Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Α-Ω ΝΕΑ ΣΟΚ Τι είναι το ΚΕΑΟ? Που θα πηγαίνουν τα λεφτά και οι οφειλές του Έλληνα?

Μόνο τις “φρέσκες” οφειλές (του τελευταίου 6μήνου) θα “κυνηγά” για να εισπράξει - με αναγκαστικά μέτρα - το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών.
Την “οδηγία” έδωσαν οι ξένοι εμπειρογνώμονες στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας μετά τη διαπίστωση ότι το ΚΕΑΟ δεν μπορεί να “πιάσει” τους στόχους που είχαν τεθεί για τα έσοδα.
Η “οδηγία” περιλαμβάνεται και στα...ψιλά γράμματα του νέου Μεσοπρόθεσμου (στη σελ. 168 του αγγλικού κειμένου) αναφέροντας, συγκεκριμένα, ότι “τα 4 κύρια ταμεία ασφάλισης (ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ) μεταφέρουν στο ΚΕΑΟ οφειλές άνω των 5.000 ευρώ μόνο αν είναι πρόσφατες – έως 6 μηνών.
Αν είναι 6μηνών και υπάρχει και παλαιότερο χρέος για τον ίδιο οφειλέτη, θα “ενοποιούνται” και θα μεταφέρονται στο ΚΕΑΟ για είσπραξη. Για την αλλαγή αυτή αναμένεται σύντομα υπουργική απόφαση ενώ, σύμφωνα με το Μεσοπρόθεσμο, οι αρχές θα πρέπει να προωθήσουν, εντός του Ιουνίου, νέο νόμο που θα “εγγυάται” τον τρόπο αναζήτησης των ανείσπρακτων χρεών.

Και με την νέα χρονιά πληροφορηθήκαμε ότι δεν θα χρωστάτε στο Ελληνικό Δημόσιο, αλλά στην Ευρωπαική Ένωση... Αυτοί θα σας κυνηγάνε και θα είναι αμίληκτοι....

Έλληνες ετοιμαστείτε μπορεί η λίστα Λαγκάρτ να μην δημισιοποιήθηκε ποτέ, αλλά οι δικές σας οφειλές θα γίνουν γνωστές σε όλη την Ευρώπη.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: