Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Ο Πάτερ Δημήτριος αν και απεβίωσε ζήτησε να τον θυμηθούμε και να μην τον ξεχνάμε.

Ξέχασαν να κάνουν το Μνημόσυνο του Πάτερ Δημητρίου που απεβίωσε πριν μερικά χρόνια λόγο τροχαίου.

"Εμφανίστηκε στο όνειρο κάποιας κυρίας από το Ωραικόκαστρο που δεν τον είχε γνωρίσει και της ζήτησε να θυμίσει στον Παπά του Ωραιοκάστρου να του κάνουν το μνημόσυνο".

Τον είχα γνωρίσει μία μέρα πριν το ατύχημα. Μου έδωσε την ευχή του και πάντα καλά λόγια άκουγες από αυτόν τον άνθρωπο που με εντυπωσίασε από το παράστημα του και απο την καλοσύνη του. Ακουσα τα καλύτερα γι αυτόν τον άνθρωπο που βοηθούσε όσους είχαν ανάγκη. H ηρεμία που εξέπεμπε και τα καλά του λόγια σε έβαζαν να σκεφτείς ότι πνευματικά αυτός ο άνθρωπος είχε πετύχει πολλά, και δεν ήταν σαν κάποιους άλλους συμφεροντολόγους που λένε ότι είναι με το Θεό, αλλά πράτουν αυτά που θέλει ο άλλος.Διδάσκουν το λόγο του Θεού αλλά ξεχνάνε την παροιμία "Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν κρατούσες".....

Πριν μερικές μέρες λοιπόν τον είχα και εγώ στο μυαλό μου ανεξήγητα χωρίς να γνωρίζω το γιατί,  πέρασα από τον τόπο που τον συνάντησα και τον γνώρισα. Σκέφτηκα να πάω να του ανάψω ένα κεράκι στα Κοιμητήρια. Λίγο μετά κατευθύνθηκα στην εφορία του Κιλκίς, όπου η τύχη με έφερε να συναντήσω  τον ανεψιό του έφορα εκεί, και μου είπε όλη αυτή την απίστευτη ιστορία.

Γράφει η Σοφία Κυριακίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: