Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Α-Ω Που βρισκόματε τον Ιούνιο του 2015 μετά από τόσο καιρό αναμονής και διαπραγματεύσεων

Τι περιλαμβάνει η πρόταση των θεσμών προς την Ελλάδα 
Ελλάδα Ιούνιος 2015
Όπου και να καθίσει η μπίλια της συμφωνίας, αν αποδεχθούμε ότι κανείς δεν θα διακινδυνεύσει τη ρήξη, μπορούμε εκ των προτέρων να  αρχίσουμε να συμβιβαζόμαστε με την ιδέα ότι είμαστε μια πτωχευμένη χώρα στην πράξη, αλλά όχι ακόμα στα χαρτιά και επίσημα.

Ότι η κυβέρνηση και η κάθε κυβέρνηση το μόνο που μπορεί να κάνει για να δικαιολογεί την ύπαρξη της είναι, να βάζει φόρους και να περνά ο καιρός πτωχεύοντας τους πολίτες για να επιβιώσει η ίδια.
Τίποτα δεν θα γίνει όπως πριν, είμαστε σε μια διαρκή κατηφόρα χωρίς φρένα και τρέχουμε ανεξέλεγκτα χωρίς στάση προς την καταστροφή.
Οι Ευρωπαίοι μας βοηθούν γιατί φοβούνται το ντόμινο. Προετοιμάζονται όλες οι άλλες χώρες σε αυτό το χρονικό διάστημα για να μην έχουν επιπτώσεις από τη δική μας καταστροφή.
Εμείς απλά μπήκαμε σε μια διαρκή και επίπονη αναμονή. Περιμένουμε την είδηση της καταστροφής.
Περιμένουμε τον άρρωστο να πεθάνει για να γλιτώσουμε από την επίπονη αναμονή και κούραση.
Επίσης προσωπικά νομίζω ότι παίζουν με τα νεύρα μας και μας δουλεύουν λέγοντας μας μήνες τώρα ότι η κυβέρνηση, διαπραγματεύεται σκληρά  επί τέσσερις μήνες με τους δανειστές και κάτω από αντίξοες συνθήκες, για να αποτρέψει  τα υφεσιακά μέτρα που θέλουν να μας επιβάλλουν.

 Το γεγονός ότι αυτό το διάστημα των διαπραγματεύσεων η οικονομία ξαναμπήκε σε ύφεση, η αγορά στέγνωσε στην κυριολεξία από ρευστό κι έχουν σχεδόν νεκρώσει τα πάντα, είναι ενδεχομένως  μια λεπτομέρεια  για τους σκληρούς Έλληνες διαπραγματευτές που πήραν τη λαϊκή εντολή και τρέχουν αδιαφορώντας  αν ο κόσμος γύρω τους καίγεται.Τρέχουν που; Που στοχεύουν; Πιστεύετε ότι έχουν κάποιο στόχο; Πιστεύετε ότι μπορούν να κάνουν κάτι;

Γιατί όλα αυτά που προσπαθούν να μας πουν ότι διαπραγματεύονται είναι ζήτημα μιας ώρας συζήτησης. Δεν νομίζω ότι διαπραγματεύονται αυτά που μας δείχνουν μήνες τώρα.Άλλα συζητούν για αυτό και κρύβουν τα αρχεία, άλλα πιέζουν και μας αποπροσανατολίζουν. Για να φτάσουμε σε σημείο να μην θέλουμε να ξέρουμε, να μην θέλουμε να ακούμε για πολιτική, για το τι συμβαίνει γύρω μας, για το που πάμε.

Είναι πολιτικά τρικ για να μας ανακοινώσουν στο τέλος κάτι που πέτυχαν δήθεν με μεγάλη προσπάθεια. Ποιο το αποτέλεσμα όλης αυτής της αναμονής και χάσιμο χρόνου? Οι εξελίξεις είναι κοντά και μπροστά. Πάντως σίγουρα δεν είναι αυτά που μας δείχνουν τα πραγματικά γεγονότα.
Πιστεύω ότι το Σεπτέμβριο μετά το καλοκαίρι θα μας το ξεφουρνίσουν. Αντέχετε να περιμένετε εώς το Σεπτέμβριο; Μα δεν μπορείτε να κάνετε και αλλιώς;

Γράφει η Σοφία Κυριακίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: