Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Α-Ω Αυτάρκεια. Πως να κάνω κονσέρβα σαλάτας καλαμποκιού για το χειμώνα. Διατήρηση καλομποκιού σε κονσέρβα.Βραστό καλαμπόκι συντήρηση.Φτιάχνω κονσέρβα σαλάτα καλαμποκιού

 
Σαλάτα καλαμποκιού με κρεμυδάκι και πιπεριά.

Θα χρειαστείτε:

     2 φλιτζάνια λευκό ξίδι
     2/3 φλιτζανιού ζάχαρη
     1 κουταλιά της σούπας αλάτι
     4 φλιτζάνια βρασμένο καλαμπόκι
     2 φλιτζάνια ψιλοκομμένες πιπεριές κόκκινες και πράσινες πιπεριές
     3/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο σέλινο (περίπου 2 κοτσάνια)
     1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι (περίπου 1 μικρό)
     1 κουταλιά της σούπας ξηρή μουστάρδα
     1 κουταλάκι του γλυκού σπόρους άνηθο
     1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
     6 βαζάκια με καπάκια


  ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ Αποστειρώνουμε τα βαζάκια
 
Ανακατεύουμε το ξύδι, τη ζάχαρη και το αλάτι σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Τα αφήνουμε να βράσουν, ανακατεύοντας για να διαλυθεί ζάχαρη. Προσθέστε το καλαμπόκι, κόκκινες και πράσινες πιπεριές, σέλινο, κρεμμύδι, μουστάρδα, σπόροι άνηθου και κουρκουμά. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράστε 15 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.


     Με μια κουτάλα τοποθετούμε τα καλαμπόκια σε βάζα αφήνοντας 1/2 ίντσας κενό χώρο. Αφαιρέστε τις φυσαλίδες αέρα. Σκουπίστε χείλος.


     ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ βράζετε τα βάζα 15 λεπτά να σφραγιστούν. Ελέγξτε καπάκια για σφράγιση μετά από 24 ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: