Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Οι Γερμανοί καθιερώνουν το... τρίτο φύλο!

BIRTHcertifyLΣτο πλαίσιο μιας "νομικής επανάστασης" η Γερμανία πρόκειται να γίνει η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που θα δώσει στους γονείς μια τρίτη επιλογή όσον αφορά τον τρόπο που θα αναγράφεται το φύλο στα πιστοποιητικά γέννησης των παιδιών: Πλέον εκτός από τις συνήθεις επιλογές άρρεν και θήλυ, θα υπάρχει και η επιλογή «ακαθόριστο».
Σύμφωνα με το vima.gr, από το Νοέμβριο θα υπάρχει σε όλη τη Γερμανία η δυνατότητα να αφεθεί το πεδίο του φύλου κενό, στα πλαίσια της προσπάθειας να παρέχεται στα παιδιά που γεννιούνται με χαρακτηριστικά και των δύο φύλων η δυνατότητα να επιλέξουν αργότερα τα ίδια αν θέλουν να θεωρούνται άνδρες ή γυναίκες. Ο νέος νόμος ορίζει επίσης ότι τα άτομα μπορούν να επιλέξουν να παραμείνουν «ακαθόριστου» φύλου για όλη τους τη ζωή.
Ωστόσο, οι γερμανικές αρχές πρέπει ακόμα να αποφασίσουν πώς ο νέος νόμος θα επηρεάσει την αναγραφή του φύλου σε άλλα σημαντικά προσωπικά έγγραφα όπως τα διαβατήρια, στα οποία ο κάτοχος καλείται ακόμη να επιλέξει μεταξύ Α για άρρεν και Θ για θήλυ.
Η Γερμανία έχασε στο τσακ την ευκαιρία να κερδίσει τον τίτλο της πρώτης χώρας στον κόσμο που εισάγει την κατηγορία «ακαθόριστο». Την πρωτιά κατέκτησε η Αυστραλία, η οποία όρισε την νομική κατευθυντήρια γραμμή της σχετικά με τον ένδειξη του φύλου πριν από μόλις έξι εβδομάδες.
Ο Σιλβάν Άγκιους, υπεύθυνος δημόσιας πολιτικής του ευρωπαϊκού τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Λεσβιών, Ομοφυλοφίλων, Αμφισεξουαλικών, Τρανσέξουαλ και Διαφυλικών Ατόμων, δήλωσε στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel ότι παρά το γεγονός πως οι Βρυξέλλες εξέδωσαν μια έκθεση σχετικά με τις τρανσέξουαλ και διαφυλικές μειονότητες, η πρόοδος ήταν περιορισμένη. «Η Γερμανία με αυτή της την κίνηση θα ασκήσει περισσότερη πίεση στις Βρυξέλλες, κάτι που μόνο θετικό θα μπορούσε να είναι», προσέθεσε. (defencenet)

Aναρτηθηκε:  http://www.prisonplanet.gr

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Α-Ω 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013 ΤΟΥ Ι.Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ 2013


Πέμπτη, 15/8, 7-10:30 το πρωί, ο Όρθρος και η πανηγυρική θ. Λειτουργία της εορτής


Πέμπτη, 15/8, στις 6 το απόγευμα, ο μεθέορτος Εσπερινός, η Αρτοκλασία των Δωρητών της Ενορίας μας και το Κτητορικό Μνημόσυνο των κεκοιμημένων Κτητόρων και Δωρητών του Ναού μας


 

Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Ξεκίνησε ο αγώνας για τις Δημοτικές εκλογές μέσα στις διακοπες του Αυγούστου

Μια νέα μεταγγραφή συμφωνήθηκε στο ψηφοδέλτιο του Σαραμάντου για το Ωραιόκαστρο μέσα στην περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών.
Για καιρό φλέρταρε ο συγκεκριμένος τον Σαραμάντο και τελικά προσχώρησε στο ψηφοδέλτιο του μαζί με την ομάδα του.
Επίσης ο πρωην Δημαρχος Ωραιοκάστρου δείχνει ότι δεν το βάζει κάτω ακόμα και μετά την μεγάλη ήττα του, και την πολιτική του πτώση, ο Νικόλαος Μπάτος άρχισε τις προσπάθειες να συγκεντρώσει ψηφοδέλτιο. Συγκεκριμένα ξεκίνησε επαφές με κόσμο για να κατέβει πάλι ως αρχηγός συνδυασμού τον τελευταίο μήνα.

Ο Γαβότσης συνεχίζει απτόητος παρ όλη την αποχώρηση του Δημ Καρασσαβίδη απο τον συνδυασμό του που γι αυτόν θα είναι ένα μεγάλο πλήγμα.

Τέλος ένα μεγάλο εγκεκριμένο έργο για το Ωραιόκαστρο ίσως είναι και ο άσσος στο μανίκι του τωρινού Δημάρχου Δημήτριου Σαραμάντου που η κρίση δεν τον βοήθησε να κάνει νεα έργα για να κερδίσει και πάλι τις επόμενες εκλογές.

Γράφει η Σοφία Κυριακίδου

Αναμένουμε απο Σεπτέμβρη ανακοινώσεις επίσημες.