλα χάνουν την ευκαμψία τους, έτσι ώστε τα φύλλα είναι πράσινα όταν αρχίζει η συγκομιδή. Τα φυτά που συγκομίζονται ολόκληρα, και κρεμιέται για να ξεραθεί σε αχυρώνες προστατευμένο από το φως του ήλιου. 

Oriental καπνός: Μια ποικιλία των καπνών, που καλλιεργούνται στην Τουρκία, τα Βαλκάνια και τη Ρωσία. Τα πιο γνωστά είδη είναι Σμύρνη, η Σαμψούντα, Yedidje, Cavella και στην Προύσα. Ένα κοινό χαρακτηριστικό είναι ένα σκονισμένο, ξηρό και μερικές φορές ελαφρώς υπόξινη γεύση. Μερικά από αυτά χρησιμοποιούνται επίσης σε "εξωτικά" τσιγάρων από την Αίγυπτο και σε άλλες αραβικές χώρας. Έχουν αριά γεύση.

 Βιρτζίνια: Τα virginia και oriental είδη  καπνού ανήκουν στον ίδιο τύπο, καθώς και οι δύο έχουν υψηλά επίπεδα σακχάρου και αρωματικό περιεχόμενο. Βιρτζίνια έχει μία τιμή ρΗ από περίπου 4.5, το οποίο από χημική άποψη σημαίνει ξινή. Ο Burley έχει τιμή pH περίπου 7, ή ουδέτερο. Αυτά τα κύρια είδη κατανέμονται σε διάφορους υποτύπους, οι οποίοι περιγράφονται παρακάτω.  
Σε όλη την ιστορία του καπνού Virginia έχει υψηλή αξία, και σήμερα είναι το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο καπνού βάση σε μίγματα καπνό πίπας
Η δημοτικότητα του καπνού Βιρτζίνια οφείλεται στην υψηλή περιεκτότητα φυσικών σακχάρων και αρωματικό περιεχόμενο στα φύλλα του. Αυτά τα φυσικά συστατικά δίνουν στο καπνό Virginia γλυκιά και αρωματική γεύση. Το φυτό της Βιρτζίνια αναπτύσσει φύλλα 20 cm 50 cm μήκους. Τον Καπνό Virginia συλλέγουμε σε διάφορα στάδια. Η ωρίμανση λαμβάνει χώρα στο εργοστάσιο, και τα φύλλα μαζεύονται όταν παίρνουν ένα κιτρινωπό χρώμα.
 Οι περισσότεροι Virginia καπνού είναι flue-cured (ξηραίνεται με θερμό αέρα), το οποίο σημαίνει ότι η θερμοκρασία κατά την διάρκεια της διαδικασίας ξήρανσης των πέντε ημερών αυξάνεται αργά σε περίπου 80 βαθμούς Κελσίου.

Αβάνα: Nicotiana tabacum L.
Η Αβάνα είναι ένα ελκυστικό και παραγωγικό φυτό που φτάνει περίπου πέντε μέτρα ύψος και παράγει αρκετά, ροζ, σε σχήμα τρομπέτας λουλούδια. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες αριθμημένα της Αβάνας καπνών. Είναι μια ποικιλία που χρησιμοποιείται για τα πούρα και για μάσημα.


Η Criollo χρησιμοποιείται κυρίως στην παραγωγή των πούρων. Καλλιεργείται στην  Κούβα και τα  καπνά εμφανίστηκαν από την εποχή του Κολόμβου. Ο όρος σημαίνει ενδημικών σπόρων, και έτσι μια ποικιλία καπνού με τη χρήση του όρου, όπως Δομινικανή Criollo, μπορεί ή δεν μπορεί να έχει τίποτα να κάνει με την αρχική της Κούβας σπόρο ούτε την πρόσφατη υβριδικά, Criollo '98.

 Ίσως η πιο έντονα αρωματική όλων των καπνών είναι η Perique, από το Saint James Parish, Λουιζιάνα. Όταν οι ακάδες έκαναν τον τρόπο τους σε αυτή την περιοχή το 1755, η Τσοκτάου και Τσικασάου φυλές καλλιεργούσαν μια ποικιλία καπνού με ένα διακριτικό άρωμα. Ένας αγρότης που ονομάζεται Pierre Chenet πιστώνεται με την πρώτη στροφή του τοπικού αυτού του καπνού στο Perique το 1824 με την τεχνική της πίεσης ζύμωσης.Θεωρείται η τρούφα των καπνών σωλήνα, ο Perique χρησιμοποιείται ως συστατικό πολλών μίγμα των καπνών σωλήνα, αλλά είναι πάρα πολύ ισχυρή για να την καπνίσει κανείς καθαρή σκέτη. Σε ένα χρόνο, το φρέσκο υγρό Perique επίσης μάσημα, αλλά κανένας δεν πωλείται τώρα για το σκοπό αυτό. Είναι παραδοσιακά ένα καπνός για πίπα, και εξακολουθεί να είναι πολύ δημοφιλής  συνήθως αναμιγνύεται με καθαρό Βιρτζίνια για να δανείσουν μπαχαρικό, τη δύναμη, και δροσιά στο μείγμα.

Λευκό Burley παρόμοια με καπνό Burley είναι το κύριο συστατικό στο μάσημα του καπνούκαπνός για πίπα μείγμα, και τα τσιγάρα αμερικανικού τύπου. Το 1865, ο George Webb του Brown County, Οχάιο φυτεύονται Κόκκινο Burley σπόρους είχε αγοράσει, και διαπίστωσε ότι μερικά από τα δενδρύλλια είχαν υπόλευκο, ασθενική εμφάνιση. Τους μεταμοσχεύονται στους τομείς ούτως ή άλλως, όπου εξελίχθηκε σε ώριμα φυτά, αλλά διατήρησε ανοιχτό χρώμα τους. Τα επεξεργασμένα φύλλα είχαν μια εξαιρετικά λεπτή υφή και εκτέθηκαν ως περιέργεια στην αγορά στο Σινσινάτι. Το επόμενο έτος φύτεψε δέκα στρέμματα (40.000 ) από τους σπόρους από τα φυτά αυτά, που έφερε ένα ασφάλιστρο σε δημοπρασία. Ο αέρας-cured φύλλο βρέθηκε να είναι ήπια γεύση και πιο απορροφητικό από οποιαδήποτε άλλη ποικιλία. Λευκό Burley, όπως ονομάστηκε αργότερα, έγινε το κύριο συστατικό στο μάσημα του καπνού, Αμερικανός καπνός για πίπα μείγμα, και τα τσιγάρα αμερικανικού τύπου. Το λευκό μέρος του ονόματος χρησιμοποιείται σπάνια σήμερα, αφού το κόκκινο Burley, ένα σκοτεινό air-cured ποικιλία από τα μέσα του 19ου αιώνα, δεν υπάρχει πια αυτή η ποικιλλία.


Μπασμάς Ξάνθης 
Ο πιο αρωματικός του κόσμου , εξαιρετικής ποιότητας. Τα φύλλα του έχουν μέτριο πάχος και ερυθροκίτρινο χρώμα όταν ξεραθούν. Καλλιεργείται στη Χρυσούπολη Καβάλας στο Σιδηρόνερο Δράμας και στις περιοχές της Δυτικής Θράκης. Οι άνθρωποι ήρθαν για πρώτη φορά σε επαφή με τα φυτά καπνού, περίπου 18.000 χρόνια πριν, όταν Ασιάτες μετανάστες διέσχισαν το Βερίγγειο Πορθμό, διαδίδοντας τις χαλαρωτικές ιδιότητες του καπνού. 18.000 χρόνια εξέλιξης της σχέσης του ανθρώπου με το καπνό έδωσαν γνώσεις τόσο για τη καλλιέργεια του φυτού όσο και για τη πρακτική του καπνίσματος. Σχετικά πρόσφατα ανακαλύψαμε όλοι μας το πόσο κακό μπορεί να προκαλέσει. Αρχικά ο καπνός έγινε γνωστός ως βοήθημα στις διάφορες τελετουργίες των ινδιάνων αλλά και για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες, καθώς τον χρησιμοποιούσαν για να σκοτώνουν τις ψείρες , ως εντομοκτόνο σε σοδειές και ως ήπιο αναλγητικό ή αντισηπτικό. Στην Ελλάδα ο καπνός άρχισε να καλλιεργείται προς το τέλος του 16ου και στις αρχές του 17ου αιώνα.
 Tο ύψος του κυμαίνεται από ένα έως δύο μέτρα. Το καπνόφυτο έχει περίπου 20- 30 φύλλα το μήκος των οποίων κυμαίνεται από 5 έως 90 cm, ανάλογα με την ποικιλία και τις εδαφικές- κλιματικές συνθήκες.

 
Διαβάστε περισσότερα για το ΜΠΑΣΜΑ ΞΑΝΘΗΣ και την καλλιέργεια του στο άρθρο: 

 http://oreokastritis.blogspot.gr/2015/01/blog-post_15.html

 Απο τα ελληνικά καπνά «Ζίχνα», «Ουδέτερος» Μακεδονίας, «Τσεμπέλια» Αγρινίου. Τούτες είναι οι ονομασίες μερικών από τους πιο εκλεκτούς καπνούς, οι οποίοι εξακολουθούν να φύονται στις ομαλές εκτάσεις της Ανατολικής Θράκης, της Μακεδονίας και της Στερεάς Ελλάδας.
 Ένα δε, είδος καπνού, του οποίου η καλλιέργεια έχει σχεδόν εκλείψει είναι αυτό του «τουμπεκί». Το συγκεκριμένο είδος, το οποίο προορίζεται για τη χρήση του ναργιλέ, καλλιεργείται σε πολύ μικρή κλίμακα σε συγκεκριμένα χωριά του Ναυπλίου. Η επίσημη ονομασία του είναι «Nicotiana rustica.» 
Ντιρεκτίβες και ειδικές οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης καλύπτουν και ορίζουν τις τιμές, τις ποσότητες, τα επίπεδα παραγωγής, καθώς και τη χρήση των κατάλληλων μέσων για την ασφαλή καλλιέργεια και την προστασία τόσο του φυτού όσο και του περιβάλλοντος.

Διαβάστε πληροφορίες για την καλλιέργεια καπνού  σε γλάστρες-κήπο-μπαλκόνι για ερασιτέχνες:

 http://oreokastritis.blogspot.gr/2015/01/blog-post_95.html

Αυστραλία: Πληθαίνουν οι φωνές για διαγραφή μέρους του ελληνικού χρέους

Πληθαίνουν οι φωνές στην Αυστραλία για διαγραφή μέρους του ελληνικού χρέους. Κορυφαίοι οικονομολόγοι, πολιτικοί και σχολιαστές υποστηρίζουν πως μια τέτοια κίνηση δεν θα έσωζε μόνο την Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη.
 
Η οικονομική εφημερίδα The Australian Financial Review δημοσιεύει σήμερα άρθρο γνώμης του Μάρτιν Γουλφ όπου, μεταξύ άλλων, υποστηρίζει ότι «το συμφέρον της Ευρώπης επιβάλλει να βρεθεί μια συμφωνία αποδεκτή από όλους, που θα προβλέπει και διαγραφή μέρους του χρέους το οποίο σήμερα δεν είναι βιώσιμο».
 
Ο ίδιος, σημειώνει πως αν οι δανειστές επιμένουν σε «ανένδοτη στάση και σπρώξουν την Ελλάδα εκτός ευρώ οι συνέπειες δεν θα είναι καταστροφικές μόνο για την ελληνική οικονομία αλλά και για την ευρωπαϊκή».
 
Εξάλλου, με αναλυτικό άρθρο γνώμης στη μεγαλύτερη σε κυκλοφορία ημερήσια εφημερίδα της Αυστραλία, τη Herald Sun, ο ομογενής πρώην υπερ-υπουργός της πολιτείας της Βικτόριας, Φάνης Θεοφάνους, ζητά τη διαγραφή μέρους του ελληνικού χρέους.
 
«Είναι ο μόνος τρόπος για να αποφευχθεί μια ελληνική τραγωδία, να μην αποσταθεροποιηθεί η Ευρώπη και να μην πληρώσουν βαρύ τίμημα οι λαοί της» σημειώνει ο κ. Θεοφάνους. «Εξάλλου» αναφέρει «η ίδια η Γερμανία μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο είχε μια ανάλογη αντιμετώπιση».
 
Ο κ. Θεοφάνους υποστηρίζει ότι «η νευρικότητα των Ευρωπαίων για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι δικαιολογημένη» και συμπληρώνει: «Η στροφή προς τα αριστερά είναι καλύτερη για την Ευρώπη από την εναλλακτική λύση, που είναι στροφή προς τους νεοναζί». Εκφράζει δε την ελπίδα «οι Γερμανοί, οι Ευρωπαίοι και η τρόικα να έχουν τη διορατικότητα και να πάρουν τις σωστές αποφάσεις για την Ελλάδα με τη νέα κυβέρνησή της» γιατί διαφορετικά «το τίμημα θα είναι βαρύ για όλους».
 
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα σαράντα Αυστραλοί οικονομολόγοι, υπέγραψαν δήλωση καταδικάζοντας το πρόγραμμα αποκατάστασης του ελληνικού χρέους, ως μη βιώσιμο. Ο κατάλογος περιλαμβάνει επτά καθηγητές των Οικονομικών, μεταξύ των οποίων και ο καθηγητής John Hewson, από το ANU (Εθνικό Πανεπιστήμιο Αυστραλίας και πρώην αρχηγός του Κόμματος των Φιλελευθέρων της). Την δήλωσή τους αυτή την υπέγραψαν στη συνέχεια και οικονομολόγοι από τη Βρετανία, τον Καναδά και την Κίνα.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Α-Ω Στις 15 Φεβρουαρίου η 4η Καρναβαλική Παρέλαση του δήμου Ωραιοκάστρου 2015.

Το Σάββατο 31/1/2015 ο ετήσιος χορός της ΑΕΩ.

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Νέα ατάκα του Πάγκαλου:Πάγκαλος: «Μαζί αυτοκτονήσαμε την Κυριακή»

Πάγκαλος: «Μαζί αυτοκτονήσαμε την Κυριακή»
«Αυτοκτονήσαμε την Κυριακή μαζί, εσύ απλώς δεν το καταλάβες ακόμα. Νομίζεις ότι μπορείς να πηγαίνεις στις κηδείες των υπολοίπων. Βρυκόλακα!», αναφέρει χαρακτηριστικά με μεγάλη δόση σαρκασμού.

Οδηγίες Ερντογάν στο ΣΕΑ για πλατφόρμα γεώτρησης στην Ανατολική Μεσόγειο

 ertogan
Οδηγίες για Συμβούλιο Ασφαλείας (ΣΕΑ) για πλατφόρμα γεώτρησης για την Ανατολική Μεσόγειο έδωσε ο Τούρκος Πρόδρος Ταγίπ Ερντογάν σύμφωνα με την εφημερίδα Σαμπάχ. Αποφασίστηκε όπως η τουρκική εταιρεία πετρελαίου (ΤΡΑΟ) αποκτήσει πλατφόρμα γεώτρησης 1,5 δις δολαρίων και να αυξήσει τη δραστηριότητά της στην Ανατολική Μεσόγειο.
Ο Τούρκος Πρόεδρος φέρεται να δήλωσε: "Η Τουρκία θα αποκτήσει την δική της πλατφόρμα. Ή θα την παράξει μόνη της ή θα την αγοράσει".
Σύμφωνα με την Σαμπάχ, ο Ερντογάν έθεσε ενώπιον του ΣΕΑ τα βήματα που θα κάνει η Τουρκία “για να προστατεύσει τα συμφέροντά της στην Ανατολική Μεσόγειο”. Ανέφερε ότι θα επιστρατευτούν όλα τα μέσα για να προστατευτούν αυτά τα “δικαιώματα”. "Με το ερευνητικό μας πλοίο διανύσαμε σημαντική απόσταση. Ας κάνουμε το αναγκαίο βήμα και για την πλατφόρμα γεώτρησης", φέρεται να είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Αναφερόμενος στις ξένες εταιρείες και στην άρνησή τους να δραστηριοποιηθούν σε μια περιοχή όπου υπάρχει διαμάχη ο Τούρκος Πρόεδρος φέρεται να είπε: "Θα κάνουμε κι εμείς μόνοι μας αυτό που πρέπει". Σύμφωνα με την εφημερίδα με αυτή την απόφαση η Τουρκία δεν θα χρειάζεται την συγκατάθεση των μεγάλων εταιρειών για να προχωρήσει σε γεώτρηση στην Ανατολική Μεσόγειο.
Στόχος είναι να γίνει ο ΤΡΑΟ μια εταιρεία που να μπορεί να δραστηριοποιείται παγκοσμίως όπως οι μεγάλες παγκόσμιες εταιρείες ΒΡ, Shell, Chevron. Επισημαίνεται ότι με αυτό τον τρόπο θα αυξηθούν και τα έσοδα του ΤΡΑΟ καθώς για την ενοικίαση μιας πλατφόρμας γεώτρησης απαιτείται το ποσό του ενός εκατομμυρίου δολαρίων την ημέρα.

Α-Ω Αγορά σπόρων καπνού.Πως να καλλιεργήσω καπνό σε γλάστρες στο μπαλκόνι-ταράτσα στο σπίτι.Τα μυστικά της καλλιέργειας του καπνού.Η καλύτερες ποικιλλίες.Φτιάχνω μόνος καπνό για ιδιωτικη κατανάλωση.Στάδια επεξεργασίας καπνόφυλλων

 
Γράφτηκε ότι θα υπάρξει απόφαση που θα απαγορεύσει την ιδιωτική καλλιέργεια. Και άλλες φορές έχουμε ακούσει ανάλογα «παράλογα», που στην πορεία τα «αλλάζουν», τα διαμορφώνουν, αλλά ο στόχος είναι γνωστός…Άλλωτε είπαν την εποχή του Γιωργάκη ότι μπορεί καποιος να καλλιεργήσει στον κήπο του. Στην Ελλάδα οι νόμοι αλλάζουν σαν τα εσώρουχα. Η Ελλάδα κάποτε ήταν από τους πρώτους καλλιεργητές καπνού στον κόσμο, τώρα τα συμφέροντα πήγαν τις καλλιέργειες αλλού με πιο φτηνό κόστος. Κι εμείς θα καλλιεργούμε ρίγανη και δεντρολίβανο, καλά και αυτά δεν λέω, αλλά σε περιόδους παγκόσμιας κρίσης ποιος θα αγοράζει μυρωδικά και φρούτα του δάσους?

Ας μάθουμε να φτιάχνουμε ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΠΝΟ, για … καβάντζα!
Η  ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ είναι το ΒΑΣΙΚΟ που προτείναμε για την έξοδο από την… «κρίση» που μας φόρεσαν θέλαμε δεν θέλαμε χωρίς να μας ρωτήσουν. Να έχετε όλοι σπόρους καβάτζα.

Αν είσαι αυτάρκης, πέρα από τη χαρά της δημιουργίας, ΞΕΡΕΙΣ και τι τρως ή τι καπνίζεις. Γέμισε ο τόπος «βιολογικά προιόντα». Πόσα από αυτά είναι ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ; Ουδείς γνωρίζει. Γιατί μπορεί τα δικά σου να είναι βιολογικά, αλλά ο γείτονας και τα αεροπλάνα πο ψεκάζουν σου τα χαλάνε.

Λοιπόν ξεκινάμε

Βρίσκουμε τον καπνό που θέλουμε να καλλιεργήσουμε, εμείς προτείνουμε ΜΠΑΣΜΑ Ξάνθης, GOLDEN VIRGINIA ή μίξη 60%-40% των δύο. Ο μπασμάς είναι μκρό φυτό, το βιρτζίνια γίνεται εώς και 2 μέτρα με τεράστια φύλλα

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Α-Ω Ιστορικό Εστιατόριο στη Θεσσαλονίκη ο ΚΡΙΚΕΛΑΣ έκλεισε το 2011 μετά 70 χρόνια λειτουργίας

Το 1939, λίγο πριν ξεσπάσει ο πόλεμος, ο 22χρονος Γιώργος Κρητικός ανοίγει ένα μικρό εστιατόριο στην περιοχή Βότση στη Θεσσαλονίκη. Έχοντας κληρονομήσει το επιχειρηματικό ταλέντο του πατέρα του, ο οποίος ήταν ένας ευκατάστατος Έλληνας που έκανε περιουσία στην Αμερική και άνοιξε το δικό του καφέ στη Ρώμη, πριν επιστρέψει στην πατρίδα, κατάφερε να δημιουργήσει τη δική του επιτυχημένη επιχείρηση. Ο Κρικέλας, όπως ήταν το παρατσούκλι που του είχαν δώσει οι φίλοι του όταν ήταν μικρός, έγινε παγκοσμίως γνωστός για τις μοναδικές γεύσεις του και τις γαστριμαργικές απολαύσεις που ικανοποιούσαν κάθε ουρανίσκο.

Ο Κρικέλας στα Λαδάδικα, στην οδό Σαλαμίνος
Το 1989 ο Γιώργος Κρητικός πέθανε σε ηλικία 67 ετών και το εστιατόριο ανέλαβαν τα παιδιά του, μέχρι και το 2004, οπότε και έκλεισε το κατάστημα στη Βότση. Από το 1999 όμως ο γιος του Θανάσης Κρητικός κατάφερε να λειτουργήσει και το δεύτερο εστιατόριο Κρικέλας, στην οδό Σαλαμίνος 6, σε ένα διατηρητέο κτίριο στα Λαδάδικα. Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Τζένη Καρέζη, Κωνσταντίνος Καραμανλής, Γιώργος Σεφέρης, Κατίνα Παξινού, Αλέξης Μινωτής, Μελίνα Μερκούρη, Ζυλ Ντασσέν, Μίκης Θεοδωράκης, Ντέμης Ρούσσος, Γιούρι Γκαγκάριν, Ρίτα Χέιγουορθ, Φει Νταναγουέι, Σεζάρια Έβορα, ήταν μόνο κάποιοι από τους διάσημους αστέρες που φιλοξενήθηκαν στα τραπέζια του θεσσαλονικιώτικου εστιατορίου-θρύλος.

ΧΩΡΙΣ... ΚΛΗΡΟΝΟΜΟ ΤΟ ΠΙΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Συμπληρώνοντας εβδομήντα χρόνια λειτουργίας, το εστιατόριο που αποτελούσε στέκι της Αλίκης Βουγιουκλάκη και του Δημήτρη Παπαμιχαήλ, που φιλοξένησε όλους τους πρωθυπουργούς της χώρας από το 1939 και έπειτα και που εντυπωσίασε τον Γιούρι Γκαγκάριν, τη Ρίτα Χέιγουορθ και τη Φέι Νταναγουέι, σφράγισε τις πόρτες του το 2011

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Α-Ω Πρόβλεψη για την τουριστική σεζόν 2015

 
Φέτος ο τουρισμός δεν θα ναι στο φόρτε του. Πιστεύω ότι το 2015 θα είναι μια κακή χρονιά.
Από τη μια οι εκλογές που δεν δίνουν πολιτική σταθερότητα στην χώρα, από την άλλη η κατάσταση της Ρωσσίας που θα προωθήσει τον κόσμο της στην γειτονική Τουρκία, δίνουν τα μυνήματα ότι τα τουριστικά καταλλύματα θα βολευτούν με σέρβους, βούλγαρους, ρουμάνους και λίγους έλληνες.
Άρα θα έχουμε φτωχό τουρισμό που δεν θα αφήσει συνάλλαγμα.

Θεομηνία στην Ελλάδα μετά τις 25 Ιανουαρίου, λένε οι αμερικανοί

 
Η μεγαλύτερη Αμερικάνικη ιστοσελίδα καιρού, προειδοποιεί πως μετά τις 25 Ιανουαρίου η Ελλάδα θα χτυπηθεί από...
σφοδρό κύμα κακοκαιρία το οποίο θα συνοδεύονται από θυελλώδεις βόρειους και πολικούς ανέμους, δριμύ ψύχος, ισχυρές καταιγίδες αλλά και ιδιαίτερα πυκνές χιονοπτώσεις ως και σε μηδενικό υψόμετρο...
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Greek-Weather.Org, η συγκεκριμένη Αμερικάνικη ιστοσελίδα καιρού η οποία να τονίσουμε ότι είχε πέσει μέρες πριν, μέσα στην πρόβλεψη της για βαρυχειμωνιά στην Ελλάδα στα τέλη Δεκεμβρίου με αρχές Ιανουαρίου και πως θα θαφτούν από το χιόνι περιοχές της Ελλάδας, όπως και έγινε στον Βόλο, τώρα προβλέπει περισσότερα χιόνια και πιο γενικευμένα σε μεγάλο κομμάτι της χώρας.
Τονίζει μέσω πρόβλεψης της σύμφωνα με το Greek-Weather.Org, πως πρόκειται κατά πάσα πιθανότητα μέσα στο χρονικό διάστημα από τις 24 ως και τις 30 Ιανουαρίου, να μας επηρεάσει μία πολική εισβολή με πολλά χιόνια και παγωνιά από την Σιβηρία... Υπενθυμίζουμε ότι η συγκεκριμένα ιστοσελίδα καιρού, πέφτει σχεδόν πάντα σε μακροπρόθεσμες προβλέψεις της, αποδεδειγμένα.

Α-Ω Αλέξης Τσίπρας είναι ο νεότερος πρωθυπουργός στην ιστορία της μεταπολιτευτικής Ελλάδας στις εκλογές 2015.Αποτελέσματα εκλογών

Οι δύο μεγάλοι αντίπαλοι του Τσίπρα και η στροφή προς το ρεαλισμό

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο νεότερος πρωθυπουργός στην ιστορία της μεταπολιτευτικής Ελλάδας. Σε ηλικία 40 ετών θα γίνει ο νέος "ένοικος" του Μεγάρου Μαξίμου, παίρνοντας τα... ηνία από τον Κώστα Καραμανλή, που είχε εκλεγεί πρωθυπουργός σε ηλικία 48 ετών.

Εκτός από νεότερος πρωθυπουργός στην Ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας ο Αλέξης Τσίπρας είναι και ο πρώτος πολιτικός αρχηγός κόμματος που μετείχε στη Βουλή που έχει γεννηθεί μετά τη Μεταπολίτευση. Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 28 Ιουλίου 1974, τέσσερις μέρες μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Μεγάλωσε στους Αμπελοκήπους και μένει στην Κυψέλη. Η καταγωγή του, από την πλευρά του πατέρα του είναι από το χωριό Αθαμάνιο της Άρτας, ενώ η μητέρα του κατάγεται από την Ελευθερούπολη Καβάλας. Όπως έχει δηλώσει, η οικογένεια της μητέρας του ήταν πρόσφυγες από την Κωνσταντινούπολη και την ανατολική Θράκη.

Είναι ο βενιαμίν της οικογένειας Τσίπρα. Έχει μια αδερφή 12 χρόνια μεγαλύτερή του και έναν αδερφό εννέα χρόνια μεγαλύτερο. «Μου έκαναν όλα τα χατήρια» είχε δηλώσει σε παλιότερη συνέντευξή του. Τα αδέρφια του ήταν οργανωμένα στην ΚΝΕ και όπως έχει πει, η δράση τους τον είχε επηρεάσει. Η πολιτική τον ενδιέφερε από μικρό. Από μαθητής δημοτικού, έχει πει, γύρισε σπίτι από το σχολείο και το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να διαβάζει εφημερίδα. Όχι κάποια συγκεκριμένη, αλλά όποια είχαν αγοράσει οι γονείς του.
Από νωρίς αγάπησε την Αριστερά. Η καταγωγή του πατέρα του από τα ορεινά Τζουμέρκα, από ένα χωριό που είχε γίνει θέατρο επιχειρήσεων του ΕΑΜ και η συμμετοχή του παππού του στην αντίσταση, δεν άφηνε πολλά περιθώρια. Από τη Μεταπολίτευση και μετά, οι γονείς του ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ.«Μετά τη μεταπολίτευση, οι γονείς μου ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ. Ήταν από τους πολλούς αριστερούς που με το όραμα της αλλαγής, με την εμβληματική φυσιογνωμία του Ανδρέα Παπανδρέου, περάσανε στο ΠΑΣΟΚ», έχει δηλώσει σε συνέντευξή του. Και δεν έχει κρύψει πως κατά τη διάρκεια του "βρώμικου" ’89, οι καυγάδες στο σπίτι με τον πατέρα του ήταν καθημερινό φαινόμενο!Η πορεία του στον Συνασπισμό ξεκίνησε στο τέλος της δεκαετίας του 1990 από τη νεολαία του κόμματος. Το 1999 εξελέγη γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της νεολαίας του Συνασπισμού, θέση που διατήρησε μέχρι το 2003.

Τον Δεκέμβριο 2004, στο 4ο συνέδριο του ΣΥΝ, αποχώρησε από τη νεολαία και με το 42% των ψήφων εξελέγη στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος και στη συνέχεια στην Πολιτική Γραμματεία, αναλαμβάνοντας αρμόδιος για θέματα Παιδείας και Νεολαίας. Τον Οκτώβριο του 2006 ήταν υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, ως επικεφαλής του συνδυασμού Ανοιχτή Πόλη. Ήταν η έκπληξη των εκλογών, αφού με ποσοστό 10,5% ήταν τρίτος, πίσω από τον Νικήτα Κακλαμάνη και τον Κώστα Σκανδαλίδη και μπροστά από τον Σπύρο Χαλβατζή του ΚΚΕ.

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Α-Ω Διάφορες προφητείες Αγίων

Προφητεία Τραχωνίου: «Ο Ιωάννης Βατατζής δεν κατοικεί στην Ελλάδα, αλλά στην Κύπρο. Ζει σε μια καλύβα απομονωμένος από τον υπόλοιπο κόσμο. Το Βατατζής δεν είναι το επώνυμο του. Έχει έξι δάχτυλα στο ένα του χέρι. Θα αναδειχτεί βασιλιάς πριν κλείσει τα σαράντα. Θα γίνει βασιλιάς μέρα Παρασκευή. Μόλις γίνει βασιλιάς θα φανεί κόκκινος σταυρός στον ουρανό. Θα μπει με άσπρο άλογο στην Πόλη. Θα μπορεί να θεραπεύει στο όνομα της Αγίας Τριάδος».

Γέροντας Παΐσιος: 
Όταν ακούσουμε ότι η Ελλάδα πήρε τον πρέσβη της από την Τουρκία και οι Τούρκοι κάναν το ίδιο, τότε όσοι από εμάς τους λίγους που πιστεύουμε, πρέπει να πάμε κατευθείαν σπίτια μας να ανάψουμε το καντήλι και λέγοντας από μέσα μας στην εικόνα της Παναγιάς με τον Χριστό: «Ταις πρεσβείαις της Θεοτόκου, Σώτερ σώσον ημάς».

Πατέρας Τσίγκος: «Η γριά θα λαχταρά το ’40». [η πείνα που θα πέσει στην Ελλάδα θα ‘ναι τόσο μεγάλη που όσοι ζήσανε το ’40 θα θέλανε να ήτανε τότε παρά τώρα]

Άγιος Μεθόδιος: «Θα σπείρουμε τα λάχανα και όταν τα βράσουμε θα ‘χουν φύγει οι ξανθοί αδερφοί». [τα λάχανα θέλουν πέντε μήνες για να γίνουν, οπότε οι Ρώσοι θα έχουνε την Πόλη για περίπου μισό χρόνο]
 
 Πατέρας Τσίγκος: «Επειδή θα έχει καταστραφεί το οδικό δίκτυο οι ξένοι [ΝΑΤΟ] θα χρησιμοποιήσουν την Εγνατία Οδό. Από όπου θα περνάνε θα βιάζουν μέχρι και τα τρίχρονα και θα δέρνουν ακόμη κι όποιον τους δίνει νερό».

Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός: «Καλό είναι τα γυναικόπαιδα να πάρουν τα βουνά».

Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός: «Όταν σας ρωτούν πού ‘ν’ η Πόλη, να κάμετε πως δεν ξέρετε διότι θα σας κάμουν φριχτά πράματα».

Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός: «Τόσο αίμα στην Πόλη, που τα κατσίκια θα κολυμπάνε».

Πατέρας Τσίγκος: «Το αίμα στην Πόλη θα φτάνει μέχρι τον αστράγαλο που στο σκοτάδι θα νομίσουν ότι έσπασε κάποιο φράγμα».

Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός: «Στα μισά της διαδρομής θα έρθει το χαμπέρι ότι οι Ρώσοι πήρανε την Πόλη».

Πατέρας Χατζής: «Θα δούμε στην τηλεόραση ότι οι Ρώσοι μας παραχωρούν την διοίκηση της Πόλης».

Γέροντας Παΐσιος: «Θα επιστρέψει ο Βασιλιάς [Κων/νος ή Παύλος] για να διοικήσει την Πόλη».

Πατέρας Ηλίας: «Ο λαός θα εκλέξει βασιλιά με έξι δάχτυλα στο ένα χέρι».

Η Αγία Ματρώνα η τυφλή προέβλεπε
Μή φοβάσαι μού λέει, δέν θά ξαναγίνει σύντομα πόλεμος. Θά ξαπλώσουμε έτσι καί θά σηκωθούμε αλλιώς"
" Πώς αλλιώς; "  τήν ρωτάω.
" Νά, - μού λέει -, θά γυρίσουμε στό "ξύλινο " ...
"Μάτουσκα, τής λέω, τί σημαίνει τό  "ξύλινο; "
" Ξύλινο αλέτρι, μού λέει, μέ αυτό θά δουλεύουμε τότε..."
" Καί πού θά πάνε τά τρακτέρ πού τώρα έχουμε;..."
Ώ, - λέει -, άσε τά τρακτέρ... Θά δουλεύει τότε τό αλέτρι τό ξύλινο,  καί ή ζωή θά είναι καλή. Ομως, ακόμη δέν φτάσαμε μέχρι αυτούς τούς καιρούς. Εσύ όμως δέν θά πεθάνεις μέχρι τότε καί θά τά δείς όλα αυτά...Αποβραδίς όλα θά είναι ( όρθια καί καλά ) πάνω στήν γή, καί όταν θά σηκωθείτε τό άλλο πρωϊ, όλα θά μπούν ( θά ταφούν ) μέσα στήν γή...

ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΓΕΡΟΝΤΑ ΙΩΣΗΦ ΒΑΤΟΠΕΔΙΝΟΥ

Θα υπαρξει πολιτιακή ανωμαλία, το κεφάλαιο θα τραβήξει τα λεφτά πίσω, και όλοι οι υπάλληλοι θα απολυθούν. Τότε θα ξεκινήσει το μεγάλο κακό. Θα χαθούν 700 εκατομμύρια  άνθρωποι σε 3 νύχτες

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑ ΑΙΤΩΛΟΥ

"Σπίτια μεγάλα μη κάμνετε. Λιάσες να κάμνετε να μη σας έρχονται μέσα". 

 "Θα σας επιβάλουν μεγάλο και δυσβάστακτο φόρο, αλλά δεν θα προφθάσουν". 

 "Θα βάλουν φόρο στις κότες και στα παράθυρα". 

 "Θάρθη ξαφνικά· ή το βόιδι στο χωράφι ή το άλογο στ΄ αλώνι". 

 "Ο κόσμος τόσον θα πτωχεύσει, που θα ζώνεται με κληματσίδες". 

 "Θα έρθει καιρός που μια γυναίκα θα διώχνει δέκα Τούρκους με τη ρόκα". 

 "Να έχετε τρεις θύρες· αν σας πιάσουν τη μια, να φύγετε από την άλλη". 

 "Οι άνθρωποι θα μείνουν πτωχοί, γιατί δεν θάχουν αγάπη στα δένδρα". 

 "Οι άνθρωποι θα μείνουν πτωχοί, γιατί θα γίνουν τεμπέληδες". 

 "Θα ιδείτε τρεις φαμίλιες σ’ ένα σπίτι". 

"Με άλλους θα κοιμηθείτε και με άλλους θα ξημερώσετε".  

 "Θαρθή όταν έρθουν δυο καλοκαίρια και δυο πασχαλιές μαζί".

"Αν βρίσκουν στο δρόμο ασήμι, δεν θα σκύβουν να το πάρουν. Για ένα όμως αστάχυ θα σκοτώνονται ποίος να το πρωτοπάρει... ". 

 Πίσω από την πόρτα να έχετε κρεμασμένο ένα σακκούλι με ψωμί (ή στάρι) και αλάτι, δεν ξέρετε πότε θα έρθει το κακό, για να το πάρετε μαζί σας. Το άνοιγμα της πόρτας θα σας το θυμίσει.Όταν φεύγετε, θα σας κτυπήσει το κεφάλι να θυμηθείτε να το πάρετε. Να αλατίζετε χόρτα να τρώτε να μη πεθάνετε...


  

Α-Ω ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΜΠΤΗΡΕΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΗ ΥΔΡΑΡΓΥΡΟ


Οι λαμπτήρες ενέργειας, οι οποίοι έχουν αντικαταστήσει τα τελευταία χρόνια τους λαμπτήρες πυρακτώσεως, είναι αδιαμφισβήτητα μία καινοτομία στο χώρο της φωταγώγησης και του ηλεκτρισμού.
Τα οφέλη από τη χρήση τους είναι τεράστια και σε ατομικό, αλλά και σε συλλογικό επίπεδο. Η τιμή αγοράς τους σε αναλογία με τη διάρκειά τους είναι πλέον κάτι παρά πάνω από ικανοποιητική. Η παγκόσμια εξοικονόμηση ενέργειας δε, ανέρχεται σε ποσοστά που έχουν βοηθήσει καταφανώς το περιβάλλον.
Οικολόγοι και ακτιβιστές έχουν δώσει κατά το παρελθόν μάχες με τα εργοστάσια παραγωγής των παλιών ενεργοβόρων λαμπτήρων και τελικά κατάφεραν βάσει οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης να τους αντικαταστήσουν.

Υπάρχουν όμως και κάποιες ιδιαιτερότητες για τις οποίες ελάχιστοι έχουν φροντίσει να ενημερώσουν τους καταναλωτές. Οι νέοι λαμπτήρες ενέργειας στηρίζουν τη λειτουργία τους σε μία ποσότητα υδράργυρου που εμπεριέχουν στο εσωτερικό τους.
Όσο οι λάμπες αυτές λειτουργούν κανονικά είναι τελείως ακίνδυνες. Κανείς όμως δεν έχει ενημερώσει τους καταναλωτές για τους κινδύνους που ελλοχεύον σε περίπτωση που ένας λαμπτήρας ενέργειας σπάσει.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως η ανακύκλωση των συγκεκριμένων λαμπτήρων είναι υποχρεωτική για όλους σύμφωνα με νόμο που έχει ψηφιστεί. Το σπάσιμο μίας τέτοιας λάμπας ισοδυναμεί με μία μικρή καταστροφή.Η εξάτμιση των 5 mg υδραργύρου που περιέχεται μέσα σε έναν λαμπτήρα, μπορεί να προκαλέσει από βλάβες στα μάτια και στο δέρμα, μέχρι χρόνια προβλήματα στο συκώτι και καρκινογενέσεις.
ΒΛΈΠΕ ΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

Α-Ω Τα αποτσίγαρα πέρασε και πήρε ένας πιτσιρικάς, απο το τασάκι έξω απο μαγαζί


                                        Το είδαμε και αυτό στο Ωραιόκαστρο. Η κατοχική συνήθεια να μαζεύει κάποιος αποτσίγαρα για να έχει να τραβήξει κανά δυό τζούρες, μια και δεν έχει να πάρει τσιγάρα.
2015, με την ανεργία στα ύψη, ο κόσμος να γυρνά να μαζεύει αποτσίγαρα απο το δρόμο, ή σκουπίδια για να φάει. Αυτή είναι η εξέλιξη της τεχνολογίας. Αυτή είναι η πορεία μας.

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Α-Ω Εκλογές 2015 σε σκηνικό άκρως σουρεαλιστικό (με ουτοπικό ζητούμενο την αριστεία στον δημόσιο βίο)



 
του Δημήτρη Παπαδόπουλου (Σταυριώτη)

Είμαστε μάρτυρες μιας εκλογικής αναμέτρησης για την οποία η Ιστορία ασφαλώς θα γράψει μια από τις πλέον μελανές σελίδες της για τη χώρα μας. Κι εμείς οι πολίτες θα πρέπει να ντρεπόμαστε γι' αυτά που βλέπουμε να εκτυλίσσονται εμπρός στα μάτια μας. Ο λαϊκισμός έχει εμποτίσει μέχρι το μεδούλι τους πολιτικούς μας οι οποίοι διαγκωνίζονται μεταξύ τους ποιός θα είναι εκείνος που θα υπηρετήσει καλύτερα την χειρότερη πολιτική κληρονομιά του Ανδρέα Παπανδρέου. Διότι ας μην ξεχνάμε ότι αυτός υπήρξε η επιτομή του λαϊκισμού στην σύγχρονη ελληνική Ιστορία. Και έτσι κέρδιζε αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις, γαλουχώντας παράλληλα έναν λαό στην πρακτική αυτή. Το ίδιο και οι συνεχιστές του. Η Νέα Δημοκρατία έχει ενστερνιστεί την τακτική αυτή από δεκαετίας όταν κυβερνούσε τη χώρα ο Καραμανλής ο βραχύς. Και εκΠΑΣΟΚίστηκε επιμελώς.
Ο Σαμαράς το τράβηξε στα άκρα πριν από κάποια χρόνια προκειμένου να εκλεγεί. Φυσικά τα κατάφερε, όπως φαίνεται ότι θα τα καταφέρει κι ο Τσίπρας τώρα. Οι πολιτικοί μας φαίνεται ότι σέβονται και υιοθετούν κυρίως δύο απαράβατους κανόνες, καθώς πιστεύουν ότι μόνον έτσι μπορούν να εκλεγούν (παραδόξως, δεν διαψεύδονται). Την απόκρυψη της αλήθειας και τις φρούδες υποσχέσεις.

Το Νεοδημοκρατικό σκηνικό ειδικά των τελευταίων χρόνων, υπήρξε άκρως σουρεαλιστικό. Οι έλληνες ψήφησαν Νέα Δημοκρατία και αίφνης τους προέκυψε κυβέρνηση (ακρωτηριασμένου) ΠΑΣΟΚ και (μεταμφιεσμένης) Χρυσής Αυγής. Αλλιώς, τι δουλειά έχουν οι Βενιζέλος και Λοβέρδος, πλάι στους Βορίδη και Άδωνη μέσα στην κυβέρνηση; Σουρεαλιστική επίσης ήταν και η διαμαρτυρία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ περί αισθητικής προσβολής σχετικά με την υπόθεση (μεταγραφή) της Γκερέκου. Και τούτο διότι, η  αισθητική έχει εξοβελιστεί από τον πολιτικό μας βίο από δεκαετίες τώρα.
Και επιπλέον, δεν μπορεί παρά να νοιώθει αρκετά άβολα κανείς, όταν βλέπει την εμετική Βούλτεψη να εκπροσωπεί την κυβέρνηση, αλλά και τον Γιακουμάτο (που έγινε και υπουργός) με την μαγκιά να ρέει από τα μπατζάκια του να “υπερασπίζεται”, να “εκφράζει” τα συμφέροντα των ψηφοφόρων του που τον εκλέγουν επί 25 συναπτά έτη. Και να 'ταν ο μόνος...
Ειλικρινά σήμερα, ένας σοβαρός νεοδημοκράτης θα πρέπει να έχει πάρει πολύ γερή δόση ναρκωτικών ή αλκοόλ για να είναι συνεπής στην (κομματική) ιδεολογία του όταν πάει να ψηφίσει.

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Α-Ω Κι αν δεν τους βγει η συνταγή που έστησαν, με τα μετρημένα κουκιά, μπορείτε να φανταστείτε τι θα γίνει σε αυτές τις εκλογές? Με τη Χρυσή Αυγή 3η δύναμη?

 Γνωρίζω πολύ κόσμο που θα ψηφίσει ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ από αντίδραση σε όλα αυτά που της έκαναν, για να την πετάξουν έξω από την Κυβέρνηση. Το ψηθιρίζουν κρυφά στα καφενεία, στις ΛΑΙΚΕΣ Αυτές οι εκλογές είναι τυφλές, και οι δημοσκοπήσεις προσπαθούν να κατευθύνουν τα πράγματα, γιατί ότι θα κυβερνούσε την Ελλάδα κάποια στιγμή και ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν προαποφασισμένο, αλλά όλοι αυτοί οι ξένοι που νομίζουν ότι μας ορίζουν, ορίζουν τις τύχες μας, μας ψεκάζουν για να μας κατευθύνουν εκεί που θέλουν, δεν παίρνουν υπόψιν, ότι υπάρχει και η ΤΡΕΛΛΑ του ΕΛΛΗΝΑ. Η Ελληνοφρένεια. Που έξω από την ΚΑΛΠΗ μπορεί να σκίσει και ΝΔ και ποτάμια και να κάνει το ακατόρθωτο.

Στην περίπτωση λοιπόν που η Χρυσή Αυγή αναδειχθεί τρίτη δύναμη – σενάριο πιθανό σύμφωνα κάποιες δημοσκοπήσεις – και εφόσον οι δύο πρώτοι διερευνητικοί γύροι καταστούν άκαρποι, τότε ο κ. Κάρολος Παπούλιας οφείλει να καλέσει στο Προεδρικό Μέγαρο τον κ. Μιχαλολιάκο για να του δώσει την τρίτη εντολή. Με τον τρόπο αυτό ο προφυλακισμένος αρχηγός του φιλοναζιστικού μορφώματος θα γίνει ρυθμιστής της πολιτικής ζωής έχοντας θεσμική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης!

Α-Ω Νέα δημοσκόπηση δίνει τη διαφορά στις 6,5 μονάδες



Προβάδισμα 6,5% στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ δίνει η δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΙ.
Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 33,5% από 31,5% στην προηγούμενη μέτρηση, ενώ η ΝΔ παραμένει σταθερή στο 27%.
Ακολουθούν το Ποτάμι με 7,5%, το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή με 5,5%, το ΠΑΣΟΚ με 4,5% και οι ΑΝΕΛ με 3%. Κάτω από το όριο του 3% το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 1,5%, η ΔΗΜΑΡ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 0,5%. Άλλο κόμμα δήλωσε ότι θα ψηφίσει το 3% των ερωτηθέντων ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων αγγίζει το 8%.
Στην περίπτωση που κάποιο κόμμα δεν συγκεντρώσει αυτοδυναμία, το 79,5% των ερωτηθέντων επιθυμεί συνεργασία των κομμάτων για να σχηματιστεί κυβέρνηση και να αποφευχθούν νέες εκλογές.


ΑΝΑΡΤΉΘΗΚΕ:  http://www.enikos.gr/ekloges-2015/291998,Nea_dhmoskophsh_dinei_th_diafora_stis_6.html

Οι τιμές μίσθωσης, αγοράς ΤΑΞΙ στη Θεσσαλονίκη 2015

 
ΕΡΓΑΣΙΑ ΩΣ ΤΑΞΙΤΖΗΣ στη Θεσσαλονίκη.

Στα 25 ευρω την ημέρα έπεσε η μίσθωση του μισού ΤΑΞΙ στη Θεσσαλονίκη το 2015 από 45ευρω που ήταν το 2011. Στην πιάτσα μπορεί κάποιος να βρει και ολόκληρο ΤΑΞΙ με 35 ευρω ην ημέρα, ανάλογα με το αυτοκίνητο.
Μετά τέσσερα χρόνια άρχισαν και οι Ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ να προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα της κρίσης. Οι δε αξίες πώλησης μιας ολόκληρης άδειας ΤΑΞΙ ξεκινούν από 60.000-70.000ευρω παρόλο τον πολύ μεγάλο ανταγωνισμό που έχει πλέον αυτό το ελεύθερο επάγγελμα.
Για να εργαστεί κάποιος σήμερα ως οδηγός θα πρέπει να διαθέτει την ειδική άδεια. Δεν παύει να είναι κατεξοχήν ανδρικό επάγγελμα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα βρείτε δειλά δειλά και γυναίκες οδηγούς.





Το 2011 στο άρθρο μας για την εργασία ως οδηγός ΤΑΞΙ στη Θεσσαλονίκη,
http://www.oreokastritis.blogspot.gr/2011/04/blog-post_07.html
αναφέραμε όλα τα μειονεκτήματα της εργασίας αυτής την σευγκεκριμένη περίοδο.

Α-Ω Έπεσαν οι τιμές στα ΛΟΥΤΡΑ ΛΑΓΚΑΔΑ ΧΑΜΑΜ

 
Στα Λουτρά του Λαγκαδά επιτέλους ρίξανε τις τιμές για τις επυπαθείς ομάδες και τους άνεργους στα 3ευρω.

Γιατί τα Λουτρά παιδιά δεν είναι πολυτέλεια, για κάποιους με προβλήματα υγείας είναι ΑΝΑΓΚΗ

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Α-Ω ΜΟΛΙΣ ΣΑΡΩΣΑΜΕ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΜΕΛΙΑ, ΜΑΣ ΠΕΤΑΞΑΝ ΕΞΩ ΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ

 
 
Φίλες και φίλοι χαράς ευαγγέλια για τα Ελληνικά Βιολογικά μέλια στον 8ο Διεθνή διαγωνισμό συσκευασμένου βιολογικού μελιού  BIOLMIEL  2014.
Τα Ελληνικά μέλια πήραν τα περισσότερα μετάλλια.
Ο διαγωνισμός ο οποίος  διεξήχθη τον Δεκέμβριο στο εμπορικό επιμελητήριο του Μπάρι στην Ιταλία αφορούσε, βιολογικό τυποποιημένο μέλι, με ετικέτα.
Οι Έλληνες μελισσοκόμοι κέρδισαν 18 από τα 30 χρυσά μετάλλια.
Και 4 από τα 22 ασημένια μετάλλια.
Ακολούθησε η Ιταλία με 2 χρυσά και 15 ασημένια μετάλλια.
Η Γερμανία με 5 χρυσά και 2 ασημένια μετάλλια.
Η Ισπανία με 2 χρυσά μετάλλια.
Η Σλοβενία επίσης με 2 χρυσία.
Και η Ρουμανία και αυτή με 2 χρυσά μετάλλια.

Αξίζει να σημειωθεί πως ούτε ένα μετάλλιο δεν κερδήθηκε από βουλγάρικο ή κινέζικο μέλι, ενώ παρόλα αυτά έχουν κατακλύσει την Ελληνική αγορά και πωλούνται είτε αυτούσια είτε σε μείγματα με Ελληνικά μέλια.
Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι αν το παράλυτο Ελληνικό ψευτορωμαίικο κράτος αφήσει τους πολίτες του να δουλέψουν τότε αυτοί κατακτούν την κορυφή.
Η Ελλάδα μπορεί να παράγει και πολύ και κάλο αλλά και βιολογικό μέλι, αρκεί να πάψουν οι αθρόες εισαγωγές που κάνουν την δουλειά μας ασύμφορη.
Στον πίνακα μεταξύ των άλλων διακρίνεται και ο καλός μου φίλος ο Γιάννης ο Τσουρεκάς από την Λευκάδα να έχει κατακτήσει 1 χρυσό και 1 ασημένιο μετάλλιο σε μέλι ελάτου και πεύκου αντίστοιχα.
Να πω ως μελισσοκόμος ότι έχω την γνώμη ότι αν η περσινή χρονιά δεν ήταν τόσο φτωχή για τον έλατο είμαι σίγουρος πως θα είχαμε πολύ περισσότερα μετάλλια.
Τέλος να ευχηθώ συγχαρητήρια στους νικητές και να συνεχίσουν την καλή τους δουλειά, ώστε να μας κάνουν και του χρόνου υπερήφανους.
αναρτήθηκε απο http://www.melissocosmos.com/2015/01/blog-post_5.html