Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Α-Ω Δέντρα Moringa oleifera.ΜΟΡΙΝΓΚΑ Καλλιέργεια και ιδιότητες(στειρότητα, αρθριτιδα, λοιμώξεις) Που θα βρω σπόρους και φυτά



Υπάρχουν πολλές ποικιλίες, αλλά οι σπόροι του Moringa oleifera, Moringa stenopetala είναι το πιο εύκολο να καλλιεργηθεί.

 Για γρήγορο αναπτυσσόμενο δέντρο που θα φέρουν τα φύλλα, τα άνθη από το πρώτο έτος, επιλέξτε την ράτσα Moringa Oleifera και το  Moringa Stenopetala.
Οι σπόροι  Moringa Oleifera είναι στρογγυλοί, καφέ, και φτερωτοί. οι Moringa Stenopetala είναι αμυγδαλωτά και ελαφρώς μαυρισμένοι,

Τα δέντρα γίνονται τεράστια εάν τα αφήσετε, για αυτό πρέπει να τα κλαδεύετε σε ύψος που μπορείτε να διαχειριστείτε.


 Tο πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε, είναι να φυτέψτε μερικούς σπόρους Moringa και αφήστε τους να μεγαλώσουν σε σπορόφυτα. Φυτέψτε τους σπόρους σας σε χαλαρό χώμα, κατά προτίμηση βιολογικά χώμαΘα διαπιστώσετε ότι στα Moringas δεν αρέσει σε μεγάλο βαθμό συμπιεσμένο χώμα ή  αργιλώδες έδαφος. Αν αυτό είναι το μόνο που είναι στη διάθεσή σας στην περιοχή σας, να πάρετε λίγη άμμο, και το ανακατέψτε στο χώμα σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε περλίτη, που τους αρέσει

 ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ έχουν φυτρώσει


Η φωτογραφία στα δεξιά, είναι τα φυτά Moringa Stenopetala. Βλέπετε, ότι
που εξακολουθούν να έχουν τους σπόρους που συνδέονται με στελέχη τους. Αυτό ονομάζεται cotelydon.

Τελικά θα πέσουν, αφού μαραθούν.  

Οι Moringa Oleiferas δεν έχουν cotelydon , εκείνοι έρχονται μόνο με τα φύλλα τους δείχνει.

 Ακόμα κι αν Moringas μεγαλώνουν γρήγορα, θα πρέπει να είστε υπομονετικοί.
Όταν είναι περίπου 18 ίντσες ψηλό το φυτό, εμείς κόβουμε τα χαμηλά κλαδάκια περίπου στο 1/2 του μεγέθους τους. Αυτό αναγκάζει την ανάπτυξη νέων κλαδιών και φύλλων


 Όταν είναι ακόμα μικρά, οι κορμοί θα είναι πράσινοι. Όταν τα  Moringa σπορόφυτα σας ωριμάσουν, αν ακολουθήσετε τις οδηγίες στις δύο παραπάνω παραγράφους, θα παρατηρήσετε ότι οι κορμοί αρχίσει να γίνονται «ξυλώδες» σε υφή και καφέ χρώμα. Τώρα, έχετε ένα μικρό δέντρο.

Τα Moringas δεντράκια σας μπορεί να μείνουν στις γλάστρες τους, και θα παραμείνουν χαμηλά, αν τα κλαδεύετε. Για να εξασφαλιστεί ότι παίρνουν τις κατάλληλες θρεπτικές ουσίες, μια ελαφριά εφαρμογή του οργανικό λίπασμα μπορεί να εφαρμοστεί μία φορά το μήνα.

ΤΙ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΑ ΔΕΝΤΡΑ
  
PROTEIN: Τα Moringa φύλλα έχουν περίπου 40% πρωτεΐνη, με το σύνολο των 9 απαραίτητα αμινοξέα υπάρχουν σε διάφορες ποσότητες (ιστιδίνη, ισολευκίνη, λευκίνη, λυσίνη, μεθειονίνη, φαινυλαλανίνη, θρεονίνη, τρυπτοφάνη, βαλίνη). Τα Moringa θεωρείται ότι έχει την υψηλότερη αναλογία πρωτεΐνης του κάθε φυτού που μελετήθηκαν μέχρι σήμερα πάνω στη γη. Moringa έχει την ποιότητα και την ποσότητα πρωτεΐνης που είναι παρόμοια με τα φασόλια σόγιας. Δεν  υπάρχουν αναφορές για περιστατικά ότι τα  Moringa προκάλεσαν αλλεργίες, ώστε  μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διατροφή του μωρού σε αντικατάσταση της σόγιας. Τα Moringa δεν είναι γενετικά τροποποιημένα.

Βιταμίνες: Τα Moringa έχουν έναν κρυμμένο θησαυρό βιταμινών. Τα ποσά των βήτα-καροτίνη, η βιταμίνη C και η βιταμίνη Ε που βρέθηκαν στο Moringa υπερβαίνει τα ποσά αυτά που βρίσκονται συνήθως στα περισσότερα άλλα φυτά.

Σύμφωνα με μελέτες, όσοι καταναλώνουν συχνά τα φύλλα αυτού του δέντρου βοηθούν στην χαμηλή αρτηριακή πίεση, υγιή επιδερμίδα, καλή διάθεση, και για να χάνουν εύκολα βάρος.
Οι ειδικοί της αγιουβέρδα υποστηρίζουν ότι μπορεί να θεραπεύσει περίπου 300 ασθένειες, ενώ είναι ιδανική τροφή για χορτοφάγους. Σημειωτέον, ότι τελευταία όλο και περισσότερες «πράσινες» εταιρείες κοσμετολογίας παράγουν προϊόντα για τη φροντίδα της επιδερμίδας με βάση το δέντρο Moringa.

Οι κύριες φαρμακευτικές χρήσεις του φυτού:
  •      Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
  •      Καθαρίζει το σώμα από τις τοξίνες και τα βαρέα μέταλλα
  •      Εξόντωση των παρασίτων στα έντερα
  •      Στήριξη της θεραπείας κατά τη διάρκεια της ακτινοβολίας και χημειοθεραπείας
  •      Στήριξη θεραπεία κατά τη διάρκεια έλλειψη όρεξης σε παιδιά και ενήλικες
  •      Βοηθώντας με τη θεραπεία της οστεοπόρωσης
  •      Στήριξη με τη θεραπεία του διαβήτη
  •      λοιμώξεις του εντέρου
  •      λοιμώξεις των ούλων
  •      λοίμωξη του προστάτη
  •      Διάφορες ασθένειες του δέρματος
  •      Αναπνοή ασθένεια
  •      Πόνους στο κεφάλι και Ημικρανίες
  •      αρθρίτιδα
  •      ποδάγρα
  •      Τριχόπτωση
  •      Βοηθά στην στειρότητα

Είναι   από τα αρχαιότερα λοιπόν φαρμακευτικά φυτά ,είναι και η moringa.
Το δέντρο moringa είναι ένα θαυματουργό δέντρο. Τα φύλλα του χρησιμεύουν ως αφέψημα καθώς είναι γεμάτα θρεπτικά συστατικά και πρωτεΐνες και έχουν αντιοξειδωτική δράση.
Περιέχουν παραπάνω από 30 αντιφλεγμονώδεις ουσίες και συμβάλλουν με πολλούς τρόπους στην καλή υγεία. Το έλαιο που βγαίνει από τις ρίζες του έχει αντιγηραντική ιδιότητα, είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα που χαρίζουν λάμψη, και θωρακίζουν την υγρασία του δέρματος, καθώς και σε αντιοξειδωτικά και καθαριστικές ιδιότητες.

Που θα βρείτε σπόρους και φυτά στην Ελλάδα?
Στείλτε email μύνημα στο zevs2013ltd@yahoo.gr
και θα σας στείλουμε περισσότερες πληροφορίες
ή στο e-shop www.sporosbank.com
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: