Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Α-Ω Φτιάχνω σπιτικό ξύδι στο σπίτι.Ξύδι από κρασί είναι το βιολογικό σας φάρμακο για την πίεση

http://proionta-tis-fisis.com/wp-content/uploads/2013/10/%CE%BE%CF%8D%CE%B4%CE%B9.jpg
To Αυθεντικό βαλσάμικο ξύδι γίνεται από το χυμό των σταφυλιών Trebbiano στην Ιταλία.  
Είναι βρασμένο για να  μειώσει σε περίπου το ένα τρίτο του αρχικού όγκου, και στη συνέχεια ζυμώνεται σε ξύλινα βαρέλια. Σύμφωνα με το νόμο, το βαλσάμικο ξύδι πρέπει να είναι ηλικίας τουλάχιστον 12 χρόνια.  
Με την πάροδο του χρόνου, η συμπυκνωμένοι χυμοί και η γεύση γίνεται πιο πλούσια. Όσο μεγαλύτερη είναι ηλικίας, το πιο ακριβό είναι.  
Δεν μπορείτε να κάνετε αυθεντικό βαλσάμικο ξύδι, επειδή η ονομασία προστατεύεται.  
Ωστόσο, μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας πλούσιο ξίδι από κόκκινο κρασί.

 βήμα 1

Αγοράστε μγιά ξυδιού από ένα κατάστημα που πουλάει είδη οινοποίησης και προμήθειες μπύρας. Περιέχει ενεργά βακτήρια που θα μετατρέψει το κρασί σας με το ξίδι.
 

βήμα 2

Πλύνετε το γυάλινο μπουκάλι που θα το βάλετε με ζεστό νερό και σαπούνι. Ξεπλύνετε καλά με  καυτό  νερό. Στραγγίστε το μπουκάλι σχολαστικά με καθαρή πετσέτα κουζίνας και σεσουάρ για να εμποδίσετε την ανάπτυξη των μικροοργανισμών που θα χαλάσουν το ξύδι


 βήμα 3 
Κάντε ένα μείγμα κόκκινο κρασί, 3 φλιτζάνια νερό και τη μαγιά σε γυάλινο βάζο. Τοποθετήστε μια καθαρή πετσέτα πάνω από το στόμιο του βάζου ή τούλι και κρατήστε το στη θέση του με λάστιχο.
Κρασί που έχει 11 τοις εκατό έως 12 τοις εκατό  αλκοόλ πρέπει να αραιώνεται έτσι ώστε να έχει μόνο 5,5 τοις εκατό σε 7 τοις εκατό αλκοόλης, σύμφωνα με Mississippi State University.

 Βήμα 4Αποθηκεύστε το ξύδι σας σε ένα ζεστό, ξηρό και σκοτεινό μέρος, περίπου 80 βαθμούς F. Θα χρειαστούν δύο με τρεις μήνες για το κρασί να μετατραπεί σε ξύδι. Όσο περνάει ο καιρός, θα επικεντρωθεί λόγω της εξάτμισης και να αναπτύξει μια πλούσια ώριμη γεύση. 

Βήμα 5 
Προσθέστε περισσότερο κρασί στο βάζο τώρα από αυτά που σας περισσεύουν. Ποτέ μην ρίχνετε το κρασί από ένα ποτήρι κρασί στο ξύδι? Αυτό μπορεί να μεταφέρει μικροοργανισμούς που θα καταστρέψει το ξίδι σας. 

Προειδοποιήσεις
    
Κρατήστε το βάζο και την πετσέτα που χρησιμοποιείται για να καλύψει πολύ καθαρό.
    
Μην καλύπτετε το βάζο με καπάκι? το ξύδι χρειάζεται αέρα. 

Συμβουλές

    
Αγοράστε ένα μικρό δρύινο βαρέλι για ξύδι από ένα κατάστημα που πουλάει οινοποίησης προμήθειες.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: