Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Α-Ω ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β΄ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΠΑΥΛΟΥ ΧΑΪΚΑΛΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ (ΟΑΕΕ)

Τετάρτη, 18 Μάρτιος 2015
 
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β΄ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΠΑΥΛΟΥ ΧΑΪΚΑΛΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
 

ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ (ΟΑΕΕ)
Αθήνα, 18 Μαρτίου 2015
Λόγω της οικονομικής κρίσης χιλιάδες επαγγελματίες βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε αδυναμία πληρωμής προς τον ΟΑΕΕ  και μετά τις τελευταίες εξελίξεις, απειλούνται με κατασχέσεις. Η θλιβερή αυτή πραγματικότητα αναλύθηκε σε συνάντηση που είχαν η Βουλευτής Β΄ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης κα Σταυρούλα Ξουλίδου και ο Βουλευτής Αττικής κ. Παύλος Χαϊκάλης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ με εκπροσώπους της Ομάδας Ανασφάλιστων Ελευθέρων Επαγγελματιών σήμερα, Τετάρτη, 18 Μαρτίου. Η κα Ξουλίδου και ο κ. Χαϊκάλης τόνισαν την ανάγκη υπεράσπισης των δικαιωμάτων των ασφαλισμένων του Ο.Α.Ε.Ε και την αλλαγή της ισχύουσας κατάστασης, σε ανταποδοτική και όχι εισπρακτική όπως είναι σήμερα. Οι εκπρόσωποι του ΟΑΕΕ στη συνέχεια παρουσίασαν τα αιτήματά τους, που σχετίζονται μεταξύ άλλων με το δικαίωμα στην επιλογή ταμείου κρατικού ή ιδιωτικού όπως γίνεται στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες, με την κατάργηση της απαίτησης ασφαλιστικής ενημερότητας για θεώρηση ΚΒΣ, με την διαγραφή του χρέους για τον κλάδο υγείας και τη διαφάνεια στη διαχείριση του ταμείου. Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος επί των θεμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: