Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Α-Ω Κι αν δεν τους βγει η συνταγή που έστησαν, με τα μετρημένα κουκιά, μπορείτε να φανταστείτε τι θα γίνει σε αυτές τις εκλογές? Με τη Χρυσή Αυγή 3η δύναμη?

 Γνωρίζω πολύ κόσμο που θα ψηφίσει ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ από αντίδραση σε όλα αυτά που της έκαναν, για να την πετάξουν έξω από την Κυβέρνηση. Το ψηθιρίζουν κρυφά στα καφενεία, στις ΛΑΙΚΕΣ Αυτές οι εκλογές είναι τυφλές, και οι δημοσκοπήσεις προσπαθούν να κατευθύνουν τα πράγματα, γιατί ότι θα κυβερνούσε την Ελλάδα κάποια στιγμή και ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν προαποφασισμένο, αλλά όλοι αυτοί οι ξένοι που νομίζουν ότι μας ορίζουν, ορίζουν τις τύχες μας, μας ψεκάζουν για να μας κατευθύνουν εκεί που θέλουν, δεν παίρνουν υπόψιν, ότι υπάρχει και η ΤΡΕΛΛΑ του ΕΛΛΗΝΑ. Η Ελληνοφρένεια. Που έξω από την ΚΑΛΠΗ μπορεί να σκίσει και ΝΔ και ποτάμια και να κάνει το ακατόρθωτο.

Στην περίπτωση λοιπόν που η Χρυσή Αυγή αναδειχθεί τρίτη δύναμη – σενάριο πιθανό σύμφωνα κάποιες δημοσκοπήσεις – και εφόσον οι δύο πρώτοι διερευνητικοί γύροι καταστούν άκαρποι, τότε ο κ. Κάρολος Παπούλιας οφείλει να καλέσει στο Προεδρικό Μέγαρο τον κ. Μιχαλολιάκο για να του δώσει την τρίτη εντολή. Με τον τρόπο αυτό ο προφυλακισμένος αρχηγός του φιλοναζιστικού μορφώματος θα γίνει ρυθμιστής της πολιτικής ζωής έχοντας θεσμική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης!


Πέραν αυτού, Συνταγματικό πρόβλημα ενδεχομένως να προκύψει και για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας η οποία πρέπει να γίνει από την επόμενη Βουλή. Σύμφωνα με το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα η Ολομέλεια θα συνεδριάσει την 5η Φεβρουαρίου προκειμένου να συγκροτηθεί σε Σώμα. Την επόμενη ημέρα θα γίνει πιθανότατα η εκλογή του νέου Προέδρου της Βουλής, των αντιπροέδρων και των κοσμητόρων. Την 6η Φεβρουαρίου θα έχουν ολοκληρωθεί σίγουρα και οι γύροι των διερευνητικών καθώς η κάθε μια διαρκεί έως τρείς ημέρες και ο κ. Παπούλιας θα επιχειρεί την τελική βάσει Συντάγματος απόπειρα συνεννόησης και σχηματισμού κυβέρνησης από όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα. Αν και αυτή η προσπάθεια οδηγηθεί σε αδιέξοδο, τότε υπό κανονικές συνθήκες θα όριζε υπηρεσιακή κυβέρνηση για να οδηγηθεί η χώρα εκ νέου σε εκλογές και θα διέταζε την διάλυση της Βουλής. Θα επαναλαμβανόταν δηλαδή η διαδικασία που ακολουθήθηκε αμέσως μετά τις εκλογές του Μαΐου του 2012 με την Βουλή της μιας ημέρας.

Αυτή την φορά ωστόσο, το Σώμα οφείλει να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Σε μια τέτοια περίπτωση η υπό διάλυση Βουλή θα παρατείνει τον βίο της και αντί της μιας ημέρας θα έχουμε Βουλή των «δέκα ημερών». Υπο αυτά τα δεδομένα, θα έχουμε εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από βουλευτές υπό παραίτηση πολλοί από τους οποίους ενδεχομένως να μην ξαναεκλεγούν μετά τις επαναληπτικές.

Σύμφωνα με ανώτατη κοινοβουλευτική πηγή η διαδικασία αυτή μπορεί να ξεκινήσει άμεσα, με την πρώτη ψηφοφορία η οποία απαιτεί 180 θετικές ψήφους να ορίζεται ακόμα και το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου. Αν δεν επιτευχθεί η πλειοψηφία αυτή η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται μετά από πέντε πλήρεις ημέρες  και εκλέγεται Πρόεδρος εκείνος που συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών (151). Αν δεν επιτευχθεί ούτε αυτή πλειοψηφία, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται για τρίτη φορά, πάλι ύστερα από πέντε πλήρεις ημέρες, μεταξύ των δύο προσώπων που πλειοψήφησαν και θεωρείται ότι έχει εκλεγεί Πρόεδρος  Δημοκρατίας εκείνος που συγκέντρωσε τη σχετική πλειοψηφία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: