Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Α-Ω Μεταξωτά φουλάρια με ντεσέν που θυμίζει Ελλάδα από την σχεδιάστρια Έλενα Ζουρνατζή



Στην Ελλάδα έχουμε πολλά ταλέντα. Και τα ταλέντα αυτά οφείλουμε να τα αναδεικνύουμε. Ο καθένας μας όπως μπορεί. Ανάμεσα σε αυτούς τους ταλαντούχους ανθρώπους είναι και η Έλενα Ζουρνατζή.


Είναι εικονογράφος και σχεδιάζει μοτίβα τα οποία τυπώνονται πάνω σε 100% light twill μεταξένια υφάσματα για τα οποία εξέφρασαν ενδιαφέρον μεγάλοι οίκοι μόδας της Γαλλίας. Η Έλενα Ζουρνατζή δημιούργησε το «Grecian Chic» και μέσα από τις δημιουργίες της μας ταξιδεύει στην υπέροχη Ελλάδα και τον πλούσιο πολιτισμό της. Χρώματα του ουρανού και της θάλασσας, νησιά, ήλιος, ψηφιδωτά, αρχαία ελληνικά κοσμήματα, αμφορείς, αγαλματίδια είναι μερικά από τα στοιχεία που την εμπνέουν και αποτυπώνονται με πολύ αγάπη και μεράκι σε φουλάρια, μεταξωτές κορδέλες και μικρά μαντήλια τσέπης.
Η Έλενα Ζουρνατζή είναι η «τονωτική ένεση» σε μια χώρα που ασθενεί αποδεικνύοντας ότι η Έλληνες έχουν όρεξη, φαντασία και αμέτρητες δυνατότητες για δημιουργία.
 
"Η ιδέα γεννήθηκε από μόνη της. Πάντα χρησιμοποιούσα την Ελλάδα και τον πολιτισμό μας ως πηγή έμπνευσης. Από πολύ μικρή η μαμά μου με πήγαινε στα μουσεία μας και με γοήτευαν τα αρχαία ελληνικά κοσμήματα, οι αμφορείς και τα αγαλματίδια. Ακόμα τα επισκέπτομαι και κάθε φορά παρατηρώ και κάτι διαφορετικό, σαν να τα βλέπω για πρώτη φορά! Η Ελλάδα μας είναι «πλούσια» ώστε να μπορεί να γοητεύει και να εμπνέει για μια ζωή!" Περιγράφει η κ. Ζουρνατζή

Δεν υπάρχουν σχόλια: