Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Α-Ω Γιατί η Ελλάδα μπήκε στο ευρω.Μας εβαλαν στο ευρω για να μας κάνουν πελάτες αγοραστές των προιόντων τους οι Γερμανοί.Κατέστρεψαν την δική μας παραγωγή για να πουλάνε τα δικά τους. Ως πότε θα κοιμόμαστε


Να πως τα βλέπουν τα μάτια της Σοφίας όλα αυτά που περνάμε αυτή την περίοδο.

Μας έβαλαν στο ευρώ για να μας κάνουν πελάτες τους και να μας εκμεταλλευτούν.
Το χρήμα έρεε την περίοδο του 1990-2010 και εμείς σταματήσαμε να είμαστε παραγωγικοί. Γίναμε όλοι μας καταναλωτικοί, και βγάζαμε λεφτά από την παροχή υπηρεσίας.Ασφάλειες, διαφημίσεις, προώθηση, μάρκετινγκ, καφέ,ρεστοράν, τουρισμός οικοδομές, μεσιτείες.
Όλα τα άλλα τα εισάγουμε από ΕΕ που θεωρούνται φίλοι μας και εταίροι μας.
Ασχέτως αν τα αγοράζαμε ακριβά. Δεν μας ένοιαζε αφού είχαμε και βγάζαμε χρήμα.
Σήμερα όμως που δεν παράγουμε τίποτα, και με όλα αυτά που υπογράψαμε μας απαγόρευσαν να παράγουμε, που το κόστος παραγωγής είναι τεράστιο και ασύμφορο για να βγεις στην αγορά, σήμερα μερικούς από εμάς μας νοιάζει.
Αν ένας σκεπτόμενος μέσος Έλληνας αναρωτιέται πως θα ζήσει με 300ευρω του έχω την απάντηση.
Δεν θα ζήσει στην πόλη απλά. Θα φύγει στο χωριό θα αφιερώνει τον ελεύθερο του χρόνο στην παραγωγή και στην κηπουρική και θα ζει άνετα χωρίς πείνα.Θα κάνει πρόγραμμα αυτάρκειας.

Τα δύσκολα έρχονται. Φανταστείτε το πετρέλαιο τον επόμενο χειμώνα χωρίς επίδομα θέρμανσης, αυτό κατευθείαν μου φέρνει στο μυαλό ξυλόσομπες και πάλι, διοξείδιο του άνθρακα στη Θεσσαλονίκη και δεν θα μπορούμε να αναπνέουμε και σπίτια κρύα γεμάτα υγρασία. Αυτός φίλοι μου θα είναι ο επόμενος χειμώνας για όσους δεν φροντίσουν και ακολουθήσουν το παράδειγμα του τζίτζικα. Πρόπερσι πήγαινα επίσκεψη σε σπίτια παγωμένα που δεν είχαν να βάλουν πετρέλαιο.Αισθανόμουν τυχερή που είχα τζάκι και μπορούσα και ζέστανα το σπίτι.Αισθανόμουν τυχερή το 2013 που μπορούσα ως άνεργη να πάρω ξύλα, και να μην κρυώνω σαν τους φίλους μου. Περίμενε κανείς ότι θα φτάσουμε εδώ;

Φανταστείτε το σενάριο αναγκαστικής εξόδου της χώρας από το ευρώ. Πείνα, διάλυση του δημοσίου τομέα, δεν θα υπάρξει τίποτα για ένα χρονικό διάστημα και όλοι οι βολεμένοι θα ξεβολευτούν.
Το κράτος όμως θα ξεφορτωθεί όλα εκείνα που το βαραίνουν με τη μία και δεν μπορεί σήμερα να λειτουργήσει και να επιβιώσει.Θα ξαναξεκινήσουμε από το μηδέν.
Οι περιουσίες του κόσμου θα φτάσουν στο ναδίρ της αξίας, αλλά μετά από 1-2 χρόνια θα ξαναξεκινήσει η άνοδος και η ανάπτυξη.Θα δουλέψουμε θα κουραστούμε, θα αγωνιστούμε, θα πεινάσουμε αλλά θα βάλουμε μυαλό. Από κάθε κακό προκύπτει πάντα και κάτι καλό.
Ο άνθρωπος προσαρμόζεται σε όλες τις καταστάσεις μετά από λίγο χρόνο.
Φανταστείτε τη χώρα με δραχμή και υποτιμήσεις. Όλοι όσοι πληρώνονται από το δημόσιο θα παίρνουν χαρτιά χωρίς αξία. Ο ιδιωτικός τομέας για ένα διάστημα δεν θα υπάρξει. Αλλά μετά θα ξεκινήσει σε υγιή βάση. Θα γλιτώσουμε από όλες αυτές τις συμφωνίες που οι προδότες υπόγραψαν και μας δέσμευσαν. Γιατί καμία συμφωνία δεν ισχύει και καμία ρήτρα σε πτώχευση, πόλεμο, αναταραχές. Θα μας ξεφορτωθούν αυτοί, αλλά θα τους ξεφορτωθούμε και εμείς.
Μήπως τότε η Ελλάδα θα γίνει και πάλι η ωραία Ελένη που θα θέλουν όλοι να πολεμήσουν για να το πάρουν; Δεν ξέρω εσείς τι λέτε;

Γράφει η Σοφία Κυριακίδου







Δεν υπάρχουν σχόλια: