Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Α-Ω Οκτώ χρόνια κρίσης κλείνουμε.Ελπίζουμε ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες, αλλά μήπως γίνει το αντίθετο τελικά?

Η κρίση κλείνει οκτώ χρόνια στην Ελλάδα. Κάποιους τους άγγιξε πολύ νωρίς, κάποιους ελάχιστα και κάποιους που είναι βολεμένοι δεν τους άγγιξε καθόλου.
Τελικά όμως αυτοί οι τελευταίοι είναι αυτοί που θα την πληρώσουν και πιο άσχημα
Γιατί θα έρθει η ώρα που το κεφάλαιο θα τραβήξει το χρήμα από την αγορά και όλοι οι υπάλληλοι θα απολυθούν (Κατά τον Κοσμά τον Αιτωλό)

Άρα λίγο πολύ όλοι θα πληρώσουμε την κρίση. Απλά ο καθείς στην ώρα του. Κανένας δεν θα γλιτώσει.
Σήμερα χάσαμε την πίστη μας, χάσαμε τις αξίες, την ηθική. Γίναμε αχόρταγοι, γίναμε πλεονέκτες, γίναμε αχάριστοι. Όσο περισσότερα είχαμε τόσο απομακρυνόμασταν από το Θεό. Σταματήσαμε να παρακαλάμε το Θεό, σταματήσαμε να ζητάμε γιατί νομίζαμε ότι γίναμε εμείς Θεοί και μπορούμε τα πάντα.
Όμως έρχεται κάποια στιγμή για όλους που ο κόσμος χάνεται κάτω από τα πόδια τους. Κι ενώ έχουν χτίσει αυτοκρατορίες, ένας πόλεμος, μια καταστροφή, ένας σεισμός φέρνει τα πάνω κάτω. Τότε ο χρήμα δεν έχει καμία αξία πια.

Στην αρχή ξεκίνησε από την οικοδομή και τα ακίνητα. Έβγαιναν τα παπαγαλάκια της τηλεόρασης και φώναζαν, πέφτουν τα ακίνητα έρχεται η καταστροφή. Χιλιάδες κόσμος καταστράφηκε και έχασε τη δουλειά του που είχε σχέση με την οικοδομή. Μετά μεταφέρθηκε στους μικρομεσαίους, μεταφορικές, βιοτεχνίες μικρές, αγρότες, και παροχή υπηρεσίας επαγγέλματα. Τώρα μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι έμειναν όρθιοι, αλλά και αυτοί για πόσο;

Η νέα κυβέρνηση του Τσίπρα σήμερα βγήκε πολλά υποσχόμενη και με δυναμικές κινήσεις από την 1η μέρα που ανέλαβε.Το θέμα είναι, θα μπορέσουν να κάνουν ότι οραματίζονται, όταν η Ελλαδίτσα πάντα ήταν υποτελής κάπου, και έπαιρνε δανεικά και εντολές; Πόσο θα τους αφήσουν; Μήπως επειδή ο Τσίπρας δεν έδωσε όρκο θρησκευτικό, θα μείνει και από λίγο εώς ελάχιστα γιατί απλά δεν έχει την βοήθεια του Θεού; Δεν θα τον αφήσουν να κάνει τίποτα απολύτως;

Ο χρόνος θα δείξει και ο καιρός είναι κοντά.



Δεν υπάρχουν σχόλια: