Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Α-Ω Αρχαία ποικιλλία σπάνιου ΑΓΓΟΥΡΙΟΥ ΤΟΥ ΝΕΠΑΛ.Cucumber Sikkimensis Τουρσί khalpi ko achaar απο αγγούρια νεπάλ.Που θα βρω σπόρο.Πως θα καλλιεργήσω αγγούρι ΝΕΠΑΛ.Διατηρώ αρχαίους παλιούς σπόρους από σπάνιες ποικιλλίες αγγουριού


Τι ακριβώς είναι Νεπάλ αγγούρι;

Τα  αγγούρια Νεπάλ διαφέρουν ελαφρώς από τις ποικιλίες που διατίθενται στις Ηνωμένες Πολιτείες, Ευρώπη και το υπόλοιπο μέρος του κόσμουΤρώγονται φρέσκα, όπως η κοινή πράσινη ποικιλία όταν είναι μικρά, αλλά μπορούμε να τα αφήσουμε στο αμπέλι για να ωριμάσουν περαιτέρω ούτως ώστε να μπορεί να γίνουν τουρσί. Αυτά τα αγγούρια μοιάζουν πολύ με ένα μικρό καρπούζι, μεγάλο και μακρόστενο και κατά τη λήξη, το αγγούρι αναπτύσσει ένα παχύ σκουριασμένο κόκκινο-καφέ δέρμα με καθαρή λευκή τραγανή σάρκα. Μερικοί άνθρωποι περιγράφουν το δέρμα να είναι σαν ένα καφέ ραγισμένα βερνίκι. Το ώριμο φρούτο μπορεί να μεγαλώνουν μέχρι 14-16 εκατοστά μήκος και 6-8 ίντσες


Τα αγγούρια θα κρατήσουν για μήνες όταν φυλάσσονται σε δροσερό χώρο με καλό εξαερισμό και αρκετά καλό για να κάνουν πολλές παρτίδες τουρσί.

Φυτεύονται τέλος χειμώνα στους 16 βαθμούς Κελσίου εώ 41 βαθμούς. Το αγγούρι βλασταίνει σε 16 μέρες. Στις 30 μέρες μπορείτε να μεταφυτέψετε. Στις 70 μέρες θα αρχίσετε να παίρνετε καρπούς.
Ζει εώς 150 μέρες.  Μπορεί να ψηλώσει εώς 2,5 μέτρα.

Αυτή η  ποικιλία προέρχεται από τους   ιθαγενής στην ορεινή περιοχή των Ιμαλαΐων του Νεπάλ και Σικίμ (Ινδία). Καλλιεργούνται σε αφθονία εκεί. Ο Sir Joseph Hooker και Βρετανοί βοτανολόγοι εξερευνητές του 19ου αιώνα, το ανακάλυψαν για πρώτη φορά στα ανατολικά Ιμαλάια το 1848.  
Εδώ θα διαβάσετε τι έγραψαν γι 'αυτό στα περιοδικά τους: "Έτσι άφθονα ήταν τα φρούτα, που εδώ και μέρες από μονοπάτια των ιθαγενών βλέπαμε  τις χιλιάδες καρπούς , και κάθε άνδρα, γυναίκα και παιδί φαινόταν ασχολούνται όλη την ημέρα με το να τα καταβροχθίζουν. »

 Τα πικάντικα και τραγανά αγγούρια τουρσί που ονομάζουμε khalpi ko achaar παίζει ένα πολύ σημαντικό ρόλο στα περισσότερα νοικοκυριά Νεπάλ. Τρώγεται συχνά με παραδοσιακές Νεπαλέζικα γεύμα του daal-bhaat-tarkaari συνδυασμό, ή είναι απλά τέλειο για να εξυπηρετούν σε συνδυασμό με ήπια σνακ το απόγευμα.
 Ο khalpi ko achaar είναι τόσο addicting, τόσο σε γεύση, υφή και χρώμα. Νεπάλ έχουν κάνει αυτό το τουρσί επί αιώνες με την ίδια φυσική διαδικασία ζύμωσης. Πιστεύουν ότι κάθε είδους τουρσί που έχουν υποστεί ζύμωση συνδέονται με μεγάλα οφέλη για την υγεία, ιδίως για τη βελτίωση της σε  πεπτικά προβλήματα. Μετά το φαγητό ένα πικάντικο Νεπάλ γεύμα, τα τουρσί συνοδεύουν για να βοηθήσει την σωστή πέψη. Βοηθά επίσης να ελαχιστοποιηθεί φούσκωμα στο στομάχι και παρέχει κατευναστική επίδραση, όπως Νεπάλ απλό γιαούρτι μετά πικάντικα γεύματα.

Που θα βρω σπόρους, φυτά?
Στείλε μύνημα στο zevs2013ltd@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: