Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Α-Ω Caigua ( Exploding Cucumber ) Cyclanthera pedata.ΤΣΑΡΟΥΧΙ

  
Αναριχώμενο πολύ ενδιαφέρον λαχανικό.
ΤΣΑΡΟΥΧΙ ΑΧΟΧΑ
Για την ανάπτυξη του caigua καλά πρέπει να φυτεύονται σε έδαφος που είναι χαλαρά και πολύ καλά προετοιμασμένη, με βάθος 20-40 εκατοστά. Το υπόστρωμα πρέπει να είναι ένα μίγμα από καλό λίπασμα, όπως λίπασμα ή vermicompost, πάντα σε γενναιόδωρες ποσότητες.

Επιπλέον, αυτό το φυτό προτιμά θερμοκρασίες μεταξύ 14 και 22 ° C για να αναπτυχθεί καλά. Και αυτό χρειάζεται πολύ νερό κατά τη διάρκεια όλων των φάσεων του πολιτισμού τους, αλλά πάντα αποφεύγοντας έρχεται σε επαφή με το στέλεχος που θα μπορούσε να σαπίσουν. Το κόλπο είναι να παρακολουθεί το έδαφος είναι πάντα υγρό, αλλά δεν μουσκεμένος.




 Οι καρποί της caigua εμφανίζονται περισσότερο ή λιγότερο από 3 μήνες μετά τη φύτευση και εμφανίζεται συνήθως μεταξύ 8 και 20 καρπών ανά αντίγραφο, ένα ποσό που εξαρτάται από τις συνθήκες οι οποίες έχουν αναπτυχθεί. Η ποσότητα του μέγεθος εξαρτάται επίσης από τα φρούτα που έχουν, από το μικρότερο ποσότητα θα είναι μεγαλύτερη, διότι περισσότερα θρεπτικά συστατικά θα αναπτυχθεί.
 Ύψος:
10-12 ft. (3 έως 3,6 m)
12-15 ft. (3,6-4,7 m)

Απόσταση:
4-6 ft. (1,2-1,8 m)
6-8 ft. (1,8-2,4 m)


 Άλλες λεπτομέρειες:
Μπορεί να είναι επιβλαβές ζιζάνιο ή επεμβατική
Το φυτό αυτό είναι ελκυστικό για τις μέλισσες, οι πεταλούδες ή / και τα πουλιά
Μέσος όρος αναγκών σε νερό? Νερό τακτικά? δεν πάνω από τη θάλασσα
Απαιτεί σταθερά υγρό χώμα? μην αφήνετε να στεγνώσει μεταξύ των ποτισμάτων



Μέθοδοι Πολλαπλασιασμός:
Από το σπόρο? σπείρουν σε κλειστούς χώρους πριν από το τελευταίο παγετό
Από το σπόρο? βλαστάνουν σε ένα υγρό απορροφητικό χαρτί
Από το σπόρο? βλαστήσουν in vitro σε ζελατίνη, άγαρ ή άλλο μέσο

Achocha είναι ένα από τα «Lost καλλιέργειες της Ίνκας», αλλά μπορείτε να το ανακαλύψετε ξανά στο δικό σας λαχανόκηπο!

Achocha είναι ένα φυτό αναρρίχησης, και ένα μέλος της οικογένειας Cucurbitaceae - η ίδια οικογένεια λαχανικών ως κολοκυθάκια και τα αγγούρια. Achocha αμπέλια θα χρειαστεί συμψηφισμού ή μια πέργκολα για να αναριχηθεί  επάνω, αλλά είναι πολύ έντονη και θα κάνει μια καλή εμφάνιση αναρρίχηση πάνω από ένα τόξο ή μια πέργκολα.
 Αναπτύσσεται καλά στη Βρετανία. Achocha είναι κάπως ευαίσθητο διάρκεια ημέρας. Καλλιεργείται σε εξωτερικούς χώρους στη Βρετανία συνήθως λουλουδιών γύρω από την ισημερία του Σεπτεμβρίου, στη συνέχεια να παράγουν καρπούς γρήγορα. Εμείς συνήθως να πάρετε μια αξιόλογη ποσότητα των φρούτων πριν από τον παγετό σκοτώνει τα φυτά. Μπορούν επίσης να αναπτύσσονται σε ένα θερμοκήπιο για αύξηση της απόδοσης. Ένα λεπτό, λεπτή εμφάνιση από το φυτό, το οποίο neverless υποκαταστήματα έντονα και ανακατώνει τα πάντα.

Τρώμε τα μικρά, μικρά φρούτα στις σαλάτες πριν από τα σκληρά, μαύρα σπόροι αναπτύσσονται στο εσωτερικό. Έχουν ένα ωραίο αγγούρι γεύση, αλλά είναι πιο στεγνοί μέσα από αγγούρι και στερούνται την «κρίση» του αγγουριού.Ψημένα αυτά τα λαχανικά κάπως μοιάζουν με φέτες πράσινες πιπεριές ή κολοκυθάκια. Υπάρχουν πολλές μαγειρικές χρήσεις για αυτά.


 Έχω μάθει να αγαπούν τα achojchas! Κοίλα και σαρκώδη όπως πιπεριά, μπορούν να έχουν μια λεπτή αγγούρι άρωμα. Κρατούν για περισσότερο από μία εβδομάδα σε θερμοκρασία δωματίου, είναι μεγάλη για να σοτάρετε με άλλα λαχανικά, λειτουργούν καλά με σούπες και σάλτσες, αλλά το καλύτερο μπόνους είναι η ικανότητα γέμιση τους! Οι επιλογές είναι ατελείωτες! Μπορούν να είναι γεμιστό με κρέας ή θαλασσινά-κινόα μείγμα ή γεμίζουν με ένα πικάντικο μείγμα τυρί κρέμα σπανάκι-μανιτάρι. Ενώ το γεύμα στο σπίτι ενός φίλου του, μας σέρβιρε achojcha παραδοσιακά γεμιστό με ένα μείγμα ρυζιού-τυρί που περιείχε επίσης μια έκπληξη: ένα βραστό αυγό!

 Υπάρχουν δύο κοινοί τύποι achocha, και παρόλο που είναι πολύ παρόμοια είναι (βοτανικά μιλώντας) διαφορετικά είδη και όχι διαφορετικές ποικιλίες.  
«Fat Baby» (Cyclanthera brachystachya) φυτρώνει μόνο φρούτα που καλύπτονται από μαλακά, σαρκώδη αγκάθια
«Παντόφλα Λέιντις» (Cyclanthera pedata) ορίζει την ομαλή φρούτα σε ζεύγη.
 Και στα δύο είδη, τα φρούτα είναι σε σχήμα δάκρυ και πράσινο. Τα λουλούδια που προηγούνται των φρούτων είναι πολύ ανοιχτό πράσινο, και τόσο μικρά που είναι πολύ εύκολο να παραβλέψουμε. Αυτό δεν τους σταματήσει προσέλκυση hoverflies όμως, και οι προνύμφες hoverfly λεία σε παράσιτα όπως αφίδες έτσι είναι μεγάλη για να έχουν στον κήπο.



Αρχίζουν να παράγουν καρπούς στο τέλος του Αυγούστου και να συνεχίσει μέχρι την ψύχρα του Νοεμβρίου.
 Τα φρούτα μπορούν να καταναλωθούν ωμά, ή ανακατώνω-τηγανητά με άλλα λαχανικά ή σε βραστά ή σούπες.

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν μια πράσινη πιπεριά, μοιάζουν hoglets (σκαντζόχοιροι μωρό) και γεύση παρόμοια με ένα υπαίθριο αγγούρι.

 Τα Φύλλα στο τέλος της καλλιέργειας  μπορούν επίσης να καταναλωθούν, αποκόπτονται σε μήκη έξι ιντσών και χρησιμοποιείται σε ανακατεύετε-πατάτες, σαλάτα ή σάντουιτς Ενώ οι περισσότεροι achocha τρώγονται καλύτερα μικρά, η εξαίρεση είναι Caigua achocha, η μεγαλύτερη ποικιλία γέμιση, η οποία θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να αναπτυχθούν σε πλήρες μέγεθος και οι σπόροι αφαιρούνται πριν το γέμισμα τους καρπούς.

Σπόροι: στειλε μύνημα στο zevs2013ltd@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: