Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Α-Ω ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΑΕΕ

 ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΑΕΕ

ΑΙΤΗΜΑΤΑ του Συλλόγου Ασφαλισμένων- Ανασφάλιστων ΟΑΕΕ Ν. Θεσσαλονίκης:
Κύριος και βασικός σκοπός του σωματείου είναι η συσπείρωση όλων των ελεύθερων επαγγελματιών,μικρών εμπόρων,βιοτεχνών,αυτοαπασχολούμενων που υπάγονται στον Ασφαλιστικό Φορέα του ΟΑΕΕ, ώστε όλοι μαζί να μελετήσουμε,να προστατέψουμε,να διεκδικήσουμε και να προωθήσουμε τα κοινωνικοασφαλιστικά, οικονομικά, ηθικά συμφέροντα μας.

Παράλληλα, το σωματείο έχει σαν σκοπούς

  • Διαγραφή του χρέους για τον κλάδο υγείας σε ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΟΑΕΕ και την διαγραφή όλων των προσαυξήσεων και όλων των επιπλέον  επιβαρύνσεων.
  • Αποποινικοποίηση της μη καταβολής ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΑΕΕ
  • Την προστασία από το K.E.A.O (Κέντρο είσπραξης ασφαλιστικών οφειλών) ή παρόμοιο οργανισμό η φορέα.
  • Κατάργηση της απαίτησης ασφαλιστικής ενημερότητας για θεώρηση ΚΒΣ. Να μην εξαρτάται ο κάθε ασφαλισμένος από τον ΟΑΕΕ αν θα θεωρήσει βιβλία ή στοιχεία ΚΒΣ. Αποτέλεσμα αυτού του μέτρου είναι να παύουν οι “ασφαλισμένοι” τις εργασίες τους κλείνοντας τις επιχειρήσεις τους , αφού οι πωλήσεις δίχως παραστατικά συνιστούν ποινικό αδίκημα. Αυτό το μέτρο αυξάνει την ανεργία και επιδεινώνει την Ελληνική οικονομία.
  • Την εξασφάλιση δημοκρατικής,ανθρώπινης και ορθολογικής αντιμετώπισης των ασφαλισμένων από τον βασικό Ασφαλιστικό μας Φορέα (ΟΑΕΕ).
  • Δικαίωμα επιλογής ασφαλιστικού φορέα 
  • Εφαρμογή κριτηρίων αξιοπρεπούς διαβίωσης πάνω από το όριο της φτώχειας(στα πλαίσια της πραγματικής οικονομίας),όσον αφορά την κοινωνική ασφάλιση γενικά και ειδικότερα τονΟΑΕΕ. 

    Πληροφορίες:  http://www.anasfalistoi.gr/index.php/2014-01-10-18-06-26

     
    Θεσσαλονίκη Φράγκων 22  - 1ος όροφος

Δεν υπάρχουν σχόλια: