Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Α-Ω Φτιάχνω σιρόπι απο βότανα για το βήχα.Σιρόπι με βότανα, ρόδι και μέλι για τις λοιμώξεις του αναπνευστικού και το κρυολόγημα

 siropi-vixa4Σιρόπι με βότανα, ρόδι και μέλι για τις λοιμώξεις του αναπνευστικού και το κρυολόγημα


Ο βήχας είναι ένα κοινό σύμπτωμα της λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος.
Υπάρχουν πολλοί τύποι βήχα και θα τους αντιμετωπίσουμε δραστικά και φυσικά με τα βότανα που μας δίνει η φύση. Κάθε χειμώνα ο βήχας μας ταλαιπωρεί αφάνταστα!


Δεν χρειάζεται να καταφύγουμε σε φάρμακα όταν η φυσή μας δίνει την θεραπεία και μάλιστα από μια μεγάλη γκάμα βοτάνων που είναι ιδανικά για την αντιμετώπιση του βήχα. Επιλέξαμε μερικά από τα βότανα που βοηθάνε στην αντιμετώπιση του βήχα και φτιάξαμε ένα σιρόπι για να δούμε αν πράγματι δουλεύει και πραγματικά ο βήχας σταμάτησε και ο λαιμός ανακουφίστηκε.
Είναι αποτελεσματικό και πολύ ευεργετικό σιρόπι για την θεραπεία του βήχα. Ανακουφίζει, καταπραϋνει τον λαιμό και βοηθάει στην απομάκρυνση των βλεννωδών εκκρίσεων από τους πνεύμονες.
Φτιάξαμε δυο συνταγές, στη μια προσθέσαμε καστανή ζάχαρη και μέλι και στην δεύτερη προσθέσαμε και φυσικό χυμό ροδιού αντικαθιστώντας ένα μέρος από το έγχυμα βοτάνων με φυσικό χυμό ρόδι.
Ο φυσικός χυμός ροδιού είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικά, με αντιβακτηριακές ιδιότητες και αποτελεσματικός στην θεραπεία του βήχα και του κρυολόγηματος.
Η αναλογία εγχύματος βοτάνων και καστανής ζάχαρης είναι 1:1. Δηλαδή στα 1000 ml έγχυμα βοτάνων θα προσθέσουμε 1000 γραμμ. καστανή ζάχαρη.
Αν θέλουμε το σιρόπι μας να το κάνουμε μόνο με μέλι τότε η αναλογία είναι 2:1. Δηλαδή στα Δηλαδή στα 1000 ml έγχυμα βοτάνων θα προσθέσουμε 500 γραμμ. μέλι.
Σε περίπτωση που δεν έχουμε ψηφιακή ζυγαριά τότε θα το υπολογίσουμε με την κούπα.
Για την αναλογία έγχυμα βοτάνων – καστανή ζάχαρη : 1 κούπα έγχυμα βοτάνων – 1 κούπα ζάχαρη. Για την αναλογία έγχυμα βοτάνων – μέλι: 1 κούπα έγχυμα βοτάνων – 1/2 κούπα μέλι.
Στη συνταγή μας προσθέσαμε καστανή ζάχαρη και μέλι. Είναι σημαντικό να προσθέσουμε μέλι λόγω των αποχρεμπτικών, αντιβακτηριακών και καταπραϋντικών ιδιότητων του.
Εκτός από τα βότανα που σας δίνουμε στην συνταγή μπορείτε να επιλέξετε όποια βότανα θέλετε από την λίστα βοτάνων που είναι ιδανικά για την αντιμετώπιση του βήχα .
Μερικά από τα βότανα που δεν πρέπει να λείπουν από τη συνταγή μας είναι το θυμάρι, το φασκόμηλο και ο γλυκάνισος. Δεν χρειάζεται να βάλετε όλα τα βότανα που προτείνουμε στη συνταγή μπορείτε να φτιάξετε το σιρόπι και με τρία μόνο βότανα.
Επιλέξτε από την λίστα τα βότανα που μπορείτε εύκολα να βρείτε και φτιάξτε το δικό σας σιρόπι για τον βήχα. Χρησιμοποιήστε τα βότανα σε όποια μορφή θέλετε στη συνταγή μας χρησιμοποιήσαμε βότανα σε ξερή και σε φρέσκια μορφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: