Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Α-Ω ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ μπορείτε να έχετε τα πάντα αρκεί να φροντίσετε να αποθηκεύσετε τους σωστούς μήνες.Η καλή νυκοκοιρά πριν πεινάσει αποθηκεύει.Πως θα ξεκινήσετε να είστε αυτάρκεις

 
Αυτάρκεια για μένα σημαίνει να γεμίσουμε το κελάρι μας με καλούδια, τα οποία μαζεύουμε από τη φύση, από τον κήπο και όχι από το ΜΑΡΚΕΤ.
Εκμεταλλευόμαστε τα φυσικά προϊόντα και έχουμε από όλα τα καλά.
Δεν πρέπει να υπάρχει σπίτι που να μην έχει

-ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ
-ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
-ΞΥΔΙ
-ΑΛΑΤΙ ΧΟΝΤΡΟ
-ΛΕΜΟΝΑΔΕΣ
-ΒΥΣΙΝΑΔΕΣ
-ΕΛΙΕΣ
-ΠΑΣΤΑ ΨΑΡΙΑ
-ΤΟΥΡΣΙΑ
-ΣΑΛΤΕΣ
-ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
-ΚΟΜΠΟΣΤΕΣ
-ΠΕΤΙΜΕΖΙ
-ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΒΟΤΑΝΑ
-ΤΥΡΙΑ ΣΕ ΛΑΔΙ
-ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ
-ΤΡΑΧΑΝΑ
-ΣΤΑΦΙΔΕΣ
-ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΛΙΑΣΤΕΣ
-ΑΛΕΥΡΙ
-ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ
-ΜΕΛΙ
-ΛΑΔΙ
-ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ
-ΚΑΒΟΥΡΜΑ
-ΠΑΣΤΟ ΚΡΕΑΣ



Τα υλικά φτηνά, και αν έχετε κήπο σχεδόν τζάμπα και χωρίς φάρμακα.
Αλλά ο κόπος πολύς για την νοικοκυρά σχεδόν όλο το καλοκαίρι εργάζεται πυρετωδώς τον ελεύθερο της χρόνο με όσα περισσεύουν και γεμίζει το κελάρι τους καταψύκτες.
Το κακό είναι ότι μετά ένα μήνα στέρησης για οποιοδήποτε λόγο είναι αυτός, ή καπιταλ κοντρολ λέγεται, ή εξαφάνιση του χρήματος λέγεται, είτε άδειασμα των ΜΑΡΚΕΤ λέγεται, είτε ΕΜΠΑΡΓΚΟ, είτε πόλεμος, ο οργανισμός αρχίζει και αδυνατεί γιατί δεν παίρνει τις βιταμίνες που του χρειάζεται και ο άνθρωπος αρχίζει να παθαίνει αρρώστιες.
Παράδειγμα η θεία μου μου έλεγε ότι από την έλλειψη ζάχαρης πάθαιναν ψώρα και δερματίτιδες επί κατοχής. Την ζάχαρη μπορεί να μην την έχετε σε κρυσταλλική μορφή, μπορεί να μην είναι σε στέβια, την έχετε όμως σε όλες τις μαρμελάδες σας. Σας κρατά ακόμα και αν φάτε 2 κουταλιές τη μέρα.

Και μην φοβόσαστε ότι θα σας λείψουν πράγματα γιατί ότι σας περισσεύει θα το ανταλλάξετε με κάτι που σας λείπει..

Έτσι θα μαζέψετε και όλα τα σύκα από τη συκιά, και όλα τα σταφύλια από την κληματαριά, τα δαμάσκηνα που τόσο υποτιμούσατε και ότι άλλο δεν εκτιμούσατε

Δεν υπάρχουν σχόλια: