Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Α-Ω Επιστρέψτε στη γη, στην αγροτική ζωή και μην ψάχνετε το εύκολο χρήμα πάντα

Αν θέλεις η πατρίδα μας στην δόξα να γυρίσει,την τσάπα παραμάσχαλα κι επιστροφή στη φύση!

Τι κι αν οι γονείς σας επένδυσαν χρόνο και χρήματα να πάρετε πτυχία, να μορφωθείτε να πάρετε τίτλους. Όταν αυτά είναι άχρηστα στη χώρα μας δύο είναι οι λύσεις.

1)Ξενιτιά

2)Παραγωγή

Μπορεί κάποτε να ονειρευόσασταν ότι θα είστε αφεντικά, μάνατζερ, golden boys,μπορεί οι δικοί σας να ονειρευόταν να γίνεται μεγάλοι και τρανοί να έχετε τις αυτοκινητάρες σας, τις μεζονετάρες σας, να πίνετε τις φραπεδάρες σας και να κάνετε κλαμπιγκ.

Όλα αυτά είναι όνειρα παλιά, απραγματοποίητα πια με τα νέα δεδομένα στην Ελλάδα για την επόμενη δεκαετία.

Ας το πιάσουμε όμως αλλιώς.Όταν μια χώρα έχει καταντήσει καταναλωτής, δεν παράγει τίποτα, και έχει μόνο υπηρεσίες να προσφέρει, όταν έχει το καλύτερο κλίμα, το πιο γόνιμο έδαφος, και τον ήλιο τόσους μήνες, σκεφτείτε το καλύτερα που οδηγούμαστε σιγα σιγά.

Πάντα ο Έλληνας είχε αναπτυγμένη την γεωργία, κτηνοτροφία, πτηνοτροφία.Τα καλύτερα αμπέλια, καπνά, πορτοκάλια.

Το σύστημα προσπάθησε να μας κατατρέψει βγάζοντας τα υβρίδια, βάζοντας τους αγρότες να ξηλώσουν ότι καλλιέργεια είχαν και επίσης κατευθύνοντας μας να μην παράγουμε είδη 1ης ανάγκης, αλλά βότανα, φρούτα που δεν γεμίζουν κοιλιά (ρόδια, φρούτα δάσους, αρωματικά)...

Εσείς που ψάχνεστε θα έλεγα να πάτε κόντρα στο σύστημα και να κατευθυνθείτε σε 1ης ανάγκης παράγωγα.Λαχανικά, σιτάρι, καλαμπόκι, ελιές, βρώμη. Γιατί αν μια ωραία πρωία πάλι μας αποκλείσουν από το σύστημα γιατί δεν θα είναι απαραίτητα τα φρούτα του δάσους ή τα βότανα,η χώρα θα πεινάσει, θα πεινάσετε και εσείς μαζί.

Οπότε φίλοι μου αγαπημένοι, όλοι εσείς που σκέφτεστε να επενδύσετε πάνω στη γη, στην αγροτική ζωή σχεδιάστε το δικό σας δρόμο και μην παρασύρεστε από τις Ερινύες που μαρκετίστικα κατευθύνουν τον Έλληνα. Επιλέξτε σπόρους βιολογικούς, ντόπιους γιατί σε άλλες χώρες τους άφησαν με τα χωράφια στο χέρι, μια και δεν είχαν ούτε σπόρους να αγοράζουν κάθε χρόνο, ούτε λιπάσματα. Μην τους αφήνετε να σας βάλουν στο χέρι. Μην τους αφήνετε να σας ελέγχουν.

Ότι κι αν κάνετε φροντίστε να είστε ανεξάρτητοι για παν ενδεχόμενο.

Με πολλή πολλή σκέψη και αγάπη εύχομαι το 2015 να αλλάξουμε ρότα

Επένδυσαν χρήμα και χρόνο για να σπουδάσουν, να βρουν ένα σπίτι στην πόλη και μία αξιοπρεπή εργασία και πριν καλά-καλά «πιάσουν» τα πρώτα τους λεφτά έμειναν άνεργοι και σαστισμένοι. Αναθεώρησαν. Άφησαν τα πτυχία στις κορνίζες, μάζεψαν τα μπογαλάκια τους και επέστρεψαν στον τόπο που γεννήθηκαν για να καλλιεργήσουν ντομάτες και να αρμέξουν αγελάδες.

Διαβάστε περισσότερα στο: http://www.in2life.gr/everyday/modernlife/article/217779/agroths-ston-21o-aiona-epistrofh-sth-fysh.html
Πηγή: www.in2life.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: