Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Α-Ω 2015 Κρίση σε όλη την Μεσόγειο και τα Βαλκάνια.Η πτώση της Ελλάδας θα λειτουργήσει ως ντομινο για όλα τα Βαλκάνια

1)Οι φασαρίες πλήττουν τον τουρισμό της Τουρκίας που έτιβαν τα χέρια τους με αυτό που έπαθε η Ελλάδα και μας έκλεψαν μεγάλο μέρος του Τουρισμού.
Όπως αναφέρουν Τούρκοι αναλυτές το τέλος της εκεχειρίας μεταξύ της Τουρκίας και του «ΡΚΚ» συνιστά σοβαρό πλήγμα για την οικονομία της χώρας, η οποία βρίσκεται ήδη σε δυσχερή κατάσταση. <Η μη επίτευξη συμφωνίας για τον σχηματισμό κυβέρνησης, περίπου 2 μήνες μετά τις βουλευτικές εκλογές -που σηματοδοτήθηκαν από την απώλεια της αυτοδυναμίας του ΑΚP- καθώς και η έξαρση βίας στο ανατολικό τμήμα της χώρας, προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία στους οικονομικούς κύκλους, επισημαίνεται χαρακτηριστικά.
Οι απώλειες είναι πολύ μεγαλύτερες τους τελευταίους μήνες καθώς τα αντίποινα των Κούρδων που δέχονται επιθέσεις από την Τουρκία στο Ιράκ και στη Συρία δημιουργούν κλίμα αναστάτωσης και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να γίνονται πολλές ακυρώσεις ταξιδιών προς την Τουρκία. Μην ξεχνάμε πώς το PKK έχει χτυπήσει και μέσα στην Κωνσταντινούπολη γεγονός που δημιουργεί πανικό στα τουριστικά γραφεία.
Η πολιτική του Ερντογάν που θέλει να παίξει το ρόλο μίας περιφερειακής υπερδύναμης οδηγεί την Τουρκία σε οικονομική κρίση (πολλοί είναι αυτή που πιστεύουν πώς η οικονομία της γειτονικής χώρας είναι μία φούσκα που σύντομα θα σκάσει), αλλά το βασικότερο είναι πώς τη φέρνει πιο κοντά στη συρρίκνωση των συνόρων της με τη δημιουργία ενός κράτους Κούρδων>.(Γράφει το voice news)

2)Παράλληλα οι γειτονικές μας Βουλγαρία, Αλβανία, Σκόπια, Σερβία που απορροφούσαν ένα μεγάλος μέρος των ελληνικών χρημάτων από εισαγωγές και αγορές άρχισαν να πλήττονται και να ερημώνουν διότι ο Έλληνας δεν μπορεί πλέον να ξοδέψει.
Οι Αλβανοί που δούλευαν εδώ και έστελναν τα λεφτά και το συνάλλαγμα στην χώρα τους, έφυγαν γιατί δουλειές πλέον δεν υπάρχουν.

Θυμηθείτε την εποχή του 1990 όταν όλοι οι Βαλκάνια ερχόταν στην Ελλάδα και ψώνιζαν από τη Θεσσαλονίκη.Ξαφνικά όλο αυτό αντιστράφηκε και πηγαίνουμε εμείς και ψωνίζουμε από αυτούς τρόφιμα, ξύλα, σόμπες, και αφήνουμε τα ωραίας μας λεφτά που στερεύουν από την χώρα μας. Όλες οι παραγωγικές εταιρίες έφυγαν στα Βαλκάνια... Τίποτα δεν έμεινε στην Ελλάδα και κανένας υπουργός δεν ήταν άξιος να σταματήσει την καταστροφή.Άφησαν την χώρα χωρίς παραγωγή, και δουλειές και προτίμησαν να σώζουν το δημόσιο για να έχουν πληρωμένους ψηφοφόρους. Όμως το παραμύθι του Αντερσεν τελειώνει και το τέλος δεν είναι καλό για όσους έχουν μείνει ακόμα στην Ελλάδα και απαιτούν να πληρώνονται. Δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης για το δημόσιο, από τη στιγμή που έδιωξε όλο το εργατικό δυναμικό της χώρας και έμεινε εδώ με τους Πακιστανούς.

ΟΛΟ το σκηνικό αλλάζει όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για τους γύρω μας γειτόνους, τίποτα δεν είναι όπως πριν.Να περιμένουμε τα χειρότερα; Να περιμένουμε το ντόμινο;

Γράφει η Σοφία Κυριακίδου


Δεν υπάρχουν σχόλια: