Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Α-Ω Θεσσαλονίκη τεχνική ΚΟΜΠ (cob). Την Κυριακή 8/2/2015 στο Στρατόπεδο Καρατάσου στην Πολύχνη, θα παρακολουθήσουμε Σεμινάριο ΚΟΜΠ για κατασκευές σπιτιών στις 11.00π.μ.


Καθώς μεγαλώνει ο κύκλος των ανθρώπων που ενδιαφέρονται και ασχολούνται έμπρακτα με την αυτάρκεια, διαφαίνεται και η ανάγκη της επικοινωνίας όλων αυτών των ανθρώπων μεταξύ τους.

Σε μία από τις πιο αρχαίες τεχνικές χτισίματος με γήινα υλικά, το κομπ, χρησιμοποιούνται τα χέρια και τα πόδια για να σχηματιστούν μάζες πηλού αναμεμειγμένος με άμμο και άχυρο οι οποίες τοποθετούνται η μία πάνω στην άλλη διαμορφώνοντας έτσι μονολιθικές κατασκευές με μεγάλη σταθερότητα. Η λέξη κομπ προέρχεται από μια παλιά αγγλική λέξη cob που σημαίνει σβώλος.

 Αντίθετα από τα οικολογικά δομικά υλικά, τα φυσικά εμπεριέχουν καθόλου ή ελάχιστη επεξεργασία. Η χρήση τους δεν συνεισφέρει στην καταστροφή των δασών, την κατασπατάληση των ορυκτών πόρων, την μόλυνση και ούτε εξαρτάται από βιομηχανικά υλικά και βαριά μηχανήματα. Η γη είναι μη τοξική και τελείως ανακυκλώσιμα.

Μπορείτε να έρθετε και εσείς στην ενημέρωση
Πίσω από τις παιδικές χαρές, στη 2η είσοδο του στρατοπέδου εκεί που είναι οι λαχανόκηποι.


Δεν υπάρχουν σχόλια: