Κυριακή 20 Απριλίου 2014

Θεσσαλονίκη. Θέλω να Εξομολογηθώ αλλά δεν ξέρω που να πάω; Γέροντας Ραφαήλ στο Φίλυρο


Εμείς θα σας συστήσουμε χωρίς αμφιβολία τον Γέροντα ΡΑΦΑΗΛ (Πατέρα Γεώργιο), ο οποίος είναι Ηγούμενος στο Ανδρικό Μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου στο Κουρί Θεσσαλονίκης ο οποίος κάποτε σπούδασε ιατρός, αλλά τελικά αποφάσισε να γιατρεύει ψυχές και όχι τα κορμιά.

Ο δρόμος για να ξεκινήσει κάποιος να πάει είναι δύσβατος όμως ο λαμπερός αυτός Γ έροντας γιεμάτος ηρεμία και συγκατάβαση για ότι ακούει, κατεβαίνει τρεις φορές την εβδομάδα και εξομολογεί Τετάρτη και Σαββατο μετά τις 17.00 εώς τα μεσάνυχτα στο γυναικείο Μοναστήρι Αγίας Τριάδος Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης στο Φίλυρο, και κάθε Τρίτη στην Παναγία Σουμελά στους Ανθόκηπους.

Οι συντεταγμένες για να πάτε είναι στη Μονή Αγίας Τριάδος Ραφαήλ Νικολάου & Ερήνης βρίσκεται στο τέρμα των Λεωφορείων του ΦΙΛΥΡΟΥ τηλ. 2310677939, για όσους δεν έχουν επισκεφτεί ξανά το γυναικείο Μοναστήρι στο google θα το βρείτε: (Γεωγραφικό  Πλάτος 40°41'25.54"Β   Μήκος  22°59'3.00"Α)

Ενώ για την Παναγία Σουμελά στον Οικισμό Φιλοθέη στην Ευκαρπία απέναντι απο το ΤΙΤΑΝ Γεωγραφικό Πλάτος  40°42'35.65"Β και Γεωγραφικό Μήκος  22°56'49.21"Α.

Διαβάστε ένα από τα απίστευτα για τον Γέροντα


Η Ιστορία είναι πρόσφατη το 2014.
Κάποτε ήταν σε μια εξομολόγηση ο "Χ" και μου είπε την ιστορία του, και εγώ σας την γράφω.           Ο κύριος αυτός έχασε την δουλειά του πριν λίγο καιρό, και άρχισαν τα προβλήματα του στο σπίτι με την γυναίκα του.Κάποια στιγμή χώρισε, έμεινε στο δρόμο χωρίς δουλειά. Ένας άγγελος τον έφερε στο Γέροντα. Τον γνώρισε... αλλά με μια φορά που πήγε για εξομολόγηση μην περιμένετε θαύματα. Κάποια στιγμή ένιωσε μεγάλη απελπισία μοναξιά και ανεβήκε στην ταράτσα μιας οικοδομής στον 7ο να δώσει τελος.Όλα ήταν μαύρα για αυτόν, πουθενά φως. Και ξαφνικά χτυπά το τηλέφωνο του και ήταν ο Γέροντας που του είπε να τα αφήσει όλα και να πάει να τον δει... Ο Φύλακας Άγγελος Γέροντας τον σταμάτησε γιατί έτσι έπρεπε... ήταν κρίμα να χαθεί μια ψυχή.
Αυτή θα έπρεπε να είναι και η σχέση η ιδανική με τον πνευματικό πατέρα, να νοιάζεται, να ξέρει τι σας βασανίζει και να δίνει και λύσεις, να σας στηρίζει, να σας βοηθά...
Ο Χ ξαναβρήκε το χαμόγελο του την ηρεμία του και την δύναμη να παλέψει για την ζωή του,βρήκε δουλειά και χαιρόμαστε όλοι που τον βλέπουμε να συνέρχεται.
Μην στεναχωριέστε για το τι θα πείτε και απο που θα ξεκινήσετε.... αυτός θα σας καθοδηγήσει.
Η εξομολόγηση δεν τελιώνει με μια φορά, όλοι μαθαίνουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: