Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Τράπεζα Ελλάδος και Εθνική Τράπεζα Ελλάδος σε ποιον ανήκουν;

ΔΕΝ ανήκουν στο δημόσιο – Τράπεζα της Ελλάδος & Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος

 Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (ETE)

Είναι η μεγαλύτερη τράπεζα της Ελλάδας. Ιδρύθηκε το1841 από τον Γεώργιο Σταύρου, από τα Ιωάννινα, ο οποίος υπήρξε και ο πρώτος διευθυντής της. Από τους ιδρυτικούς μετόχους της Εθνικής Τράπεζας το 1841, ήταν οι γνωστοί τραπεζίτες Ρότσιλντ. Ακόμα μέτοχοι και ιδρυτές της Εθνικής Τράπεζας είναι το ελληνικό κράτος με 1.000 μετοχές, ο Νικόλαος Ζωσιμάς με 500 μετοχές, ο Ιωάννης-Γαβριήλ Εϋνάρδος με 300, ο βασιλιάςΛουδοβίκος Β’ της Βαυαρίας με 200, ο Κωνσταντίνος Βράνης με 150, ο Θεόδωρος Ράλλης με 100, κ.ά.



Στο άρθρο 2 του καταστατικού της Τράπεζας της Ελλάδος, αναφέρονται αρμοδιότητες της:
α. Χαράσει και ασκεί νομισματική πολιτική.
β. Ασκεί την πολιτική συναλλαγματικής ισοτιμίας.
γ. ΚΑΤΕΧΕΙ και ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ τα επίσημα συναλλαγματικά διαθέσιμα της χώρας στα οποία περιλαμβάνονται τα σε ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ ΚΑΙ ΧΡΥΣΟ διαθέσιμα της Τράπεζας Ελλάδος και του Ελληνικού Δημοσίου.
δ. Ασκεί την εποπτεία των πιστωτικών ιδρυμάτων και άλλων επιχειρήσεων …..
ε. ….
στ. Εχει το ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΝΟΜΙΟ της εκδόσεως τραπεζικών γραματείων τα οποία κυκλοφορούν ως νόμιμο χρήμα σε όλη την Ελλάδα.
ζ. Ενεργεί ως ταμείας και εντολοδόχος του Δημοσίου.
Στο άρθρο 3, αναφέρεται ότι το κράτος ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΔΩΣΕΙ ΑΛΛΑ ΤΡΑΠΕΖΟΓΡΑΜΜΑΤΙΑ.

 Η Τράπεζα της Ελλάδος
δεν είναι νομικό πρόσωπο Ελληνικού Δημοσίου Δικαίου κυριολεκτικώς αλλά οι μέτοχοι αυτής της Τραπέζης είναι κυρίως Αγγλικοί Τραπεζικοί Κολοσσοί οι οποίοι από ιδρύσεως κράτους έχουν παγιδεύσει την Ελλάδα μέσω ενός ιδρύματος το οποίο τύποις ονομάζεται Τράπεζα της Ελλάδος αλλά στην ουσία είναι Βρετανική Τράπεζα. Δια ταύτα ουδέποτε η Τράπεζα της Ελλάδος δεν παρουσίασε ενώπιον ουδεμίας Ελληνικής αρχής τους μετόχους της τα ονόματα των μετόχων της και τα ποσοστά της συμμετοχής αυτών των μετόχων στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Αναρτήθηκε:  http://banquedorient.org/web/?p=418

Δεν υπάρχουν σχόλια: