Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Α-Ω Οι ελεύθεροι Επαγγελματίες ξεσηκώνονται κάτά του ΟΑΕΕ

Βλέπε τα εξωδικα του Συλλόγου Θεσσαλονίκης που έστειλε ο Σύλλογος

http://www.anasfalistoi.gr/index.php/39-eksodika-tou-syllogou-mas-pros-oaee-keao-ypourgo-ergasias

Για πρώτη φορά συντάχθηκε Γνωμοδότηση από έναν έγκριτο Συνταγματολόγο όπως ο κ. Αντώνης Μανιτάκης, σε συνεργασία με τον κορυφαίο Νομικό κ. Ακρίτα Καϊδατζή  (στους οποίους οφείλουμε όλοι μας ένα τεράστιο ευχαριστώ), για δυο καυτά ζητήματα που αφορούν 750.000 ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ. Το θέμα του ύψους της εισφοράς που καταβάλουν οι ασφαλισμένοι και το θέμα της μη παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όσους ασφαλισμένους οφείλουν.

Βασική αρχή για όλους τους επαγγελματίες και τους επιχειρηματίες που είναι ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ παραμένει η επιβίωση του Ταμείου μας μαζί με την δική μας επιβίωση. Επιβίωση του ενός από τους δυο δεν υπάρχει.
Τα συμπεράσματα στην 28 σελίδων Γνωμοδότηση είναι συγκλονιστικά και είναι αυτονόητο ότι αφορούν και όλα τα άλλα ομοειδή Ταμεία όπως το ΕΤΑΑ.
 
 
ΕΙΣΦΟΡΕΣ
 
Όφειλε το Υπουργείο Εργασίας να έχει μειώσει τις εισφορές του ΟΑΕΕ από το 2009 και μετά με δεδομένη την καταρράκωση των εισοδημάτων. Θυμίζουμε ότι οι εισφορές αυξήθηκαν σημαντικά από το 2005 ως το 2009 και έκτοτε παραμένουν σταθερές. Οφείλει ο Υπουργός Εργασίας να μειώσει τις εισφορές και δεν επαφίεται στην καλή του θέληση. Κάθε άλλη πράξη είναι παράνομη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: