Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Α-Ω Το μόνο που μας σώζει από την κρίση είναι ένα λαχείο. Λαχείο είναι εάν βρεθεί ο Τάφος του Μέγα Αλέξανδρου, γιατί ο τουρισμός θα φύγει στα κόκκινα. Είναι τελικά ο τάφος του Μέγα Αλέξανδρου η Ανασκαφή στην Αμφίπολη?

Οι ολόγλυφες σφίγγες - Φωτό EurokinissiΦωτό Eurokinissi
Πολύ πιθανών και να είναι μια και δύο Σφίγγες φυλάνε την είσοδο που σημαίνει ότι κάτι μεγάλο κρύβεται.Είναι αδύνατον να φανταστούμε ότι ο Αλέξανδρος θαφτηκε μακρυά από την Ελλάδα. Είναι σίγουρα σε αυτά τα εδάφη, κι αν δεν είναι εκεί, κάπου στη Μακεδονία θα βρίσκεται.




 Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του, ο πρωθυπουργός έκανε δηλώσεις σχετικά με το όλο εγχείρημα και συγκεκριμένα τόνισε πως "είναι βέβαιο ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα εξαιρετικά σημαντικό εύρημα. Η γη της Μακεδονίας μας εξακολουθεί να μας συγκινεί και να μας εκπλήσσει αποκαλύπτοντας από τα σπλάχνα της μοναδικούς θησαυρούς, που συνθέτουν, υφαίνουν όλοι μαζί αυτό το μοναδικό μωσαϊκό της Ελληνικής μας Ιστορίας, για το οποίο όλοι οι Έλληνες είναι πολύ υπερήφανοι"."Πρόκειται εδώ για ένα μνημείο με μοναδικά χαρακτηριστικά", συνέχισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: "Ένας περίβολος γύρω-γύρω 497 μέτρα, σχεδόν ένας τέλειος κύκλος σμιλεμένος σε μάρμαρο Θάσου. Το λιοντάρι της Αμφίπολης πάνω από 5 μέτρα, 5,20 μέτρα, ας το σκεφτούμε στην κορυφή του τύμβου".

"Δυο ολόγλυφες Σφίγγες που βλέπετε, που είναι εκεί σαν να φυλάσσουν- και πράγματι είναι εκεί για να προφυλάξουν την είσοδο του τάφου. Ένας δρόμος πλατύς, με πλάτος 4,5 μέτρα, που οδηγεί στην είσοδο με τοίχους που μιμούνται σε φρέσκο τον τρόπο δόμησης του περίβολου"

- Ενθουσιασμένη δηλώνει η υπεύθυνη της ανασκαφής στην αρχαία Αμφίπολη, αρχαιολόγος Κατερίνα Περιστέρη
- "Ανυπομονούμε να μπούμε στο εσωτερικό του τάφου", λέει η ίδια
- Ο επιβλητικός περίβολος των 497 μέτρων και οι ολόγλυφες σφίγγες που δεσπόζουν στην είσοδο του τάφου
- Για μυστήριο κάνουν λόγο τα ξένα ΜΜΕ σε εκτενή ρεπορτάζ για τα σημαντικά αρχαία ευρήματα
- Το παρασκήνιο της επίσκεψης Σαμαρά και οι αινιγματικές του δηλώσεις για τις ανακαλύψεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: