Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

''ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ''.Επίκαιρη ομιλία του Θεόδωρου Κουτρούκη, καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου το Σάββατο 30 Μαρτίου και ώρα 6:30 μ.μ., στο Κέντρο Πνευματικής Διακονίας του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ωραιοκάστρου.

Ι. Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Έχουμε την τιμή να σας προσκαλέσουμε στη συζήτηση που θα διεξαχθεί το Σάββατο 30 Μαρτίου και ώρα 6:30 μ.μ., στο Κέντρο Πνευματικής Διακονίας του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ωραιοκάστρου (πίσω από τον Ι. Ναό), με θέμα «Επαγγελματικές Αναζητήσεις στον Καιρό της Κρίσης». Εισηγητής της εκδήλωσης θα είναι ο κ. Θεόδωρος Κουτρούκης, Επικ. Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ο οποίος θα παρουσιάσει με γλαφυρό τρόπο τις επαγγελματικές προοπτικές, κυρίως των παιδιών μας, μέσα στην περιδίνηση της γενικότερης κρίσης.
Η εκδήλωση αφορά άμεσα μαθητές λυκείου, φοιτητές, γονείς μαθητών, άνεργους και όσους έχουν παρόμοιο ενδιαφέρον.
Την εκδήλωση διοργανώνουν η Ενοριακή Νεανική Εστία Ωραιοκάστρου και το Κοινωνικό Φροντιστήριο της Ενορίας μας.

''Αν γλυτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα.'' Δωρεάν συνάντηση με θέμα την Ψυχολογία της Εφηβείας Ωραιόκαστρο 30/3/2013


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου σας προσκαλεί στη 1η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ με θέμα:
”Η ψυχολογία της εφηβείας”
ΟΜΙΛΗΤΕΣ
                 1. Παπαδόπουλος Ιωάννης Ψυχίατρος - Ψυχοθεραπευτής
                 2. Ξανθοπούλου Ελένη Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ στις 18:00  
Στην αίθουσα εκδηλώσεων στο χώρο του Γυμνασίου. (Παλαιοκάστρου)
                                                                                                                                                                              Σας περιμένουμε
Τηλ. Επικ. 1.  6945513280 
                 2.  6977755884 


Έχε το νου σου στο παιδί *
Εφηβεία είναι η περίοδος ανακάλυψης του εαυτού. Το πρόβλημα είναι πώς να είσαι έφηβος στην περίοδο της εφηβείας? Η εφηβεία είναι το μεταβατικό στάδιο ανάμεσα στην παιδική ηλικία και την ενηλικίωση. Είναι η χρονική περίοδος κατά την οποία συμβαίνουν πλήθος αλλαγές …
·        Τι μπορούν να κάνουν οι γονείς?
·        Πως συμπεριφέρονται τα παιδιά?
·        Πως θα τα προστατέψω από τους κινδύνους?
·        Γιατί όποτε μιλάω ποτέ δεν με ακούει?
Γι’ αυτό το λόγο και για πολλούς άλλους ακόμα είπαμε να κουβεντιάσουμε, να μιλήσουμε, ν’ ακούσουμε, να πληροφορηθούμε, να ρωτήσουμε, να μάθουμε …
·        Γιατί όλοι μαζί μπορούμε …
·        Γιατί όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα …
·        Γιατί ο μόνος χαμένος αγώνας είναι μόνο αυτός που δεν έχουμε δώσει …
Ας σηκωθούμε από τον καναπέ μας, και μέσα από τα τόσα προβλήματα που μας μαστίζουν, ας ξεκλειδώσουμε την ψυχούλα μας !!!
  Γιατί μην ξεχνάμε πως τα παιδιά μας είναι η αναπνοή μας, η ζωή μας, η ελπίδα μας, αλλά και το αύριο τους!
Υπερασπίσου το παιδί,
γιατί αν γλιτώσει το παιδί,
υπάρχει ελπίδα! *
*ΣΤΙΧΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ “ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ‘ΡΘΟΥΝ” – ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Θεσσαλονίκη «ΕΚΠΟΙΗΣΗ - ΠΑΖΑΡΙ ΒΙΒΛΙΟΥ» Από 22/3 μέχρι 20/4, Δευτ. - Παρ. 9 π.μ.- 9 μ.μ., Σάββατο 9π.μ.-8 μ.μ.


Το Επαγγελματικό Σωματείο Εκδοτών -Βιβλιοπωλών Ελλάδος διαθέτει στο κοινό της Θεσσαλονίκης 500.000 βιβλία – 150 Ελληνικών εκδοτικών οίκων, με εκπτώσεις που ξεκινούν από 70% και σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνουν και το 90%.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι τιμές των βιβλίων ξεκινούν από 0,50 λεπτά.
Το σωματείο ΕΣΕΒΕ συνδιοργανώνει σε ετήσια βάση στην πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα, την εκδήλωση ΕΚΠΟΙΗΣΗ –ΠΑΖΑΡΙ ΒΙΒΛΙΟΥ που είναι η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ( όσον αφορά τον αριθμό των εκδοτών που συμμετέχουν αλλά και τον αριθμό των προσφερόμενων βιβλίων).


Εν μέσω οικονομικής κρίσης γίνονται προσπάθειες από ιδιωτικές επιχειρήσεις να πωλούνται βιβλία με εκπτώσεις. Δεν θα πρέπει να υπάρχει καμία σύγκριση με την ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΠΑΖΑΡΙ ΒΙΒΛΙΟΥ που διοργανώνει το Επαγγελματικό Σωματείο Εκδοτών – Βιβλιοπωλών Ελλάδος (Ε.Σ.Ε.Β.Ε.)


Το σωματείο που διοργανώνει την εκδήλωση ελέγχει σχολαστικά τους τίτλους και τις τιμές των βιβλίων ώστε ΟΙ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ. Αλλά ταυτόχρονα με την συμμετοχή 150 εκδοτών προσφέρει μια πραγματικά μεγάλη θεματολογία που μπορεί να καλύψει κάθε ενδιαφέρον του κοινού.


Ενδεικτικά από τα βιβλία που θα διατεθούν φέτος:
ΤΟ 50% ΕΧΕΙ ΤΙΜΗ ΠΩΛΗΣΗΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 3 ΕΥΡΩ
ΕΝΩ ΤΟ 90% ΤΩΝ ΕΧΕΙ ΤΙΜΗ ΠΩΛΗΣΗΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 5 ΕΥΡΩ.


Στην εκποίηση παζάρι βιβλίου 2012 θα βρει κανείς βιβλία όλων των ειδών και όλων των κατηγοριών για όλες τις ηλικίες.
Με ελάχιστα χρήματα μπορεί κανείς να προμηθευτεί βιβλία – δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στο ποσό η την ποσότητα αγοράς - μπορεί κανείς να προμηθευθεί ακόμη και ένα βιβλίο αξίας 0,50 ευρώ.
Σε αυτό το τεράστιο πλήθος βιβλίων είναι σίγουρο πως ο καθένας θα βρει πολλά βιβλία που τον ενδιαφέρουν και που δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί πως θα τα βρει σε τόσο χαμηλή τιμή.


 Από 22/3 μέχρι 20/4, Δευτ. - Παρ. 9 π.μ.- 9 μ.μ., Σάββατο 9π.μ.-8 μ.μ.


 ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΑΤΕΙΑ ODEON, ΤΣΙΜΙΣΚΗ 43 ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

«Πρόσκληση σε ημερίδα για νέους ανέργους στο Αμφιθέατρο του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών ΑΠΘ»

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013
Νέους άνεργους κάτω των 35 ετών, οι οποίοι έχουν εξειδίκευση είτε μέσω εκπαίδευσης είτε μέσω προϋπηρεσίας σε αντικείμενα σχετικά με τον πολιτισμό, προσκαλεί το Τελλόγλειο για να παρακολουθήσουν την ενημερωτική ημερίδα προκειμένου να γνωρίσουν τα οφέλη, αλλά και τη διαδικασία για την ένταξή τους στο σχετικό πρόγραμμα του Τοπικού Σχεδίου για την Απασχόληση (ΤΟΠΣΑ).Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών ΑΠΘ (Αγ. Δημητρίου 159Α, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 991610, e-mail: teloglion@auth.gr, www.teloglion.gr) την Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2013, 10.00 – 13.00.
Σημειώνεται πως το Τελλόγλειο Ίδρυμα πραγματοποιεί την εν λόγω ημερίδα στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Πολιτισμός - Ανάπτυξη - Απασχόληση» που υλοποιεί το έργο με τίτλο «Πολιτισμός: Η δημιουργική πλευρά της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης στη Θεσσαλονίκη», το οποίο έχει ενταχθεί και χρηματοδοτείται στο πλαίσιο της Δράσης 7 «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας» της Κατηγορίας Παρέμβασης 1 «Ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης» του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 3 «Διευκόλυνση της πρόσβασης στην Απασχόληση» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013» του ΕΣΠΑ (συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση - Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από εθνικούς πόρους).
Αντικείμενο του έργου είναι η υποστήριξη 130 ανέργων, κατά τη διαδικασία προώθησής τους στην αγορά εργασίας.

5η ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 2013 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

5_η Διεθνής Μαθηματική Εβδομάδα 2013
Ο θεσμός της Μαθηματικής Εβδομάδας αποτελεί για πολλά χρόνια πόλο έλξης όσων ενδιαφέρονται και ασχολούνται με τα Μαθηματικά. Έδωσε και συνεχίζει να δίνει την ευκαιρία σε όλους να ενημερωθούν και να συμμετάσχουν στις εργασίες που αφορούν τις νέες ανακαλύψεις, τις νέες αντιλήψεις, τη διαρκή ενημέρωση στα θεωρητικά και εφαρμοσμένα Μαθηματικά.

Η Μαθηματική Εβδομάδα διευρύνει τη θεματική της με παράλληλες εκδηλώσεις όπως, εκθέσεις βιβλίων, ζωγραφικής, παρουσιάσεις εργασιών Project, εκμάθηση λογισμικών και βραβεύσεις. Η Μαθηματική Εβδομάδα έχει ως στόχο να προωθήσει το γόνιμο διάλογο και τον προβληματισμό στα Μαθηματικά, αλλά και να αναζητήσει απαντήσεις για τον ρόλο των Μαθηματικών στην εκπαίδευση, την επιστήμη και τον πολιτισμό στο πλαίσιο της διαθεματικής, διεπιστημονικής προσέγγισης. Ζητήματα όπως, οι εξελίξεις στην έρευνα, οι νέες τεχνολογίες, η διδακτική μεθοδολογία και οι εφαρμογές αποτελούν ζητήματα άμεσης προτεραιότητας στη θεματική των εισηγήσεων που θα παρουσιασθούν στην 5η Μαθηματική Εβδομάδα.

Η 5η Διεθνής Μαθηματική Εβδομάδα έχει ως στόχο να προσεγγίσει με σύγχρονο τρόπο και να απαντήσει σε ερωτήματα που έντονα απασχολούν σήμερα την μαθηματική κοινότητα και ιδιαίτερα σε αυτά που θέτει η στενή σχέση των Μαθηματικών με άλλες επιστήμες και με σημαντικές ανθρώπινες δραστηριότητες. Θα δώσει, εκτός των άλλων, την ευκαιρία να τονιστεί και ο ανθρωπιστικός χαρακτήρας των Μαθηματικών και να μελετηθεί η διαχρονική τους συμβολή στους διάφορους κλάδους του πολιτισμού.

Η έκθεση θα λειτουργεί από τις 09:00 έως τις 21:00, από Τετάρτη 27 Μαρτίου έως και Κυριακή 31 Μαρτίου 2013 στο περίπτερο 8 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Το Σάββατο 30 Μαρτίου και ώρα 21:00 στο ίδιο χώρο θα γίνει μουσική συνάντηση με μουσικά σχήματα μαθητών, εκπαιδευτικών και Πανεπιστημιακών Καθηγητών.

Το αναλυτικό πρόγραμμα στο σύνδεσμο παρακάτω.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΤΣΑΛΑ / ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΣΙΤΣΕΛΑ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ "LANDSCAPE/INSCAPE"


Κατερίνα Κότσαλα / Κατερίνα Τσίτσελα έκθεση ζωγραφικής Landscape/InscapeΤην Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013, δυο νέες εικαστικοί οι Κατερίνα Κότσαλα και Κατερίνα Τσίτσελα προσκαλούν το φιλότεχνο κοινό της Θεσσαλονίκης στην έκθεση τους με τίτλο "Landscape/Inscape" στην Αίθουσα Τέχνης Vlassis Art Gallery, (Βεροίας 6 Άνω Λαδάδικα, τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 20:00).

Η έκθεση ‘Landscape/Inscape’ διερευνά δύο διαφορετικές προσεγγίσεις του τοπίου, αντιθετικές μεταξύ τους, οι οποίες αναφέρονται στο ορατό και το αόρατο τοπίο, σε αυτό που μπορούν να αντιληφθούν οι αισθήσεις μας και σε αυτό που δημιουργούν και κατοικούν τα συναισθήματα μας.

"ΧΕΛΙΔΟΝΙΣΜΑΤΑ 2013" ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 31 Μαρτίου 2013 ... 01 Απριλίου 2013

 Χελιδονίσματα 2013 στην Θεσσαλονίκη
Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, για μια ακόμη χρονιά, διοργανώνει τα «Χελιδονίσματα» και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους για να υποδεχθούν την Άνοιξη και τους προάγγελούς της, τα χελιδόνια, φτιάχνοντάς τους μια φωλιά!

Τα υλικά απλά, αλλά δυσεύρετα για τα χελιδόνια: πηλός, για να αντικαταστήσει το χώμα που τα χελιδόνια δυσκολεύονται πλέον να βρουν μέσα στις πόλεις και πολύς ενθουσιασμός! Τα παιδιά με τη βοήθεια της Ορνιθολογικής θα έχουν την ευκαιρία να κατασκευάσουν φωλιές, ώστε να τις τοποθετήσουν στη συνέχεια στο σπίτι τους, προσφέροντας στα χελιδόνια έτοιμες κατοικίες.

Οι εκδηλώσεις είναι ανοιχτές για το κοινό και θα πραγματοποιηθούν:

Στη Θεσσαλονίκη:
• Στην είσοδο του Μεγάρου X.Α.Ν.Θ (στο κέντρο της Θεσσαλονίκης) το Σάββατο 30 Μαρτίου από τις 10:00 έως τις 13:30, σε συνεργασία με τη Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης.
• Στο Φράγμα Θέρμης (Αναψυκτήριο) την Κυριακή 31 Μαρτίου από τις 10:00 έως τις 13:30, σε συνεργασία με τον Δήμο Θέρμης.
• Στον ίδιο χώρο στο Φράγμα Θέρμης την Δευτέρα 1 Απριλίου από τις 09:00 έως τις 13:30, αποκλειστικά για δημοτικά σχολεία.

Εβδομάδα Υγείας Ωραιόκαστρο 2013. Η παχυσαρκία μάστιγα της εποχής

http://www.oraiokastro.gr/files/118/anak2013/afisa_martios3.jpg

Δήμος Ωραιοκάστρου ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΔΙΑΘΕΣΗ
ΑΥΘΕΝΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ
 
Ο Δήμος Ωραιοκάστρου και η "ομάδα δράσης πολιτών «Αλληλεγγύη για όλους»" διοργανώνουν την Κυριακή, 14 Απριλίου 2013 στην περιοχή Αλώνια του Ωραιοκάστρου (Αλεξάνδρου Υψηλάντη και Οδυσσέα Ελύτη), διάθεση αγροτικών προϊόντων σε τιμές παραγωγού. Στο τέλος της εκδήλωσης οι παραγωγοί θα προσφέρουν ποσότητες των προϊόντων τους δωρεάν για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου.
Η διάθεση θα ξεκινήσει στις 9:00 πμ. Για όσους προπαραγγείλουν η προσέλευση θα είναι από τις 9:00 πμ έως το αργότερο στις 12:00 μμ.
Η ομάδα δράσης πολιτών «Αλληλεγγύη για όλους» καλεί τους πολίτες να προσφέρουν ότι προϊόντα επιθυμούν στο τραπέζι που θα υπάρχει για να δοθούν μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου στους δικαιούχους που θα προκύψουν από την καταγραφή ανέργων και ευπαθών ομάδων που διεξάγει ο Δήμος Ωραιοκάστρου.

Οι παραγγελίες στα τηλέφωνα του δήμου:  800-11-57013 ,  2313304064 ,  2313304074 

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΕ ΠΡΟΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ
1. Ελαιόλαδο Εξαιρετικό παρθένο (ΑΙΤΩΛΙΣ) από το Αγγελόκαστρο Αιτωλοακαρνανίας, πιστοποιημένο με την ανώτερη ποιοτική κατηγορία. Τιμή: 16€ το 5λιτρο δοχείο.
2. Αλεύρι από τους Μύλους Κουτσιαρή Κατερίνης. Άσπρο για όλες τις χρήσεις με 0,60€/κιλό σε συσκ. των 10 κιλών, Κίτρινο Σιμιγδάλευρο με 0,65€/κιλό σε συσκ. των 10 κιλών. Θα διατίθενται και άλλα είδη όπως Ολικής σε συσκ. των 4 κιλών με 1€/κιλό.
3. Πατάτες (κιτρινόσαρκη ποικιλία Agria και Oultra) Από την Άνω Βροντού Σερρών προς 0,50€/κιλό σε συσκευασία των 20 κιλών.
4. Ρύζι από Μονοκκλησιά Σερρών, σε συσκευασίες των 2, 3 και 5 κιλών ποικιλίες: Καρολίνα προς 1€/κιλό, Κίτρινο (Μπονέ) προς 0,90€/κιλό, Νυχάκι προς 0,90€/κιλό, Γλασέ προς 0,90€/κιλό και Καστανό (αναποφλοίωτο) προς 0,90€/κιλό.
5. Πράσινη ελιά Χαλκιδικής από Παραλία Διονυσίου Μουδανιών σε συσκ. των 2 κιλών με 5€ και 3 κιλών με 7€.
6. Μέλι, ανθόμελο και πευκόμελο Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Θάσου. Τιμή: 5,33€/κιλό σε δοχείο 3 κιλών.
 
ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ
7. Ελιές θρούμπες (μαύρες και πράσινες) από τη Θάσο. Τιμή: 4,00€/κιλό.
8. Ελιές Ορμύλιας Χαλκιδικής τσακιστές ριγανάτες 2,00€/κιλό - μαύρες ξιδάτες 2,50€/κιλό.
9. Μέλι Χαλκιδικής Σαμαράς από Ανθόμελο - Πευκόμελο 6,00€/κιλό.
10. Κρασί από τη Γέφυρα Θεσ/νίκης Μοσχάτο, Μπρούσκο, Τσίπουρο προς 1,8€/λίτρο για το 3λιτρο και 7€/1,5 λίτρο το τσίπουρο.
11. Πατάτες κίτρινες Νευροκοπίου με 0,50€/κιλό συσκευασία 10κιλά και ψιλές 0,30€/κιλό συσκευασία 10 κιλά.
12. Αλεύρι Μύλοι Καπετάνιος κ Υιοί Α.Ε - Άσσηρος Αλεύρι μαλακό 0,55€/κιλό συσκευασία 10 κιλά.
13. Κρεμμύδια από το Βαλτοτόπι Σερρών. Μεσαίου μεγέθους σε συσκευασία των 10 κιλών με 0,30€/κιλό.
14. Κρεμμύδια Ορεινής Σερρών μεσαίου μεγέθους συσκευασία 5 και 10 κιλά 0,30€/κιλό
15. Φασόλια από Χρυσούπολη Καβάλας, ξερά πλακέ φετινής παραγωγής, τα 3 κιλά προς 8€.
16. Φακές, Αντίδια, Ζοχιά, Παντζάρια από Επανωμή Θεσσαλονίκης, αντίδια και σπανάκι προς 1,40/0,30/0,50/0,40€/κιλό αντίστοιχα.
17. Όσπρια – Κηπευτικά από ομάδα παραγωγών Αγίου Γεωργίου Γρεβενών.
18. Όσπρια βιολογικά Καρδίτσας φασόλια 2,70€/κιλό - ρεβίθια 2,70€/κιλό - φακές 2,25€/κιλό - πλιγούρι 3,00€/κιλό.
19. Χυλοπίτες - Τραχανάς Γυναικείος Συνεταιρισμός Αιγινίου "Αρμονία" μέλι 6,00€/κιλό - χυλοπίτες 1,50€/κιλό - τραχανάς 1,70€/κιλό - τσάι βουνού 1,00€/κιλό.
20. Ρίγανη Σοχού 75γρ/1,00€ - 250γρ/2,50€
21. Κηπευτικά ομάδα παραγωγών Βασιλικών κολοκυθάκια 0,90€/κιλό - σπανάκι 0,70€/κιλό - μαρούλι ίσιο 0,70€/κιλό - μαρούλι σγουρό 0,70€/κιλό.
22. Κηπευτικά από Γέφυρα Θεσ/νίκης ενιαία δήλωση καλλιεργητή λάχανα, μαρούλι, σέλινο, καρότα, μαϊντανό, άνηθο, παντζάρια, κόκκινη σαλάτα, κρεμμυδάκια.
23. Πορτοκάλια - Λεμόνια με 0,45€/κιλό - 10 κιλά και Λεμόνια με 0,60€/κιλό.

Α-Ω 7 Aπριλίου 2013 στη Θεσσαλονίκη Sail for Pink Ελάτε και εσείς να σαλπάρετε μαζί μας. Δηλώστε έγκαιρα συμμετοχή και στηρίξτε αυτήν την συλλογική προσπάθεια.

Sail for Pink 2013
Ελάτε και εσείς να σαλπάρετε μαζί μας.
Δηλώστε έγκαιρα συμμετοχή και στηρίξτε αυτήν την συλλογική προσπάθεια.


Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Α-Ω ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ στο Δήμο Ωραιοκάστρου

Ποιοι δεν θα πάρουν σύνταξη την επόμενη Παρασκευή

Άδειο θα βρουν την επόμενη Παρασκευή τον τραπεζικό τους λογαριασμό χιλιάδες συνταξιούχοι του ΙΚΑ, του ΟΤΕ και του ΕΤΕΑΜ. Η διοίκηση του ΙΚΑ ανακοίνωσε ότι στις 29 Μαρτίου δεν θα καταβάλλει σύνταξη Απριλίου σε όσους δεν διαθέτουν ΑΜΚΑ και ΑΦΜ.
Ανήκετε σε αυτή την κατηγορία; Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να πληρωθείτε.

Α. Για όσους δεν διαθέτουν ταυτόχρονα ΑΜΚΑ και ΑΦΜ δεν θα καταβληθεί η σύνταξη μηνός Απριλίου στις 29/3/2013. Οι συντάξεις αυτές θα επαναχορηγούνται, μετά την υποβολή του ΑΜΚΑ και του ΑΦΜ στα υποκαταστήματα του τόπου κατοικίας τους, με την προσκόμιση των παρακάτω δικαιολογητικών:
  • Εκκαθαριστικό σημείωμα εφορίας όπου θα αναγράφεται ο ΑΦΜ ή βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ από την αρμόδια ΔΟΥ.
  • Βεβαίωση απόδοσης ΑΜΚΑ (από τα γραφεία ΑΜΚΑ των αρμοδίων υποκαταστημάτων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ή ΚΕΠ) ή οποιοδήποτε άλλο δημόσιο έγγραφο που αναφέρει τον ΑΜΚΑ (π.χ. βιβλιάριο υγείας)

    Η αυτοπρόσωπη παρουσία θα πιστοποιείται με ταυτότητα ή διαβατήριο και σε αντίθετη περίπτωση με εξουσιοδότηση.

    Διευκρινίζεται ότι για τους συνταξιούχους κατοίκους εξωτερικού η ενημέρωση για την προσκόμιση των απαιτούμενων δικαιολογητικών θα γίνει μέσω των πρεσβειών και οι σχετικές διαδικασίες θα καθοριστούν λεπτομερώς με νεώτερες οδηγίες.

    Β. Για όσους δε διαθέτουν είτε ΑΜΚΑ είτε ΑΦΜ προκειμένου να μη γίνει διακοπή της σύνταξής τους μηνός Μαΐου, που θα καταβληθεί στις 29/4/2013, θα πρέπει να προσκομίσουν τα προαναφερόμενα δικαιολογητικά (εκκαθαριστικό εφορίας - βεβαίωση ΑΜΚΑ) στα υποκαταστήματα του τόπου κατοικίας τους από την Τρίτη 26/3/2013 μέχρι και την Τρίτη 9/4/2013.

    Σε περίπτωση μη προσκόμισης των απαιτούμενων δικαιολογητικών εντός της οριζόμενης προθεσμίας, θα ανασταλεί η σύνταξη και θα επαναχορηγηθεί με την υποβολή τους στα αρμόδια υποκαταστήματα.

    «Επισημαίνεται ότι οι συνταξιούχοι που δεν διέθεταν ΑΜΚΑ είχαν ενημερωθεί με σχετική ειδοποίηση από την Υπηρεσία μας για την απόκτηση και την υποβολή του κατά τη φυσική απογραφή του 2012» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΙΚΑ.
Αναρτήθηκε: http://www.fpress.gr/ergasia/asfalish/item/8546-poioi-den-tha-paroyn-syntaxi-tin-epomeni-paraskeyi

Αναρμοστές συμπεριφορές απο Υπαλλήλους του Δήμου Ωραιοκάστρου

Επανελλειμένα έχω έρθει σε διένεξη με υπαλλήλους του Δήμου Ωραιοκάστρου τον τελευταίο χρόνο, οι οποίοι κρύβονται πίσω απο το τηλέφωνο, διατηρούν ανωνυμία, και δεν μιλούν ευπρεπώς σε πολίτες και δημότες.
Εργαζόμενη χρόνια στον Ιδιωτικό τομές γνωρίζω ότι το δικαίωμα του καθενός μας είναι να γνωρίζουμε με ποιον συνομιλούμε όταν παίρνουμε τηλέφωνο σε μια δημόσια υπηρεσία, για να μπορέσουμε να ζητήσουμε και ευθύνες των όσων μας λένε κρυμένοι πίσω απο τη ακουστικό.

Για πολλοστή φορά όταν τηλεφωνεί κάποιος στον Δήμο Ωραιοκάστρου ο κάθε υπάλληλος που σηκώνει το τηλέφωνο όταν ζητήσεις να μάθεις "με ποιον ομιλείς" εκνευρίζεται, μιλά άσχημα και κλείνει το τηλέφωνο στον Δημότη αρνούμενος να δώσει στοιχεία για το ποιος είναι.
Στην ουσία με αυτήν την συμπεριφορά μας λέει είμαι ο "Χ" του Δήμου Ωραιοκάστρου και δεν σας λέω ποιος είμαι, αν μπορείτε βρείτε με.....Γιατί ρωτάτε? Θα κερδίσω τίποτα? Μειώθηκε ο μισθουλάκος μου και έχω νεύρα, δεν σας εξυπηρετώ....έχω άλλη δουλειά τώρα....

Οι μόνιμοι υπάλληλοι του Δήμου Ωραιοκάστρου θεωρούν ότι το να κλείσεις το τηλέφωνο σε έναν δημότη, είναι δικαίωμα τους, και δεν έχει καμία αξία, δεν έχει καμία επίπτωση. Υποβαθμίζουν την νοημοσύνη του κάθε πολίτη και θεωρούν ότι μπορούν να το κάνουν εύκολα απο τη θέση που κατέχουν.
Όταν όμως ο καημένος ο δημότης εκνευριστεί και φωνάξει, και τσιρίξει είναι "νευρικός, δύστροπος και μιλά άσχημα".....Ο "βολεμένος λοιπόν έχει δικαιώματα" και ο Δημότης έχει μόνον "υποχρεώσεις".

Για να μην αναφέρω ότι θα έπρεπε απο μόνοι τους όταν σηκώνουν το ακουστικό να λένε το όνομα τους. "Παπαδόπουλος παρακαλώ..... πως μπορώ να σας εξυπηρετήσω?"......Κανελόπουλος παρακαλώ τι θα θέλατε?
Για να μην αναφερθώ ότι όταν μπαίνει ένας δημότης δεν θα πρέπει να ομιλούν στο κινητό τους, ή στο τηλέφωνο για προσωπικά τους. Για να μην αναφερθώ ότι πάντα στην εξυπηρέτηση έχει προτεραιότητα αυτός που είναι μπροστά στο γραφείο και μετά το τηλέφωνημα.....

Κανένας υπάλληλος δεν δικαιολογείται να έχει ανάρμοστη συμπεριφορά προς πολίτη γιατί μειώθηκε ο μισθός τους. Με λίγα λόγια θα πρέπει κάποιοι να αποχωρήσετε και μόνοι σας βρε παιδιά απο το Δημόσιο αν δεν σας αρέσει πια η αμοιβή σας.
Όποιος πιστεύει ότι δεν τον καλύπτει η δουλειά του ψάχνει κάτι άλλο.Δεν κάθεται πάνω στην καρέκλα που τρέμει και βγάζει τα νεύρα του σε όποιον έρχεται μπροστά του απο εκδίκηση.


Γράφει η Σοφία Κυριακίδου



ΟΔΗΓΟΣ ΚΑΛΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ


Επειδή πολύς ντόρος γίνεται για τα δικαιώματα των Δημοσίων Υπαλλήλων στην Ελλάδα, και τον τελευταίο καιρό παρατηρούνται ακραίες συμπεριφορές από υπαλλήλους που εργάζονται σε Δημόσιες υπηρεσίες και θεωρούν ότι έπεσε  ο Μισθουλάκος και δεν αμοίβονται, συμπεριφέρονται άξεστα και ανάρμοστα σε πολίτες, δημότες γιατί είναι κακοδιάθετοι, θα πρέπει να αναλογιστούν ότι και οι Πολίτες έχουν δικαιώματα και μπορούν να συμπεριφερθούν ανάλογα, και να εκνευριστούν γιατί δεν εξυπηρετούνται..... ή γιατί δεν τους αρέσουν τα μούτρα και η συμπεριφορά του υπαλλήλου που δεν ενεργεί έτσι όπως αρμόζει........

Στην παρακάτω  σελίδα θα βρείτε ποια είναι η συμπεριφορά που θα έπρεπε να έχει ένας Δημόσιος Υπάλληλος.
 Εδώ θα βρείτε τον  ΟΔΗΓΟΣ ΚΑΛΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ 

 http://www.taxheaven.gr/acforum/index.php?app=core&module=attach&section=attach&attach_id=3593
 

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Οι ανωτερω πληροφορίες αποτελουν ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΨΗ και ΟΧΙ νομικές συμβουλές καθοσον ΔΕΝ προσομοιάζουν στην οποιαδήποτε σχέση μεταξύ Δικηγόρου και πελάτη , αφου:
1. - Ο παρών δικτυακός τόπος έχει χαρακτήρα αμιγώς πληροφοριακό, δεν παράγει οποιοδήποτε έννομο αποτέλεσμα και σε καμία περίπτωση δεν δεσμεύει τα μελη, τους επισκέπτες ή λοιπούς συμμετέχοντες.
2. -Η παρεχόμενη πληροφορία μπορει να είναι συνοπτική ή πλήρης,
αλλά σε καμία περίπτωση δε μπορεί να θεωρηθεί εξαντλητική.
Για την πληρέστερη και υπεύθυνη ενημέρωση σας αλλα κυριως για την προασπιση των δικαιωματων και συμφεροντων κάθε ενδιαφερόμενος καλείται να καταφύγει στις ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ
.

Ποια ειναι η Διαδικασία υποβολής καταγγελίας πολίτη ΚΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) για την άσκηση πειθαρχικής εξουσίας από τον Υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης σε εφαρμογή των διατάξεων της παρ. 4 του άρθρου 117 του ν. 3528/2007.

Αρμόδια Υπηρεσία ΥΠΕΣΔΔΑ - ΔΟΛΚΕΠ
ΦΕΚ 1048/26-6-2007
Aριθμ. ΔΟΛΚΕΠ/Φ.15/ 8/16231[/b]

Διαδικασία υποβολής καταγγελίας πολίτη στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) για την άσκηση πειθαρχικής εξουσίας από τον Υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης σε εφαρμογή των διατάξεων της παρ. 4 του άρθρου 117 του ν. 3528/2007.

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ


Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις του τελευταίου εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 31 του ν. 3013/2002 (ΦΕΚ 102/Α΄/1.5.2002) «Αναβάθμιση της πολιτικής προστασίας και άλλες διατάξεις», όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε από την παρ. 5 του άρθρου 11 του ν. 3146/2003 (ΦΕΚ 125/Α΄/23.5.2003), την παρ. 4 του άρθρου 24 του ν. 3200/2003 (ΦΕΚ 281/Α΄/9.12.2003) καθώς και το άρθρο 16 του ν. 3345/2005 (ΦΕΚ 138/Α΄/16.6.2005).
2. Τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 24 του ν.3200/2003 (ΦΕΚ 281/Α΄/9.12.2003) «Τροποποιήσεις του ν.1388/1983 ? Ίδρυση Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης , ίδρυση Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και άλλες διατάξεις», με τις οποίες η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διοίκησης μετονομάζεται σε Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
3. Τις διατάξεις του άρθρου 15 του ν. 3448/2006 (ΦΕΚ 57/Α΄/15.3.2006) «Για την περαιτέρω χρήση πληροφοριών του δημόσιου τομέα και τη ρύθμιση θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης».
4. Τις διατάξεις του άρθρου 8 του ν. 1599/1986 (ΦΕΚ 75/Α΄/11.6.1986) «Σχέσεις Κράτους ? Πολίτη, καθιέρωση νέου τύπου δελτίου ταυτότητας και άλλες διατάξεις», σε συνδυασμό με αυτές της παρ. 2 του άρθρου 2 της από 21.12.2001 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 288/Α΄/21-12.2001) «Αρμοδιότητα των δικαστηρίων σε υποθέσεις αναγκαστικών απαλλοτριώσεων, φορολογικές και τελωνειακές ρυθμίσεις».
5. Τις διατάξεις του άρθρου 27 του ν. 2081/1992 (ΦΕΚ 154/Α΄/10-9-92) «Περιορισμός και βελτίωση της αποτελεσματικότητας των κρατικών δαπανών και άλλες διατάξεις», με το οποίο προστέθηκε το άρθρο 29Α στο ν. 1558/1 985 (ΦΕΚ 137/Α΄/26.7.1985), όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 1 του ν. 2469/1997 (ΦΕΚ 38/Α΄/14.3.1997).
6. Τις διατάξεις της παρ. 4 του άρθρου 117 του ν. 3528/2007 (ΦΕΚ 26/Α΄/9.2.2007) «Κύρωση του Κώδικα Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ.».
7. Τις διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου 3 του ν.2690/1999 (ΦΕΚ 45/Α΄/9.3.1999) «Κύρωση του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας και άλλες διατάξεις».
8. Την υπ’ αριθμ. ΔΙΑΔΠ/Α1/18368/1.10.2002 (ΦΕΚ 1276/Β΄/1.10.2002) απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Διοίκησης και Αποκέντρωσης «Καθορισμός του τύπου της Υπεύθυνης Δήλωσης του άρθρου 8 του ν. 1599/1986 (ΦΕΚ 75/Α΄).
9. Την υπ’ αριθμ. ΔΙΔΚ/Φ1/2/6139/24.3.2004 (ΦΕΚ 527/Β΄/24.3.2004) απόφαση του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης για την ανάθεση αρμοδιοτήτων.
10. Την ανάγκη βελτίωσης της εξυπηρέτησης και της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον πολίτη.
11. Το γεγονός ότι από την έκδοση της απόφασης αυτής δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού,

αποφασίζουμε:


Άρθρο 1
Ανατίθεται στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) η διαδικασία υποβολής καταγγελίας πολίτη για την άσκηση πειθαρχικής εξουσίας από τον Υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης στις περιπτώσεις:

-Ανάρμοστης συμπεριφοράς προς τους πολίτες από υπαλλήλους του Δημοσίου και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου.
-Αδικαιολόγητης μη εξυπηρέτησης των πολιτών από υπαλλήλους του Δημοσίου και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου.
-Μη έγκαιρης διεκπεραίωσης των υποθέσεων των πολιτών από υπαλλήλους του Δημοσίου και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου.
- Άρνησης συνεργασίας των υπηρεσιών του δημοσίου και των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου με τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.).
-Μη εφαρμογής από υπαλλήλους του Δημοσίου και των Νομικών Προσώπω ν Δημοσίου Δικαίου των περί απλούστευσης των διαδικασιών και καταπολέμησης της γραφειοκρατίας διατάξεων, καθώς και
- Οποιασδήποτε παράβασης υπαλλήλων των Κ.Ε.Π. που συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, σε εφαρμογή των διατάξεων της παρ. 4 του άρθρου 117 του Κώδικα Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ. (ν.3528/2007- ΦΕΚ 26/Α/9.2.2007).

Άρθρο 2
Οι καταγγελίες για τις κατά το ανωτέρω άρθρο περιπτώσεις που υποβάλλονται στα ΚΕΠ αποστέλλονται:
Α) Στη Διεύθυνση Διοικητικού του φορέα στον οποίο αφορά η καταγγελία και
Β) Στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διοίκησης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΓΓΔΔ & ΗΛ. Δ) του ΥΠΕΣΔΔΑ και ειδικότερα, στις ακόλουθες οργανικές μονάδες της ΓΓΔΔ&ΗΛΔ του ΥΠΕΣΔΔΑ για τις κατωτέρω περιπτώσεις:

Στη Δ/νση Σχέσεων Κράτους ? Πολίτη για τις περιπτώσεις: -Ανάρμοστης συμπεριφοράς προς τους πολίτες από υπαλλήλους του Δημοσίου και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου.
- Αδικαιολόγητης μη εξυπηρέτησης των πολιτών από υπαλλήλους του Δημοσίου και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου.
-Μη έγκαιρης διεκπεραίωσης των υποθέσεων των πολιτών από υπαλλήλους του Δημοσίου και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου.
Στη Δ/νση Απλούστευσης Διαδικασιών και Παραγωγικότητας για την περίπτωση:
-Μη εφαρμογής από υπαλλήλους του Δημοσίου και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου των περί απλούστευσης των διαδικασιών και καταπολέμησης της γραφειοκρατίας διατάξεων.

Στη Δ/νση Οργάνωσης και Λειτουργίας των ΚΕΠ για τις περιπτώσεις:
-Άρνησης συνεργασίας με τα ΚΕΠ των υπαλλήλων του Δημοσίου και των ΝΠΔΔ.
-Οποιασδήποτε παράβασης υπαλλήλων των ΚΕΠ που συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Άρθρο 3
Η εγκυρό τητα των καταγγελιών για τις κατά το άρθρο 1 της παρούσας απόφασης περιπτώσεις εξετάζεται σύμφωνα με την πειθαρχική διαδικασία που προβλέπεται στο Μέρος Ε΄, Τμήμα Β΄, Κεφάλαιο Β΄ του Κώδικα Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ. (ν. 3528/2007-ΦΕΚ 26/Α΄/9.2.2007) και αρμόδιο πειθαρχικό όργανο είναι το υπηρεσιακό συμβούλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης.

Άρθρο 4
Το έντυπο που αντιστοιχεί στην ανωτέρω διαδικασία επισυνάπτεται στην παρούσα απόφαση, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της και είναι αυτό που θα χρησιμοποιείται από τα Κ.Ε.Π. για τη διευκόλυνσή τους, κατά τα προβλεπόμενα από το άρθρο 31 του ν. 3013/2002, όπως αυτό ισχύει.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Αθήνα, 25 Ιουνίου 2007
Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥΛΑΚΟΣ

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

FREE ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Δωρεάν μαθήματα φωτογραφίας

Η φωτογραφική ομάδα 35mm ανακοινώνει την έναρξη δωρεάν μαθημάτων φωτογραφίας, που θα πραγματοποιηθούν στο Κοινωνικό Κέντρο – Στέκι Μεταναστών (Ερμού 23 και Βενιζέλου, 1ος όροφος) στη Θεσσαλονίκη

Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Δευτέρα στις 20:00

Η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει την Δευτέρα 04 Μαρτίου 2013.
Βασικές Πληροφορίες Πότε: 4 Μάρτιος, 2013 - 20:00 Κοινωνικό Κέντρο – Στέκι Μεταναστών, Ερμού 23 και Βενιζέλου (1ος όροφος), Θεσσαλονίκη Διοργάνωση: Φωτογραφική ομάδα 35mm Επικοινωνία: apostolhskesidhs@gmail.com Κόστος: Δωρεάν συμμετοχή Πηγή: www.lifo.gr
Η φωτογραφική ομάδα 35mm ανακοινώνει την έναρξη δωρεάν μαθημάτων φωτογραφίας, που θα πραγματοποιηθούν στο Κοινωνικό Κέντρο – Στέκι Μεταναστών (Ερμού 23 και Βενιζέλου, 1ος όροφος) στη Θεσσαλονίκη. Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Δευτέρα στις 20:00 Η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει την Δευτέρα 04 Μαρτίου 2013. Βασικές Πληροφορίες Πότε: 4 Μάρτιος, 2013 - 20:00 Κοινωνικό Κέντρο – Στέκι Μεταναστών, Ερμού 23 και Βενιζέλου (1ος όροφος), Θεσσαλονίκη Διοργάνωση: Φωτογραφική ομάδα 35mm Επικοινωνία: apostolhskesidhs@gmail.com Κόστος: Δωρεάν συμμετοχή Πηγή: www.lifo.gr
Η φωτογραφική ομάδα 35mm ανακοινώνει την έναρξη δωρεάν μαθημάτων φωτογραφίας, που θα πραγματοποιηθούν στο Κοινωνικό Κέντρο – Στέκι Μεταναστών (Ερμού 23 και Βενιζέλου, 1ος όροφος) στη Θεσσαλονίκη. Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Δευτέρα στις 20:00 Η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει την Δευτέρα 04 Μαρτίου 2013. Βασικές Πληροφορίες Πότε: 4 Μάρτιος, 2013 - 20:00 Κοινωνικό Κέντρο – Στέκι Μεταναστών, Ερμού 23 και Βενιζέλου (1ος όροφος), Θεσσαλονίκη Διοργάνωση: Φωτογραφική ομάδα 35mm Επικοινωνία: apostolhskesidhs@gmail.com Κόστος: Δωρεάν συμμετοχή Πηγή: www.lifo.gr
Επιμέλεια: Σοφία Ζυγούμη Η φωτογραφική ομάδα 35mm ανακοινώνει την έναρξη δωρεάν μαθημάτων φωτογραφίας, που θα πραγματοποιηθούν στο Κοινωνικό Κέντρο – Στέκι Μεταναστών (Ερμού 23 και Βενιζέλου, 1ος όροφος) στη Θεσσαλονίκη. Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Δευτέρα στις 20:00 Η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει την Δευτέρα 04 Μαρτίου 2013. Βασικές Πληροφορίες Πότε: 4 Μάρτιος, 2013 - 20:00 Κοινωνικό Κέντρο – Στέκι Μεταναστών, Ερμού 23 και Βενιζέλου (1ος όροφος), Θεσσαλονίκη Διοργάνωση: Φωτογραφική ομάδα 35mm Επικοινωνία: apostolhskesidhs@gmail.com Κόστος: Δωρεάν συμμετοχή fmag.gr Πηγή: www.lifo.gr
Επιμέλεια: Σοφία Ζυγούμη Η φωτογραφική ομάδα 35mm ανακοινώνει την έναρξη δωρεάν μαθημάτων φωτογραφίας, που θα πραγματοποιηθούν στο Κοινωνικό Κέντρο – Στέκι Μεταναστών (Ερμού 23 και Βενιζέλου, 1ος όροφος) στη Θεσσαλονίκη. Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Δευτέρα στις 20:00 Η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει την Δευτέρα 04 Μαρτίου 2013. Βασικές Πληροφορίες Πότε: 4 Μάρτιος, 2013 - 20:00 Κοινωνικό Κέντρο – Στέκι Μεταναστών, Ερμού 23 και Βενιζέλου (1ος όροφος), Θεσσαλονίκη Διοργάνωση: Φωτογραφική ομάδα 35mm Επικοινωνία: apostolhskesidhs@gmail.com Κόστος: Δωρεάν συμμετοχή fmag.gr Πηγή: www.lifo.gr

Α-Ω ΚΟΥΛΟΥΜΑ 2013 ΣΤΟ ΔΑΣΟΚΤΗΜΑ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

Στην εφορία χρεώθηκαν τα ΤΑΠ απο το Δήμο Ωραιοκάστρου

Όσοι δεν κατάφεραν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους στους λογαριασμούς της ΔΕΗ θα ανακαλύψουν ότι οι εισφορές προς το Δήμο έχουν χρεωθεί στο ΑΦΜ τους και δεν θα καταφερουν να πάρουν φορολογική ενημερότητα.

Δωρεάν φρούτα και φρουτοσαλάτα στα σχολεία της χώρας

 
Σε εφαρμογή έθεσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το πρόγραμμα δωρεάν διανομής φρούτων και φρουτοσαλάτας στα σχολεία της χώρας.
Τα προϊόντα προσφέρονται στους μαθητές σε ειδικές κασετίνες.
Το πρόγραμμα, που υλοποιείται μέσω κοινοτικών πόρων, θα «τρέξει» μέσα στο 2013 και προβλέπει τη διανομή έτοιμης φρουτοσαλάτας μέσα σε φρέσκο ελληνικό χυμό πορτοκαλιού, αλλά και φρούτων (μήλο, αχλάδι και πορτοκάλι), σε 364.665 μαθητές, σε 3.522 σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, στις 11 από τις 13 περιφέρειες της χώρας.
Όπως επισημαίνει το υπουργείο, ο στόχος είναι αφενός οι οικογένειες που έχουν ανάγκη στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία να έχουν δωρεάν πρόσβαση σε φρούτα, αλλά και να εκπαιδευτούν οι μαθητές στο να επιλέγουν φρούτα και προϊόντα υγιεινής διατροφής.

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Εμπορικές αξίες ακινήτων στο... 1/3 των αντικειμενικών

Τεράστια στρέβλωση στην κτηματαγορά δημιουργεί η μεγάλη ψαλίδα που έχει δημιουργηθεί σε πολλές περιπτώσεις μεταξύ των εμπορικών και των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, με τις πρώτες να βρίσκονται σε αρκετά χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με τις δεύτερες. Το αποτέλεσμα είναι ότι αποθαρρύνονται και οι ελάχιστοι ενδιαφερόμενοι αγοραστές ακινήτων που απέμειναν και έχουν κάποια χρήματα στην άκρη για το σκοπό αυτό.
Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά εκπρόσωποι των κτηματομεσιτών στην EgnatiaPost, ποιος... τρελός θα θελήσει να επενδύσει σήμερα σε ακίνητο, του οποίου η εμπορική αξία βρίσκεται ακόμη και στο 1/3 της αντικειμενικής, με αποτέλεσμα ο φόρος μεταβίβασης να εκτοξεύεται από το 10% στο 30% και μάλιστα να δίνονται χρήματα χωρίς υλικό αντίκρισμα; Παράλληλα, ποιος θα αγοράσει ένα τέτοιο ακίνητο, όταν θα είναι αναγκασμένος να αποδείξει που βρήκε τα λεφτά για την αγορά, αν και στην πραγματικότητα έδωσε για την απόκτηση του ακινήτου το 30% του ποσού, για το οποίο οφείλει να προσκομίσει αποδείξεις;
«Δυστυχώς, έχουμε το κράτος αντίπαλο, αφού με την εχθρική του συμπεριφορά απέναντι στην κτηματαγορά δημιουργεί τεράστια εμπόδια στις αγοραπωλησίες ακινήτων. Σε πολλές περιπτώσεις οι αντικειμενικές αξίες πλέον είναι υπερβολικά υψηλότερες σε σχέση με τις εμπορικές και μοιραία οι όποιοι ενδιαφερόμενοι αγοραστές εγκαταλείπουν κάθε σκέψη για τα συγκεκριμένα ακίνητα. Αν αποκτούσε ένα τέτοιο ακίνητο, θα έπρεπε να πληρώσει υπερβολικά υψηλότερο φόρο σε σχέση με την πραγματική αξία του ακινήτου και ταυτόχρονα να δώσει εξηγήσεις στην Πολιτεία, για το που βρήκε τα χρήματα, που στην πραγματικότητα δεν έδωσε. Πρότασή μου είναι οι αντικειμενικές αξίες να φτάσουν στα επίπεδα των εμπορικών, για να υπάρχει ορθότητα στην κτηματαγορά», τόνισε στην EgnatiaPost ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Θεσσαλονίκης, Κώστας Γεωργάκος.
Χαρακτηριστικές περιπτώσεις
Σύμφωνα με τον κ. Γεωργάκο, ιδιαίτερα χαρακτηριστική περίπτωση στρέβλωσης στην κτηματαγορά αποτελεί εμπορικό ακίνητο στην ανατολική Θεσσαλονίκη, το οποίο πωλείται σήμερα προς 200.000 ευρώ, αν και η αντικειμενική του αξία βρίσκεται στις... 650.000 ευρώ. «Είναι απολύτως λογικό το συγκεκριμένο ακίνητο να μην μπορεί να πουληθεί, αφού ο αγοραστής θα αναγκαστεί να πληρώσει φόρο μεταβίβασης 65.000 ευρώ, δηλαδή το 30% των χρημάτων που θα δαπανήσει για την απόκτηση του ακινήτου. Πώς θα μπορέσει να δικαιολογήσει ο αγοραστής το πόθεν έσχες των 650.000 ευρώ, που δε θα έχει δώσει;», τόνισε ο κ. Γεωργάκος.
Επίσης, γραφείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με αντικειμενική αξία 240.000 ευρώ διατίθεται σήμερα προς πώληση με 120.000 ευρώ, με αποτέλεσμα ο φόρος μεταβίβασης να φτάνει το 20% της τιμής αγοράς (24.000 ευρώ), ενώ κατοικία 70 τετραγωνικών μέτρων στη δυτική Θεσσαλονίκη πωλείται προς 50.000 ευρώ, αλλά η αντικειμενική του αξία βρίσκεται 110.000 ευρώ. Και σε αυτήν την περίπτωση ο φόρος μεταβίβασης βρίσκεται λίγο πάνω από το 20% της τιμής απόκτησης του ακινήτου.

Πρόβλημα οι προσημειώσεις

Το πρόβλημα με τις στρεβλώσεις στην κτηματαγορά, εξαιτίας των πολύ υψηλότερων αντικειμενικών αξιών σε σχέση με τις εμπορικές, με αποτέλεσμα να παγώνουν» περαιτέρω οι αγοραπωλησίες, σύμφωνα με τον κ. Γεωργάκο, ενισχύεται και από το γεγονός ότι πάρα πολλά ακίνητα είναι προσημειωμένα από τις τράπεζες.
«Οι τράπεζες τα προσημείωσαν στο παρελθόν για τη χορήγηση στεγαστικού δανείου με τις αντικειμενικές τους αξίες. Τώρα που οι εμπορικές αξίες τους είναι πολύ χαμηλότερες, μοιραία τα συγκεκριμένα ακίνητα δεν μπορούν να πουληθούν, αφού οι τράπεζες δε δέχονται τη μείωση του ύψους των προσημειώσεων. Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να μαζέψουν όλα τα ακίνητα της Ελλάδας. Όπως "κουρεύτηκαν" όλα στη χώρα, έτσι πρέπει να "κουρευτούν" οι προσημειώσεις και τα δάνεια», τόνισε ο αντιπρόεδρος των μεσιτών της Θεσσαλονίκης.

Πηγή:egnatiapost.gr