Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Α-Ω Σπιτικοί Μεζέδες για ούζο, ή κρασάκι.Φτιάχνω Λαδοτύρι αρωματικό πικάντικο με κατσικίσιο τυρί από Ωραιόκαστρο


Είμαι λάτρης όλων των τυριών. Σκληρά, μαλακά, λευκά, κίτρινα, πικάντικα, μουχλιασμένα μου αρέσουν όλα μαζί με κρασάκι ή τσιπουράκι.
Λόγω της κρίσης έχουμε κόψει τα πάντα εν έτη 2014. Οπότε αποφάσισα να πειραματιστώ σε παρασκευή του δικού μου τυριού.
Πήρα τηλεφωνο το φίλο μου τον Λεωνίδα Ζάικο στη Νεοχωρούδα Δήμου Ωραιοκάστρου πίσω από το κλειστο Γυμναστήριο, και επισκέφτηκα το μαντρί του 10.00, μια και ήταν το τελευταίο γάλα των κατσικιών τέλος Σεπτέμβρη. Ο Λεωνίδας χάρηκε  που αποφάσισα να ασχοληθώ και περιμένει να του πάω μεζέ για το δικό του τσίπουρο, εάν το πετύχω.Έτσι λοιπόν ξεκίνησα και έκανα την 1η μου προσπάθεια για κατσικίσιο τυράκι.Η επόμενη προσπάθεια για κατσικίσιο τυρί θα είναι Πάσχα, γιατί τότε θα ξαναέχει γάλα για κανένα μήνα. Αν αρχίσετε να το συνηθίζετε θα πρέπει να κάνετε 2 φορές το χρόνο. Της Άνοιξης το γάλα είναι πιο παχύ και ίσως έχει άλλη γεύση.
Με 20 λίτρα γαλατάκι κατσικίσιο έκανα 6 κιλά τυράκι κατσικίσιο, λίγη μυτζήθρα και το λαδοτύρι μου. Ως πνεύμα ανύσηχο όμως ήθελα να δοκιμάσω και κάτι παραπάνω.
Έτσι έφτιαξα και πικάντικο λαδοτύρι το οποίο φυλάω για ιδιαίτερες περιπτώσεις.

Έκοψα το τυράκι μου αφού το είχα περάσει με αλάτι σε ακανόνιστα κομμάτια. Το έπλυνα και το έβαλα στο φούρνο στους 100 βαθμούς να ξεραθεί λίγο (καμιά ώρα περίπου μέχρι να πιάσει ξερή κρούστα). Διότι ο ήλιος έχει εξαφανιστεί εδώ και μέρες, αλλά δεν θα επιχειρούσα στη Θεσσαλονίκη να βγάλω έξω τυρί στο καυσαέριο.

Μέσα στο βάζο έβαλα
  • 10 κόκκους μαύρο πιπέρι.
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού καυτερό μπούκοβο (ή φρέσκιες πιπεριές μικρές κόκκινες)
  • Ένα κλωναράκι θυμάρι, φρέσκια ρίγανη ( ή βασιλικό) ξερό ή φρέσκο
  • ελαιόλαδο
  • ένα βάζο
Τα τοποθετούμε όλα στο βάζο, σκεπάζουμε με καλό ελαιόλαδο και τα βάζουμε στο ντουλάπι, όχι ψυγείο. Ανά 15 μέρες ανακινούμε το βάζο να βγούν τα αρώματα απο τα βότανα.
Μπορούμε να καταναλώσουμε μετά  δύο μήνες αφού το τυράκι μας ψηθεί στο λάδι.

Μπορείτε να το επιχειρήσετε και με έτοιμο τυρί της αρεσκείας σας. Και καλές τσικουδιές, ή καλά τσίπουρα.
Καλή επιτυχία σε όσες δοκιμάσουν. περιμένω σχόλια και εντυπώσεις και μην ξεχνάτε μια παλιά ελληνική παροιμία:

Τώρα που έγινε η θάλασσα γιαούρτι, δεν έχουμε κουτάλια

γράφει η Σοφία Κυριακίδου

Α-Ω Έρχεται η Μόδα του κελαριού στα σπίτια μας και πάλι μετά από 50 χρόνια.Τελικά πάμε πίσω?


Κάποτε τα σπίτια οι παλιοί τα έχτιζαν με κελάρι. Το μισό σπίτι ήταν μέσα στο χώμα κατασκευασμένο με πέτρες. Γιατί άραγε? Γιατί απλά ήταν η καλύτερη μόνωση. Δροσερό το καλοκαίρι και ζεστό το χειμώνα. Έτσι χωρίς έξοδα και καύσιμα έκανα το κελάρι ψυγείο. Ήταν η σημερινή αποθήκη του κάθε σπιτιού που σήμερα την έχουμε στον όροφο και βάζουμε καταψύκτες και πληρώνουμε ΔΕΗ για να έχουμε τρόφιμα στο σπίτι και να μην τρέχουμε κάθε τρεις και λίγο στα ΜΑΡΚΕΤ.

Βέβαια αν σε κάποια νυκοκοιρά σήμερα της περιγράψεις αυτή τη ζωή θα της σηκωθεί η τρίχα.
Την λύση δίνει η πολεοδομία όμως για τα εκτός σχεδίου, που έφερε και πάλι αυτό το σχέδιο ως νόμιμο, όπου το μισό υπόγειο πρέπει να είναι στη γη.
Στην αρχή δεν μας άρεσε, αλλά τώρα που το σκέφτομαι και το αναλύω είναι για καλό μας.
Σκεφτείτε το υπόγειο σας, ένα τεράστιο χώρο φυσικού ψυγείου, που αντί για σαβούρες και αχρείαστα πράγματα θα περιέχει τρόφιμα, τυριά, κρασιά, και εργαλεία παραγωγής αυτών.
Δεν είναι καλύτερο? Και ο άνθρωπος τρώγοντας πιο φυσικές τροφές είναι πιο υγιής, και πιο ευτυχισμένος. Μήπως τέλικά το παρελθόν πρέπει να μας διδάξει?

Όταν το 2009 μίλησα για σόμπες ξανά στις μεζονέτες, ήμουν γραφική και παράλογη. Οι υποψίες μου επιβεβαιώθηκαν σε 5 χρόνια. Φτάσαμε να έχουμε τα πολυτελή σπίτια, τα οποία δεν μπορούμε να ζεστάνουμε ή να συντηρήσουμε. 

Γράφει η Σοφία Κυριακίδου

Α-Ω φτιάξτε το δικό σας σπιτικό αμπόν σαλάμι HAM και θα με θυμηθείτε

syntagi spitiko jambon i ham
Υλικά
1 κομμάτι χοιρινό μπούτι χωρίς κόκαλο, δεμένο, από 2 ως 3 κιλά
άρμη με 450 γραμ. αλάτι σε 3 λίτρα νερό
6-12 σκελίδες σκόρδο
ξύσμα φλούδας από ένα λεμόνι
ξύσμα φλούδας από δύο πορτοκάλια
3 κλωναράκια δεντρολίβανο
2 μπαστουνάκια κανέλα
2 κ.σ. θυμάρι
7 φύλλα δάφνης
7 γραμ. αστεροειδές
4 γραμ. σπόροι κόλιαντρου
2 γραμ. γαρίφαλο
4 γραμ. μπαχάρι
1 γραμ. σπόροι κέδρου

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Α-Ω φτιάξτε τη δική σας, παρμεζάνα τυρί απο τα χεράκια σας. Οταν θα μάθετε στη γεύση του, δεν θα μπορείτε να φάτε το πλαστικό πια.

  • 4 λίτρα φρέσκο γάλα πρόβειο
  • 5-6 γρ υγρή τυρομαγιά διαλυμένη σε τριπλάσιο κρύο νερό
  • 1 κγ γιαούρτι με πέτσα (όχι στραγγιστό)
Θα χρειαστούμε επίσης δοχείο για την κατασκευή της, θερμόμετρο, και τσαντίλα (το λινό πανί που θα σουρώνουμε και θα στραγγίζουμε ) Τα υλικά μπορείτε να τα προμηθευτείτε απο το μαγαζί                            

ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗΣ Δ. ΦΙΚΑΣ στη Θεσσαλονίκη δίπλα στο ΒΙΛΚΑ έναντι ΦΙΞ 26ης Οκτωβρίου 72, τηλ. 2310 567 490, το οποίο πουλά τα πάντα εώς και τυρομαγιά σε ερασιτεχνικό και οικιακό επίπεδο. Τα μπωλάκια κοστίζουν γύρω στα 3-5ευρω, η τυρομαγιά 1-2ευρω, το θερμόμετρο υγρών 9ευρω, και η τσαντίλα που είναι με το μέτρο 9ευρω. Θα τα πάρετε μια φορά, και θα κάνουν γρήγορη απόσβεση.

Πώς το κάνουμε:

  1. Ζεσταίνουμε το γάλα στους 38 C. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε σε ηρεμία για 45΄.
  2. Προσθέτουμε το διάλυμα της τυρομαγιάς και ανακατεύουμε καλά. Το αφήνουμε σε απόλυτη ηρεμία από 45-90΄, μέχρι να κόβεται καθαρά όταν βυθίζουμε ένα μαχαίρι.
  3. Με ένα μακρύ μαχαίρι κόβουμε το τυρόπηγμα σε κύβους και ανακατευουμε  και τους αφήνουμε 10΄ να σφίξουν.
  4. Σιγά-σιγά ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του τυροπήγματος στους 52 βαθμούς (θα πρέπει να μας πάρει 45΄). Κάθε τόσο ανακατεύουμε απαλά για να μην κολλήσουν τα κομματάκια. Κρατάμε τη θερμοκρασία σταθερή για 15-30΄μέχρι οι κόκκοι να είναι μικροί και σφιχτοί.
  5. Καλύπτουμε ένα σουρωτήρι με τουλπάνι και σουρώνουμε προσεκτικά το τυρί. Μόλις φύγουν τα πολλά υγρά το βάζουμε σε καλούπι  (με το τουλπάνι μαζί).
  6. Πιέζουμε με βάρος το οποίο ξεκινάμ από 2 κιλά και το αυξάνουμε σε  4,5kg για 1 ώρα.
  7. Αναποδογυρίζουμε το τυρί και το πιέζουμε με 12kg για 12 ώρες
  8. Βγάζουμε από το καλούπι προσεκτικά και το βυθίζουμε σε κρύα άρμη για 30 ώρες, αναποδογυρίζοντας τακτικά. Μπορούμε αν θέλουμε να μην το βάλουμε σε άλμη, αλλά να το αλατίζουμε με χοντρό αλάτι για μέρες αναποδογυρίζοντας καθε μέρα.
  9. Το βγάζουμε από την άρμη, το σκουπίζουμε και το φυλάμε στο ψυγείο τουλάχιστον 5 μήνες
  10. Την πρώτη εβδομάδα αναποδογυρίζουμε κάθε μέρα και έπειτα μια φορά την εβδομάδα.
Υπάρχει και ο τρόπος όπου αντί για ψυγείο το βάζουμε σε δροσερό αεριζόμενο μέρος, και το γυρνάμε διαρκώς.

Σημειώσεις:
Εαν το τυρί πιάσει μούχλα το καθαρίζουμε με χαρτί κουζίνας βρεγμένο με άσπρο ξύδι. Στους 3,6,9 μήνες τρίβουμε την επιφάνεια με ελαιόλαδο.Το πέρασμα με λάδι συμβάλει στη συντήρηση του τυριού μιας και αυτό δεν το κερώνουμε.

Αλμη: Σε 1 λίτρο ζεστό νερό διαλύουμε 1 1/2 κούπα αλάτι και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει. Για να χρησιμοποιήσουμε την άρμη, τη βάζουμε σε ένα μπωλ και βουτάμε μέσα το τυρί 
Το τυρί πρέπει να ωριμάσει τουλάχιστον 5 μήνες και συνήθως όχι λιγότερους από 10. Συχνά το αφήνουν να ωριμάσει μέχρι και 2 χρόνια...Όσο περισσότερο, τόσο πιο έντονη γεύση αποκτά..."
Όταν το δοκίμασα στους 4-5 μήνες ήταν ένα νόστιμο τυρί που είχε γεύση παρμεζάνας και υφή παρμεζάνας κλπ αλλά στον ένα χρόνο είχε απογειωθεί!!

Μετά τους 5 μήνες, αν δεν το κόψουμε, θα πρέπει να το λαδώνουμε σε αυτούς τους χρόνους.Δεν είναι απαραίτητο να το φυλάξουμε 9 μήνες δηλαδή, αλλά αν το φυλάξουμε θα πρέπει να το λαδώσουμε. Όσο πιο πολύ το κρατάμε τόσο η γεύση απογειώνεται. Πιάνει την καλύτερη γεύση στους 9 μήνες.

Περιμένω τις εντυπώσεις και τα σχόλια σας





Α-Ω πρόγραμμα Voucher Ψηφιακής Αλληλεγγύης ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Στις 15 Οκτωβρίου ξεκινάει το πρόγραμμα Voucher Ψηφιακής Αλληλεγγύης που θα παρακολουθήσουν 289.000 άτομα. Πρόκειται για πολίτες που έλαβαν ή θα λάβουν το μέρισμα  και είναι κάτοικοι 8 Περιφερειών της χώρας.
Το πρόγραμμα ονομάζεται "Υπηρεσίες Ψηφιακής Αλληλεγγύης στις 8 Περιφέρειες Αμιγούς Σύγκλισης" και οι δικαιούχοι θα μπορούν να προμηθευτούν δωρεάν σύνδεση στο Internet για ένα έτος αλλά και φορητό υπολογιστή αλλά και ταμπλετ συσκευές.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 80 εκατ. ευρώ.
Στόχος του προγράμματος είναι η παροχή ίσων ευκαιριών πρόσβασης στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών στους πολίτες, η μείωση του ψηφιακού χάσματος, η αύξηση της διείσδυσης της ευρυζωνικότητας και των ευρυζωνικών υπηρεσιών.
Οι κάτοικοι των περιοχών που θα ωφεληθούν: είναι η Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, Ήπειρος, Θεσσαλία, Ιόνια Νησιά, Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησος, Βόρειο Αιγαίο, Κρήτη.

Α-Ω ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΙΝΗΣ "ΨΩΡΟΚΩΣΤΑΙΝΑΣ" ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΙΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΛΙΓΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ

Συγκινητική, πραγματική ιστορία…

Στην εποχή που κυβερνούσε την Ελλάδα ο Καποδίστριας ζούσε στο Ναύπλιο μια ζητιάνα, που την έλεγαν «Ψωροκώσταινα». Σε μια λοιπόν συνεδρίαση της Συνέλευσης, κάποιος θέλοντας να πει για τη φτώχεια του Ελληνικού Δημοσίου το παρομοίασε με την πασίγνωστη ζητιάνα.

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Α-Ω Οι ελεύθεροι Επαγγελματίες ξεσηκώνονται κάτά του ΟΑΕΕ

Βλέπε τα εξωδικα του Συλλόγου Θεσσαλονίκης που έστειλε ο Σύλλογος

http://www.anasfalistoi.gr/index.php/39-eksodika-tou-syllogou-mas-pros-oaee-keao-ypourgo-ergasias

Για πρώτη φορά συντάχθηκε Γνωμοδότηση από έναν έγκριτο Συνταγματολόγο όπως ο κ. Αντώνης Μανιτάκης, σε συνεργασία με τον κορυφαίο Νομικό κ. Ακρίτα Καϊδατζή  (στους οποίους οφείλουμε όλοι μας ένα τεράστιο ευχαριστώ), για δυο καυτά ζητήματα που αφορούν 750.000 ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ. Το θέμα του ύψους της εισφοράς που καταβάλουν οι ασφαλισμένοι και το θέμα της μη παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όσους ασφαλισμένους οφείλουν.

Βασική αρχή για όλους τους επαγγελματίες και τους επιχειρηματίες που είναι ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ παραμένει η επιβίωση του Ταμείου μας μαζί με την δική μας επιβίωση. Επιβίωση του ενός από τους δυο δεν υπάρχει.
Τα συμπεράσματα στην 28 σελίδων Γνωμοδότηση είναι συγκλονιστικά και είναι αυτονόητο ότι αφορούν και όλα τα άλλα ομοειδή Ταμεία όπως το ΕΤΑΑ.
 
 
ΕΙΣΦΟΡΕΣ
 
Όφειλε το Υπουργείο Εργασίας να έχει μειώσει τις εισφορές του ΟΑΕΕ από το 2009 και μετά με δεδομένη την καταρράκωση των εισοδημάτων. Θυμίζουμε ότι οι εισφορές αυξήθηκαν σημαντικά από το 2005 ως το 2009 και έκτοτε παραμένουν σταθερές. Οφείλει ο Υπουργός Εργασίας να μειώσει τις εισφορές και δεν επαφίεται στην καλή του θέληση. Κάθε άλλη πράξη είναι παράνομη.

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Α-Ω Μελισσοχώρι.Μυγδονία.Δήμος Ωραιοκάστρου Γυναικεία Παραδοσιακή φορεσιά

Α-Ω ΡΟΔΙΑ. Έχω ροδιά στον κήπο και δεν ξέρω πως να εκμεταλλευτώ τους καρπούς της.

Πρώτα από όλα μετά τον Αυγουστο δεν την ποτίζουμε για να μην ανοίξουν τα ρόδια. Του Σταυρού μπορείτε να κόψετε ένα ρόδι που θα το κρατήσετε για την Πρωτοχρονιά, για γούρι. Για να το συντηρήσετε εώς τότε, τυλίξτε το με μεβράνη φαγητού.

Μπορείτε να κάνετε χυμό και να τον πιείτε (πολύ γευστικός και βιταμινούχος) βλέπε βίντεο


Μπορείτε να το καθαρίσετε και να το αποθηκεύσετε στην κατάψυξη σε ναυλον πολυπάγκ για να έχετε το χειμώνα στις σαλάτες σας.

Α-Ω Από αύριο βάλτε στη διατροφή σας Μέλι και κανέλα: Ο «φόβος» και «τρόμος» των φαρμακοβιομηχανιών


honey-cinnamon 
Το μέλι παράγεται στις περισσότερες χώρες του κόσμου. Είναι το μόνο τρόφιμο στον πλανήτη που δεν θα χαλάσει ή θα σαπίσει ποτέ. Μόνο θα ζαχαρώσει. Το μέλι στη πραγματικότητα θα είναι …για πάντα μέλι.
Η αλήθεια για το μέλι με κανέλα
Είναι σίγουρο ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες δεν θα ήθελαν οι παρακάτω πληροφορίες να κάνουν τον γύρο του κόσμου. Έχει διαπιστωθεί ότι ένα μίγμα του μελιού και κανέλας θεραπεύει τις περισσότερες ασθένειες. Οι επιστήμονες σήμερα δέχονται επίσης, το μέλι ως «RamBan» (πολύ αποτελεσματικό) φάρμακο για όλα τα είδη ασθενειών. Το μέλι μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς παρενέργειες σε κάθε είδους ασθένειες. Αν και το μέλι είναι γλυκό, εάν ληφθεί στη σωστή δοσολογία ως φάρμακο, αυτό δεν βλάπτει ακόμα και τους διαβητικούς ασθενείς. Το World News, ένα περιοδικό στον Καναδά, στην έκδοσή του με ημερομηνία 17 Ιανουαρίου 1995, έχει δώσει τον ακόλουθο κατάλογο των ασθενειών που μπορεί να θεραπευτούν με μέλι και κανέλα, όπως έχει ερευνηθεί από δυτικούς επιστήμονες:

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Α-Ω Η Φυλή Χουνζα ΠΕΡΙΕΡΓΑ-ΜΥΣΤΗΡΙΑ-ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ » Ζουν 120 χρόνια, αρρωσταίνουν σπάνια και οι γυναίκες της φυλής στα 40 τους μοιάζουν κοριτσάκια και στα 65 τους κάνουν παιδιά


Η ΦΥΛΗ ΧΟΥΝΖΑ ΖΕΙ ΧΩΡΙΣ ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΤΣΑΚΩΜΟΥΣ ΣΕ ΚΟΙΛΑΔΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΠΑΚΙΣΤΑΝ - ΙΝΔΙΑ
Στα 40 μοιάζουν κοριτσάκια



Ζουν 120 χρόνια, αρρωσταίνουν σπάνια και οι γυναίκες της φυλής στα 40 τους μοιάζουν κοριτσάκια και στα 65 τους κάνουν παιδιά. 

Οδηγός ΔΣΑ για άσκηση προσφυγών κατά των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ από όσους έχουν αποδεδειγμένη οικονομική αδυναμία

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ
                                             
                                           ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                                       Αθήνα, 17/9/2014

ΟΔΗΓΟΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑ

Ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας αναλαμβάνει πρωτοβουλία και παρεμβαίνει αποφασιστικά στο κρίσιμο πρόβλημα που έχει προκαλέσει σε σημαντικό μέρος της κοινωνίας ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων(ΕΝΦΙΑ), συνδράμοντας με πρακτικές οδηγίες και τυποποιημένα υποδείγματα προσφυγών τους οικονομικά αδύναμους πολίτες, στην αποτελεσματική και έγκαιρη άσκηση των δικαιωμάτων τους.
Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ο ΔΣΑ παρέχει αναλυτική ενημέρωση και πρακτικές βήμα-βήμα, νομικές συμβουλές και οδηγίες, σε όσους πολίτες δεν έχουν φοροδοτική ικανότητα και θέλουν να αμφισβητήσουν, με αφορμή την πραγματική οικονομική τους κατάσταση, τη νομιμότητα και τη συνταγματικότητα των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ.
Οι οδηγίες  απευθύνονται αποκλειστικά στα πρόσωπα που λόγω της οικονομικής αδυναμίας στερούνται της δυνατότητας να ορίσουν δικηγόρο και αφορούν στις άμεσες νομικές ενέργειες που πρέπει να κάνουν  οι πολίτες αυτοί προκειμένου να ασκήσουν εμπροθέσμως και παραδεκτώς,  αφ’ ενός την «ενδικοφανή προσφυγή» κατά των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ και αφ’ετέρου να ζητήσουν από το Δικαστήριο τον αυτεπάγγελτο διορισμό δικηγόρου στο πλαίσιο της διαδικασίας χορήγησης του ευεργετήματος της πενίας.

Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ του Πεζοδρομείου. Νέα Μόδα της κρίσης

Δυστηχώς λεφτά για ταβέρνα δεν υπάρχουν, γιατί κάποιοι μαζί τα φάγανε.
Οπότε σε κάποιες γειτονιές βλέπεις να στήνουν τραπέζι στο πι και φι, ο ένας φέρνει τα τσίπουρα, ο άλλος τα σουβλάκια, και το γλέντι του φτωχού  έλληνα ξεκινάει γιατί ως γνωστόν η φτώχεια θέλει καλοπέραση. Έτσι βλέπουμε τα δροσερά καλοκαιρινά βράδυα να στήνονται πεζοδρόμειες ψησταριές, και διασκέδαση του πεζοδρομείου.
Λέτε να φορολογηθεί και αυτό σε λίγο;

Σήμερα είδα ένα αντίστοιχο γάμο. Στήθηκε επί της Λ. Στρατού (Καρατάσου) ένα μεγάλο τραπέζι στο πεζοδρόμειο κάτω απο το σπίτι του γαμπρού...

Α-Ω Παραδοσιακή Συνταγή. Φτιάχνω σπιτικό γαλοτύρι

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 λίτρο γάλα ή ξυνόγαλο
  • 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό (εγώ βάζω πρόβειο)
  • 1/2 κιλό φέτα (κατά προτίμηση σκληρή και πικάντικη)
  • 1 κιλό ανθότυρο
  • 1 κοφτό κουταλάκι αλάτι

Πώς το κάνουμε:

  1. Αν το κάνουμε με γάλα, το βράζουμε και ρίχνουμε μέσα το αλάτι να διαλυθεί. Το αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε το γιαούρτι, τη φέτα σε τρίμματα και το ανθότυρο σε τρίμματα. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και βάζουμε το γαλοτύρι στο ψυγείο.Θα είναι  Έτοιμο μια εβδομάδα μετά. Το ανοίγουμε καθημερινά και το ανακατευουμε.
  2. Αν το κάνουμε με ξυνόγαλο δεν χρειάζεται βράσιμο γιατί κόβει.Εγώ προτιμώ να το κάνω με ξυνόγαλο γιατί γίνεται πολύ πιο νόστιμο



Α-Ω ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

Τον Αύγουστο του 1952, με το νόμο 2119/1952, συνεστήθησαν 104 Κ.Τ.Ε.Λ. («Κοινό Ταμείο Εισπράξεως Λεωφορείων»). Στη Θεσσαλονίκη υπήρχαν δύο ΚΤΕΛ, ΤΟ 39ο και το 54ο
Έτσι, η έναρξη λειτουργίας του ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, τοποθετείται στα 1952.
Το 1973 με το Π.Δ. 102/1973, συστάθηκε το «ΚΤΕΛ Νομού Θεσσαλονίκης» στο οποίο ανατέθηκε η συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση των οικισμών του Νομού Θεσσαλονίκης, που δεν εξυπηρετούνταν από τον Ο.Α.Σ.Θ. (Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης) και η γραμμή Θεσσαλονίκης – Αθηνών το 1979.

Α-Ω ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ.Ταξιδεύοντας στις μνήμες του Ωραιοκάστρου.Άρθρο το οποίο δημοσιεύτηκε στον Οδηγό Αγοράς Ωραιοκάστρου 2014 του Νεόφυτου Ιορδανίδη. Περιγράφει τους Επαγγελματίες του Ωραιοκάστρου από το 1940-2000


Ταξιδεύοντας στις μνήμες του Ωραιοκάστρου, δεν έβλεπα μόνο τις ρυτίδες εκείνου του γέροντα που τα χρόνια τόσο πολύ τις είχαν βαθύνει, αυλάκια θαρρείς, σε χωραφίσια γη. Άλλωστε εκείνος ο γαλήνιος άνθρωπος ήταν πια ενενηντάρης.  Στις βαθειές του ρυτίδες λοιπόν, δεν διάβασα μόνο την ηλικία του που αντιμαχόταν το χρόνο.
   Σ’ εκείνες εκεί τις ρυτίδες-ποταμούς του προσώπου του, τα χρόνια μιας ολάκερης ζωής αφουγκραζόμουν, ποταμόνερα λες, να κυλούν. Μιας ζωής που ο χρόνος την ξεφύλλισε πάνω του και πάνω σ’ όλους τους άλλους κατοίκους  του Ωραιοκάστρου, στιγμή τη στιγμή, ώρα την ώρα, μέρα τη μέρα, χρόνο το χρόνο.
   Μιας ζωής, ζωντανής μαρτυρίας της δημιουργίας αυτού του όμορφου τόπου και της πορείας του, από το μακρινό χθες των αναμνήσεων, στο σύντομο  σήμερα της πραγματικότητας και στο άδηλο αύριο της προσμονής.
   Τις ρυτίδες εκείνου του γέροντα (και όχι μόνο) βλέποντας, σκίρτησε η καρδιά μου, συγκινήθηκε η ψυχή και η μνήμη μου, νοσταλγίας λαχτάρα γεμάτη, έτρεξε πίσω στα περασμένα. Σ’ εκείνον τον καιρό που οι πόντιοι πρόγονοί μας, κουβαλώντας μνήμες, θύμησες και πληγές, ξεριζωμένοι από τα πατρογονικά τους εδάφη, έφτασαν στην Ελλάδα και ρίζωσαν σάμπως δέντρα κι αυτοί,στον νέο τους τόπο κι άρχισαν εδώ, τη νέα τους ζωή, στήνοντας νέα νοικοκυριά.

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Έφυγε ο Δημήτρης Μπέλλιος 49 ετών στο Δρυμό άδικα απο πλυμμήρα στην προσπάθεια του να σώσει τα μελλίσια του


Νεκρός βρέθηκε ο 49χρονος Δημήτρης Μπέλλιος  στο Δρυμό Θεσσαλονίκης το αυτοκίνητο του οποίου παρασύρθηκε κατά τη διάρκεια καταιγίδας που έπληξε την περιοχή.

Ο Μπέλλιος αγνοούνταν από τα μεσάνυχτα της Κυριακής καθώς είχε πάει με τον 19χρονο γιό του να προστατεύσουν τις κυψέλες με τα μελίσσια από τη βροχή. Ωστόστο το αυτοκίνητο παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά χειμάρρου και οι δύο άνδρες εγκλωβίστηκαν. Επί τόπου έσπευσαν οκτώ πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα οι οποίοι κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τους δύο άνδρες από το αυτοκίνητο, δυστυχώς τον πατέρα νεκρό και το γιό τραυματία.


Ο Δημήτρης ήταν κατασκευαστής (Οικοδόμος) την εποχή 2006-2012 στην περιοχή του Μελισοχωρίου. Μετά την κρίση διατηρούσε από το 2008 Ζαχαροπλαστείο-Πρατήριο άρτου στην έξοδο του Μελισσοχωρίου προς Ωραιόκαστρο.

Σχολική Επιτροπή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δήμου Ωραιοκάστρου 2014-15

Πορφυριάδης Παντελής (πρόεδρος), 
Βαμβάκη (αντιπρόεδρος), 
Γεράκη, Παναγιωτίδης, Κανταρτζής (μειοψηφία), 
Σαρίκα (εκπρόσωπος φορέα), Παπαδάκης (εκπρόσωπος φορέα), 
Πολίτης (Ένωση Γονέων), 
Χατζηπέτρου, Αγάπιου, Τσολάκης, Στογιάννη, Γκαλδάνα (μειοψηφία), 
Τερζής (μειοψηφία).

Σχολική Επιτροπή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δημου Ωραιοκάστρου 2014-15

Χατζηαντωνίου (πρόεδρος), 
Βαμβάκη, Μοδίτσης, Παναγιωτίδης, Παραπανήσιος, Καγιάννης (εκπρόσωπος φορέα) , Κουγιουμτζής (εκπρόσωπος φορέα), 
Γεράκη (Ένωση Γονέων), 
Λύσσα (αντιπρόεδρος), 
Μοδίτση, Τόλη, Παπαδοπούλου, Χατζημιχαήλ, Μαρμαρίδης (μειοψηφία), 
Σταμάτη (μειοψηφία).

Διοικητικό Συμβούλιο ΔΕΥΑΩ ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ 2014-15

Παπαδόπουλος (πρόεδρος), 
Μοδίτσης, Βαμβάκη, Τερζής (μειοψηφία), 
Δουδουλάκας (αντιπρόεδρος), 
Τσιτούκης, Χατζή, Γκότσης (μειοψηφία), 
Μαράνα, Παπαχρήστος (μειοψηφία), 
Ροφαλίκος (εκπρόσωπος φορέα).

Διοικητικό Συμβούλιο ΔΗΚΕΩ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ 2014-5

Ζιακούλης Ηλίας (πρόεδρος), 
Ιωσηφίδης, Γεράκη, Λαζαρίδης (μειοψηφία), 
Αγγέλου (εκπρόσωπος φορέα), 
Τσολάκης (αντιπρόεδρος), 
Ατματζίδης, Νίκας, Ίννου, Τσινασλανίδου, Κοκκίνου (μειοψηφία).

Διοικητικό Συμβούλιο ΔΟΠΠΑΩ ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ 2014-5

Αντωνιάδου Ειρήνη (πρόεδρος), 
Βαμβάκη, Λοκοβίτης, Χατζηαντωνίου, Δεληπάλα Δάφνη (μειοψηφία), 
Πανούσης (αντιπρόεδρος), 
Γκαλέτση, Σαρμής, Χαραβόπουλος, Χατζηκαλίας, Μαραντέλου, Παυλίδης, Κουζέλη (μειοψηφία), Τσακαλίδου (μειοψηφία), 
Μπελαγιάννη (εκπρόσωπος εργαζομένων).

Με ΜΠΑΧΑΛΟ ξεκίνησε το 1ο Δημοτικό Συμβούλιο Ωραιοκάστρου

Με τον πρώην Δημαρχο Δημ. Σαραμάντο να φωνάζει ότι θα περάσει απο πειθαρχικό τον Πρόεδρο Δημ. Συμβουλίου Καρύδη διότι δεν έπραξε σωστά την δουλειά του, και προσπαθούν να στήσουν όλη την διαδικασία ψηφοφορίας, ώστε να αποκλείσουν την Αντιπολίτευση από τις Επιτροπές.

Έξι περίπου ώρες κράτησε η χθεσινή συνεδρίαση, από τις 8 το βράδυ ως τις 2 μετά τα μεσάνυχτα, και η παραγωγή έργου ήταν ελάχιστη, σε αντίθεση με τις έντονες,αντιπαραθέσεις.
Μόνο για γερά νεύρα.

 Τα συγκεκριμένα θέματα θα συζητηθούν σε νέα συνεδρίαση, σήμερα Τετάρτη στις 8 το βράδυ, αφού πρώτα βέβαια ο κ. Καρύδης ξεκαθαρίσει το θέμα που προκάλεσε τη διαφωνία και την ένταση, αν δηλαδή οι υποψηφιότητες της μειοψηφίας εφόσον ξεπερνούν τον αριθμό των συμβούλων που δικαιούται στα διοικητικά συμβούλια έρχονται για ψήφιση κατευθείαν στην ολομέλεια του δημοτικού συμβουλίου ή προηγείται ψηφοφορία μεταξύ της μειοψηφίας.

Η παράταξη Σαραμάντου υποστήριξε ότι θα έπρεπε να προηγηθεί ψηφοφορία μεταξύ της μειοψηφίας, έτσι ώστε να αποκλείσει και πάλι τους υποψηφίους της παράταξης Παπακωνσταντίνου, όπως έκανε και στις δημαιρεσίες για την Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Α-Ω ΣΠΙΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΠΕΡΕΚ ΦΥΛΛΑ (ΠΑΡΑΔΟΣΗ)

 Υλικά για φύλλα ΠΕΡΕΚ (ποντικά)
  • 0,5 κιλό αλεύρι
  • 300 γραμ. νερό
  • 10 γραμ. αλάτι

Εκτέλεση

Οι πίτες περέκ παρασκευάζονται σε διαδοχικά στάδια. Αρχικά, πρέπει να παρασκευαστεί η ζύμη. Έτσι, σε μια λεκάνη, βάζουμε το αλάτι, το αλεύρι και το νερό ανακατεύουμε και σιγά-σιγά ζυμώνουμε, μέχρι να πετύχουμε ένα ομοιογενές ζυμάρι.
Έπειτα, αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί σκεπάζοντάς το με ολοκάθαρο βαμβακερό ύφασμα για μία ώρα περίπου.
Στη συνέχεια, χωρίζουμε το ζυμάρι σε μικρά μπαλάκια, μετρώντας με το «κούντ» (ζυγαριά) 60 γραμ. κάθε κομμάτι.
Αμέσως μετά ανοίγουμε το περέκ σε αλευρωμένο τραπέζι με την βοήθεια ενός πλάστη. Για να μην κολλάει το φύλλο πάνω στο πλάστη πασπαλίζουμε με αλεύρι, όσο χρειαστεί.
Στο επόμενο στάδιο ψήνουμε τα φύλλα  Περέκ στο τζάκι, στο σάτς, προσεχτικά και από τις δύο μεριές.
Εγώ τα ψήνω στην κρεπιέρα, μια χαρά.

Τα περέκ μαγειρεύονται με διάφορους τρόπους και διατηρούνται σε αυτή τη μορφή σε δροσερό μέρος για 1 περίπου χρόνο.

Τυρόπιτα με Περέκ στον φούρνο 1η συνταγη αλμυρή

Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Η απαντητική επιστολή ενός αυτοαπασχολούμενου στις απειλές του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών

«Δε θα περιμένω να μου πάρετε τα εργαλεία της δουλειάς…Δε θα κάτσω με σταυρωμένα τα χέρια…»


Ο Γιώργος Ζαχάρος είναι αυτοαπασχολούμενος, «τεντάς» στο επάγγελμα. Στις 29 Αυγούστου πήρε από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών «ατομική ειδοποίηση» ότι από τα τέλη του 2011 μέχρι και τον Ιούλη του 2014 χρωστάει στον ΟΑΕΕ 14.724,82 ευρώ. Με τα πρόσθετα τέλη, το τελικό ποσό της οφειλής αυξήθηκε στα 14.823,47 ευρώ. Να πώς περιγράφει ο ίδιος την κατάσταση στην οποία βρίσκεται, σε απαντητική επιστολή – ένσταση, την οποία ετοιμάζεται να καταθέσει στο ΚΕΑΟ:
«Στις 29/8/2014 έλαβα από το ΚΕΑΟ μια συστημένη επιστολή στην οποία με απειλείτε στην ουσία, ότι αν δεν ρυθμίσω εντός 20ημέρου τις κατ” εσάς οφειλές μου προς τον ΟΑΕΕ θα «αναγκαστείτε» να προβείτε σε κατάσχεση, πλειστηριασμό και άλλα μέτρα. Δηλαδή, στην ουσία μου λέτε ότι θα μου πάρετε τα εργαλεία της δουλειάς μου, με τα οποία προσπαθώ να συντηρήσω τις ανάγκες της οικογένειάς μου, μιας και δεν έχω άλλο περιουσιακό στοιχείο.
Από την άλλη, αμφισβητώ κατ” αρχήν το ύψος του ποσού που λέτε ότι οφείλω. Με χρεώνετε με οφειλές στον τομέα της ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης, τις οποίες εδώ και δυο χρόνια αυθαίρετα δεν μου παρέχετε, μη σφραγίζοντας το βιβλιάριο Υγείας, με αποτέλεσμα να επιβαρύνομαι και άλλο οικονομικά από διάφορες δαπάνες σε φάρμακα κ.ά.
Σας καθιστώ επίσης υπεύθυνους αν έχω οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας τώρα ή στο μέλλον, που θα είναι αποτέλεσμα της ενέργειάς σας αυτής, που στερώντας μου το δικαίωμα στην υγεία δεν μπόρεσα να κάνω διάφορες εξετάσεις που απαιτούνται στην ηλικία μου.
Δουλεύω από 17 χρονώ και έχω πληρώσει «τα μαλλιά της κεφαλής μου», που λέει ο λαός μας, στους ασφαλιστικούς φορείς που ανήκα ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, ΟΑΕΕ, με πολύ υψηλές ασφαλιστικές κρατήσεις, ιδιαίτερα όταν ήμουν οικοδόμος που πλήρωνα κρατήσεις για βαρέα οικοδομικά. Και τώρα, μετά την οικονομική κρίση, που πολύ καλά ξέρετε ότι υπάρχει και δεν ευθύνομαι γι” αυτήν, μου ζητάτε να είμαι συνεπής στις υποχρεώσεις μου προς τον ασφαλιστικό μου οργανισμό, γιατί θα έχω κυρώσεις.
Εσείς τι κυρώσεις είχατε και ποιον ρωτήσατε όταν τζογάρατε τα λεφτά του Ταμείου μας στο χρηματιστήριο, όταν κάνατε το «κούρεμα» των αποθεματικών του Ταμείου, όταν τα παρείχατε χρόνια άτοκα στις τράπεζες που και αυτές μας απειλούν με κατασχέσεις για τα κόκκινα δάνεια που δώσανε και ήταν λεφτά δικά μας; Τέλος πάντων, τα λεφτά που ζητάτε, δεν έχω τη δυνατότητα με τις «ρυθμίσεις» που εξαγγείλατε κατά καιρούς να τα δώσω. Ζητώ:
  • Πρώτο, να αφαιρέσετε από το ποσόν που μου έχετε χρεώσει, τον κλάδο της ασθένειας για όσο χρονικό διάστημα μου το έχετε στερήσει.
  • Δεύτερο, να εξοφλώ το υπόλοιπο που θα προκύψει με ποσόν που θα αντιστοιχεί στο 10% του εισοδήματός μου.
  • Τρίτο, να μειωθούν σημαντικά οι εισφορές προς το Ταμείο.
  • Τέταρτο, να αφαιρεθούν όλα τα πρόστιμα που έχετε επιβάλει.
Τέλος, αν νομίζετε ότι όλα αυτά που σας έγραψα παραπάνω δεν σας αγγίζουν είναι δικαίωμά σας. Σας δηλώνω όμως ότι και εγώ δεν είμαι απ” αυτούς που θα κάτσω μοιρολατρικά με σταυρωμένα τα χέρια, ούτε θα γίνω αυτόχειρας. Μαζί με τους γείτονές μου, που και αυτοί έχουν τα ίδια προβλήματα, μέσα από τις Λαϊκές Επιτροπές, μαζί με τα σωματεία μας, θα σας περιμένουμε να έρθετε να μου κατάσχετε τα εργαλεία».
 
http://www.serresnews.net/

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Α-Ω Θέατρικές Παραστάσεις ΔΩΡΕΑΝ το Σεπτέμβριο 2014.Οι 2 τελευταίες παραστάσεις που κλείνουν τις φετινές "Βραδιές Θεάτρου στις Τσούκες".

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δρυμού κλείνει τις φετινές "Βραδιές Θεάτρου στις Τσούκες" με δύο παραστάσεις στο Ανοιχτό Θέατρο "Τσούκες" Δρυμού: Την Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου 2014, στις 21:00, η Θεατρική Ομάδα Εκπαιδευτικών Ν. Θεσσαλονίκης "Διθύραμβος εξ αμάξης" παρουσιάζει την θεατρική παράσταση "Κουτορνιθία", για μικρά και μεγάλα παιδιά. Τη Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2014, στις 21:00, η Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Γερακαρούς παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση "Συμπέθεροι απ' τα Τίρανα".

Το Δ.Σ. του Π.Σ. Δρυμού

Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Α-Ω Φτιάχνω σιρόπι απο βότανα για το βήχα.Σιρόπι με βότανα, ρόδι και μέλι για τις λοιμώξεις του αναπνευστικού και το κρυολόγημα

 siropi-vixa4Σιρόπι με βότανα, ρόδι και μέλι για τις λοιμώξεις του αναπνευστικού και το κρυολόγημα


Ο βήχας είναι ένα κοινό σύμπτωμα της λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος.
Υπάρχουν πολλοί τύποι βήχα και θα τους αντιμετωπίσουμε δραστικά και φυσικά με τα βότανα που μας δίνει η φύση. Κάθε χειμώνα ο βήχας μας ταλαιπωρεί αφάνταστα!

Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Τι φταίει για την κακοδαιμονία των Ελλήνων;«Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΠΕΤΥΧΕ ΩΣ ΓΕΝΟΣ ΑΛΛ᾿ ΑΠΕΤΥΧΕ ΩΣ ΚΡΑΤΟΣ»

Σε μια σπάνια συνέντευξη που έδωσε ο Οδυσσέας Ελύτης στον Ρένο Αποστολίδη στην Ἐφημερίδα Ἐλευθερία στις 15 Ιουνίου του 1958, τα λόγια του παραμένουν επίκαιρα. 
Ζητεται γνώμη σας, κύριε λύτη, ἡ ντελς νεπιφύλακτη καί δέσμευτη, πάνω σέ ,τι θεωρετε ς τήν πιό κεφαλαιώδη κακοδαιμονία το τόπου. πό τί κυρίως πάσχουμε καί τί πρωτίστως μς λείπει; Ποιά θά νομάζατε «πρώτη μάστιγα» τς νεοελληνικς ζως;
Ἀπό τί πάσχουμε κυρίως; Θά σᾶς τό πῶ ἀμέσως: ἀπό μιά μόνιμο, πλήρη, καί κακοήθη ἀσυμφωνία μεταξύ τοῦ πνεύματος τῆς ἑκάστοτε ἡγεσίας μας καί τοῦ «ἤθους» πού χαρακτηρίζει τόν βαθύτερο ψυχικό πολιτισμό τοῦ ἑλληνικοῦ λαοῦ στό σύνολο του!
Σε μια σπάνια συνέντευξη που έδωσε ο Οδυσσέας Ελύτης στον Ρένο Αποστολίδη στην Ἐφημερίδα Ἐλευθερία στις 15 Ιουνίου του 1958, τα λόγια του παραμένουν επίκαιρα.


! ρχίσαμε!… Μόνιμος, πλήρης καί κακοήθης συμφωνία!…
Βεβαίως! Ἀλλ᾿ ἀφῆστε με νά συνεχίσω. Αὐτή ἡ ασυμφωνία δέν εἶναι μιά συγκεκριμένη κακοδαιμονία, εἶναι, ὃμως, μιά αἰτία πού ἐξηγεῖ ὃλες τίς κακοδαιμονίες, μικρές καί μεγάλες, τοῦ τόπου αὐτοῦ. Ἀπό τήν ἡμέρα πού ἔγινε ἡ Ἑλλάδα κράτος ἕως σήμερα, οἱ πολιτικές πράξεις, θά ἔλεγε κανένας, ὅτι σχεδιάζονται καί ἐκτελοῦνται ἐρήμην τῶν ἀντιλήψεων γιά τή ζωή, καί γενικότερα τῶν ἰδανικῶν πού εἶχε διαμορφώσει ὁ Ἑλληνισμός μέσα στήν ὑγιή κοινοτική του ὀργάνωση καί στήν παράδοση τῶν μεγάλων ἀγώνων γιά τήν άνεξαρτησία του. Ἡ φωνή  τοῦ  Μακρυγιάννη δέν ἔχει χάσει, οὔτε σήμερα ἀκόμη, τήν ἐπικαιρότητά της. Σημειῶστε ὅτι δέν βλέπω τό πρόβλημα ἀπό τήν ἀποκλειστική κοινωνική του πλευρά, οὔτε κάνω δημοκοπία.


Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Α-Ω ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΑΕΕ

 ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΑΕΕ

ΑΙΤΗΜΑΤΑ του Συλλόγου Ασφαλισμένων- Ανασφάλιστων ΟΑΕΕ Ν. Θεσσαλονίκης:
Κύριος και βασικός σκοπός του σωματείου είναι η συσπείρωση όλων των ελεύθερων επαγγελματιών,μικρών εμπόρων,βιοτεχνών,αυτοαπασχολούμενων που υπάγονται στον Ασφαλιστικό Φορέα του ΟΑΕΕ, ώστε όλοι μαζί να μελετήσουμε,να προστατέψουμε,να διεκδικήσουμε και να προωθήσουμε τα κοινωνικοασφαλιστικά, οικονομικά, ηθικά συμφέροντα μας.

Παράλληλα, το σωματείο έχει σαν σκοπούς

  • Διαγραφή του χρέους για τον κλάδο υγείας σε ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΟΑΕΕ και την διαγραφή όλων των προσαυξήσεων και όλων των επιπλέον  επιβαρύνσεων.
  • Αποποινικοποίηση της μη καταβολής ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΑΕΕ
  • Την προστασία από το K.E.A.O (Κέντρο είσπραξης ασφαλιστικών οφειλών) ή παρόμοιο οργανισμό η φορέα.
  • Κατάργηση της απαίτησης ασφαλιστικής ενημερότητας για θεώρηση ΚΒΣ. Να μην εξαρτάται ο κάθε ασφαλισμένος από τον ΟΑΕΕ αν θα θεωρήσει βιβλία ή στοιχεία ΚΒΣ. Αποτέλεσμα αυτού του μέτρου είναι να παύουν οι “ασφαλισμένοι” τις εργασίες τους κλείνοντας τις επιχειρήσεις τους , αφού οι πωλήσεις δίχως παραστατικά συνιστούν ποινικό αδίκημα. Αυτό το μέτρο αυξάνει την ανεργία και επιδεινώνει την Ελληνική οικονομία.
  • Την εξασφάλιση δημοκρατικής,ανθρώπινης και ορθολογικής αντιμετώπισης των ασφαλισμένων από τον βασικό Ασφαλιστικό μας Φορέα (ΟΑΕΕ).
  • Δικαίωμα επιλογής ασφαλιστικού φορέα 
  • Εφαρμογή κριτηρίων αξιοπρεπούς διαβίωσης πάνω από το όριο της φτώχειας(στα πλαίσια της πραγματικής οικονομίας),όσον αφορά την κοινωνική ασφάλιση γενικά και ειδικότερα τονΟΑΕΕ. 

    Πληροφορίες:  http://www.anasfalistoi.gr/index.php/2014-01-10-18-06-26

     
    Θεσσαλονίκη Φράγκων 22  - 1ος όροφος

Α-Ω ΟΑΕΕ πρέπει να μειώσει τις εισφορές του στα 100 ευρω το μήνα εδώ και τώρα 2014



Είναι συνταγματικό νόμιμο να παραμένει σε τόσο μεγάλο ύψος η εισφορά του ΟΑΕΕ ενώ έχουν καταρρακωθεί τα εισοδήματα?



ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ

Σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα, άρθρο 386:
1. Όποιος  με  σκοπό  να  αποκομίσει  ο ίδιος ή άλλος παράνομο περιουσιακό όφελος βλάπτει ξένη περιουσία πείθοντας κάποιον σε  πράξη, παράλειψη  ή  ανοχή  με  την  εν γνώσει παράσταση ψευδών γεγονότων σαν αληθινών ή την  αθέμιτη  απόκρυψη  ή  παρασιώπηση  αληθινών  γεγονότων τιμωρείται  με  Φυλάκιση  τουλάχιστον  τριών  μηνών και αν η ζημία που προξενήθηκε είναι ιδιαίτερα μεγάλη, με Φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών.
2.  Οι διατάξεις του  άρθρου  72  για  το  κατάστημα  εργασίας εφαρμόζονται και εδώ.
3. Επιβάλλεται Κάθειρξη μέχρι δέκα ετών: α) αν ο υπαίτιος διαπράττει απάτες κατ`επάγγελμα ή κατά συνήθεια και το συνολικό όφελος ή η συνολική ζημία υπερβαίνουν το ποσό των πέντε εκατομμυρίων  (5.000.000) δραχμών [δέκα πέντε χιλιάδων (15.000)ευρώ. Βλ. διατάξεις και τρόπο  μετατροπής σε ευρώ στο άρθρο 0] " 

Α-Ω ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΝ ΟΑΕΕ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ. ΜΟΝΟΝ ΕΤΣΙ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙΤΕ...

Οι περισσότεροι από τους ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ έχουν καταχρεωθεί με παράνομες χρεώσεις από τον Οργανισμό και σήμερα βρίσκονται σε πλήρες οικονομικό αδιέξοδο, με τον ΟΑΕΕ να προβαίνει σε διαδικασίες καατασχέσεων!!!
Ο δημοφιλής επιχειρηματίας Γιώργος Φλωράς, συντονιστής της πρωτοβουλίας «ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ», σε μια συνέντευξη-καταπέλτη χαρακτηρίζει εγκληματίες, απατεώνες, ληστές τους αρμόδιους στον ΟΑΕΕ και την προϊσταμένη τους αρχή, που είναι ο Ι. Βρούτσης και η κυβέρνηση Σαμαρά.
«Τις τρεις βαριές κατηγορίες που τους απευθύνω, τις στηρίζω σε νομική βάση και δεν αποτελούν ύβρεις», επισημαίνει ο κ. Φλωράς, εκθέτοντας μια σειρά από στοιχεία, τα οποία εκτός των άλλων το κίνημά τους καταθέτει και στα δικαστήρια σε βάρος του ΟΑΕΕ. Ειδικά για τον Υπουργό Εργασίας Ι. Βρούτση (τον οποίο καταγγέλλουν για εγκληματική συμπεριφορά και άλλες κοινωνικές ομάδες, όπως οι αρνητές του ΑΜΚΑ από τους οποίους έκοψε φάρμακα και συντάξεις) ο κ. Φλωράς υπογραμμίζει με νόημα:«Άγνωστος αριθμός συνανθρώπων μας κατέστρεψε την υγεία του, έχασε τη ζωή του, επειδή ο κάθε Βρούτσης παρανομούσε και αρνιόταν την περίθαλψη»!
Η συνέντευξη του Γιώργου Φλωρά αποτελεί ταυτόχρονα και οδηγό πλεύσης προς τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ για το πώς μπορούν να κινηθούν νομικά εναντίον του Οργανισμού κ
αι να δικαιωθούν. 

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Α-Ω Στη ΔΕΘ 2014 γίνεται η 1η κίνηση αφαίρεσης του ελληνικού σταυρού απο τη σημαία μας.Το έχουν όλες οι αφίσες τους. Ανοίξτε τα μάτια σας.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhmWY0ZqnSk83d10Y1sE5ib8Dikd9x09CtO8h2bcNt5gtCpNNYnc7ZR6vgxARwMuiDRlNwCEu0mkGlbIKs2LrlLaXBWTQaXNcs4kmtnHcfQZbblpvnvMsCMG5DBYvOpVCA7W5kQUoeOO4Wc/s1600/eikona+polis.gif 
Εδώ βλέπουμε να ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ τον ΣΤΑΥΡΟ από το ανθρωπάκι που φέρει την Ελληνική σημαία ενώ ΟΛΑ τα υπόλοιπα ανθρωπάκια ΦΕΡΟΥΝ κανονικά στο κέντρο το σήμα της κάθε σημαίας. (πχ η τουρκική την ημισέληνο, η αλβανική τον αετό κλπ). Στα διαβατήρια αφαίρεσαν πάνω απο τους τρούλους των ζωγραφισμένων ναών,το σταυρό.
Απο τις ταυτότητες αφαίρεσαν το θρήσκευμα.Απο τα κοντάρια των σημαιών αφαίρεσαν το σταυρό.Απο το υπουργείο Παιδείας Αφαίρεσαν το "Εθνικής".
Οσο και καλόπιστος να είναι κάποιος αντιλαμβάνεται οτι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο και αυτές οι αθώες γαλάζιες γραμμές μόνο αθώες δεν είναι.
Κοιτάξτε τι κάνουν στα ΕΛΤΑ.Τα τελευταία 20 χρόνια τα ελληνικά σύμβολα και τα θρησκευτικά σύμβολα έχουν χαθεί απο τα γραμματόσημα.

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ BULGRAVIA ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Ο χάρτης τα λέει όλα

Ποιο το σχέδιο "Μπουλγκράβια" ;  
Πως θα επιχειρήσουν να αυτονομήσουν την Θεσσαλονίκη ; 
Ποιος ο ρόλος του ΝΑΤΟ ; 
 Γύρω στα 1995, ο αντιεισαγγελέας Αγγελής κατάσχεσε από μυστική προδοτική οργάνωση, περίπου 1,5 τόνο υλικό, μέσα στο οποίο βρισκόταν ένας χαρτοφύλακας με την ετικέτα "ΣΧΕΔΙΟ ΜΠΟΥΛΓΚΡΑΒΙΑ". Σύμφωνα με αυτό το νεοταξικό σχέδιο, θα συμβούν στην Ελλάδα φοβερά γεγονότα και επεισόδια λόγω της όλο και αυξανόμενης λαϊκής οργής και αγανάκτησης. 

Ανακοίνωση του πρώην αντιδημάρχου Α. Πολυχρονίδη για το μετεκλογικό έργο της διοίκησης Σαραμάντου 31/8/2014

Δελτίο τύπου, 1-9-2014.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ωραιόκαστρο, 31/08/2014
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟ 26-05-2014 ΕΩΣ 31-08-2014

Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας ότι από τις 26 Μαΐου 2014 έως και τις 31 Αυγούστου 2014 εκτελέστηκαν οι ακόλουθες εργασίες- ενέργειες:
-    Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες με την Ε.Υ.Α.Θ. και ξεκίνησε ήδη η κατασκευή των αγωγών συνολικού μήκους 10 χλμ για την σύνδεση των περιοχών Παλαιοκάστρου, Ωραιοκάστρου- Ο.Α.Ε.Δ., Γαλήνης και Αγ. Γεωργίου-Ξύλινη Εκκλησία με το δίκτυο αποχέτευσης.
-    Ολοκληρώθηκαν και σύντομα παραλαμβάνονται οι μελέτες για την επέκταση των εγκαταστάσεων του Κολυμβητηρίου και την λειτουργία του ως κλειστό κολυμβητήριο αγώνων εθνικών πρωταθλημάτων.
-    Δρομολογήθηκε η κτιριακή αναβάθμιση του κλειστού Γυμναστηρίου στο Κονταξοπούλειο.
-    Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες των υποέργων της ανάπλασης για την προμήθεια οργάνων γυμναστικής εξωτερικού χώρου καθώς και ποδηλάτων για την λειτουργία δύο τερματικών σταθμών ποδηλάτων.
-    Ολοκληρώθηκαν τα έργα του αγωγού ομβρίων στην οδό Θεσ/νίκης, ο δρόμος ασφαλτοστρώθηκε εκ νέου και έγινε η διαγράμμισή του.
-    Ολοκληρώθηκαν τα έργα επέκτασης και προσθήκης αιθουσών και από την νέα σχολική χρονιά μπορεί να λειτουργήσει η νέα πτέρυγα του Β’ Λυκείου Ωραιοκάστρου.
-    Ξεκίνησαν και σύντομα ολοκληρώνονται οι εργασίες κατασκευής της γέφυρας του Γαλλικού στην Ν.Φιλαδέλφεια.
-    Εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση των μεγάλων έργων της αποχέτευσης στο Μελισσοχώρι, στην Νεοχωρούδα και στον Πεντάλοφο.
-    Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες με Σ.Α.Σ.Θ., Ο.Α.Σ.Θ. και Σ.Ε.Ο.Α.Σ.Θ. για την λειτουργία ενδοδημοτικής συγκοινωνίας και σύνδεση του Κέντρου με την Νεοχωρούδα, το Μελισσοχώρι και τον οικισμό Εγνατία. Επίσης, δίνεται η δυνατότητα μερικής τροποποίησης της γραμμής 84 για την σύνδεση της Ανθούπολης κατά την επιστροφή του λεωφορείου από Θεσ/νίκη προς Λητή.
Ακόμη, πετύχαμε την μερική τροποποίηση της γραμμής 27 ούτως ώστε ορισμένα λεωφορεία κατά την διάρκεια της ημέρας να διέρχονται από την Συμμαχική Οδό με κατεύθυνση την οδό Θερμαϊκού για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων του οικισμού Αγ.Γεωργίου, της οδού Ελληνοσερβικής Φιλίας και των εργαζομένων στις επιχειρήσεις της περιοχής.
-    Κατασκευάστηκε εκ νέου και μεταφέρθηκε σε ασφαλή θέση- πρότυπο η επικίνδυνη στάση στον Βερόπουλο, σε συνεργασία με τον ιδιοκτήτη του ακινήτου κ. Καζάζη, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για την συναίνεσή του. Επίσης, κατασκευάστηκε και τοποθετήθηκε στέγαστρο στην στάση της οδού Φλωρίνης στο Παλαιόκαστρο.
-    Σε συνεργασία με την Περιφέρεια έγινε η διαγράμμιση της Επαρχιακής Οδού Θεσ/νίκης- Ωραιοκάστρου- Μελισσοχωρίου και των διαβάσεων πεζών. Ακολουθεί η βελτίωση της οδοσήμανσης και του φωτισμού στα επικίνδυνα σημεία.
-    Έγινε η συντήρηση και ο καθαρισμός, ενόψει της χειμερινής περιόδου, των κεντρικών φρεατίων ομβρίων στην Δ.Ε. Ωραιοκάστρου.
-    Ξεκίνησε η σταδιακή αντικατάσταση των παλαιών οργάνων των παιδικών χαρών του Δήμου.
-    Τοποθετήθηκαν νέοι κάδοι απορριμμάτων, όπου ήταν αναγκαίο, σε όλες τις Δ.Ε. του Δήμου.
-     Έγινε ο εσωτερικός ελαιοχρωματισμός των αιθουσών του Δημοτικού Σχολείου Ν. Φιλαδέλφειας, του Νηπιαγωγείου στο Μελισσοχώρι και του 3ου Νηπιαγωγείου στον Ο.Α.Ε.Δ., καθώς και μερικών αιθουσών στο Β’ Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου.  
-    Έγιναν δεκάδες παρεμβάσεις συντήρησης και βελτίωσης του οδικού δικτύου, της οδοσήμανσης, της αγροτικής οδοποιίας, καθώς και των κτηριακών εγκαταστάσεων του Δήμου.

Αυτά προς ενημέρωσή σας.
Ευχαριστούμε για την συνεργασία που είχαμε,
ευχόμαστε σε όλους υγεία, δύναμη, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία.

Πολυχρονίδης Ανέστης
Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Ωραιοκάστρου