Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΜΕΤΟΧΗ ΟΑΣΘ ΜΕ ΗΡΑΚΛΗ

Ζητειται μετοχή ΟΑΣΘ με ΗΡΑΚΛΗ με ανταλλαγη ακίνητο κατάστημα στον ΕΥΟΣΜΟ αξίας 50.000ευρω ή σπίτι αντίστοιχο τηλ. 6907860582

Α-Ω ΣΕΠΤΕΒΡΗΣ 2013 ΠΡΟΚΥΡΗΣΟΝΤΑΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

 ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
 Ξεκινά στις 26-9-2013 και λήγει στις 11-10-2013 και ώρα 12η μεσημβρινή η υποβολή των αιτήσεων των ενδιαφερομένων εγγεγραμμένων ανέργων στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία κατάρτισης του Πίνακα Κατάταξης Ανέργων για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ., οι οποίοι ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:
1.      εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
2.      εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς
3.      εγγεγραμμένοι νέοι άνεργοι (18 έως 29 ετών) στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
4.      εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
5.      άνεργοι πτυχιούχοι ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ.
 
ΠΡΟΣΟΧΗ:
1.      Υποχρέωση προσκόμισης δικαιολογητικών στα ΚΠΑ2 που είναι εγγεγραμμένοι, μέχρι την λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, έχουν
α) οι άνεργοι αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών, προσκομίζουν πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και οποιοδήποτε άλλο σχετικό παραστατικό, όπως οικογενειακό βιβλιάριο ασθενείας, πρόσφατό εκκαθαριστικό από την αρμόδια ΔΟΥ, διαζευκτήριο από τα οποία προκύπτει ότι είναι αρχηγοί μονογονεικής οικογένειας   
β) οι άνεργοι πτυχιούχοι ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα που δεν ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις υπόλοιπες κατηγορίες, υποχρεούνται να υποβάλλουν επικυρωμένο αντίγραφο τίτλου σπουδών ή βεβαίωση επιτυχούς περάτωσης των σπουδών τους
 και γ) οι άνεργοι όλων των κατηγοριών οι οποίοι έχουν εξαρτώμενα ανήλικα τέκνα προσκομίζουν πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
2.      Σε περίπτωση που υποβάλουν αίτηση και οι δύο σύζυγοι της κατηγορίας 1  χωρίς να εντάσσεται έστω ο ένας σύζυγος  σε μία τουλάχιστον από τις λοιπές κατηγορίες (3,4,5), τότε αποκλείονται και οι δύο αιτήσεις. Δηλαδή, σε περίπτωση που ένας / ή και οι δύο από τους υποψηφίους της κατηγορίας 1 εντάσσονται σε μία τουλάχιστον από τις λοιπές κατηγορίες (3,4,5), τότε ωφελούμενοι του προγράμματος μπορούν να είναι και οι δύο σύζυγοι της κατηγορίας 1.
3.      Ως μέλη οικογενειών των κατηγοριών 1 και 2 νοούνται οι εγγεγραμμένοι άνεργοι σύζυγοι της κατηγορίας 1 και ο εγγεγραμμένος άνεργος  αρχηγός μονογονεϊκής οικογένειας της κατηγορίας 2.
4.       Ως αρχηγός μονογονεϊκής οικογένειας ορίζεται ο γονέας ο οποίος ζει μόνος έχοντας εξαρτώμενα μέλη και ασκεί κατ΄ αποκλειστικότητα τη γονική μέριμνα ενός ή περισσοτέρων ανήλικων τέκνων.
5.      Ως μακροχρόνια άνεργος ορίζεται ο άνεργος που είναι εγγεγραμμένος τουλάχιστον 12 συνεχόμενους μήνες στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
Για να δείτε όλη την πρόσκληση του ΟΑΕΔ pdf πατήστε εδώ.

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

ΜΕΓΑΛΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΑΣΘ


Τελευταία βλέπουμε τα δρομολόγια προς Ωραιόκαστρο ή και απο Ωραιόκαστρο να αραιώνουν, τα
έργα στην οδό Κομνηνών  έφεραν αναταραχή στους ταξιδιώτες που πηγαίναν στις 13.15 στα στάση αλλά μέχρι τις 14.00 δεν παιρνούσε λεωφορείο και έπρεπε να τρέχουν να αλλαξουν στάση γιατί δεν ήξεραν απο που θα περάσει το λεωφορείο αφού μετά τις 14.00 άλλαζε δρομολόγιο.
Ελλείψεις στα δρομολόγια παρατηρούνται που κάνουν τον κόσμο να ταλαιπωρείται.
Τέλος τα λεωφορεία συγκεκριμένες ώρες είναι τόσο γιεμάτα, που οι Ωραιοκαστρίτες  μοιάζουν με σαρδέλλες.... 

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Α-Ω ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ Που θα αγοράσω πελετς, μπρικέτες, σόμπες, τζάκια, λέβητες.(Αντιπροσωπος DIPLOMAT) GK ENERGY


Στην Παλαιά Συμμαχική οδό, δίπλα στις χειμικές τουαλέτες ALBA, άνοιξε νέο κατάστημα που θα βρείτε σε πολύ καλές τιμές όλα τα ενεργειακά προιόντα από λέβητες σόμπες, ξυλόσομπες σε μεγάλη ποικιλία, πέλλετς, μπρικέτες.

Η εταιρία είναι αντιπρόσωπος της Βουλγάρικης εταιρίας ηλεκτρικών ειδών DIPLOMAT και διαθέτει τα προϊοντα της.

137928.11ΜΠΡΙΓΚΕΤΕΣ
Λόγω της χαμηλής περιεκτικότητας σε υγρασία, έχουν πολύ υψηλότερη σε σχέση με το ξύλο θερμογόνο δύναμη, με αποτέλεσμα να είναι τελικά οικονομικότερες από αυτό. Επιπλέον, με τις μπριγκέτες είστε πάντα σίγουροι για την ποσότητα που έχετε αγοράσει καθώς είναι ένα τυποποιημένο και συσκευασμένο προϊόν. ΤΙΜΗ 215ευρω/τονος  
Η εταιρία είναι αντιπρόσωπος της Βουλγάρικης εταιρίας ηλεκτρικών ειδών DIPLOMAT και διαθέτει τα προϊοντα της.


Τηλ. 2310688597 Παλαιά Συμμαχική οδός Ωραιόκαστρο
www.gkecoenergy.gr



Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Ψεκασμοί εχθές στην Θεσσαλονίκη...Άραγε για τα κουνούπια??

Α-Ω Η Θεσσαλονίκη πλέον πεινάει το 2013



Με αφορμή τη σημερινή Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων, 12 Έλληνες σκιτσογράφοι στέλνουν μήνυμα ενάντια στη ρατσιστική βία και στις φυλετικές διακρίσεις.
Σκίτσο του Σπύρου Δερβενιώτη

Θεσσαλονίκη  Σεπτέμβριος 2013
 Όλο και περισσότεροι γίνονται οι άστεγοι που ψάχνουν οτιδήποτε μπορούν να βρουν μέσα στα σκουπίδια, όλο και πληθαίνει ο κόσμος στη Θεσσαλονίκη που έχει μεγάλο πρόβλημα επιβίωσης. Πιστευω ότι η πραγματική ανεργία στη Θεσσαλονίκη είναι πάνω απο 50%. Αφήστε τι λένε οι στατιστικές οι εικονικές αυτές που μας παρουσιάζουν οι δημοσκοπήσεις για να εξυπηρετήσουν συμφέροντα.
Τα κλειστά καταστήματα πληθαίνουν καθημερινά, οι δρόμοι ερημώνουν μήνα με το μήνα.
Πιστευω ότι η Θεσσαλονίκη αντιμετωπίζει πολύ μεγάλο πρόβλημα και οι Θεσσαλονικείς νιώθουν "παιδιά ενός κατώτερου Θεού".....Η επαρχία δεν έχει αυτό το πρόβλημα. 
Η πείνα θα χτυπήσει πρώτα τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα. Όπως κάποτε στην κατοχή ο κόσμος θα πέφτει κάτω από την πείνα. Πολλά τα κρούσματα παιδιών που έρχονται νηστικά και χωρίς κολατσο στο σχολείο.
Προχτές ένας κύριος μπήκε μεσα στο λεωφορείο του ΟΑΣΘ με ένα κομμάτι πίτσα. Στην είσοδο του λεωφορείου καθόταν ένα παιδί αδύνατο γύρω στα 25. Μόλις τον είδε με την πίτσα στο χέρι έκανε την κίνηση που κάνουν τα σκυλιά, γλυφτηκε σαν να έλεγε "αμάν πως θα γίνει να σε φάω". Ο κύριος πήγε πιο μέσα στο λεωφορείο. Όση ώρα έτρωγε την πίτσα 14 ζευγαρια μάτια ήταν καρφωμένα πάνω του. Απορώ πως δεν πνίγηκε..... Γυναίκες, άντρες, παιδιά χωρίς εξαίρεση κυτούσαν τον άνθρωπο σαν εξωγήινο..... Μα καλά εδώ φτάσαμε????Αν είχα μια βιντεοκάμαρα να τραβήξω την εξαθλίωση του Θεσσαλονικέα θα εντυπωσιαζόσασταν.
Μεγάλο πρόβλημα παρατηρείται στη Δυτική Θεσσαλονίκη. Είναι ανύπαρκτη η κίνηση σε Σταυρούπολη, Ηλιούπολη, Αμπελόκηπους, Νεάπολη, Ευοσμος..... σε σχέση με την Ανατολική.

Γράφει η Σοφία Κυριακίδου

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Α-Ω Η ΖΩΗ ΚΑΝΕΙ ΚΥΚΛΟΥΣ ΚΑΙ ΞΑΝΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ 1960-70.ΖΩΗ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ (τρόποι επιβίωσης)

dehydrating Project: Αποξήρανση τροφίμων
Στα παλιά τα χρόνια μια φορά και έναν καιρό δυστηχώς πολλά σπίτια δεν ειχαν ρευμα, το 1970 πολλοί είχαν τις παγωνιέρες και περνούσε το φορτηγό καθημερινά και τους άφηνε το κομμάτι πάγο. Οι τότε νυκοκοιρές έπρεπε να βρουν τρόπους να συντηρήσουν τρόφιμα, να έχουν το κελάρι γιεμάτο. Και φυσικά στο χωριό όλοι είχαν κελάρια και κηπάκους. Όλοι αποθήκευαν τρόφιμα για το Χειμώνα τον βαρύ όπως και ξύλα.
Η κότα και η κατσίκα υπήρχε σε όλα τα σπίτια.
Οι πλούσιοι είχαν άλογο και κάρο για μετακινήσεις. Έσφαζαν ζώα σε κάποια γιορτή και πάστωναν το κρέας για να έχουν όλο το χρόνο.
Τα λαχανικά αποξηρενόταν το καλοκαίρι. Ο τραχανάς και οι χυλοπίτες ήταν το Νο 1 σε κάθε σπίτι απαραίτητο ζυμαρικό.Ότι τους περίσσευε το αντάλλασαν με κάτι που ήταν απαραίτητο για τη δική τους ζωή.
Για πολλούς αιώνες πριν την ανακάλυψη των αγαπητών μας ψυγείων ο άνθρωπος συνήθιζε να αποξηραίνει την τροφή του για να τη διατηρήσει για το χειμώνα. Μέθοδος φυσική, πετυχημένη και σίγουρα απολύτως δοκιμασμένη για πολλές γενιές ανά τον κόσμο.
 Ακόμα και σήμερα μπορείτε αν δεν έχετε καταψύκτη να αποξηράνετε όλων των ειδών τα λαχανικά αφού τα πλύνετε με ξύδι ή χυμό λεμονιού.
Τα κόβετε σε φέτες και τα βάζετε στον ήλιο.
Μελιτζάνες, σέλινο,πιπεριές γλυκιές ή καυτερές μαιντανό, μπάμιες, κολοκυθάκια, φσολάκια, φρέσκα κρεμμυδάκια, άνηθο, σέλινο, μανιτάρια, καρότα είναι πολύ ευκολο να αποξηρανθούν και να έχετε όλο το χρόνο μέσα σε γυάλινα δοχεία. Όρεξη χρειάζεται και χωρος φυσικά. Οι ταράτσες των πολυκατοικιών είναι ιδανικές για αποξήρανση τους μήνες Ιούλιο-Αυγουστο-Σεπτέμβριο.Καλός ο καταψύκτης αλλά εκτός απο το ρεύμα που καίει αν έχουμε διακοπή απο απεργίες ή άλλους λόγους θα χάσουμε ότι έχουμε μέσα.
Ας γίνουμε ανεξάρτητοι και σε εποχές που είναι όλα πάφτηνα στην εποχή του, κάντε το κουμάντο σας. Γιατί να πληρώνουμε τις πιπεριές 4ευρω το Χειμώνα όταν μπορούμε να τις πάρουμε το καλοκαίρι με 0,50 και να τις αποθηκέψουμε????
food pantry Γλύτωσε χρήματα με τη δημιουργία αποθήκης τροφίμων

kolokythaki 1 Αποξηραίνω κολοκυθάκια
 Αποξήρανση κολοκυθιών βλέπε: http://www.sheblogs.eu/2012/10/23/apoksiraino-kolokythakia/
Λιαστές ντομάτες βλέπε: http://www.sheblogs.eu/2010/08/04/liastes-ntomates/

Χειμώνα δε σε φοβάμαι φέτος!

Το μυρμήγκι ξέρει καλύτερα και φυσικά δεν υπάρχει λόγος να ξεχάσουμε τις καλές πρακτικές του παρελθόντος επειδή βρίσκουμε ότι θέλουμε σε  αφθονία σε εκατοντάδες καταστήματα. Οι εποχές έχουν ζορίσει αρκετά τα οικονομικά μας και οι περισσότεροι γύρω μας δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα. Το χειμώνα τα έξοδα μας είναι περισσότερα και η σωστή προετοιμασία δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΑΔΕΙΑ ΤΑΞΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Χωρίς αυτοκίνητο ζητειται ολόκληρη άδεια ταξι Νομού Θεσσαλονίκης προς ενοικίαση η και ανταλλαγή με αστικό ακίνητο αξίας 50.000ευρω  τηλ. 6907860582

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΟ ΜΕΛΙΣΟΧΩΡΙ-ΔΡΥΜΟ ΠΡΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ

Ζητείται μονοκατοικία αυτόνομη εώς 300ευρω στο Μελισοχώρι η Δρυμό. Ακόμα και αν δεν είναι σε άριστη κατάσταση θα αναλάβουμε την επιδιόρθωση της με συμψηφισμό στα μισθώματα

Πληροφορίες ZEVS 2013  τηλ. 6907860582

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ ΠΡΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΣΤΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ

Για παιδότοπο ζητειται μονοκατοικία αυτόνομη με κήπο στο Ωραιόκαστρο-Γαλήνη-Παλιόκαστρο.
ΙΔΕΑ ΑΛΛΑΓΗΣ 6907860582 πληροφορίες

Α-Ω ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ 2013

http://www.oraiokastro.gr/files/118/anak2013/4selido-2.jpg

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Α-Ω ΕΠΙΒΙΩΝΩ ΜΟΝΟΣ το 2013

Για να γίνω κάποτε αυτάρκης πρέπει να ξέρω
Να φτιάχνω προζύμι και Ψωμί.
Να αναγνωρίζω και να μαζεύουμε χόρτα.
Να ανοίγω φύλλο
Να φτιάχνω τραχανά και χυλοπίτες.
Να ξέρω γλυκά με ελαιόλαδο και όχι βούτυρο
Να φτιάχνω διαφορά τυριά
Να ξέρω να εκτρέψω ζώα που θα μου δώσουν πρώτες ύλες
Να ξέρουμε πως να κονσερβοποιώ
Να παστώνω
Να "καπνίζω" κρέατα και ψάρια. .
Να χρησιμοποιω σωστά σόμπα με ξυλά και τζάκι
Να ανάβω -  να μαγειρεύω σε φούρνο με ξύλα.
Να φτιάχνω αλισίβα
Να φτιάχνω σαπούνια και απορρυπαντικά.
Να φτιάχνω κεριά.
Να ξέρω πως πλένω στο χέρι τα ρούχα .
Να ξερω να ράβω  τα ρούχα
Να ξέρω να πλέκω ζεστά ρούχα.
Να καθαρίζω πουλερικά και κυνήγι.
Να γνωρίζω τα βασικά θεραπευτικά βότανα, πότε και πως συλλέγονται και πως χρησιμοποιούνται για κάθε πάθηση.
Να γνωρίζω τον κύκλο  καλλιέργειας λαχανικών,
Να εχω συνταγες για φυσικα εντομοκτονα και ζιζανιοκτονα
προλαβαίνουμε,
Να προμηθευτούμε Συσκευές ΠΟΥ ΔΕΝ απαιτούν Ηλεκτρισμού
ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΟΥΜΕ ΠΩΣ ΕΠΙΒΙΩΣΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ....ΤΟΣΟ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ από την πεινα????????????

Διαβάστε περισσότερα: http://mikrifarma.gr

Τελείωσε και φέτος το θερινο Κέντρο δημιουργικής απασχόλησης παιδιων 2013

 
Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των παιδιών την φετεινή χρονιά που σχεδόν διπλασιαστήκαν σε σχέση με πέρσυ.
Τα παιδιά την τελευταία μέρα δήλωσαν ότι πέρασαν καλά, αλλά δεν επιθυμούν να έχει καθόλου μάθημα το θερινό, ή κάποια εκδήλωση που αφορά μαθήματα.
Είναι φανερό ότι τα παιδιά όλου του κόσμου το καλοκαίρι θέλουν μόνο παιχνίδι.