Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Α-Ω Από αύριο ρυθμίσεις στη ΔΕΗ με πολλές δόσεις

Αποτέλεσμα εικόνας για δεη
Το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ ανακοίνωσε πως σχέδιο με το οποίο θα μπορούν οφειλέτες στην επιχείρηση να ρυθμίσουν τα χρέη τους. Συγκεκριμένα όπως είπε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης «Ο σχεδιασμός θα ανακουφίσει χιλιάδες νοικοκυριά, κυρίως φτωχά και μεσαία, και επιχειρήσεις, ιδίως τις μικρομεσαίες. Η ΔΕΗ αποδεικνύει με αυτό το σχέδιο ότι είναι μια μεγάλη επιχείρηση με αναπτυξιακό ρόλο. Καμία άλλη επιχείρηση δεν θα μπορούσε να το κάνει». Το σχέδιο θα ξεκινήσει κιόλας από αύριο Τετάρτη. Σε αυτό θα προβλέπονται τα εξής:

1. Μέχρι 36 μηνιαίες δόσεις σε συνάρτηση με το ύψος της οφειλής και την κατάσταση του οφειλέτη για τους οικιακούς καταναλωτές και τις επιχειρήσεις (πλην των εποχιακών).
2. Υποδιπλασιασμός της προκαταβολής από 20% σε 10%.
3. Πολυάριθμες δόσεις (40 ως 60) για τους ευάλωτους καταναλωτές, όπως δικαιούχοι κοινωνικού οικιακού τιμολογίου, άτομα με αναπηρία κ.λπ., ανάλογα με την οικονομική τους κατάσταση.
4. Προκαταβολή από 10% όπως και από 8 μέχρι 18 δόσεις για τις εποχιακές (τουριστικές) επιχειρήσεις, σε συνάρτηση με τη συνέχιση της λειτουργίας τους.
5. Δυνατότητα ένταξης στις νέες ρυθμίσεις και στους καταναλωτές που έχουν ήδη διακανονίσει τις οφειλές τους με όρους λιγότερο ευνοϊκούς.
6. Μικρότερη προκαταβολή και περισσότερες δόσεις σε πελάτες που έχουν επιδείξει μη ορθή συμβατική συμπεριφορά, «στους οποίους παρέχεται η ευκαιρία επαναπροσδιορισμού των σχέσεών τους με την επιχείρηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: