ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ. Τηλ. 6907860582

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ. Τηλ. 6907860582
Εμείς φροντίζουμε για εσάς τη΄. 6907860582

Σάββατο, 22 Αυγούστου 2015

Α-Ω Αυτάρκεια.Πως θα Φτιάξω ξύδι σπιτικό.Ξύδι σπιτικό για φάρμακο


Όλοι έχουμε σταφύλια από τον κήπο μας, τη γιαγιά, τον παππού, τον γείτονα ή από την λαϊκή  που μας περισσεύουν και δεν μπορούμε να τα φάμε.
 Παίρνουμε σταφύλια άσπρα δεν τα πλένουμε, γιατί θέλουμε τους μύκητες που προκαλούν το φυσικό βρασμό.
Τα βάζουμε σε μια λεκάνη και αρχίζουμε να τα στύβετε με τα χέρια σας. (Άλλη λύση να τα περάσουμε από μούλτι)  Αγόρασα μια λεκάνη τετράγωνη απο το ΤΖΑΜΠΟ με τρύπα στη μέση και μπορεί κανείς να τα πατήσει αν θέλει, την πήρα ειδικά για αυτό.

Τα αφήνετε εκεί όπως είναι με τα τσόφλια, τα σκεπάζετε με 2 τούλια για τυχόν μυγάκια, μέλισσες κλπ. και τα ξεχνάτε σε σκιερό μέρος για λίγες μέρες.
Εγώ τα έβαζα σε πήλινη γάστρα.Σταδιακά, το σάκχαρο μετατρέπεται σε οινόπνευμα όσο γίνεται ο βρασμός αυτό ακούγεται.
Ο βρασμός γίνεται σε θερμοκρασία δωματίου άνω των 18

Αν αφήσουμε τα φλούδια του σταφυλιού 15 μέρες μέσα στο μούστο θα πάρουμε κόκκινο ξύδι, εάν τα αφήσουμε 2 μέρες θα πάρουμε λευκό.Στην αρχή είναι θολό και όσο περνά ο καιρός γίνεται ρουμπινί καθαρό το χρώμα του.  Απαραίτητη προϋπόθεση για να φτιάξετε το κρασί σας ξύδι, είναι να αφήσετε ανοιχτό σκεπασμένο με τούλι το δοχείο που θα το φυλάξετε και να αερίζεται καλά μέχρι να ολοκληρωθεί το ξίδιασμα. Μετά, απλά το σκεπάζετε με το καπάκι χωρίς να το σφραγίσετε..

H θερμοκρασία αποθήκευσης πρέπει να είναι από 18° έως 35°C.
Το να βάζουμε το δοχείο στον ήλιο είναι λάθος γιατί θερμαίνεται υπερβολικά με αποτέλεσμα να σκοτώνονται τα ένζυμα, οι μύκητες και τα βακτήρια που δημιουργούν το ξίδιασμα..

Για να ξεκινήσει η ζύμωση βάζουμε λίγη μαγιά ξυδιού (από κάπου που έχουν ξανακάνει ξύδι) και 1 ρεβίθι ή 1 μακαρόνι. Προσωπικά προτιμώ το ρεβίθι.

Για να δούμε αν το ξύδι μας είναι έτοιμο και δυνατό χωρίς μπομόμετρο, κάνουμε το εξής τεστ: 

Ρίχνουμε μια κουταλιά ξύδι σε στεγνό χώμα και όταν αφρίσει είναι μπαρούτι!
Το αποθηκεύουμε σε γυάλινα μπουκάλια με φελλό όπως το κρασί και το αφήνουμε να αναπνέει, όχι όμως κοντά σε κρασί γιατί θα ξινίσετε τα κρασιά σας από το μύκητα.Όσο πιο παλιό τόσο καλύτερο όπως και το κρασί.
Αν έχετε και ξύλινο βαρελάκι εκεί παίρνει άλλη γεύση. Εγώ είχα προσθέσει στη ζύμωση τρίματα ξύλου δρυς για να του δώσω γεύση.





ΞΥΔΙ ΜΕ ΚΑΥΤΕΡΗ ΠΙΠΕΡΙΤΣΑ
Υλικά: ξύδι από λευκό ή από κόκκινο κρασί, δενδρολίβανο, φρέσκιες καυτερές πιπερίτσες, σκόρδο σε σκελίδες.
Ταιριάζει με: σαλάτες διάφορες. τυριά διάφορα, χοιρινό, αρνί, γλυκόξινα πιάτα
ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΞΥΔΙ
Υλικά:  ξύδι από λευκό ή από κόκκινο κρασί, φρέσκια μέντα, εστραγκόν, θυμάρι, δάφνη, σέλινο, κρεμμύδι, σκόρδο σε σκελίδες, πιπέρι σε κόκκους, ξυλάκια κανέλας και γαρύφαλλο.
Ταιριάζει με: κρέας, ψάρια φούρνου, κουνέλι, κυνήγι, πατατοσαλάτα.



Το ξύδι είναι φάρμακο στον υψηλό πυρετό, στο άσθμα, την δηλητηρίαση, ταχυκαρδίες, παχυσαρκία, αρθρίτιδα και άλλα.
Διαλύστε δυο κουταλιές ξύδι (κρασόξυδο ή μηλόξυδο) σε ένα ποτήρι κρύο νερό και πιείτε το δεν θα ανεβάζετε πίεση.

Οι σάλτσες σας θα γίνουν υπέροχες με 1 φλυτζανάκι του καφέ από το δικό σας ξύδι. Η γεύση δεν συγκρίνεται με τα φάρμακα του εμπορίου.
Το παραδοσιακό ξύδι εξουδετερώνει τις ψείρες από τα κεφάλια,χωρίς να έχει παρενέργειες.Εχει ακόμα την ιδιότητα  να μαλακώνει και να καταστρέφει τα αυγά της κόνιδας,μια ιδιότητα που δεν έχουν τα χημικά σκευάσματα που κυκλοφορούν στα φαρμακεία για την καταπολέμηση της ψείρας.

Αναρτήθηκε από Σοφία Κυριακίδου 


Θεραπευτικές ιδιότητες του ξυδιού
Το ξύδι είναι φάρμακο στον υψηλό πυρετό, στο άσθμα, την δηλητηρίαση, ταχυκαρδίες, παχυσαρκία, αρθρίτιδα και άλλα.
Διαλύστε δυο κουταλιές ξύδι (κρασόξυδο ή μηλόξυδο) σε ένα ποτήρι κρύο νερό και πιείτε το - See more at: http://www.ftiaxno.gr/2009/01/blog-post_13.html#sthash.hMvs7Nrp.dpuf
Θεραπευτικές ιδιότητες του ξυδιού
Το ξύδι είναι φάρμακο στον υψηλό πυρετό, στο άσθμα, την δηλητηρίαση, ταχυκαρδίες, παχυσαρκία, αρθρίτιδα και άλλα.
Διαλύστε δυο κουταλιές ξύδι (κρασόξυδο ή μηλόξυδο) σε ένα ποτήρι κρύο νερό και πιείτε το - See more at: http://www.ftiaxno.gr/2009/01/blog-post_13.html#sthash.hMvs7Nrp.dpuf
Δημοσίευση σχολίου